Komplett salgsoppgave

Birkebeinervegen 6

7 950 000 kr
236 m²
6 soverom
Velkommen til Birkebeinervegen 6 - og denne moderne og innholdsrike hele tomannsboligen i et sentralt og attraktivt boligområde.
Velkommen til Birkebeinervegen 6 - og denne moderne og innholdsrike hele tomannsboligen i et sentralt og attraktivt boligområde.
SORGENFRI/NIDARVOLL
Innholdsrik tomannsbolig/familiebolig i et sentralt boligområde |Solrik tomt| Dobbelgarasje| 4 kjøkken og bad

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 950 000 kr
 • Omkostninger
  200 092 kr
 • Totalpris
  8 150 092 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Primærrom
  236 m²
 • Bruksareal
  241 m²
 • Tomteareal
  792,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Birkebeinervegen 6 - og denne moderne og svært innholdsrike hele tomannsboligen med 4 stuer, 4 kjøkken og 4 bad fordelt over fire etasjer. Her er muligheter for gode leieinntekter ved å bo i en del, og leie ut den andre. Kjeller- og loftetasjen er ikke søkt godkjent til varig opphold. Boligen er gjennomgående lys og luftig med utstrakte vindusflater som sikrer rikelig med naturlig dagslys. Tomten er pent opparbeidet med dobbeltgarasje, plenarealer og asfaltert biloppstillingsplass.
Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde med nærhet til en rekke dagligdagse servicetilbud. Her er gangavstand til flere skoler, barnehager og dagligvarebutikker, restauranter og caféer. Området har også kort vei til en rekke utdanningsmuligheter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Birkebeinervegen 6, 7031 TRONDHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 73, bruksnummer 48, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 241 kvm
Totalt primærrom: 236 kvm
Totalt sekundærrom: 5 kvm
Kjelleretasje:
- P-rom (60 kvm): Trapperom/gang, stue/kjøkken, bad og tre soverom.
- S-rom (5 kvm): Teknisk rom.
Første etasje:
- P-rom (75 kvm): Felles trappegang, stue, kjøkken, bad og tre soverom.
Andre etasje:
- P-rom (74 kvm): Trappegang, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Loftetasje:
- P-rom (27 kvm): Trapperom, stue/kjøkken, bad, toalettrom og soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod i første etasje, som er opplyst å være ca. 4 kvm. Boden var ikke tilgjengelig for oppmåling på befaring. Boden ligger utenfor hoveddelen og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Fra takstmann: "Boligbygg oppført i 1959. Grunnmur av betong og betongstein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Leilighetene har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass".

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er påkostet ifølge selger:
- Tre stk nye verandaer år 2021.
- Nytt soverom andre etasje år 2020.
- Nye kjøkken og bad loftetasje ca. år 2014.
- Nye kjøkken og bad kjelleretasje ca. år 2014.
- Ny drenering ca. år 2015.
- Nytt takvindu loftetasje ca. år 2019.
- Nye inngangsdører alle etasjer ca. år 2014.
- Nyoppusset kjelleretasje med tak, vegger og gulv ca. år 2014.
- Nyoppusset loftetasje med tak, vegger og gulv ca. år 2014.

