Komplett salgsoppgave

Hovseterveien 98

4 050 000 kr
52 m²
1 soverom
Romslig stue med god plass til spisebord og sofaseksjon.
Romslig stue med god plass til spisebord og sofaseksjon.
RØA/HOVSETER
Rålekker og praktisk 2-roms leilighet med balkong og smart planløsning. Pent oppusset. Heis, takterasse & treningsrom.
 • Prisantydning
  4 050 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  179 966 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 231 098 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 680 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hovseterveien 98! En rålekker og praktisk 2-roms andelsleilighet i 2. etasje med balkong. Leiligheten har en gjennomgående god planløsning og består av entré, stue/kjøkken, omkledningsrom, bad og soverom. Boligen ble pent oppusset i 2013 og fremstår som lys og velholdt. Attraktiv og sentralt område med kort vei til dagligvarebutikker og kollektive tilbud!
- Pusset opp i 2013
- Sydøst-vendt balkong
- Fasaderehabilitert i 2015
- Heis
- Felles treningsrom
- Veggene ble malt igjen i 2017
- Nye og moderne fliser i gangen fra 2021
- Felles selskapslokale med billig middagsservering 2-3 dager i uken
- Felles takterrasser
- Gjestehybler til leie
- Gjesteparkering på borettslagets eiendom
- Fortrinnsrett i barnehage
- Bilfritt
- Kort vei til turområder og marka

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hovseterveien 98, 0768 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 31, bruksnummer 330, ideell andel 1/1
Andelsnummer 5, Borettslaget Kollektivet, organisasjonsnummer 950 009 845

Innhold

Totalt bruttoareal: 57 kvm
Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 52 kvm
Bruksareal:
Leilighet 52 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 52 kvm: Entré, stue/kjøkken, omkledningsrom, bad og soverom.
I tillegg så disponerer leiligheten en kjellerbod oppmålt til ca. 2 m2. Denne er merket med nr. 1004.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen iht. boligsalgsrapport: Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak bestående av betong/murkonstruksjoner. Utvendige fasader i hovedsak forblendet med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse EI 30/lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør med tre-lags glass og vinduer med to-lags
glass fra 2002.
Bad:
- Følgende har fått TG 1 og TG 0:
Overflater himling - Overflater vegger - Overflater gulv - Fallforhold (gulv) - Avløpsrør (ink. sluk) - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring - Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det - Ventilasjon -Sanitærutstyr og innredning - Innfelte/gjennomgående installasjoner.
-Følgende har fått TG2:
*Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Synlig avløpsrør av plast . Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg i servantskap.
*Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet.
*Det registreres uheldige rørgjennomføringer under servant og ved vaskemaskin. Minste avstand fra rør til vegg skal være 40 mm.
Kjøkken:
- Følgende har fått TG1 og TG0:
Vannrør - Avløpsrør - Ventilasjon - Innredning.
- Følgende har fått TG2:
Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.
- Øvrige rom har fått TG1:
Overflater himling - Overflater vegger - Overflater gulv - Innerdører - Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM).
- Etasjeskiller har fått TG2:
Det er registrert noe skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 17 mm i stue/kjøkken.
- Tekniske anlegg. VVS anlegg har fått TG 1 og TG0:
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom).
- Vinduer/ytterdører har fått TG1 og TG0.
- Balkonger har fått TG1 og TG0.
Informasjon fra selger:
- Badet ble renovert i 2013, der ny sluk og membran ble lagt. Arbeidet ble utført av Vikar og investholniag AS avdeling Handyman.
- Det er kun varmekabler i deler av badegulvet.
- Rør ble byttet.
- Rehabilitering av fasadene og terrassene i regi av Borettslaget.
- Arkel Oslo AS, Espen Geir B. Andersen; Sjekk og reparasjon. Satt inn nyes sikringer. Ny tilførsel, slitte kurs og ny kurs. Det foreligger dokumentasjon (det er kun noen sikringer som er byttet, og store deler av sikringsskapet består av eldre sikringer).
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Badet ble renovert i 2013 med. blant annet ny sluk og membran.
- Alle overflater ble pusset opp.
- Skyvedørsløsning til soverommet.
- Walk-in closet i gangen med gode oppbevaringsmuligheter.
- Rehabilitering av fasaden og terrassen.
- Ny kjøkkeninnredning fra IKEA.
- Ny parkett.

