Solgt: 6 500 000 kr

Korpåsen 45B

6 390 000 kr
121 m²
2 soverom
Velkommen til Korpasen 45B - En rålekker utsiktsleilighet i hjertet av Asker
Mats Lund
Presenteres av
Mats Lund
RÅLEKKER UTSIKTSLEILIGHET PÅ GULLHELLA
Påkostet bolig over 2 plan beliggende usjenert og solrikt i barnevennlig område. *Fine uteplasser *Garasje/EL *Nær marka
 • Prisantydning
  6 390 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  31 045 kr
 • Omkostninger
  161 862 kr
 • Totalpris
  6 692 907 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  121 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 417 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Korpåsen 45B Vi har gleden av å vise en svært attraktiv utsiktsleilighet på Gullhella i Asker! Leiligheten har en særskilt god intern beliggenhet i sameiet når det gjelder utsikt, lite innsyn og solforhold. Den ligger nest ytterst mot utsikten og det er kun 4 boenheter i blokka. Området passer perfekt for deg som ønsker å bo i et rolig og barnevennlig nabolag tett på naturen, men samtidig ønsker servicetilbud i korte avstander. Leiligheten har en åpen og veldig lys planløsning med gasspeis som en smart romdeler. Nytt kjøkken med stor kjøkkenøy gir masse benkeplass for hobbykokken, samtidig som løsningen er veldig sosial. Romslige flislagte bad i begge etasjer. Store soverom. Boden under trappen er veldig praktisk, og lagringsloftet er genialt og rommer mye.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Korpåsen 45B, 1386 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 61, bruksnummer 695, seksjonsnummer 55, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 134 kvm
Totalt bruksareal: 122 kvm
Totalt primærrom: 121 kvm
Bruksareal:
Leilighet 122 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 61 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken.
Loftsetasje 60 kvm: Trapperom, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 1 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen én bod på ca. 5 kvm med adkomst fra fellesarealer.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong / mur.
Bygning generelt:
- Boligbygg over 2 etasjer og loft.
- Bygningen har støpt gulv mot grunn.
- Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner.
- Utvendige fasader kledd med stående kledning.
- Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget av takstmann).
- Adkomst via utvendig trapp til inngangsparti.
Vinduer/ytterdører:
Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør fra Swedoor med glassfelt. To-fløyet balkongdør, balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass i 2. etasje. To-fløyet balkongdør og vinduer samt takvinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass i loftetasje. Takvinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2012 i soverom 3.
Innvendige trapper:
Trapp av tre med trappetrinnsteppe. Rekkverk av tre. Rekkverkshøyden er målt til ca. 90 cm.
Loft - uinnredet / råloft:
Adkomst til uisolert loft via loftsluke i soverom 1. Gulvflate med sponplater.
VVS:
Varmtvannsbereder plassert på bad i 2. etasje. Stoppekran og vannmåler er plassert i bad 2. etasje. Fordelerstammer for rør-i-rør plassert i himling i bad 2. etasje. Gasspeis i stue med stengeventil under enhet. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Oppvarming med elektrisitet i kombinasjon med gasspeis i stue.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i entré. Hovedsikring er på 25A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
Brann:
Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat.
Veranda, terrasse og balkong:
- Utgang fra stue/kjøkken til syd-vendt veranda på ca. 12,2 kvm. Verandaen er belagt med terrassebord og har rekkverk av fasadeplater, glass og tre. Rekkverkshøyden er målt til ca. 94 cm. Utebelysning, stikkontakt, El-markise og varmelampe. Oppgradering i 2011: Utvidet veranda med ca. 6 kvm.
- Utgang fra entré til nord-vendt terrasse på ca. 7 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av fasadeplater og beslag. Rekkverkshøyden er målt til 101 cm. Terrassen har utebelysning.
- Nord-vendt fransk balkong i soverom 1. Rekkverk av glass. Rekkverkshøyden er målt til ca. 100 cm.
Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør fra Swedoor med glassfelt. To-fløyet balkongdør, balkongdør og vinduer med
karmer/rammer av tre og to-lags glass i 2.etasje. To-fløyet balkongdør og vinduer samt takvinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass i
