Solgt: 3 200 000 kr

Dyretråkket 25

3 200 000 kr
84 m²
2 soverom
Kjøkkenet
Hamdi Kaptan
Presenteres av
Hamdi Kaptan
HOLMLIA - Meget pen 3-roms leilighet med en flott beliggenhet. Vestvendt terrasse. Baderom og kjøkken nytt i 2016.
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  150 879 kr
 • Omkostninger
  1 232 kr
 • Totalpris
  3 352 111 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 862 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innbydende og delikat 3-roms leilighet nyoppusset i 2015-2016. Gode kollektivforbindelser og kort vei til både lekeplasser og idrettshall, det er aktivitetsmuligheter og et barnevennlig område.
Leiligheten har flere høydepunkter:
- Egen romslig terrasse med hageflekk, samt en større vestvendt veranda
- Moderne bad med flotte detaljer, downlights, vegghengt toalett og dusjhjørne
- Flott kjøkken i en moderne utførelse, nytt i 2016 med mye skap- og benkeplass
- Kjøkken med utgang til terrasse, stue med utgang til veranda
- Særdeles gode solforhold fra 07 - 14 på terrassen, og 15 - 19 på veranda
- 2 romslige soverom
- Parkeringstillatelse for en bil på felles biloppstillingsplass
- Rolig og barnevennlig område på Holmlia
- Fellesområder med nyere lekeplasser og grøntarealer

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dyretråkket 25, 1251 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 191, bruksnummer 92, ideell andel 1/1
Andelsnummer 14, Dyretråkket Borettslag, organisasjonsnummer 850738602

Innhold

Totalt bruttoareal: 93 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm - 1.etasje: Bad, gang, kjøkken, stue og to soverom.
Takhøyde er ca 241 cm.
I tillegg disponerer boligen 2 boder, hvorav en er på terrassen ( ca. 2,5 kvm) og en på loftet (ca. 5 kvm gulvfalte).
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.01.20 utført av Takstmann Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i bærende betongkonstruksjoner. Bindingsverkvegger med malt panel på balkonger/
terrasser. Antatt fundamentert på drenert og stabil grunn etter gjeldende byggeskikk fra byggeår.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad to følgende forhold:
- Vinduet på det største soverommet er hardt å betjene.
- Det er bom i flere fliser på badet. Bom i fliser betyr at flisene ikke hefter skikkelig til underlaget. Det er ikke det samme som helt løs flis, men resultatet over tid kan være at flis løsner.
- Det er ikke fremlagt dokumentasjon på oppbygging av baderom. Uten dokumentasjon kan ikke takstmannen vurdere annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner. Det tas derfor et generelt forbehold om
membranløsninger, tilkobling til sluk etc. Det er ikke montert fordelerskap eller dreneringsåpning for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann fra røranlegget (rør i rør). Synliggjøring av eventuelt lekkasjevann er et krav i gjeldende forskrift fra 2010. I monteringsanvisningen til rørprodusenten (Sanipex) skal denne rørtypen kobles i fordelerskap. TG2 settes på bakgrunn av nevnte mangler.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger opplyser i egenerklæringen om at det har vært kloakklukt fra toalettet/sluket i dusjen, dette dersom det har stått over lengre tid ubrukt. Det mistenkes at dette er fordi kloakkrørene ikke har vært rengjort på en stund, men dette er bestilt av borettslaget. Dette kan også forekomme under veldig kalde perioder. Bad og våtrom ble renovert i 2016. Dette er gjort av de forrige eierne, som var snekker og elektriker. Det foreligger en liste over benyttede produkter i boligmappa, sammen med underveisbilder. Når det kommer til utvendig fuktsikring er det utført arbeid på selve bygget, men ikke på leiligheten.
Videre opplyser selger om at terrassebordene på verandaen er pusset og beiset i 2018, og at terrassen er skiftet i 2019. Terrassen er bygd av faglært snekker og eier under tilsyn av faglært.
Badet og kjøkkenets vann og avløp ble utført av Komplett Rørleggerservice AS i 2015 og 2016 i følge tidligere eieres dokumentasjon.
Selger påpeker også at skogen på tvers av over veien fra leiligheten er nylig omregulert til bygging av omsorgsbolig. Planene er underveis, men ikke vedtatt enda etter deres beste forståelse.
Underveis i oppussingen av leiligheten i 2014 - 2016 ble det gjort forandringer fra plantegningene; det var tidligere et separat bad og toalett - dette er i dag et komplett baderom.
Leiligheten er ikke radonmålt ettersom den ikke ligger på bakken, den ligger på en garasje. Det er tatt og vil bli foretatt flere prøver i 2020 av radon i bygninger og leiligheter i området.
Felleskostnadene øker fra januar 2020, dette grunnet renteøkning og diverse vedlikeholdsposter som vil bli gjennomført i 2020 og videre år.

Moderniseringer og påkostninger

Leiligheten ble pusset opp i årene 2015 og 2016. Nybeisede terrassebord i 2018, ny plen og terrasse på leilighetens hageside i 2019.

