Solgt: 5 175 000 kr

Damsgårdsveien 86

5 100 000 kr
91 m²
2 soverom
VELKOMMEN TIL DAMSGÅRDSVEIEN 86 - PRESENTERT AV EIENDOMSMEGLER KROGSVEEN V/JØRGEN ALRÆK
Amalie Skjåstad
Presenteres av
Amalie Skjåstad
Damsgårdssundet
Stor og lekker 3-roms hjørneleilighet med sentral og attraktiv beliggenhet. Fast garasjeplass. Heis & felles takterrasse
 • Prisantydning
  5 100 000 kr
 • Omkostninger
  128 842 kr
 • Totalpris
  5 303 842 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  91 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  3 740 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Damsgårdsveien 86! Flott 3-roms hjørneleilighet fra 2014, beliggende i byggets 5. etasje - adkomst med heis. Boligen har en god og moderne standard - og store vinduer som gir rikelig med lysinnslipp i leiligheten. To romslige soverom, helfliset bad og kjøkkeninnredning fra Sigdal. Medfølger fast garasjeplass og flott utsikt mot fjell og sjø.
Kort fortalt:
- 2 romslige soverom og 2 bad.
- Gode kvaliteter fra 2014. Innflytningsklar.
- Attraktiv beliggenhet i Damsgårdsveien
- Kort avstand til kollektiv, skoler, barnehage, nærbutikker og mye mer
- Gangavstand til sentrumskjernen
Totalt sett en særdeles tiltalende leilighet hvor ny eier kommer til "duk og dekket bord".
Innhold: Stue/kjøkken, gang, 2 bad, 2 soverom og walk-in closet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Damsgårdsveien 86, 5058 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 158, bruksnummer 87, seksjonsnummer 65, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 104 kvm
Totalt bruksareal: 95 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
5. etasje | Bruksareal:
104 kvm
5. etasje | Primærrom:
91 kvm: Stue/kjøkken, gang, 2 bad og 2 soverom.
5. etasje | Sekundærrom:
4 kvm: Walk-in closet/bod på hovedsoverom.
Bod:
Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller oppmålt til ca. 5 kvm.
Biloppstillingsplass:
En biloppstillingsplass i felles, lukket garasjeanlegg med uttak for lading av elbil.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.01.2021 utført av Kristian Brøther, Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2014. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/bindingsverk. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har en entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass. Oppvarming med gulvvarme Leiligheten har en éntredør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Vannbåren gulvvarme i enkelte rom. Mekanisk balansert ventilasjon.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Samtlige punkter er vurdert til tilstandsgrad 0 og 1.
- Styret har en pågående reklamasjonssak vedr. varmeanlegg som blant annet har ført til lekkasje i enkelte leiligheter i sameiet. Selger opplyser om at det ikke har vært problemer ved denne leiligheten.
- Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligblokken. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Se punkt om sameieinformasjon for ytterligere informasjon. Konferer gjerne megler. Det ble iverksatt tiltak av styret ved å innhente profesjonelle aktører for å bekjempe skadedyrproblemet. Eier opplyser om at det ikke er observert skjeggkre etter sanering av hele bygget. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Kort om boligen:
- Flott og sentral 3-roms hjørneleilighet
- Moderne leilighet med god planløsning
- Attraktiv og sentral beliggenhet i Damsgårdssundet
- Bygget i 2014
- 2 romslige soverom
- Tiltalende kjøkken med Sigdal kjøkkeninnredning
- 2 Moderne og innholdsrike bad.
- Nært buss, butikk og turterreng
- Velholdt sameie
#Velkommen
Velkommen til denne lekre 3-roms hjørneleiligheten, beliggende i byggets (5. etasje). Boligen har en attraktiv beliggenhet i flotte omgivelser i Damsgårdssundet - et område under stadig utvikling. Bygget ble oppført i 2014, og fremstår velholdt og moderne. Adkomst til leilighet via felles heis og trappeoppgang. Totalt sett en særdeles tiltalende leilighet hvor ny eier kommer til "duk og dekket bord".
#Standard
Leiligheten har en god planløsning. Blant annet kan det nevnes en flott, sosial profil ved åpen stue-/kjøkkenløsning som gir fleksibilitet for plassering av spisebord og sittegruppe. Store vindusflater i stue-/kjøkkenområde skaper en luftig atmosfære i boligen. To romslige soverom med god oppbevaringsplass. Helfliset og pent bad ("rør-i-rør" system), med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
#Beliggenhet
Boligen har en fantastisk beliggenhet i et område hvor transformasjonen fra industriområde til et urbant sentrumsområde vokser frem med nye boliger og næringsdeler. Allerede i dag kan man se flere ferdigstilte bygg langs Damsgårdssundet og når alt er ferdig vil forandringene være fenomenale.