loftetasje. Takvinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2012 i soverom 3. Oppvarming med elektrisitet i kombinasjon med gasspeis i
stue.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad v/entré: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk (Selger vil installere elektrisk avtrekksvifte på badet før overtagelse). Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
- Bad v/trapperom: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
- Kjøkken: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
- VVS: Varmtvannsbereder er gitt TG2 på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
Utdrag av selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene?: Det er én mindre sprekk i to fliser ved dusjen oppe. Takvindu på badet bør vedlikeholdes/lakkeres.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?: KVK Rør AS: Montert dusjvegger, dusjbatteri og garnityr. Demontert og remontert innredning. Koblet servant. Demontert og plugget brannslange. Snudd bereder pga. sikkerhetsventil. Montering av nye dusjdører oppe ved egeninnsats. Kvitteringer foreligger.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?: Flyttet vannrør og sluk på kjøkken samt montert ny vask med vannstopperventil på kjøkken i 2018. Arbeid utført av faglært.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?: EL-arbeider ifbm. nytt kjøkken i 2018. Montering av dimmere i leiligheten 2020. Lefdal Installasjon AS: Koblet opp strøm, stikkontakt/bryter, lamper på loftet og seriekoblet brannvarsler på loftet. Arbeid utført av faglært.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget?: Ligger på Boligmappa.no
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?: EL-bil lader montert på garasjeplass medfølger.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere?: Lagt nytt laminatgulv og montert nye dører med egeninnsats og hjelp fra faglært snekker i familien.
- Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?: Krav fra NVE om at private fordelingsnett for strøm skal avvikles, og nye AMS måler skal monteres i alle leiligheter i sameiet. Sameiet jobber med saken.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?: Det foreligger skaderapport vedr. takvindu på bad oppe. Avdekket ikke feil ved vinduet, men anbefalte bedre utlufting av badet for å unngå kondens. Det kan fremdeles komme kondens som drypper hvis forskjellen mellom varmt inne og kaldt ute er stor. Lufteventil må holdes lukket på vinterstid.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?: Trykkreduksjonsventiler skal monteres på alle tun. Sameiet jobber videre med dette.
Skifte fra felles privat strømanlegg til nye AMS målere med individuelle strømavtaler. Strømmåler er defekt. Sameiet jobb er videre med dette.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet?: Dette er et stort sameie og det har tidligere vært registrert noen få tilfeller på andre tun. Vi har aldri observert skjeggkre i denne leiligheten.
Ytterligere informasjon fra selger:
- Noe knirk i gulvene.
- Hull i laminatbord under seng på soverom 2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Kaldloftet ble utbygget 2009 med gulv/lys/seriekoblet brannvarsler og loftstrapp
- Fjernet bod og utvidet med ett soverom i 3.etg i 2013
- Nye vinduer på ett soverom i 2013
- Veranda ved stue er utvidet i 2011 fra 6 kvm til 12 kvm
- Nye glassplater på sidene av veranda i 2015
- Bygget inn trapp og laget bod u/trapp i i 2016
- Terrasse ved inngang har nytt tredekke i Kebony i 2016
- Markise m/motor på veranda ut fra stue montert i 2016
- Montert EL-bil lader i garasjen i 2017
- Malt hele leiligheten innvendig i 2017
- Revet vegg og laget åpen kjøkkenløsning i 2018
- Nytt Epoq kjøkken i 2018 med integrert pyrolyseovn, micro og induksjonstopp med ventilator fra Siemens. Oppvaskmaskin fra Bosch. Kjøkkenet ble installert av Montera. Vann/avløp ble utført av KVK Rør AS. Alt av elektrikerarbeider utført av G4 Elektro.
- Lagt nytt ekstra bred 1-stavs laminat gulv i hele leiligheten
2018-2019
- Nye innedører i 2019
- Ny Yale Doorman kodelås på ytterdør 2019
- Ny baderomsinnredning, vegghengte dusjdører og regnfallsdusj på bad nede 2019 - Montert av KVK Rør AS
- Malt trappen hvit i 2020
- Nye Ikea Pax garderobeskap på 2 soverom 2020-2021
- Ny badromsinnredning på bad oppe i 2021, dusjdører fra ca.2018

