Komplett salgsoppgave

Veumveien 123C

2 690 000 kr
58 m²
2 soverom
Veumveien 123C presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Veumveien 123C presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Kart
Del
Brønnerød
Oppusset 3-roms selveier ved marka. Balkong med utsikt og ettermiddags-/kveldssol. Moderne kjøkken fra 2019. Parkering.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Omkostninger
  68 420 kr
 • Totalpris
  2 758 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 500 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nylig oppusset 3-roms selveier ved Brønnerød, i umiddelbar nærhet av Fredrikstadmarka
 • Luftig beliggenhet i andre etasje, med utsyn mot landlige omgivelser
 • Ettermiddags- og kveldssol på balkong oppført i 2017
 • Modernisert med oppussing av de fleste rom siden 2017
 • Ny kjøkkeninnredning fra Kvik med Siemens hvitevarer
 • Vindu kjøkken/stue byttet 2015/2016, vindu soverom ved entré nytt 2022
 • Stort bad - modernisert omkring 2012
 • Utvendig bod på ca. 5,5 kvm. i felles bod-bygg utenfor inngangspartiet
 • Gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole
 • Få minutter til sentrum med buss eller bil

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Veumveien 123C, 1615 FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 211, bruksnummer 21, seksjonsnummer 5, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Bruksareal:
Leilighet 58 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 58 kvm: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
1. etasje 0 kvm:
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod oppmålt til ca. 5,5kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 01.08.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Boligbygg over to etasjer samt underetasje og loft. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 30 db. Balkongdør med to-lags glass fra 2013. Vinduer med 2-lags glass fra 1987 og 2013. Takvinduer med tre-lags glass fra ukjent årstall. Oppvarming med elektrisitet
Det er gitt 66 % TG0 eller TG1, 29% TG2 og 5% TGIU.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer på følgende rom:
Bad, kjøkken, øvrige rom, hovedstoppekran, elektrisk anlegg.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte punkter. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Noen punkter i fra selgers erklæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Det har vært èn lekkasje fra våtrom (i.e. ut til gulv i gang). Skaden/lekkasjen er undersøkt av forsikringsselskap og er utbedret av eier og snekker.
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Det ble fuget på veggene bak/rundt dusjkabinettet etter oppfordring av sakkyndig fra forsikringsselskap (i.e. Gjensidige). Badet er totalrenovert av tidligere eier i 2012/2014.
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Det har vært èn lekkasje fra våtrom (i.e. ut til gulv i gang). Denne skaden ble sjekket opp av en fagkyndig fra forsikringsselskapet (Gjensidige), der det etter endt undersøkelse ble mistenkt "utett bad" i området rundt dusjkabinettet. Fagkyndig anbefalte derfor å utbedre skaden ved å legge ny fugemasse rundt området dusjkabinettet står på (i.e. og selvsagt bytte ut alle materialene som var blitt skadet i gangen). Dette ble så gjennomført fortløpende (i.e. medio oktober '21). På bakgrunn av ovenstående informasjon, vet vi ikke med sikkerhet hvorvidt sluket faktisk har vært tett, men vi tror at selve "oversvømmelsen" skyldtes hår o.l. i sluket. Dog har hverken den kyndige fra forsikringsselskapet eller takstmannen konstatert at sluket har vært/er tett. Vi har renset sluket med jevne mellomrom (for hår o.l.), og har etter refill av fugemasse rundt dusjkabinettet ikke opplevd noen ny lekkasje. Men dersom fremtidige kjøpere ikke er nøye med å rense sluket for hår o.l., vet jo ikke vi med sikkerhet om det kan bli en ny oversvømmelse eller ikke.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. GB Bygg - bygget balkong i aug. 2017.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Lyn elektro AS. Det ble installert nye brytere i sikringsskap i nov. 2018, samt dratt ny kurs fra kjøkken til sikringsskap (i.e. nov. 2018).
Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kontroll av el-anlegg i forbindelse med installasjon av nye brytere i sikringsskap i nov. 2018.
Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Det er i 2022 godkjent (i.e. ferdigattest) bruksendring av leilighet fra bod til soverom. Således er leiligheten per. 2022 en 3-romsleilighet.
Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja. Dette ble av Fredrikstad kommunes byggesaksavdeling utstedt en ferdigattest pr. september 2022.