Oppvarming

- Det er vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken.
- Gulvvarme på bad.
OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto for leveranse av energiservicetjenester fra Techem. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år/ pr kvartal mot innkrevd a kontobeløp. Eier innbetaler a konto i sameiets felleskostnader.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av ny boligblokk med parkeringsanlegg og tilhørende utomhusarealer på eiendommen datert 16.03.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.
Dagens planløsning er annerledes enn tegninger mottatt fra Bergen kommune, jf. byggetegninger datert 26.10.2012. Arealet som i dag er innredet som åpen stue-/kjøkkenløsning var tegnet som helårsbalkong/soverom og bad. Bad i tilknytning til soverom følger heller ikke av byggetegningene. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Tegninger kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 20 servitutter på sameiets eiendom. 5 stk omhandler veg/adkomstrett. 5 stk erklæring/avtale som omhandler blant annet kum og ekspropriasjon. Servitutt vdr. bestemmelse om parkeringsplass og veirett for 1201/158/90 seksjon 1 og 2. Gjelder 1 parkeringsplass. 9 stk som omhandler bestemmelse om gjerde, bebyggelse, vannrett, kraftlinjer og kloakk. Flere av servituttene tilhører rettigheter som er utskilt fra denne eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en fantastisk beliggenhet i et område hvor transformasjonen fra industriområde til et urbant sentrumsområde vokser frem med nye boliger og næringsdeler. Allerede i dag kan man se flere ferdigstilte bygg langs Damsgårdssundet og når alt er ferdig vil forandringene være fenomenale.
Området er en del av et et stort satsingsprosjekt som Bergen kommune kaller "ny energi rundt Damsgårdssundet". Her legges det til rette for en gjennomgående havnepromende langs hele sjøfronten, torg, kafèer, butikker, treningssenter, m.m. Den nye gang- og sykkelbroen fra Fløttmannsplassen er med på å trekke sentrum stadig nærmere bydelen. Sentrum og byens utdanningsinsitusjoner er nå kun en kort spasertur unna. Eventuelt kan man raskt komme seg til sentrum med Bysykkel. Bysykkel-stasjon optimalt plassert "rett utenfor døren".
Like ved ligger både treningssenter, matbutikk og busstopp med hyppige avganger. Danmarksplass ligger i gangavstand og kan tilby flere butikker, resturanter og kafèer. For studenter er området ideelt med spaseravstand til BI ved Marineholmen, til Nygårdshøyden hvor Universitetet i Bergen er plassert, samt at det er sykkelavstand til den nye høyskolen på Kronstad. Hit kan man også ta bybanen fra stoppestedet Florida. Fra busstopp på Gyldenpris og Møhlenpris er det også gode bussforbindelser, så dersom du skal studere på NHH er det flere linjer som frakter deg herfra. Studenter vil også nyte godt av nærhet til Studentsenteret som har lagt alt til rette for et godt studentliv i Bergen. Her finner man bla. treningsmuligheter da senteret tilbyr svømmebasseng, en av Norges største aerobicsaler, spinningsal med ca. 60 sykler, og mye mer. Man får også kjøpt varme måltider til rimelige priser, samt at det er et naturlig samlingspunkt.
Flotte turområder med Løvstakken og Damsgårdsfjellet som nærmeste nabo. Turveien Løvstien er en populær turvei som følger foten av Løvstakken - perfekt for små og store joggeturer. Området byr ellers på et mangfold av kulturelle tilbud med blant annet Bergen Tekniske Museum og Vitalitetssenteret like ved. På fine sommerdager vil man nyte godt av kort gangavstand til idylliske parker som nylig restaurerte Nygårdsparken, samt Muséhagen ved UiB. Ved Marineholmen er det også opprettet en flott sandstrand!
I tillegg til hovedinngangen - er det inngang til byggets 3. etasje, fra Michael Krohns gate. Herfra er det kort vei til busstopp, Gyldenpris barnehage, Rema 1000 Gyldenpris og mer.
Oppsummert et rikholdig nabolag som vil tilfredsstille kravene til selv en kresen boligkjøper!

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjør mot Danmarksplass. Ta til høyre inn Michael Krohns gate og rett frem i rundkjøringen. Ta til høyre ned Lotheveien og første til venstre inn Damsgårdsveien. Damsgårdsveien 86 vil ligge på venstre side. Enkel adkomst til leiligheten i byggets 5. etasje ved heis.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Møhlenpris skole (1-7 kl.)
Damsgård skole (1-7 kl.)
Ny Krohnborg skole (1-10 kl.)
St. Paul skole (1-10 kl.)
St. Paul gymnas
Årstad videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 328,1 kvm som tilhører sameiet. Felles tomt for sameiet opparbeidet med støpte trapper, steinheller, belegningsstein, diverse beplantninger, plenområder, lekeplass og sittegrupper.