Standard

Leiligheten har en særskilt god intern beliggenhet i sameiet når det gjelder utsikt, lite innsyn og solforhold. Alle vinduene i stuen vender ut mot grønt friområdet uten noe som helst innsyn. Den ligger nest ytterst mot utsikten og det er kun 4 boenheter i blokka. Den har en utvidet veranda på 12 kvm med god plass til sofagruppe og grill. På veranda har du sol fra soloppgang til ca. kl. 18:30 midtsommers. På vinteren får du en utrolig soloppgang over Nesoddlandet som tar pusten fra deg. Meget flott utsikt over Oslofjorden, Nesoddlandet og fint utsyn over Gullhella. På inngangssiden, er det en terrasse med rå utsikt innover mot Oslo. Det er også her du får den siste kveldssolen (ca. 20:00).
Leiligheten har ellers en åpen og veldig lys planløsning med gasspeis som en smart romdeler. Nytt kjøkken med stor kjøkkenøy gir masse benkeplass for hobbykokken, samtidig
som løsningen er veldig sosial. Romslige flislagte bad i begge etasjer. Soverommene er meget romslige og begge har store garderobeskap. Boden under trappen er veldig praktisk, og lagringsloftet er genialt og rommer mye. Lagringsloftet har adkomst fra hovedsoverom. Gulv er lagt over hele loftet og det er strøm, lys og brannvarsler der. Leiligheten er for øvrig svært godt vedlikeholdt og ble vesentlig oppgradert i perioden 2017-2021.
Kjøkken:
Lekkert Epoq kjøkken fra 2018 med kjøkkenøy åpent og sosialt mot stue. Kjøkkenet er innredet med slette fronter på over- og underskap og benkeplate av heltre eik med underlimt oppvaskkum i kompositt. Kjøkkenet er utstyrt med integrert 90 cm induksjonstopp med nedfelt kullfilterventilator, stekeovn med pyrolyse, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Baderom 1. etasje:
Pent baderom med innredning fra 2019. Badet har fliser med varme på gulv og fliser på vegger. Badet er innredet med toalett, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speil og belysning på vegg over servant, dusjsone med innfellbare glassdører med hånddusj og regnfallsdusj. Varmtvannsbereder er plassert på badet.
Baderom 2. etasje:
Pent baderom med innredning fra 2021 og dusjdører fra 2018. Badet har fliser med varme på gulv og fliser på vegger. Badet er innredet med toalett, nytt vegghengt servantskap med skuffer og ovenpåliggende doble servanter, samt speil med belysning på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin.
Øvrige innvendige overflater:
- Gulvflater med en-stavs laminat
- Vegger i malte flater
- Himling i malt mur og malte flater

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet i kombinasjon med gasspeis i stue.
Gulvvarme på begge bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.09.2015.
Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Selger har flyttet døren på soverom 3 (ref. plantegning). Grunnet flytting av dør tilfredsstiller ikke rommet dagens krav til rømning og er derfor ikke godkjent til varig opphold.
Deler av soverom 3 var opprinnelig byggemeldt som bod iflg. originale byggetegninger og er nå integrert i rommet. Endringen er ikke bruksendret.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
- Dagboknr 10799, tinglyst 28.04.2003, type heftelse: Erklæring / Avtale / Urådighet: Overdragelse av seksjonen kan ikke skje uten styrets skriftlige godkjennelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie av seksjon krever tillatelse fra styret. Styret kan ikke nekte godkjenning av leietaker uten at det foreligger en saklig grunn.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at oppdragsgiver er en ansatt ved Krogsveens avdeling Asker, men at dette ikke er i strid med egenhandelsreglene i lov om eiendomsmegling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en særskilt god intern beliggenhet i sameiet når det gjelder utsikt, lite innsyn og solforhold. Korpåsen er et populært og attraktivt område på Gullhella i Asker med nærhet til marka, skoler, barnehager, fjorden, slalåmbakke, lysløyper og offentlig kommunikasjon. Eiendommen ligger sentralt til i forhold til offentlig kommunikasjon, og det er kort vei til Asker sentrum.
Fra boligen er det kort vei til fine opplevelser på sjøen og i marka. Det finnes flere fine badeplasser i nærheten - Hvalstrand, Spirabukta og Blakstadbukta, samt Asker seilforening ved Børsholmen. Den populære kyststien går langs fjorden, nydelige turområder i skogsterreng ut mot Konglungen, Aaby gård med store jordbæråkere like i nærheten, samt Vollen Handelssted som er kjent for Askers sørlandsidyll med blant annet marina, restauranter, små nisjebutikker og båt inn til Aker Brygge morgen og ettermiddag. Det er for øvrig også flere båthavner i området, deriblant Leangbukta båtforening, Asker seilforening, Holmenskjæret båthavn, Vollen Marina m.m. Nærmeste badestrand er populære Hvalstrand - her har du med andre ord en rekke rekreasjons- og fritidsaktiviteter i nærområdet til både store og små. Fra boligen er det heller ikke langt til Askerhallen og Risenga hvor du finner blant annet fotballbane, ny ishockeyhall, tennishall og svømmehall. Dersom du ønsker å komme deg ut i skog og mark grenser området til Vardåsen i bakkant av boligfeltet. Her har du noen av Askers beste tur og skimuligheter rett utenfor døren. Vardåsen skisenter ligger i gangavstand fra leiligheten. Det er kun 5-6 min til både tog (Gullhella stasjon) og buss (Gullhella sykehjem). Ellers ligger leiligheten sentralt med kort vei til Blakstad skole og Risenga ungdomsskole. Espira Gullhella barnehage ligger i umiddelbar nærhet og Barnas hus Gullhella ligger kun 5 min unna
Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema1000 Gullhella eller Kiwi Bondi - begge i gang/sykkelavstand fra boligen. På Vettre finner du også et koselig Nærsenter som har alt man trenger ca. 7 min. med bil, med blant annet blomster/cafe, Kiwi, apotek, lege og veterinær. Ønsker du deg et bredt utvalg av butikker, restauranter og kulturopplevelser er det ca. 8 min. med bil til Asker sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Espira Gullhella
- Bondi barnehage
- Østenstad Menighets barnehage
- Nedre Bleiker barnehus
- Åby barnehage
Barneskole:
- Blakstad
Ungdomsskole:
- Hovedgården
- Risenga
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 37 966,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Felles tomt for sameiet er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, prydbusker, diverse beplantning, utebelysning og sittegrupper