Standard

Velkommen til Hovseterveien 98! En rålekker og praktisk 2-roms andelsleilighet i 2. etasje med balkong. Leiligheten har en gjennomgående god planløsning og består av entré, stue/kjøkken, omkledningsrom, bad og soverom. Boligen ble pent oppusset i 2013 og fremstår som lys og velholdt. Attraktiv og sentralt område med kort vei til dagligvarebutikker og kollektive tilbud!
- Pusset opp i 2013
- Sydøst-vendt balkong
- Fasaderehabilitert i 2015
- Heis
- Felles treningsrom
- Felles selskapslokale med billig middagsservering 2-3 dager i uken
- Felles takterrasser
- Gjestehybler til leie
- Gjesteparkering på borettslagets eiendom
- Fortrinnsrett i barnehage
- Bilfritt
- Kort vei til turområder og marka
Entré:
Nye og moderne fliser i entre fra 2021. Skyvedører med speil fra gulv til tak mot omkledningsrommet. Her er det satt opp hyllesystemer som gir en smart oppbevaringsløsning til bl.a. yttertøy og sko.
Kjøkken:
Pent kjøkken med åpen løsning til stue. IKEA kjøkkeninnredning med hvite slette fronter. Overskapene på kjøkkenet har god høyde som bidrar til gode oppbevaringsmuligheter.
Det er benkeplater av laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer fra IKEA. Nedfelt induksjonsstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Mikrobølgeovn i overskap. Kjøleskap med frysedel fra beko. Ventilator med kullfilter i overskap. Mekanisk avtrekkventil plassert på vegg. Vann i rør-i-rør system og synlig avløpsrør av plast.
Det er kun de integrerte hvitevarene som er listet opp som følger med.
Stue:
Meget fin og romslig stue med god planløsning. Stuen er av god størrelse og oppleves veldig lys og koselig. Det er blant annet plass til stort spisebord, skjenk, hyller, sofaseksjon eller annet interiør. Store og flotte vinduer fra 2002 som sørger for gode lysforhold.
Fra stuen er det utgang til en sydøst-vendt balkong på ca. 7 m2. Balkongen er hyggelig sted å kunne oppholde seg om sommeren. Her er det plass til diverse utemøblement.
Bad:
Pent baderom fra 2013. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling i malt flate med downlights. Vegghengt servantskap i slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og skap på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet veggmontert regndusj og hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksventil på plassert på vegg. Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Synlig avløpsrør av plast . Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg i servantskap.
Soverom:
Lyst og pent soverom med plass til dobbelseng og nattbord på hver side av sengen. Fra soverommet er det to skyvedører til stuen, en på hver side av sengen. Det er fin garderobeskap fra Jutzler langs den ene veggen med god oppbevaringsplass. Doble vinduer som sliper inn med lys.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Lampene i taket i leiligheten følger ikke med.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.10.1978. Det foreligger midlertidig brukstillatelse på fasadeendring av blokken datert 11.03.2015. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Deler av garderobe i entré er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
- Dagboknr 6992, tinglyst 30.03.1977, type heftelse: ERKLÆRING/AVTALE: BEST OM FELLES BRUK AV LEKEPLASSER - GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE.
- Dagboknr 82070, tinglyst 15.12.1986, type heftelse: BEST. OM ADKOMSTRETT - Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hovseterveien 98 ligger på Hovseter i vestre del av Oslo. Sentral og attraktiv beliggenhet med kort vei til fine grøntområder, dagligvare og offentlig kommunikasjon.
Fra Hovseter er det forbindelser til buss nr. 45 og 46, flybuss og nattbuss. Nærmeste bussholdeplass er Orebakken og Hovseterhjemmet, som tar deg med til Majorstuen eller mot Røa. Gangavstand til Hovseter T-banestasjon som tar deg til Majorstuen på ca 9 minutter. Ved T-banestasjonen finner man i tillegg postkontor og matbutikk.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 Hovseter, Rema 1000 i Arnebråtsvingen eller på en stor Coop Extra, kun en kort spasertur unna. Søndagsåpen, velassortert frukt og grønt butikk finnes også på Hovseter torg. Det er i tillegg kort vei til Røa senteret og Røa Torg med vinmonopol, Apotek, diverse butikker og servicetilbud. Røa tilbyr hyggelige spisesteder og caféer. Nye Røa bad åpnet i 2015 med aktiviteter for både barn og voksne. Her finnes barnebasseng, vannsklier, svømmebasseng på 25 meter og egen velværeavdeling. Sats og Evo på Røa gir deg gode treningsmuligheter året rundt.
I umiddelbar nærhet ligger også friluftsområdet i Mærradalen med preparerte skispor og gangveier. Bogstad gård og Bogstadvannet er et meget populært sted å besøke i helgene for familier fra hele Oslo med dyreliv og café utsalg. For øvrig så finnes det diverse tur- og skimuligheter i Holmenkollen. Tryvann vinterpark tilbyr alpinbakke om vinteren, og om sommeren kan en dra i klatreparken Høyt og lavt med venner og familie.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Barnas barnehage - Hovseter
- Jarbakken barnehage
- Landingsveien barnehage
Barneskoler:
- Voksen skole
- Rudolf Steinerskolen i Oslo
- Huseby skole
Ungdomsskoler:
- Hovseter skole
- Rudolf Steinerskolen i Oslo
- Midtstuen skole
Videregående skoler:
- Persbråten videregående

