Solgt: 10 350 000 kr

Bakketoppen 14C

10 000 000 kr
184 m²
4 soverom
Velkommen til Bakketoppen 14 C
Nordstrand
Pen og innholdsrik halvpart vertikaldelt bolig fra 2014 med hybel og 2 garasjeplasser
 • Prisantydning
  10 000 000 kr
 • Omkostninger
  251 342 kr
 • Totalpris
  10 601 342 kr
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  184 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen halvpart vertikaldelt bolig fra 2014 med en trafikkskjermet beliggenhet i andre husrekke fra vei, i et barnevennlig og lite trafikkert villaområde. Kort vei til skole, fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud. Boligen har en praktisk og innholdsrik planløsning som åpner for flere bruksmuligheter, bl.a. hybel i underetasjen. Boligen inneholder bl.a. 4 soverom, 2 bad, vaskerom/bad, toalett, romslig stue og spisestue med gasspeis og åpen kjøkkenløsning, samt stue i underetasjen med kjøkken og egen inngang. Terrasser, hage, godt med lagringsplass og 2 garasjeplasser med el. bil lader.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bakketoppen 14C, 1165 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 181, bruksnummer 154, seksjonsnummer 2

Innhold

Totalt bruttoareal: 196 kvm
Totalt bruksareal: 184 kvm
Totalt primærrom: 184 kvm
Primærrom:
Underetasje 62 kvm:
Trappegang, toalett, vaskerom/bad, bad, stor stue med egen inngang og kjøkken.
1. etasje 62 kvm:
Entré, stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse.
2. etasje 60 kvm:
Trappegang, bad, 4 soverom. hvorav 1 med utgang til balkong.
Boligen disponerer 2 garasjeplasser i felles garasjeanlegg, hvorav en med el. bil lader. I tillegg disponerer boligen egen bod på ca. 9 kvm i tilknytning til garasjeplassene, samt en utvendig bod under terrassen på ca. 12 kvm.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 28.05.2020 utført av Anticimex ved Jo Mikal Schjerven.

Byggemåte

Halvpart vertikaldelt tomannsbolig over 3 etasjer, ferdigstilt i 2014.
Bygningen er iht. boligsalgsrapporten oppført med grunnmur av betong og yttervegger av armert betong, og bindingsverk med liggende kledning av tre og mur som er pusset og malt.
Taket er flatt og er tekket med papp.
Vinduer og balkongdører med 2-lags glass fra 2012 og 2013.
Selger og sameiet har fått utarbeidet en Opak-rapport hvor det fremkommer punkter som gjelder seksjonen og fellesarealer. Selger/sameiet har reklamert overfor utbygger. Det er ifg. selger usikkert om punktene er vesentlige nok til at reklamasjonen vil føre frem. I Opak rapporten som følger som vedlegg til salgsoppgaven er bl.a. følgende kommentert for denne boligen (nr. 14 C):
Flere løse fliser i entréen, feilmontert beslag/blikk over utvendig støttemur mot terreng (ikke mot bygningskroppen) ved inngangen til underetasjen, bom /løse plater på murvegg og kommentar til hvordan aslutnintslisten til knotteplaten er avsluttet over terreng. Det henvises til Opak rapporten for nærmere informasjon. Det gjøres oppmerksom på at rapporten også tar for seg nabobolig, så se derfor kommentarer for nr. 14 C og fellesarealer.
Selger har observert skjeggkre i boligen og selger har nylig hatt skadedyrfirma i boligen for sanering. Firmaet anbefaler ny behandling mot slutten av året. Det finnes i dag en god metode for bekjempelse av skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte, men et fullgodt resultat kan ikke garanteres. Bestanden kan også begrenses ved evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Interessenter må sette seg inn i rapporten før bud inngis.