Parkering

Eksklusiv bruksrett til garasjeplass med EL-bil lader og stor utvendig bod for bildekk og annet sportsutstyr. Sameiet har gjesteparkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
- Eiendommen er regulert til "konsentrert småhusbebyggelse" (37 926 kvm) og "bevaring av landskap og vegetasjon" i henhold til reguleringsplan "Nordre Gullhella" med planID 0220150D med ikrafttredelse 02.12.1998.
- Eiendommen er regulert til "kjørevei" (37 kvm) i henhold til reguleringsplan "Del av Nordre Gullhella, gnr. 61" med planID 0220150E med ikrafttredelse 06.12.2000.
Kommuneplan:
I henhold til "Kommuneplanen Asker 2018-2030", med planID 02202018001 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (37 966 kvm) med ikrafttredelse 14.11.2017.
Bebyggelsesplaner:
Bebyggelsesplanen "Beb.plan Nordre Gullhella" med planID 0220150D1 har status som "endelig vedtatt arealplan".
Eiendommen ligger i området for nåværende boligbebyggelse iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030, i område med spesielle kvaliteter (type: A).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter var kr 5 946,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing.
Det er installert vannmåler i eiendommen og kostandene betales etter forbruk. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter.
Fellesutgiftene er kr 3 417,- pr. mnd. og inkluderer: TV/internett, felles bygningsforsikring, renovasjon, drifts- og vedlikeholdskostnader, vaktmestertjeneste m.m..
I tillegg faktureres strøm a-konto med kr. 1 231,-, med avregning 2 ganger i året. Totalt utgjør felleskostnadene 4 774,-.
Da strømmåler er defekt avregnes strømmen etter snittforbruk fra tilsvarende leiligheter i sameiet. Dette vil også gjelde for fremtidige eiere frem til nye målere blir installert av sameiet.
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av TV / internett og er inkludert i fellesutgiftene
Gassforbruk så langt for 2021 er kr. 6 241,- (forbruk faktureres direkte fra Norsk Gassnett).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 428 021,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 140 875,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 060,- pr. 19.10.2021
Andel fellesgjeld er kr 31 045,- pr. 19.10.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 2 742 767,- pr. 19.10.2021 og lånevilkårene er:
Långiver: Handelsbanken. Lånnummer 5102 07434. Kundenummer 5100 93394
Lånetype: Annuitet, 12 terminer årlig, løpetid 5 år.
Årlig rentesats: 3,45% (nominell rente).
Dato siste termin: 14.07.2022

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 582 907,-.
Av dette beløpet utgjør kr 31 045,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Alexander Fossum og Thea Iversen Øinæs