Standard

Konklusjon fra takstmann datert 03.11.2021: "Tomannsbolig beliggende på Lerkendal, i Trondheim kommune. Tomannsbolig over 2 etasjer samt innredet kjeller og loft bestående av: Kjeller: trapperom/gang, stue/kjøkken, teknisk rom, bad og tre soverom. Første etasje: felles trappegang, bad, kjøkken, stue og tre soverom. Andre etasje: trappegang, stue, kjøkken, bad og to soverom. Loftsetasje: trapperom, stue/kjøkken, bad, toalettrom og soverom. Utgang fra stue i første og andre etasje samt trapperom i andre etasje til veranda. En bod i første etasje opplyst å være ca. 4 kvm".
Bad kjeller:
TG0 og TG1: Baderom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til å være oppgradert i 2012 basert på datomerking på avløpsrør for servant. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. TG2: Ingen ventilasjon. Forholdet fører til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Konsekvens er at fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent.
Bad første etasje:
TG0 og TG1: Baderom fra byggeår oppgradert i 2006. Flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil på vegg. TG2: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Redusert levetid kan ikke utelukkes. Utforing og listverk tilhørende vindu er preget av avflassing og svell grunnet fuktpåkjenninger.. Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer/tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er målt fall fra terskel til dusjkabinett på 9 mm. Fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje. TGIU: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket.
Bad andre etasje:
TG0 og TG1: Baderom fra byggeår oppgradert i 2008. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur. Vegghengt toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin. Informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales, men er likevel vurdert som tilstrekkelig. Målingen er foretatt på tilfeldig sted. TG2: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Konsekvens er at det ved lekkasje fra sisterne kan være vanskelig å påvise/oppdage. Sprekk i veggflis over dør. Eksakt årsak er ukjent. Det registreres åpninger rundt avløpsrøret til servanten og tettesjiktet i veggen. Løsningen er ikke vannsikker mot eventuelle lekkasjer. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at løsningen/utførelsen er fullgod og vannsikker mot lekkasjer. Det registreres redusert avrenningshastighet i avløp til servant. Det registreres drypplekkasje fra vannlås til servant.
Bad loftetasje:
TG0 og TG1: Baderom oppgradert i 2013. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassvegg og glassdør. Vegghengt dusjarmatur. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin. TG2: Det registreres åpninger rundt avløpsrøret til servanten og tettesjiktet i veggen og overgang til gulv. Løsningen er ikke vannsikker mot eventuelle lekkasjer. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Konsekvens er at fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høyde- forskjell på 11 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 9 millimeter, og vurderes som ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet.
Kjøkken kjeller:
TG0 og TG1: Åpen kjøkkenløsning. Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Stikkontakt over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr og kjøleskap med fryser. Vegghengt ventilator. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Vegg og himlingsflater i malte flater. TG2: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Kjøkken første etasje:
TG0 og TG1: Ikea kjøkkeninnredning. Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater og panel. Plate i børstet stål mellom kjøkkenbenk og overskap. TG2: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg. Løst blandebatteri. Konsekvens er økt påkjenning på vannrør som kan resultere i vannlekkasje. Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader i skjøter. Ukjent eksakt årsak. Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Kjøkken andre etasje:
TG0 og TG1: Åpen kjøkkenløsning. Ikea kjøkkeninnredning. Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn og platetopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Vegghengt ventilator. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Vegg- og himlingsflater i malte og tapetserte flater. Himling av panel. Glassplate montert mellom kjøkkenbenk og overskap bak oppvaskkum. TG2: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg. Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader i skjøter. Ukjent eksakt årsak.
Kjøkken loftetasje:
TG0 og TG1: Åpen kjøkkenløsning. Ukjent kjøkkeninnredning. Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Frittstående komfyr. Vegghengt ventilator. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Vegg og himlingsflater i malte flater. TG2: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Toalettrom (ikke våtrom) loftetasje:
TG0 og TG1: Gulvflate belagt med gulvbelegg. Malte veggflater. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Naturlig avtrekksventil på vegg. TG2: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Vannrør av type rør-i-rør system er ført gjennom overgang vegg/himling. Det kjennes tydelig trekk fra rørgjennomføring noe som tyder luftlekkasje fra loft. Konsekvens er at vannrør ved kald utetemperatur kan fryse og forårsake lekkasje. Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Øvrige rom første etasje:
TG0 og TG1: Gulvflater belagt med parkett og gulvbelegg. vVegg- og himlingsflater i malte flater og panel. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming. TG2: Ventilasjonen i etasjen er vurdert til å være ikke tilstrekkelig. Ventilering ved åpning Gulvets overflatemateriale i gang 1. etasje har tegn til svelleskader i skjøter. Ukjent eksakt årsak.
Øvrige rom andre etasje:
TG0 og TG1: Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater og panel. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Peisovn i stue. Elektrisk oppvarming. TG2: Ventilasjonen i etasjen er vurdert til å være ikke tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes.
Rom under terreng (kjeller):
TG0 og TG1: Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger. I følge huseier er underetasje innredet i 2014. Gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i malte flater. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming. Informasjon: Selgers opplysning: vegg på soverom 3 har blitt åpnet og undersøkt for fukt mot nord og vest. Det ble ikke påvist fukt og vegg er siden lukket. TG2: Ingen/lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes. Svikt i gulvets overflatemateriale ved trappegang. Forholdet er av estetisk karakter. Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Loft innredet:
TG0 og TG1: Loftsetasjen er innredet. I følge huseier er loftet innredet i 2014 Loftsetasjen har en gulvflate på ca 67 m2. Grunnet skråtak har loftsetasjen et målbart areal på 28 m2. Gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i malte flater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming. TG2: Ventileringen kan med fordel være bedre og tiltak anbefales. Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Deler av overflatene i loftetasje var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar.
Tekniske anlegg/VVS anlegg:
TG0 og TG1: Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør av kobber og rør-i-rør system. Vanninntaksrør i kobber. Hovedstoppekran er plassert vaskerom i kjeller. Synlige avløpsrør i plast og støpejern. Stakeluke er plassert på synlig støpestål i teknisk rom kjeller. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på bad i loftetasje. 3 stykk varmtvannsbereder på 200 L fra Høiax, og 1 stykk på 287 L fra OSO plassert på vaskerom. TG2: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder og gjelder kun varmtvannsbereder fra OSO. Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker. Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
Brann:
TG0 og TG1: Leiligheter har røykvarsler og brannslukningsapparat. TG2: Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Ytterligere undersøkelser må påregnes.
Yttervegger inkludert fasader og konstruksjon:
TG0 og TG1: Utvendig kledd med stående trekledning. TG2: Kledningen har stedvis stedvise malingsbobler.
Dører og vinduer:
TG0 og TG1: Leilighetene har entrédører med brannklasse B30. Vinduer med karmer av tre, og 2-lags glass (fra ukjent år, 1987, 2003 og 2013). Takvinduer med karmer av tre, og tre-lags glass (fra 2018). Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass (fra ukjent år). TG2: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Innsettingsdetaljer rundt enkelte vinduer bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse.
Yttertak:
TG0 og TG1: Taktekking er fra ukjent år. Yttertak av saltakskonstruksjon. Utvendig belagt med takstein fra fra ukjent år. Pipe helkledd i metall med pipetopp. Fotbeslag i bly. Renner og nedløp i metall. Informasjon: Vurderingene av yttertaket er gjort fra bakkeplan med den begrensning dette innebærer. TG2: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader av vesentlig karakter. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. TGIU: Takgjennomføringer er ikke undersøkt på grunn av at det ikke var tilkomst til taket. Tilstand/utførelse er ukjent. Skorstein er ikke undersøkt på grunn av at det ikke var tilkomst til taket. Tilstand/utførelse er ukjent.
Veranda:
TG0 og TG1: Veranda i første og andre etasje i trekonstruksjoner med rekkverk av tre. Gulvoverflater er belagt med terrassebord. Utgang fra stue i første og andre etasje til sørvendt veranda på ca. 11 m2. Rekkverkshøyde er målt til 1,01 meter. Utgang fra felles trapperom andre etasje til nord-øst vendt veranda på ca 7 m2. Rekkverkshøyde er målt til 1,03 meter.
Frittstående byggverk:
TG0 og TG1: Frittstående garasje. Bygning i trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til ca 42 m2. Fasaden er kledd med stående og liggende trekledning samt fasadeplater. Saltak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkenivå). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Konstruksjonen er uisolert.
Ildsteder/skorsteiner innvendig:
TG0 og TG1:Skorstein fra byggeår. Peisovn med glassdør i stue i 1. etasje. TG3: Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer. Avstand fra sotluke i kjeller til brennbart materiale er mindre enn 30 cm. Sjablongmessig prisanslag: 10 000 - 50 000.
Innvendige trapper / felles trappegang TG2:
Trappen har ingen håndløpere. Av denne grunn oppfyller ikke trappen dagens krav.
Etasjeskiller:
Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Støpt gulv mot grunn. Følgende rom er målt: Stue og gang i kjelleretasje, Stue og gang 1. etasje, Stue og gang2. etasje. Stue og kjøkken i loftetasje. TG2: Det er registrert skjevheter i stue loftetasje, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 18 mm. Forøvrig ingen merknader i det andre rom som er målt.
Radon:
TG2: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap tilhørende kjellerleilighet med automatsikringer plassert i trapperom/gang. Sikringskap tilhørende leilighet i 1. etasje med automatsikringer plassert i felles trappegang. Sikringskap tilhørende leilighet i 2. etasje med automatsikringer plassert i felles trappegang. Sikringskap tilhørende loftsetasje med automatsikringer plassert i gang loftetasje. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg. TG2: Leietaker i 1. etasje opplyser at enkelte sikringer tidvis løses ut. Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvide el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Drenering:
Dreneringen er fra forskjellige årstall. I 2016 ble det gravd opp rundt grunnmuren på nord og vest siden av bygget, og drenering ble i den sammenheng skiftet. Ellers har bygget orginal drenering fra byggeår. Synlig utvendig grunnmursplate. Nedløpsrør for takvann er ledet ned i drensrør. TG2: Takvann i tilknytning til tak over inngangsparti er ført direkte ned i grunnen. Konsekvens kan være økt fuktbelastning på grunnmuren. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker. TG2 gjelder drenering fra byggeår.
Stikkledninger og tanker TG2:
Boligen har private stikkledninger tilknyttet kommunalt vann og avløp. Utvendige vann- og avløpsledninger er fra byggeår. TG2: Utvendige vann- og avløpsrør har ukjent alder/tilstand. Anbefalt brukstid kan være passert. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om tegn til skader ikke er registrert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Grunnmur/fundamenter:
Boligen har grunnmur i betongstein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. TGIU: Grunnmuren er ikke tilgjengelig for undersøkelser på grunn av utvendig platekledning. Ytterligere undersøkelser anbefales. Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har. Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent
P-rom:
Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. Kjeller: I stue og soverom er takhøyden målt til 2,04 - 2,10 meter. Første etasje: I stue og soverom er takhøyden målt til 2,26 - 2,39 meter. Andre etasje: I stue og soverom takhøyden målt til 2,31 - 2,39 meter. Loftsetasje: I stue og soverom er takhøyden målt til 0,4 - 2,09 meter. Kjeller og loftetasje har en takhøyde lavere enn 2,2 meter.
For videre vurdering anbefales det å gå nøye igjennom takstrapportens respektive punkter.