Standard

Bakketoppen 14 C har en trafikkskjermet beliggenhet i andre husrekke fra vei, i et lite trafikkert villaområde. Kort vei til skole, fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud.
Boligen er tegnet av Funktion & form as arkitekter og har en god og gjennomtenkt planløsning som åpner for flere bruksmuligheter, bl.a. med hybel i underetasjen.
En pen og moderne bolig med en tidsriktig og tidløs innredning og fargevalg.
Boligen ble ferdigstilt i 2014 og er prosjektert etter tekniske forskrifter ajourført 2007 (TEK07) jf. overgangsbestemmelser i TEK10 (§17-2)og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv.
Gulvene er lagt med 1-stavs eikeparkett, foruten fliser i entréen og på toalett, vaskerom og begge bad. Gulvvarme i hele underetasjen (foruten toalettet), i entréen og på badet i 2. etasje.
Vegger med malte flater og veggfliser på toalettet, vaskerommet og begge badene.
Himlinger med malte flater og downlights i flere rom.
Det er balansert ventilasjonsanlegg i boligen med varmegjenvinning.
Vannrør er av plastrør som er lagt rør-i-rør med fordelerskap som har overløp til rom med gulvsluk.
1.etasje:
Hovedinngangspartiet ligger i 1. etasje.
Her går du inn i en lys og romslig entré med varmekabler og god plass til ytterøy.
Fra entréen kommer du ut i en romslig stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Kjøkkeninnredning fra Huseby med glatte fronter og laminat benkeplate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra Tapwell. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap, samt lys under overskap. Nedfelt induksjonstopp i benkeplaten med ventilator over, begge fra Siemens. Øvrige integrerte hvitevarer er komfyr og kjøl/frys, begge fra Siemens, samt oppvaskmaskin fra Grundig. Integrerte hvitevarer følger boligen. Automatisk vannstopper i benkeskap under oppvaskkum og komfyrvakt.
Stuen og spisestuen har moderne gasspeis, store vindusflater som gir godt med lys og utgang til sydvendt terrasse. Terrassen er på ca. 15 kvm. og har utebelysning.
2. etasje:
I 2. etasje ligger trappegang, bad og 4 soverom.
Pent flislagt bad med varmekabler og downlights. Badet er innredet med servantskap med glatte fronter og dobbelservant med ett-greps armatur fra Tapwell. Dusjnisje med nedsenket gulv og innfellbare glassdører og veggmontert regn- og hånddusj med blandebatteri fra Tapwell. Innmurt badekar med integrert hånd-dusj og blandebatteri fra Tapwell. Vegghengt toalett fra Villeroy og Boch med innebygd sisterne fra Grohe. Iflg. takstmann er det stedvis «bom» i fliser.
4 gode soverom, alle med plass til garderobeskap.
1 soverom med utgang til sydvendt balkong på ca. 13 kvm. med utebelysning og stikkontakt på vegg. Eier har tidligere benyttet dette rommet som ekstra tv-stue. Det er monter screens på vinduene mot balkongen.
Kjeller:
Kjelleretasjen inneholder trappegang, toalett, vaskerom/bad, bad og stue med kjøkken.
Flislagt toalettrom som er innredet med servantskap med glatte fronter og servant med ett-greps armatur fra Tapwell. Vegghengt speil med lys. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch med innebygd sisterne fra Grohe. Automatisk vannstopper under toalettet.
Flislagt vaskerom/bad med varmekabler og downlights. Vaskerommet/badet er innredet med dusjnisje med nedsenket gulv og innfellbare glassdører. Veggmontert hånd-dusj med blandebatteri fra Tapwell. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra Tapwell. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på 287 liter fra Ozo er plassert i rommet. Takstmann har utstedt et såkalt «våtromsbevis» for vaskerommet/badet (se vedlagte informasjonsark i boligsalgsrapporten).
Fra gangen kommer du ut (via låsbar dør) til en stor og lys stue med åpen kjøkkenløsning og tilliggende bad. Rommet har gulvvarme og egen utgang, samt at rommet og det tilliggende badet har eget sikringsskap og strømmåler.
Kjøkken fra Ikea med glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap, samt lys og stikkontakt under overskap. Nedfelt keramisk platetopp fra Siemens med overhengende ventilator med kullfilter. Integrert komfyr fra Ikea. Automatisk vannstopper i benkeskap under oppvaskkum og komfyrvakt.
Flislagt bad med varmekabler og downlights. Badet er innredet med servantskap med glatte fronter og servant med ett-greps armatur fra Tapwell. Vegghengt speilskap. Dusjnisje med nedsenket gulv og innfellbare glassdører, samt veggmontert hånd-dusj med blandebatteri fra Tapwell. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch med innebygd sisterne fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på 198 liter fra Ozo er plassert i rommet. Takstmann har utstedt et såkalt «våtromsbevis» for badet (se vedlagte informasjonsark i boligsalgsrapporten).
Diverse pendellamper medfølger ikke.
Boligen har godt med lagringsplass i bl.a. utvendig bod under terrassen på ca. 12 kvm. og i egen bod i garasjeanlegget på ca. 9 kvm. Boden ligger i praktisk tilknytning til garasjeplassene.
I garasjeanlegget disponerer boligen 2 garasjeplasser ved side av hverandre. Det er montert el. bil lader.
Varmekabler i trappen fra innkjøringen til garasjen og opp til hagen over garasjen.
For nærmere beskrivelse av boligens standard henvises det til boligsalgsrapporten datert 28.05.2020 og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og varmekabler i hele underetasjen (ikke toalettet), i entréen i 1. etasje og på badet i 2. etasje.
Gasspeis i stuen og spisestuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Varmekabler i trappen fra innkjøringen til garasjen og opp til hagen over garasjen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.09.2014.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/181/154/2:
10.02.1922 - Dokumentnr: 993264 - Bestemmelse om deleforbud
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:181 Bnr:154
Gjelder denne registerenheten med flere
06.12.1939 - Dokumentnr: 16873 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: Knr:0301 Gnr:181 Bnr:154
Gjelder denne registerenheten med flere
19.09.1940 - Dokumentnr: 7365 - Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: Knr:0301 Gnr:181 Bnr:154
Gjelder denne registerenheten med flere
17.08.2011 - Dokumentnr: 644177 - Bestemmelse om veg
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Bakketoppen godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde.
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:181 Bnr:154
Gjelder denne registerenheten med flere
15.03.2012 - Dokumentnr: 216255 - Bestemmelse om veg
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Bakketoppen godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn
til Oslo kommune
Overført fra: Knr:0301 Gnr:181 Bnr:154
Gjelder denne registerenheten med flere
25.10.2013 - Dokumentnr: 918664 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bakketoppen 14 C har en solrik og barnevennlig beliggenhet i et trafikkskjermet villaområde med kort vei til bl.a. Munkerud skole, kollektivtransport og servicetilbud. Området byr på et trivelig miljø med mange barn og er et attraktivt bosted for de som ønsker nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, en kort reisevei unna sentrum.
Nærhet til nærbutikk på Ljabru og kort vei til Sæter handelssenter med et variert servicetilbud inkludert flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. Her ligger også treningssenter.
En liten kjøretur unna ligger bl.a. Holtet og Lambertseter. På Holtet finner man den populære delikatessebutikken Jacobs, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Få minutters ganget til buss og Ljabru trikkestasjon med rute 18 og 19 til hhv. Majorstuen o/Briskeby og Rikshospitalet - begge via Oslo sentrum.
(se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. umiddelbar nærhet til store friområder og gangavstand til Østmarka med flotte turmuligheter, sommer som vinter.
Flere badeplasser langs fjorden med bl.a. Hvervenbukta, Katten og Nordstrand Bad.
I retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nærhet til Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand dans, kor og speider, samt Nordstrand turn med flott turnhall.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Sats på Lambertseter.