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Korpåsen Boligsameie, med sameiebrøk 121/16376.
Sameiet består av 173 ideelle eiendomsandeler.
Styreleders navn: Harald Bjørnstad, styret@korpasen.no
Forretningsfører er Boalliansen Forvaltning AS.
Sameiets forsikringsselskap: Gjensidige Forsikring - 88775571.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Sameiets nettside: https://www.korpasenboligsameie.no/
Saker som har vært- og er under arbeid:
Garasjeanlegget:
- Elbillading: Alle ladestasjonene er koblet opp i nettverk for avlesning/avregning, samt dynamisk laststyring. Det ble også ryddet opp i fordelingstavlene i garasjene som bar preg av blanda kvalitet på elektriker arbeidet som tidligere er utført. Strømforbruket blir nå målt og overført direkte fra laderen til en «Sky» der forretningsføreren kan hente ned data for fakturering. Den dynamiske laststyringen sørger for at det totale strømforbruket i den enkelte garasje ikke overskrider kapasiteten på sikringer og kabler. For å få en enhetlig dokumentasjon av ladesystemet, har hver garasjeplass blitt merket med seksjonsnummeret.
- Lys i trappene og ved utvendig skilting: Det har blitt montert bedre lys i trappeoppgangene ved garasjene, og ute på veggen over informasjonstavlene.
- Drenering: Det er gjennomført et prøveprosjekt i garasjen på tun 3, der er det i nedløpet fra parkeringstaket innmontert varmekabler som skal hindre at sluk og nedløp fryser igjen. Tanken er at om dette blir vellykket avsettes det penger til gjennomføring i alle garasjene.
- Vannlekkasjer fra garasjetaket: Den nye membranen som «Alt i Asfalt» hadde lagt på under asfalten hadde for liten oppbrett og førte til at vannet, i enkelte tilfeller, fant veie over og rant nedover langs veggen. Leverandøren har erkjent feilen og gjennomført forbedringer.
Bolighus og boder:
- Maling av bolighus og boder (finansiert med oppsparte midler)
Infrastruktur:
- Elektro: Krav fra NVE om at private fordelingsnett skal avvikles, og nye AMS måler monteres i alle leiligheter, ble gjennomgått både teknisk og juridisk. For å få oversikt over hva dette innebærer økonomisk er det innhentet tilbud fra flere elektroleverandører. Styret har arbeidet sammen med referansegruppen hele 2019, og arbeidet fortsatte inn i 2020. Etter å ha rådført seg med referansegruppen besluttet styret å be Hafslund starte prosessen med utskifting til AMS målere i alle boligene samt alle målerne og for fellesbruk ute og i garasjene. I den sammenhengen vil den enkelte seksjonseier overta kundeforhold til strømleverandøren. Eierforholdet til nettet er ennå ikke avklart så styret sammen med referansegruppen vil arbeide videre med dette i 2021.
- Vann og avløp: Vanntrykket har man hatt mistanke til at det ligger i overkant, og kanskje vært medvirkende årsak til at levetiden på varmtvannsbeholderne har vært kortere enn normen. Montering av trykkreduksjonsventiler er derfor en absolutt nødvendighet på alle tun. Med hensyn til montering av slike ventiler ga Asker Kommune sameiet sommeren 2020 føringer på hva som kunne aksepteres med hensyn til bruk av de kommunale kummene og ikke minst hva som ikke kunne aksepteres av bruk i disse. Konklusjonen ble derfor at vi måtte inn på tunene og at graving ikke var til å unngå. Konsulent ble engasjert og forespørsel sendt 6 rørleggerfirmaer. Veldig få var interesserte i å gi pristilbud på grunn av risiko med mye rør og kabler i områdene hvor graving var aktuelt. Alternativ løsning ville da være trykkreduksjon i hver enkelt leilighet. Dette ville få en kostnad på ca. 5.500,- til 6.500,- pr leilighet. I etterkant er det imidlertid kommet forslag om å anvende de 5 kommunale kummene langs veien, da kommunen nå skal ha signalisert at dette kan tillates. Styret har derfor valgt å følge opp dette.
- Gass: I forbindelse med fjorårets service ble det montert nye gassmålere for fjernavlesning. Norsk Gassnett leser nå av forbruket via oppkoblet nettverk.
Utbygging av loft:
- Egenopplysningsoppfølging gjennomført via e-post. Styret forventer å ha oversikt over samtlige loft som er bygget ut, totalt antall 29.
Planlagte prosjekter:
- Tilstandsvurdering av terrasser
- Reparasjon av terrasse (2020)
- Reparasjon av takvinduer der dette er nødvendig (Ikke helt avklart om dette skal finansieres)
- Justering av dører
- Reparasjon av søppelboder
- Vask og merking av garasjeplasser
- Utskifting av håndløpere, og toppbord balkonger og terrasser
- Utskifting av plasttak over noen balkonger
- Diverse uforutsette skader
- Skogskjøtsel
- Oppgradering av terrassene i løpet av de neste årene
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 25.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0201/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21201

Dato

Sist oppdatert: 19. november 2021 kl. 11:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.