Løsøre og tilbehør

Leiligheter som står tomme har følgende løsøre som kan stå igjen:
- Vaskemaskiner.
- Kjøleskap.
- Integrerte hvitevarer.
To av leilighetene er bebodd, så en del løsøre i disse tilhører leietakere.
Videre henvises det til NEFs liste over løsøre og tilbehør som medfølger boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet kombinert med vedfyring.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men boligen ble tillatt tatt i bruk 05.03.1958.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjelleretasje:
Kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som "tørke- og rullerom, matboder, strøhus og vedboder" og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og heller ikke godkjent av kommunen.
Første etasje:
Soverom 2 i første etasje er avviker noe fra opprinnelige plantegninger. Soverommet er opprinnelig byggemeldt "spisekrok", men blir i dag benyttet som soverom.
Andre etasje:
Det foreligger ikke opprinnelige plantegninger av andre etasje fra kommunen. Innredningen av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og heller ikke godkjent av kommunen.
Loftetasje:
Loftetasjen er opprinnelig byggemeldt som "tørkeloft og to klesboder" og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og heller ikke godkjent av kommunen. Innredning av soverom i loftetasjen ble godkjent av kommunen 11.06.1985, på betingelsene at det etableres en ekstra rømningsvei (utvendig fastmontert leider), installasjon av røykvarsler og at trapperom må utføres som B 60, tennvernende overflate, og trapperomsdørene må tilfredsstille kravene til selvlukkende B 30.
Garasje:
Det foreligger ikke ferdigattest for garasjen, men søknad om oppføring av dobbeltgarasje ble godkjent av kommunen 11.06.1985, på betingelsene at det garasjen i materialbruk, detaljering og farge skal være som hovedhus, samt at den skal luftes ved gulv og tak.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr. 300076, tinglyst 06.01.1960, type heftelse: Avståelse av grunn til Trondheim Kommune.
Videre er det tinglyst 5 servitutter på eiendommen som ikke antas å ha betydning for kjøpers bruk.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Hver etasje har egen strømmåler og varmtvannsbereder.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet for den som ønsker å bo i randsonen av Trondheim sentrum. Her har man kort avstand til NTNU Gløshaugen, HIST, Lerkendal, Sintef, Teknobyen og St. Olavs Hospital. Herfra er det også fint å spasere eller sykle til Trondheim sentrum. Det er lagt godt til rette for barn, med kort og trygg vei til barnehager, skoler, lekeplasser og fotballbane. Det er ca. 700 meter til Nidarvoll barneskole og Sunnland ungdomsskole, i tillegg er det tre barnehager innen kort gange.
Boligen ligger kun et steinkast unna Nærbyen hvilket byr på blant annet: House of Femme - treningssenter og klinikk, Kiwi, Rema 1000 og Kompis Sorgenfri. Boligen er også i gangavstand til Austmann Bryggeri & TapRoom, Lager 11 street food & scene, samt klatrehall. Busstopp i umiddelbar nærhet med gode forbindelser. Gangavstand til tur og parkområder ved Øvre og Nedre Leirfoss, samt turområdet langs Nidelven. Det tar heller ikke mange minuttene å sykle til populære Bakklandet og Solsiden.
Området har vært, er og vil bli etterspurt i fremtiden på grunn av nærhet til sentrum samt store og viktige arbeidsplasser i Trondheim.