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 9 651 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, hellebelagte arealer, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, sykkelparkering, sittegrupper og lekeområde.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområder for boliger med tilhørende anlegg, byggeområde for offentlige bygninger, offentlig friområde og trafikkområder (offentlig gangveier) i henhold til reguleringsplan S-1733 datert 03.01.192 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Landingsveien 14 - Oppføring av boliger: Det er søkt om oppføring av boliger i Landingsveien 14. Området ønskes omregulert for utvikling av nye boliger. Eksisterende parkering rives og parkering gjenetableres i to eller tre etasjer delvis nedsenket i terreng. Over nytt parkeringsanlegg etableres boligblokker i en tett-lav struktur rundt et boligtun. Solforhold, utsikt og støy er retningsgivende faktorer i planarbeidet. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201613348
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3680,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale gebyrer, trappevask, TV, internett, varmtvann, vaktmestertjenester, bygningsforsikring, avdrag på borettslagets lån og renter mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Lånekostnader renter kr 315,-
Lånekostnader avdrag kr 803,-
Driftsutgifter kr 2.363,-
Internett kr 199,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 985.337,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.547.214,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 38 142,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 179 966,- pr. 20.10.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 33.755.816,- pr. 20.10.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 114758568, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 20.10.2021: 2.47% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 20.10.2021: 15 237 578
Andel av saldo: 81 238
( siste termin 01.03.2033 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Lånenummer: 12128925404, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.10.2021: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 92
Saldo per 20.10.2021: 18 518 239
Andel av saldo: 98 728
Første termin/første avdrag: 30.12.2014 ( siste termin 30.09.2044 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.231.098,-. Av dette beløpet utgjør kr 179 966,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.450,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Miroslava Ivanova Valkova

Informasjon om borettslaget

Borettslaget Kollektivet er et borettslag på Hovseter i Oslo. Som resten av Hovseter ble Kollektivet også bygget på 70-tallet og det sto innflyttingsklart i 1975/76. Kollektivet består av to høyblokker og en lavblokk med 2, 3, 4 og 5-roms leiligheter. Adressen er Hovseterveien 96, 98, 100 og 102.
Borettslaget Kollektivet er et resultat av et enestående samarbeid mellom tre kvinneorganisasjoner og boligbyggelaget USBL. I tillegg til helt vanlige leiligheter skulle borettslaget ha et kollektivt «pluss». Forholdene ble lagt til rette for at felles virksomhet, kontakt mellom mennesker, likestilling og trivsel skulle prege nabolaget. I dag er Kollektivet fortsatt et levende borettslag med beboere i alle aldre og med ulik bakgrunn. Deltakelse i det sosiale livet er helt frivillig, allikvel er fellesskapet, felles arenaer og fellestilbud fortsatt viktig for mange av våre beboere

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Kollektivet.
Borettslaget består av 141 leiligheter og 1 næringslokale.
Forretningsfører er USBL , tlf. 22 98 38 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere, men det må søkes til styret.
Borettslaget har 2 gjestehybler i høyblokkene: En i Hoveseterveien 96 og en i Hovseterveien 98, disse kan leies av andelseierne. «Camilla» er serverings- og festlokalet i Kollektivet. Her serverer de frivillige matgruppene middag 3 dager i uken, men det kan også leies til bursdager, konfirmasjoner, dåp/navnedag ol. Kollektivet har et eget trimrom i kjelleretasjen i nr. 98. Tilgang til ubegrenset bruk koster kr. 600,- i året per husstand (begrenset oppad til 5 personer). Det er også 3 fellesvaskeri i borettslaget - ett i hver blokk.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Montert gelender på uteområde
- Etterisolert Camilla (felleslokale)
Planlagte påkostninger:
- Styreleder informerer at det ikke planlagt noen store omkostninger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 25.000,-
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0163/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.21163

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2021 kl. 08:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.