Komplett salgsoppgave

Vestoppfaret 16

7 650 000 kr
79 m²
2 soverom
Velkommen til Vestoppfaret 16!
Velkommen til Vestoppfaret 16!
Kart
Del
Nina Bøe
Presenteres av
Nina Bøe
Tangenåsen
Pen og innbydende 3- roms leilighet med heis og garasjeplass. Gode solforhold og fint utsyn

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  36 557 kr
 • Totalpris
  7 686 557 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2011
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 984 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og gjennomgående selveierleilighet fra 2011 med terrasse på 22 kvm, beliggende på Tangenåsen. Boligen har gode solforhold og fritt utsyn med havgløtt fra stue og terrasse. Leiligheten har alt på en flate og består av entré, åpen og sosial stue/kjøkken løsning med utgang til terrasse, ett bad og to soverom. Dette er den perfekte boligen for deg som ønsker nærhet "til det meste". Heis med adkomst til butikksenter og lukket garasjeanlegg. Her kan man gå tørrskodd til butikksenteret. Gåavstand til skoler, barnehager, og kollektivtransport. Nærhet til fine turområder i Nesoddmarka. Strandpromenaden med bademuligheter ligger 10 minutters gange fra leiligheten. Umiddelbar nærhet til offentlig transport som korresponderer med Nesoddbåten. Kun 1,5 km til Nesoddtangen brygge.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vestoppfaret 16, 1452 NESODDTANGEN
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 4, bruksnummer 584, seksjonsnummer 27, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm
Primærrom:
2. etasje 79 kvm: Entré/ gang, stue/ kjøkken, bad, og 2 soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Teknisk rom.
Vestvendt terrasse er på 22m2.
Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod oppmålt til ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.01.2023 utført av Tommy Sverre. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger har i hovedsak teglsteinsmur og fasadeplater på fasaden. Flat takkonstruksjon. Glatte innerdører/ skyvedører. Glassdør til stue/ kjøkken. Trevinduer/ sprossevinduer. Vinduer i 3- lags glass fra byggeår. Heve-skyvedør til terrasse. Ytterdør med lås fra byggeår.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3 er ikke gitt.
TG2 er gitt:
- Gulvets overflate på bærer preg av slitasje med stedvis mindre skader og vedlikehold er aktuelt.
TGIU er ikke gitt.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Flott velholdt leilighet med gode solforhold og fint utsyn fra stue og terrasse. Leiligheten ligger i 2. etasje med alt på en flate. Heis med adkomst til butikksenter og lukket garasjeanlegg.
Entré
Romslig og innbydende entré med god plass til oppbevaringsmøbler for klær og sko.
Stue
Lys og romslig stue og kjøkken i åpen løsning. Her er det god plass til sittegruppe og spiseplass. Store vindusflater med fin utsikt til flotte fellesområder. Det er utgang fra stuen til overbygget vestvendt terrasse på 22 kvm. Terrassen har plass til flere sittegrupper, og man kan sitte usjenert og nyte utsikten over området.
Kjøkken
Kjøkkenet er lyst og åpent med utvidet skap- og benkeplass. Lys og delikat kjøkkeninnredning fra byggeår med glassplater over kjøkkenbenk. Benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Hvitevarer som frittstående kjøleskap i nisje, frittstående komfyr med keramisk platetopp og komfyrvakt samt oppvaskmaskin medfølger. Komfyrvakt, Kjøkkenventilator med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Lys og stikkontakter under overskap og stikkontakter på vegg. Hvitevarer medfølger.
Komfyr fra 2022. Noen av hvitevarene er noen år gamle, og det må forventes slitasje som følge alder og normal bruk.
Soverom
Boligen har to gode soverom. Begge soverommene har plass til dobbeltseng, og det medfølger innebygget garderobeskap.
Bad
Stort flislagt bad fra byggeår med gulvvarme. Nedsenket malt himling med downlights, avtrekksventil, inspeksjonsluke og sprinklerhode. Dusjhjørne med innsvingbare dører i buet glass og veggmontert hånddusj. Innredning med glatte fronter på skapdører, og laminat benkeplate med nedfelt rund servant i porselen. Vegghengt toalett, og medisinskap. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. Mekanisk ventilasjon.
Praktisk innvendig bod med gode lagringsmuligheter.
Diverse
- Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast.
- Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert i teknisk rom.
- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon med ventilasjonsanlegg i teknisk rom.
- Sprinkleranlegg, røykvarsler og brannslukningsutstyr.
Vegger: Malte glatte flater
Gulv: 3-stavs eikeparkett
Himling: Malte flater