Adkomst

Bakketoppen er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Ljabrubakken til Munkerudveien. Adkomst bl.a. fra Ekebergveien via Ljabrubakken til Bakketoppen eller fra Nordstrandveien via Munkerudveien til Bakketoppen

Barnehager, skoler og fritid

Flere kommunale og private barnehager i nærområdet.
Kort og lite trafikkert skolevei til Munkerud skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 975 kvm som tilhører sameiet. Boligen har bruksrett til egen del av tomten i naturlig tilknytning til huset. Dette arealer er pent opparbeidet med plenarealer, terrasser og beplantning.
Fellesarealer er pent opparbeidet med asfaltert innkjøring, skiferheller og beplantning.
Varmekabler i trappen fra innkjøringen til garasjen og opp til hagen over garasjen.

Parkering

Boligen har eksklusiv bruksrett til 2 garasjeplasser ved siden av hverandre i felles garasjeanlegg.
Det er montert el. bil lader.
I praktisk tilknytning til garasjeplassene ligger egen bod på ca. 9 kvm.
Automatisk port til garasjeanlegget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
Follobanen er regulert til å gå i fjellgrunnen under området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 430,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr kr 5.617 for 2020.
Felleskostnader er kr 500,- per mnd. og inkluderer felles garasjeforsikring, normale driftskostnader og felles strøm til garasje.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier betaler kr 7.000,- i boligforsikring per år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år. (Strømforbruket på 20.000 kwh inkluderer også hybelen som har stått for ca. 7.000 kwh.)
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og Internett har avgift på ca kr 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2.796.435,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 10.067.167,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.251.342 ,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 7.650,- for boliger med seksjonnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christian Stentoft Østby og Tove Klara Annesdotter Stentoft Østby

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet et sameie med 4 seksjoner, med sameiebrøk 1/4.
Dugnad må påregnes.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett, men en sameier fungerer som kasserer. Sameiet har ca. kr 58.000,- på konto pr. 27.05.2020. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Sameiet har felles snøfreser og feiemaskin, samt diverse utstyr for hagearbeid.
Sameiet har vedtatt at utearealene som er vedtektsfestet til hver seksjon skal seksjoneres inn i seksjonene. Oppmåling er gjennomført og en av seksjonseierne har ansvar for å få den tinglyst. Kostnader til dette er så langt betalt av sameiet, og øvrige kostnader vil dekkes av sameiets midler. Seksjon 4 har fått lov av sameiet til å bygge terrasse over "snuanker" til sameiet. Dersom seksjonen får terrassen godkjent av plan og bygg vil seksjonen kunne kjøpe snuankeret av sameiet for en symbolsk sum, da dette ikke blir brukt. Dersom det ikke blir godkjent og hvis kommunen krever det skal seksjonen fjerne deler av terrassen.
Iflg. Opak rapporten er det bl.a.a kommentert følgende på sameiets fellesarealer:
Sprekk i støttemur langs innkjøringen mot nabo til sameiet og massive kalkavsetninger etter lekkasjer ovenfra på vegg ved siden av garasjeporten. Se vedlagte rapport for nærmere informasjon.
Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 3.700,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0089/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2089

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2021 kl. 12:13

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.