Standard

Nåværende eiere overtok leiligheten i 2017 og har siden gjennomført flere påkostninger og moderniseringer. Nye laminatgulv er lagt i de fleste rom, mens eksisterende overflater på vegger er malt. I tillegg er det elektriske anlegget oppgradert, og alle vinduer med unntak av ett stuevindu er skiftet ut i 2021 og 2022.
Arealet er effektivt disponert i en svært oversiktlig romløsning der stuen og kjøkkenet til sammen utgjør det naturlige midtpunktet. Stuen har over 18 kvm. gulvflate som uten trengsel rommer både en sofagruppe og et spisebord.
Kjøkkenet ble i 2019 påkostet med ny innredning fra Kvik som har en tidsaktuell fremtoning med sorte fronter og grep, samt en bruksvennlig utforming med mange oppbevaringsmuligheter og hendige arbeidsflater på benkene. Alle hvitevarer utenom kjøleskapet er integrert og fra Siemens. I forbindelse med oppussing ble også nytt elektrisk anlegg og nytt ventilasjonssystem installert, veggene malt og gulvet utført med ny laminat av samme type som i stuen.
Badet ble modernisert i regi av tidligere eiere omkring 2012 og er gitt TG 2 for flere forhold som er spesifisert i tilstandsrapport. Badet er stilrent innredet med møbler i sort høyglans som inkluderer dobbel servant, hvilket legger til rette for at badet kan benyttes samtidig av to personer. Blant inventaret inngår også et dusjkabinett som gjennom sin funksjon begrenser vannpåkjenning på overflatene. Både gulv og vegger er i dette rommet utført med fliser. Verdt å fremheve er det for øvrig også at badet har over 8 kvm. gulvflate, hvilket i seg selv utgjør en prisverdig komfort.
Soverommet er tilgjengelig rett fra stuen og ble i likhet med sistnevnte malt i 2018. Rommet er innredet med åpen garderobeløsning fra IKEAs smarte PAX garderobesystem som medfølger leiligheten, og for øvrig tilknyttet et mindre kneloft med noe oppbevaringsmulighet.
Leilighetens innvendige bod er av nåværende eiere påkostet med både nytt takvindu og nytt veggpanel, som forberedelse for en eventuell godkjenning av bruksendring fra bod til soverom. Bodens gulvflate er oppmålt til ca. 8 kvm., imidlertid er høyden til dels lav under rommets ytre del. Dobbelt garderobeskap som står i boden i dag medfølger.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig malte plater, malt panel og glatte malte flater.
Himlinger: Malt panel på bad, for øvrig glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte sorte fronter og laminert, mørk benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i matt sort. Integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Plater på vegger bak koke- og vaskesoner. Avtrekksventilator. Varmtvannsbereder i benkeskap.
Bad: Servantskap med glatte fronter i sort høyglans og heldekkende benkeplate med to underlimte servanter samt ett-greps blandebatterier. Veggspeil med hylle. Sideskap med glatte fronter i sort høyglans. Dusjkabinett. Toalett montert på innbygget sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Boligen oppvarmes med elektrisitet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1988.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det finnes dog godkjente byggetegninger fra kommunen datert 06.04.1988.
Det finnes en ferdigattest 23.09.2022 vedrørende bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel, fasadeendring.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Rom benyttet som soverom ved inngangspartiet er opprinnelig byggemeldt som bod iht. byggetegninger fra kommunen, og er dermed ikke godkjent til varig opphold. Det har blitt søkt om bruksendring fra bod til soverom, men kommunen har gitt beskjed at dette ikke vil bli godkjent grunnet krav til innvendig bod.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i landlige omgivelser ved foten av Brønnerødåsen, midt mellom Ambjørnrød og Veum. Her bor du i umiddelbar nærhet av Fredrikstadmarka, som er tilgjengelig på sti allerede fra sameiets bakgård. Nærheten til marka gjør det enkelt å legge hverdagslige treningsøkter i naturen og ta med familien på helgeutflukter til blant annet Skihytta. Et helt nytt og moderne skianlegg ligger ved inngangen til marka, mens skispor prepareres i den forbipasserende lysløypen så snart forholdene tillater vinterstid.
For en familie med barn i skolealder vil det i hverdagen oppleves som et praktisk pluss at både barneskole og ungdomsskole er innenfor gangavstand. Førstnevnte er samlokalisert med barnehage på Ambjørnrød. Verdt å fremheve er det også at en helt ny nærbutikk er planlagt ved Veum, hvilket gjør det unødig å krysse bomringen for å handle dagligvarene.
Sentrumsområdet er gode fem minutter unna med bil og i tillegg lett tilgjengelig med buss som har hyppige avganger fra holdeplass få meter unna. Den korte reisetiden gjør det praktisk å benytte byen aktivt til både shopping, restaurantbesøk og kulturelle opplevelser.
Brønnerød er for øvrig også et godt utgangspunkt for pendlere, med effektiv veiforbindelse til blant annet Råde stasjon og E6, samt nærmest direkte vei til Sykehuset Østfold på Kalnes.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Ambjørnrød skole (1-7. klasse) - 1,7 km
Trara skole (1-7 kl.) - 3,1 km
Trosvik skole (1-7 kl.) - 3,0 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) - 1,0 km
Fredrik II vgs - 2,6km
BARNEHAGER:
Veum familiebarnehage - 0,3km
Villa Øst barnehage (0-5 år) - 0,9km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 242,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser og internveier, plattinger og diverse beplantning.

Parkering

Parkeringsplass på sameiets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 140 - Frisiktsone og 1111 - Boligbeb. - frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1011 B113 Brønnerød datert 9. februar 2017 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er planlagt utbygging av området på fjellet øst for boligen, samt vei inn på dette feltet nord for boligen. Se oversikt av vei, og inndelte tomter i vedlagt fil "Arealplaner under arbeid". Navn på området er B113 Brønnerød med planID: 1011.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1 500,- pr. mnd. og inkluderer: Felles forsikring av bygget, vann og avløp, renovasjon og løpende mindre vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 2 333 pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av internett, og har avgift på kr. 623,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Eiendomsskatt

 Eiendomsskatten utgjør kr. 2 408,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.655.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kim Andreas Bergan

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Veumveien 123 sameie, med sameiebrøk 66/609.
Sameiet består av 5 leiligheter.
Det er ikke oppnevnt forretningsfører i sameiet.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dyret/dyrene ikke er til sjenanse for naboene.
Planlagte påkostninger:
Det er ikke planlagt noen store påkostninger i nærmeste fremtid. Det har kun vært snakk om å rette opp i setningsskader på de utvendige bodene. Det er ikke innhentet tilbud enda.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,75% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr. 1900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0112/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22112

Dato

Sist oppdatert: 23. januar 2023 kl. 18:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.