Solgt: 2 200 000 kr

Furuholtet 4D

1 900 000 kr
52 m²
1 soverom
Leiligheten i Furuholtet 4D formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Furuholtet, Melløs
Velholdt 2-roms endeleilighet med vestvendt balkong, kveldssol og utsyn. Parkering. Grønne omgivelser nær sentrum.
 • Prisantydning
  1 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  290 292 kr
 • Omkostninger
  6 588 kr
 • Totalpris
  2 496 880 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1951
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  3 367 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 2-roms aksjeleilighet i grønne omgivelser ved Melløs
 • Attraktiv plassering ved enden av 2. etasje med utsikt
 • Vestvendt balkong på ca. 15 kvm. med ettermiddags-/kveldssol
 • Pusset opp på 2000-tallet, bad modernisert rundt 2013
 • Kjellerbod på ca. 3 kvm. og loftsbod med ca. 7 kvm. gulvflate
 • Parkeringsplass på felles område
 • Rusleavstand til bykjerne og togstasjon
 • Få meter til holdeplass for lokal- og ekspressbusser
 • Fint parkområde i nabolaget, kort vei til Mossemarka

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Furuholtet 4D, 1532 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 1562, ideell andel 1/1
Aksjenummer undefined, Furuholtet Boligaksjeselskap, organisasjonsnummer 932632136

Innhold

Totalt bruttoareal: 57 kvm.
Totalt bruksareal: 52 kvm.
Totalt primærrom: 52 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue.
Leiligheten disponerer en bod på loft med gulvflate oppmålt til ca. 7 kvm. Deler av gulvarealet er ikke målbart grunnet skråtak. I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller oppmålt til ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.03.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over tre etasjer samt loft og kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere hovedsaklig av betong. Utvendig fasade
forblendet med teglstein. Takkonstruksjon utført i saltaksform, utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør
med kikkehull. Balkongdør og vinduer med trekarmer og to-lags glass fra 2010.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Brann: Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. TG:3.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble pusset opp tidligere på 2000-tallet og har gjennomgående velholdte overflater og utstyr. Boligsalgsrapport som er utarbeidet for leiligheten gir nærmest utelukkende tilstandsgradene 0 og 1.
Romløsningen inkluderer et separat kjøkken som fremmer en opplevelse av at leiligheten er større enn hva det faktiske arealet skulle tilsi. Plasseringen ved byggets ende er også fordelaktig for stuen, som har et ekstra vindu i gavlveggen sammenliknet med tilsvarende leiligheter midt i bygget. Bonus-vinduet gir både bedre lysforhold og bedre utsikt - blant annet mot Jeløy. Stuen har for øvrig også et pipeløp der det antas være mulig å koble til et ildsted.
Kjøkkenet er oppmålt til over åtte kvadratmeter, har plass til et spisebord for fire og supplerer dermed stuen i rollen som et sosialt samlingsrom. Kjøkkeninnredningen er i utgangspunktet av eldre årgang, men noe modernisert med blant annet maling og utskiftning av benkeplater. Innredningen er velholdt når alderen tatt i betraktning og kan nærmest sees på som ekte retro. Boligsalgsrapport bemerker imidlertid at vannrør på kjøkkenet har en alder som tilsier at gjenværende levetid er begrenset.
Leilighetens soverom er av en generøs størrelse på hele 14 kvadratmeter og utstyrt med garderobeskap av plassbygget type, antatt fra byggeåret. Skapene er i likhet med kjøkkenet velholdt og funksjonelle, men kan også vurderes erstattet til fordel for en mer hendig og arealeffektiv skyvedørsløsning. Spesielt verdt å fremheve er det at soverommet er direkte forbundet med badet, slik at du slipper å legge turen om entreen på vei til badet på morgenkvisten.
Badet ble pusset opp omkring 2013 og har belegg på gulvet, våtromsplater på vegger og nedsenket himling. Utstyret er fra samme år og inkluderer hvite baderomsmøbler, dusjkabinett, rør-opplegg til vaskemaskin samt gulvklosett. Sistnevnte er plassert i et eget rom nærmest entréen, delvis adskilt fra badets hoveddel. Boligsalgsrapport bemerker at ventilasjonsspalte mellom baderomsdør og terskel ikke er etablert, og at vannrørene også her har en alder som tilsier begrenset gjenværende levetid.
Overflater og innredninger:
Gulv: Belegg på bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Våtromsplater på bad, for øvrig malte glatte flater.
Himlinger: Malte glatte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvitmalte fronter. Laminerte mørke benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Veggmontert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin.
Bad: Servantskap med glatt hvit front og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Overskap med speilfront. Dusjkabinett. Rør-opplegg til vaskemaskin. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.03.1951. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger også ferdigattest for fasadeendring og balkonger, datert hhvs. 22.12.2010 og 31.05.2003.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet besteimmelse om bebyggelse. Det er også tinglyst festekontrakt med vilkår 05.12.1950.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge aksjelagets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i sentrumsnære omgivelser ved Melløs, like ovenfor bykjernen av Moss. Her er det imidlertid lite som minner om nærheten til sentrum; store gressplener på boligselskapets eget område skaper en nærmest landlig atmosfære.
En kort rusletur via Skarmyra eller Fjordveien tar deg på få minutter ned til sentrum og gågaten med forretninger, spisesteder og tjenestetilbud. Midt i sentrum ligger også byens kjøpesenter med flere titalls forretninger og tilknyttet bussterminal. Hit kan du ta bussen fra Melløs på kun fem-seks minutter.
Kort vei er det også til Kanal-området, byens bryggepromenade med yrende liv sommerstid. Her finnes spisesteder langs kaikanten, et idyllisk parkmiljø og ikke minst bystranden Sjøbadet.
Like ved Kanalen ligger dagens togstasjon, der det er hyppige avganger i retning hovedstaden dagen gjennom. Reisetiden til Oslo S er i dag fra cirka 40 minutter, men forventes redusert til omlag 30 minutter etter den pågående byggingen av både ny jernbane og ny stasjon. Skal du til Oslo kan du alternativt også velge ekspressbuss som stopper på Melløs. Flybuss til Gardermoen stopper ved Nesparken like nedenfor. Med bil opplever du enkel adkomst fra Klostergata, Ryggeveien, og Fjordveien som alle er blant hovedårene gjennom sentrum.
Leilighetens beliggenhet like utenfor sentrums urbane omgivelser innebærer også kort vei til et mangfold av turmuligheter, inkludert den nærliggende Melløsparken som kan inkluderes i hverdagens gå- eller løpeturer. Mossemarka nordøst for byen er også et godt alternativ for treningsøkter og utflukter, vinterstid prepareres det i tillegg skispor når forholdene tillater.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 3 182,6 kvm som leies av aksjelaget.
Grunneier er Moss kommune.