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg. For parkeringsplass i garasjeanlegg er det etablert eget garasjesameie. Anlegget er et moderne semiautomatisk parkeringsanlegg noe som vil si at man kan parkere biler i høyden på hver sin plattform.
Sameiet består av til sammen 72 andeler (parkeringsplasser). Vedtekter til Sameiet Støperiet Parkering kan fås ved henvendelse til megler. Den aktuelle seksjonen er tilknyttet garasjesameie med ideell andel på 1/72 (tinglyst realsameie). Salg av parkeringsplass er tillatt ved godkjenning av sameiets styre. Det samme gjelder utleie av parkeringsplassen. Konferer med megler for mer informasjon.
Gateparkering etter områdets bestemmelser. Korttidsparkering på sameiets grunn i tilknytning til Bunnpris-butikken.

Vei, vann og avløp

- Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Årstad. Gnr 158 Bnr 87 M.FL. , Strandlien Felt 2 og 3" datert 02.05.2011.
Hele sjøfronten mellom Solheimsviken og Puddefjordsbroen er under stadig utvikling. Området har fått - og vil fremover få - et løft med bygg preget av varierte arkitektoniske uttrykk og flotte bryggearealer mot sjø. Det vil i løpet av de neste årene oppføres bygg i front som vil begrense boligens sjøutsikt. Konferer med megler for ytterligere informasjon, illustrasjoner og kartskisse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 8 577,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 6 534 pr år.
Fellesutgiftene er kr 3 740,- pr. mnd. og inkluderer: Kostnader med forretningsførsel, revisjon, styrehonorar, forsikring av bygget, vedlikehold mv. av fellesareal, fjernvarme og TV/Bredbånd. Felleskostnader til parkeringssameie skal dekke slikt som service, størm, vedlikehold osv. Vedtekter for garasjesameiet kan fås på henvendelse til megler.
OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto for leveranse av energiservicetjenester fra Techem. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år/ pr kvartal mot innkrevd a kontobeløp.
Fellesutgiftene fordeler seg på følgende måte:
- Felleskostnader: Kr. 2.191,-
- A Konto fjernvarme: Kr. 891,-
- TV/Bredbånd (Telia - tidligere Get): Kr. 259,-
- Felleskost. parkeringssameie: Kr. 399,- pr. mnd
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring..
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 650 - 800,- pr. mnd. / 7600-7800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, som er inkludert i andel felleskostnader for sameiet.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 8.577,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Eiendomsskatten er kr. 6.534,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 650 - 800,- pr. mnd. / 7600-7800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, som er inkludert i andel felleskostnader for sameiet.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr. 1.101.295,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.964.663,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.228.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Balamuralli Rajasakaren og Sharmila Mahalingam

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Støperiet Damsgårdssundet (Org.nr. 913 019 164). Forretningsfører er OBOS.
Sameiet består av 112 seksjoner med adresse Michael Krohns gate 73 - 75 og Damsgårdsveien 86 - 88.
Eiendomsservice Vest står for vaktmestertjenester og renhold.
Dyrehold: Konferer megler.
Sameiebrøk 75 / 3691.
Sameiebrøk er seksjonseierens forholdsmessige eierandel i sameiet.
Styrets leder er Martin Lundberg.
Sameiets hjemmeside: www.sameietstoperiet.no
For parkeringsplass i garasjeanlegg er det etablert eget garasjesameie. Sameiet består av til sammen 72 andeler (parkeringsplasser). Vedtekter til Sameiet Støperiet Parkering kan fås ved henvendelse til megler. Den aktuelle seksjonen er tilknyttet garasjesameie med ideell andel på 1/72 (tinglyst realsameie).
Det har vært problemer med varmeanlegget, jfr. sameiets årsberetning. Dette har blant annet ført til lekkasje i enkelte leiligheter i bygget. Det er en pågående reklamasjonssak. Selger opplyser om at det verken har vært lekkasjer eller for øvrig vært et problem for denne leiligheten.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I følge referat fra årsmøte ble det avdekket skjeggkre i andre leiligheter i samme sameie som innebærer fare for spredning til øvrige leiligheter. Det ble iverksatt tiltak av styret ved å innhente profesjonelle aktører for å bekjempe skadedyrproblemet. Eier opplyser om at det ikke er observert skjeggkre etter sanering av hele bygget.
Megler har mottatt dokumenter vedrørende sameiet fra forretningsfører. Dokumenter kan oversendes ved henvendelse til megler. Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fra Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr. 13.900,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- (engangssum)
Hjemmel, oppsl. EDR, komm. oppl. Bergen: kr. 2.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0175/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.20175

Dato

Sist oppdatert: 21. januar 2021 kl. 16:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.