Adkomst

Kjør mot sørøst på Elgsetergate mot Olav Kyrres gate og fortsett på Holtermanns veg. Sving til ventstre og inn på Valøyvegen (Shell/7-Eleven vil ligge på høyre side). Fortsett på Sorgenfriveien og ta første avkjøring i rundkjøringen ut på Klæbuveien. Følg Klæbuveien og kjør til høyre inn på Birkebeinervegen. Nummer 6 vil dukke opp på din venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager i nærheten:
- Sunnland barnehage (1-5 år) 0,3 km
- Solflata barnehage (0-6 år) 0,4 km
- Nidarvoll barnehage (1-5 år) 0,4 km
Skoler i nærheten:
- Nidarvoll skole (1-7 kl.) 0,7 km
- Nardo skole (1-7 kl.) 0,9 km
- Steindal skole (1-7 kl.) 1,6 km
- Sunnland skole (8-10 kl.) 0,3 km
- Hoeggen skole (8-10 kl.) 2 km
- Strinda videregående skole (1.100 elever) 3,2 km
- Trondheim Katedralskole (650 elever) 3,5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomt på 792,7 kvm opparbeidet med asfalt, plenareal, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående dobbel garasje.

Parkering

Det er etablert en dobbeltgarasje i tillegg til flere biloppstillingsplasser på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r1016 datert 08.01.1970 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen også er berørt av reguleringsplan r363 datert 28.10.2993. Formålet med planen er å legge rette for bygging av 4-felts omkjøringsvei med nødvendig støytiltak, nytt to-planskryss ved Omkjøringsvegen/Bratsbergvegen og separat gang-/sykkelvei langs Bratsbergvegen.
I tillegg er eiendommen berørt av reguleringsplan k20180033. Hensikten med planen er å legge til rette for en bærekraftig byutvikling på Sluppen. Det fordrer at E6 legges i tunnel under bakken og at det legges bedre til rette for gange, sykkel og kollektivtrafikk gjennom området. På Sluppen knyttes byen sammen, både mot sør og nord, øst og vest og med gjennomfartsvegen E6. En avklaring av fremtidig løsning for mobilitet i og gjennom Sluppen er avgjørende for at utviklingspotensialet kan realiseres, for å fremme verdiskaping og bidra til å omstille Trondheim til et nullutslippssamfunn.
Avslutningsvis er eiendommen berørt av reguleringsplan k20210005. Hensikten med planen er å legge til rette for en langsiktig omforming av en ny bydel med bymessig bebyggelse, et finmasket sykkel- og fotgjengervennlig gatenett med korte avstander, miljøvennlige transportløsninger og en sammenhengende grønnstruktur med oppholdsarealer som skaper trivsel og god folkehelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 33.376,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Kommunale avgifter i Trondheim Kommune er fordelt på 4 terminer. For termin 3 av 4 i 2021 var avgiften på kr. 8.344,-
Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.047.864,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.772.310,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.150.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arnfinn Tynes og Linda Kvam

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0214/21
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.21214

Dato

Sist oppdatert: 06. mai 2022 kl. 15:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.