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann og vannbåren varme fra privat fjernvarmeanlegg med radiatorer. Gulvvarme på bad. Varme fra fjernvarmeanlegg dekkes igjennom husleie.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Sikringsskap
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i teknisk rom. Automatsikringer med jordfeilbryter. Strømmåler og hovedbryter er plassert i felles tavleskap.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 03.11.2011 (Blokk C). Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Før ferdigattest utstedes, skal koordinater for plassering av huset være oversendt kommunen i samsvar med opplysninger som fremkommer under punktet ”generelle
bestemmelser” i saksutredningen av tiltaket. 
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser:
15.05.2000 - Dokumentnr: 3805 - Erklæring/avtale
Arealet kan bare benyttes som parkeringsområde
Overført fra: Knr:3023 Gnr:4 Bnr:584
Gjelder denne registerenheten med flere
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leilighet med meget sentral og attraktiv beliggenhet på Tangenåsen. Leiligheten ligger tilknyttet Tangen Senter som har et rikt utvalg av butikker, samt lege og tannlege. Her kan man gå tørrskodd til butikksenteret. På andre siden av gaten ligger Nesoddens kommunehus, Tangenten, med bibliotek, kafé, helsestasjon og kommuneadministrasjon. Nærhet til grøntområder og Nesoddmarka med flott turterreng. Flaskebekk og strandpromenaden med bademuligheter ligger 10 minutters gange fra leiligheten. Umiddelbar nærhet til offentlig transport som korresponderer med Nesoddbåten. Kun 1,5 km til Nesoddtangen brygge og båt derfra til Aker Brygge og Lysaker.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta til venstre i rundkjøringen ved Skoklefall kirke og følg Kapellveien til neste rundkjøring. Ta til høyre i denne og følg veien nordover til rundkjøringen før Tangen Senter. Ta til venstre inn Vestoppfaret mot Tangen Torg.
Med båt fra Aker Brygge til Nesoddtangen brygge, ta buss videre til Tangenåsen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se også google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Flere både kommunale og private barnehager på Nesodden og i området. Umiddelbar nærhet til barne- og ungdomsskole på Tangen. Steinerskole ved Skoklefall og videregående skole på Berger/Hellvik. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7 943,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med plenarealer, beplantninger, sittegrupper, lekeplass og asfalterte internveier.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg med klargjøring for ladestasjon til el- bil.

Vei, vann og avløp

Boligen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I kommuneplanen for 2018-2042 ligger eiendommen i et område som er avsatt til bolig/næring/offentlig eller privat tjensteyting/uteoppholdsareal. Området er regulert til kombinert formål bolig/forretning/kontor/parkering i henhold til reguleringsplan Tangen Senter datert 29.05.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det bygges leiligheter mellom Tangenten og Blomsterveien på motsatt side av fylkesveien.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 18 708,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Vann og avløp faktureres etter forbruk.
Fellesutgiftene er kr 3 984,-/md. og inkluderer: Felles byggforsikring, kabel-Tv/internett grunnpakke, varmtvann, fyring, renhold/strøm fellesarealer, vaktmester, parkeringsplass, drift/vedlikehold og forretningsførsel.
Fellesutgifter fra 01 og 02 2023 blir kr 3 994,-.
Kabel-Tv/nettkostnader vil fordeles likt pr. seksjon fra 01.01.2023 og dette vil medføre endringer i felleskostnadene. Beløpet er ikke avgjort pt.
Strømregning siste tre med i 2022 har vært 6-800 kr/mnd ifølge selger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 164 760,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 193 135,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 34 606,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 36 557,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 195 000,- pr. 31.12.2021 og lånevilkårene er:
Privat lånegiver
Rentebetingelse: 4,25% pr. 2022
Rentebetingelser: 4,75 % pr. jan.2023
Lånets løpetid: 12.04.2021 til 12.01.2026

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.881.843.
Av dette beløpet utgjør kr 36.557 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Astri Eugenie Lie

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Tangen Torg Sameie.
Sameiet består av 36 seksjoner og 1 næringsseksjon.
Regnskapsfører er Presis Ars AS, tlf. 66 96 69 50
Dyrehold er tillatt
Sameiet praktiserer ikke forkjøpsrett eller godkjennelse av ny eier.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0152/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.22152

Dato

Sist oppdatert: 23. januar 2023 kl. 13:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.