Solgt: 2 670 000 kr

Motunet 29C

2 690 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Motunet 29 C - En tiltalende og lys 3-roms eierleilighet beliggende i 1. etasje av firemannsbolig
Dal
Tiltalende, romslig og lys 3-R eierleilighet i 1. etg med overbygd terrasse og garasje | Barnevennlig og sentralt
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Omkostninger
  67 225 kr
 • Totalpris
  2 737 225 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  500 kr
 • Energimerke
  Oransje B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Motunet 29 C er en tiltalende og flott 3-roms eierleilighet beliggende i et barnevennlig, rolig og sentrumsnært boområde på Dal i Eidsvoll kommune. Leiligheten ligger i 1. etasje med trappefri adkomst og arealeffektiv planløsning. Tidsriktige fargevalg på veggene i kombinasjon med gode vindusflater som byr på rikelig med naturlig lys gir et solid og innbydende inntrykk av leiligheten. Det er tilhørende parkeringsplass i garasje samt biloppstillingsplass foran garasje.
Leiligheten rommer lys entré, tiltalende stue og kjøkken i åpen løsning, flislagt bad og to gode soverom. Fra stuen er det utgang til overbygd terrasse som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid. Leiligheten har bruksrett på hageareal slik at det kan benyttes som spillrom for hele familien. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Motunet 29C, 2072 DAL
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 92, bruksnummer 775, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 72 kvm
Primærrom:
1. etasje 68 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Bod/teknisk rom
I tillegg disponerer boligen én sportsbod på ca 8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.11.2020 utført av Hans Petter Lindstad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.
Bygningen er fundamentert med støpt armert såle på antatt fast grunn, støp plate på kultet og isolert grunn. Yttervegger er oppført i trebindingsverk og utvendig kledd med liggende trepanel. Pulttak i tre tekket med takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Leiligheten har gjennomgående tilstandsgrad 1(TG1).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Motunet 29 C er en tiltalende og flott 3-roms eierleilighet beliggende i et barnevennlig, rolig og sentrumsnært boområde på Dal i Eidsvoll kommune. Leiligheten ligger i 1. etasje med trappefri adkomst og arealeffektiv planløsning. Tidsriktige fargevalg på veggene i kombinasjon med gode vindusflater som byr på rikelig med naturlig lys gir et solid og innbydende inntrykk av leiligheten. Det er tilhørende parkeringsplass i garasje samt biloppstillingsplass foran garasje.
Entré
Lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko. I gangen er det praktisk plassert en garderobeløsning med god oppbevaringsplass.
Stue
Tiltalende stue i åpen løsning med kjøkkenet. Stuen er i god størrelse med plass til sofa-løsning, spisegruppe og tilhørende møblement. Gode vindusflater byr på rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Utgang til overbygd terrasse som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid, samt direkte adkomst til hageareal. Stemningsfull peis kan benyttes på kjølige høst- og vinterdager.
Kjøkken
Fint kjøkken med innredning fra Sigdal i hvite glatte fronter og laminat benkeplate med rett kant. Det er integrert stekeovn, 80 cm og oppvaskmaskin samt ventilator over platetopp. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps blandebatteri og komfyrvakt.
Bad
Pent flislagt bad innredet med toalett, dusjkabinett og helstøpt servant/plate over baderomsmøbel. Rommet har opplegg til vaskemaskin og tørketrommel samt varmekabler i gulv.
Soverom
Leiligheten har to lyse og fine soverom, begge i god størrelse. For øvrig lagringsplass kan man ta i bruk innvendig bod på ca. 3 kvm og utvendig sportsbod på ca. 8 kvm.
Innvendige overflater:
Gulv: Vesentlig parkett, fliser i bad og vinylbelegg i bod/teknisk rom.
Vegger: Vesentlig malte panelplater i mdf-materiale(smartpanel), fliser på bad.
Himlinger: Folierte hvite himlingsplater(tak-ess).

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring via panelovner og vedfyring med peisovn i stue. Det er varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Mekanisk balansert ventilasjon med varmegjenvinning som trekker fra kjøkken og bad med enhet plassert vegghengt i innerbod/teknisk rom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.06.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt på sameiets eiendom:
Dagboknr 1084727-1/200, tinglyst 27.12.2011, type heftelse: Erklæring/avtale. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Motunet 29 C ligger på Dal i Eidsvoll kommune. Et barnevennlig og trivelig område med gode solforhold og kort vei til alt. Området består i hovedsak av konsentrert småhusbebyggelse, spredt villabebyggelse, landbruk og skog. Det er fine rekreasjons- og turmuligheter i umiddelbar nærhet. Kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, fotballstadion og nærbutikk.
Kollektiv transport
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog som forenkler et aktivt liv uten bil. Det er kort avstand til Dal togstasjon, noe som gir gode pendlermuligheter inn mot Oslo. Med bil tar det ca. 10 min til Eidsvoll Verk, 15 min til Eidsvoll, 15 min til Oslo lufthavn og 35 min til Oslo S.
Rekreasjonsområder
Området har kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, golfbane, idrettshall, svømmehall, ridesenter, treningssenter, kino og bibliotek m.m. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. I vest har Hurdalssjøen flere badeplasser, samt egen småbåthavn med båtslipp, noe som fører til et yrende båt- og badeliv om sommeren.
Shopping
Dagligvarehandelen gjøres på Kiwi som ligger i kort avstand fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Råholt et variert utvalg med bl.a. dagligvare, post, bank, minibank, apotek, mote, interiør, frisør, kafé, restaurant, lege og tannlege etc. Råholt kjøpesenter åpnet dørene våren 2014 med 45 nye butikker. Det er også kort vei til Jessheim Storsenter som er et moderne kjøpesenter med over 140 ulike butikker og tilknyttede virksomheter.
Avstand med bil
Råholt ca. 3 min.
Jessheim ca. 15 min.
Oslo Lufthavn ca. 19 min

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 932 kvm som tilhører sameiet. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gressplen og beplantninger. Tomten er fellesareal, men til hver seksjon på bakkeplan i 1. etasje følger et eksklusivt/privat uteareal med bruksrett for seksjonen.

Parkering

Parkering i del av garasje og biloppstillingsplass foran sin del av garasje. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for "Bjørnsrud Skog" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 27.08.2001.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 10.03.2015 avsatt til nåværende boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Bygningsforsikring, generelt drift og utvendig vedlikehold.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 900,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 1 897 for inneværende år.
Fellesutgiftene er kr 500,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, generelt drift og utvendig vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor og Altibox som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er på kr. 500,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det er pliktig medlemskap i Bjørnsrud Skog R4 huseierforening med avgift på kr. 2.400,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 677 587,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 439 313,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.758.567,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kim-René Tollefsen Dahl

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Motunet 29 A-D Boligsameie, med sameiebrøk 1/4.
Sameiet består av fire leiligheter.
Sameiet har ikke forretningsfører, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Hund skal holdes i bånd inne på boområdet.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 32.500,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0273/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.20273

Dato

Sist oppdatert: 15. januar 2021 kl. 11:51

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.