Solgt: 2 750 000 kr

Nakkenga 8 b

2 750 000 kr
121 m²
3 soverom
Stue med vedovn og god takhøyde
Even Roth
Presenteres av
Even Roth
Lerstad
Bud mottatt! Rekkehus med store terrasser beliggende i populært boligområde
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Omkostninger
  70 092 kr
 • Totalpris
  2 820 092 kr
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  121 m²
 • Bruksareal
  128 m²
 • Tomteareal
  96 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rekkehus på 3 plan i barnevennlig og etablert boliområde, ca. 10 km fra Ålesund sentrum. Kort veg til barneskole, barnehage, turterreng, sjukehuset og Moa-byen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nakkenga 8 b, 6014 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 37, bruksnummer 342

Innhold

Totalt bruttoareal: 144 kvm
Totalt bruksareal: 128 kvm
Totalt primærrom: 121 kvm
Primærrom:
Underetasje, 41 kvm: Gang m/trapp, bad, vaskerom og soverom.
1. etasje, 49 kvm: Entre/gang, kjøkken og stue.
2. etasje, 31 kvm: Gang m/trapp, wc-.rom, 2 soverom og kontor.
Sekundærrom:
Underetasje, 7 kvm: Bod
I tillegg er det oppført bodbygg på fellesareal. Trekonstruksjon med ståltak og grusa dekke. Boden er bygd sammen med 2 andre boenheter.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.02.2020 utført av Takstmann Stig Vatne. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Boligen er utbygd i 1. etg. ved inngangsparti der en tidligere bod er tatt inn i entre/gang og ytterdør er flyttet ut på yttervegg. I underetasje er en yttervegg flyttet ut mot sør. Disse fasadeendringene er ikke byggemeldt.
Boligen er oppført med støpt grovplate og dels oppfora tregulv. Ringmur og yttervegger mot nord i underetasje i betong. Yttervegger i isolert treverk/bindingsverk. 4 toms vegger. Utvendig kledd med bordkledning, noe bord skiftet på sørsiden og ellers fra byggeår. Eternittplater mellom enhetene. Bordledningen ble sist malt/beis i 2015. Takkonstruksjoner i tresperrer og taktro fra byggeår. Papptekking fra rundt år 2000.
Vinduer av isolerglass med trekarmer. Varierende alder på vinduene. I underetasjen fra byggeår, fra 1997 på stue og fra 2017 i gang og på kontor mot sør. Soverom mot nord fra byggeår men skiftet ene glassfeltet i 2007. Balkongdør på stue fra 2019 med plastkarm. Hovedytterdør fra Diplomat er ca. 20 år. Terrassedør fra byggeår i underetasje.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har takstmann bemerket og gitt følgende bygningsdeler fått tg.3:
Vaskerom:
Eldre rom som er sammenføyd med tilbakeforeliggende bod. Dette har resultert i både murgulv med sluk og en del tregulv der boden var tidligere. Holder ikke krav til våtrom i dag. Fungerer som et enkelt vaskerom.
Ellers har takstmann bemerket følgende:
Inne er boligen jevnlig vedlikeholdt og oppgradert på overflater. Bl.a. så ble bad oppusset av eier på egeninnsats i 2013 og kjøkkeninnredningen er fra 1995 men malt og skiftet benkeplate/vask og ventilator i 2019. Vaskerom har enkel standard.
Poengterer ellers at ventilasjon/isolasjon etc. ikke tilfredsstiller dagens krav men de som var vanlig på utførelsestidspunktet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Rekkehus på 3 plan. Boligen er innvendig jevnlig vedlikehold og oppgradert på overflater og har følgende standard på innvendige overflater:
Gulv:
Laminat på alle oppholdsrom. Stue fra 2016, kjøkken fra 2019, og entre/gang er eldre fra ca. år 2000. Loft fra ca. 2005 på ene rom og ellers fra 2018. Gang og soverom i underetasjen fra 2019.
Vegger:
Smartpanel i trapperom fra 2019. Lagt gips på stue og sparkla og malt i 2016. Innslag av decortapet. Entre/gang med smartpanel som brystning og malt tapet. malt glassfiberstrie på kjøkken samt innslag av smartpanel også her. Underetasje med nyere smartpanel på gang og soverom. Loft med smartpanel og eldre malt panel tapet.
Himlinger:
Malt panel på stue og plater ellers i 1. etasje. Underetasjen har panel og nyere smartpanel på bad og soverom. Panel i himlinger på loft.
Kjøkkeninnredningen er fra 1995 som ble malt på nytt i 2019. Det er også skiftet benkeplate og lagt plate/kitchenbord på vegg over benk. Det er 3 skapdører med glassfelt. Ny vask i 2019. Ny ventilator i 2019. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys medfølger etter opplysninger fra eier.
Bad i underetasjen ble oppussa sist i år 2013. Skiftet også varmekabler. Det er flis på gulv, flis på vegger og mdf panel i tak med spotter. Mosaikkflis på gulv i dusjsone. Åpen dusjløsning med en delevegg i glass. Veggfestet toalett. Hvit baderomsinnredning.
Vaskerom i underetasjen er eldre rom som er sammenføyd med tilbakeforeliggende bod. Dette har resultert i både murgulv med sluk og en del tregulv der boden var tidligere. Malt glassfiberstrie på vegger og noe våtromstapet bak vask. Utslagsvask ny i 2019. Brannslange. Skap i rommet. Holder ikke krav til våtrom i dag men fungerer som et enkelt vaskerom.
Skyvedørsgarderobe i entre/gang.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Vedovn på stue, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.06.1972. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Boligen er utbygd i 1. etasje ved inngangsparti er en tidligere bod er tatt inn i entre/gang og ytterdør er flyttet ut på yttervegg. I underetasjen er yttervegg flytter ut mot sør. Disse fasadeendringer er ikke byggemeldt. Inne har boligen endret planløsning på flere rom i forhold til opprinnelig planløsning og tegninger. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 5125-1/58 tgl. 06.11.1972, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig. Gjelder denne eiendom med fler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rekkehuset er beliggende i et etablert og barnevennlig område på Lerstad. Lekeplasser og fellesareal like ved boligen. Kort veg til barneskole og barnehage samt kort veg til turterreng ved Lerstadvannet, turstier på Åsemulen og Høgenakken samt fine badeplasser i Lerstadvika og Nakkevika.