Parkering

Biloppstillingsplasser utenfor bebyggelsen. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til brev mottatt fra Moss kommune datert 23.02.2021 er eiendommen regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Del av Rygge bygningskommune vedtatt 07.06.1937 med plannr. 4. Reguleringsplan Klostergata - Ryggevegen RV 119 del 1 og 2 med formål boliger vedtatt 01.11.2005 med plannr. 307. Eiendommen omfattes også av Kommuneplanens Arealdel KP_0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, datert 20.06.2011. Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442.
Det foreligger planer om å utvide Ryggeveien med sykkelsti.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, leie vaktmester, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, renhold, renter og avdrag fellesgjeld, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2018 beregnet til kr 489 833,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Skattekalkulator er benyttet da formuesverdi ikke ligger på Altinn.no
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 763 398,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 193,- pr. 01.01.2021.
Andel fellesgjeld er kr 290 292,- pr. 01.01.2021.
Total fellesgjeld for aksjelaget er 21.592.987,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Nibor rente 2,8% + 1,6%.
Lånets løpetid: 30 år.
Bankforbindelse: Nordea.
Aksjelaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 938,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.196.880,-.
Av dette beløpet utgjør kr 290 292,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksjeboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Daniel Abebe

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Furuholtet Boligaksjeselskap. Leiligheten har betegnelse leilighet 22/24, aksje 22A.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 72 leiligheter.
Forretningsfører er Advokat Sverre A. Lolland, tlf. 69256570.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt med styrets godkjennelse.
Foretatte påkostninger de senere år:
Montert nye brannstiger.
Vask av tak og vegger.
Hovedstoppekran fornyet og merket.
Planlagte kostnader/rehabiliteringer:
Oppfølging rørfornyelse prosjektet. Lukt problemer i enkelte oppganger.
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Forkjøpsrett i h.t. aksjeloven, men forretningsfører opplyser at denne forkjøpsretten ikke blir praktisert.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene for forfalte felleskostnader, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr. 35.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedsføringspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/Plantegning/stylingsrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger pr. stk.: kr 1.850,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0059/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2159

Dato

Sist oppdatert: 22. mars 2021 kl. 12:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.