Adkomst

Kommer du fra Ålesund sentrum mot Lerstad tar du av til venstre rett etter gangbroa på Lerstad, boligen får du på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Lerstad skole (1-7 kl.) 7 min. gange - 0.6 km
Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min. gange - 4.2 km
Kolvikbakken u-skole (8-10 kl.) 7 min. m/bil - 5.3 km
Blindheim u- skole (8-10 kl.) 9 min. m/bil - 6.9 km
Borgund vg. skole 6 min. m/bil - 4 km
Fagerlia vg. skole 6 min. m/bil - 4.7 km
Barnehager:
Lerstad barnehage (0-5 år) 7 min. gange - 0.6 km
Lykkeliten barnehage (0-6 år) 24 min. gange - 2 km
Åsestranda barnehage (0-5 år) 5 min. gange - 2.9 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 95,8 kvm. Tomten er opparbeidet med terrasseplatt mot sør og inngangspartiet ligger mot nord. Eiendommen er medeier i realsameiet for gnr. 37, bnr. 339 - dette er lekeplass, veier, biloppstillingsplasser mm.

Parkering

Parkering på fellesområde.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Lerstad-Breivika datert 04.09.2014 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 04.09.2014.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 064,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 456,- pr år (2019).
Selger har brukt boligen som en pendlerbolig så opplysninger om eiendommens utgifter som strøm etc. er ikke oppgitt.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 148 631,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 135 071,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.820.092,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-
I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.820.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kenneth Aardal

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 71-0148/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moa
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR71.19148

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 11:09

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.