Standard

Lys og flott leilighet i et populært boområde med høy standard. Hele leiligheten ble pusset opp i årene 2015 og 2016, og har et gjennomført moderne preg. Leiligheten har en nylagt terrasse med hageflekk og en romslig nybeiset veranda med gode solforhold. Leiligheten har også to boder en fra balkongen og en på loftet, godt med oppbevaringsmuligheter.
E N T R É
Innbydende entré i lyse farger, med god plass til garderobeløsning og å henge fra seg yttertøy. Adkomst til soverom 1, baderom, kjøkken og stue.
S T U E / S P I S E S T U E
Stuen er av god størrelse og har utgang til en flott veranda med gode solforhold. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys.
Stuen har et moderne preg og downlights i himling. Downlightsene er delt i 4 soner og har dimmer. Her er det rikelig med plass til sofagruppe og tilhørende stuemøblement, samt en større spisegruppe.
V E R A N D A
Leilighetens veranda er på hele 32 kvm og har godt med plass til utendørs møblement og grill. Delvis overbygg gir ly for regn.
Her har du sol fra 15:00 til 19:00, før solen gradvis går ned bak trærne og forsvinner klokken 21:00.
Terrassebordene ble pusset ned og beiset på nytt i 2018.
K J Ø K K E N
Praktisk kjøkken med moderne detaljer. Integrerte hvitevarer, vask med dobbelkum og platetopp. Rikelig med skap- og benkeplass.
Kjøkkenet har plass til en liten spisegruppe.
Utgang til terrasse med egen hageflekk.
T E R R A S S E
Terrassen har godt med plass til utendørs møblement, og nedgang til egen hageflekk. Gode solforhold om morgenen, med sol fra ca. 07:00 til 14:00. I 2019 ble det lagt ny terrasse, i tillegg til at det ble lagt ny plen.
B A D E R O M
Pent flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet har eget dusjhjørne, vaskemaskin og vegghengt toalett. Moderne baderomsinnredning med mye lagringsplass og heldekkende dobbel-servant. Speil med egne lys montert på vegg. Baderommets membraner, rør og flislegging er utført av Baderom AS og Komplett rørservice.
S O V E R O M - 1
Soverommet er malt i en pen lysblå farge. Godt med plass til seng, nattbord, arbeidsbord og garderobeløsning. Utsikt mot leilighetens terrasse og hage.
S O V E R O M - 2
Hovedsoverom av god størrelse. Soverommet har rikelig med plass til dobbeltseng med nattbord på begge sider. Praktisk plassbygd garderobeskap med mye lagringsplass. Vindu mot veranda,
T E K N I S K
Leiligheten varmes opp med fjernvarme og har sikringsskap med automatsikringer. Vinduer med isolerglass fra 1986 og 2008.
Kabel-TV/Internett leveres av GET. Per i dag er borettslaget med i et prøveprosjekt som gir foreløpig gratis internett.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.06.1988 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler bestemmelse om adkomstrett og erklæring/avtale om nettstasjon.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott beliggende leilighet i et barnevennlig, rolig og hyggelig boområde på Åsbråten. Sentral beliggenhet med barnehage, skole og matbutikk i umiddelbar nærhet. Fotballbane, lekeplasser, svømmehall og Sloreåsen slalåmbakke ligger også i nærheten.
I området er det flere grøntområder og gode turmuligheter. Blant annet ved Søndre Aas gård og Hvervenbukta som begge ligger gåturer unna. Ved Hvervenbukta ligger også badestrand, atelier og kafeer.
Gangavstand til Holmlia senter hvor man blant annet finner apotek, bibliotek, kafé, treningssenter, legesenter og frisør. Holmlia senter er for tiden under utbygging og et nytt, flott senter vil stå klart i 2021. Kolbotn Torg, Mortensrud Torg og Lambertseter senter ligger i bilavstand unna leiligheten.
Meget god offentlig kommunikasjon med bussholdeplass med ekspressbuss til Oslo sentrum og rutebuss til Holmlia togstasjon rett utenfor blokken. Ekspressbuss til Oslo sentrum og rutebuss til Holmlia togstasjon. Bussene har hyppige avganger til og fra Oslo. Bussen tar ca 30 minutter. Direkte-tog til Oslo Sentralstasjon fra Holmlia togstasjon tar kun 10 minutter.

Adkomst

Dyretråkket har adkomst fra Åsbråten. Åsbråten har adkomst via Nordåsveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet. Kort vei til Rosenholm barneskole og Holmlia ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Bjørnholt på Bjørndal.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 13.483 kvm som tilhører borettslaget.
Fellesarealene er pent opparbeidet med blant annet asfalterte adkomstveier, gressplen, beplantning, m.m.

Parkering

Parkeringstillatelse for en bil på felles biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boligformål. Området reguleres av bestemmelser i reguleringsplan S-2532 datert 28.04.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.04.1981.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Følgende bygge-/plansaker anses å være av betydning for kjøpet:
Vest for eiendommen er det gitt rammetillatelse for oppføring av servicehus for bussjåfører. Plan-id: 201907199.
Sør-Øst er det gitt rammetillatelse for tilbygg og fasadeendring av rekkehus mm. Plan-id: 201908692.
Nord i borettslaget, Dyretråkket 28, er det gitt rammetillatelse for bruksendring og fasadeendring i forbindelse med oppføringen av to nye leiligheter. Plan-id: 201707074.
Vest for leiligheten er det fremlagt et planforslag om oppføring av omsorgsbolig, et bygg på 3 etasjer med underetasje. Plan-id: 201910351.
Dersom sak om oppføring av omsorgsboliger blir godkjent i kommunen, vil det under byggeperioden medføre byggestøy. Sol- og lysforhold kan bli berørt for dette borettslaget.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.862,- pr. mnd. og inkluderer: Drift av borettslaget, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, TV/bredbånd, felles bygningsforsikring, vaktmestertjeneste.
Felleskostnadene justeres normalt en ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 290,-
Avdrag kr 1.569,-
Driftsutgifter kr 2.973,-
Vasketillegg kr 80,-
Brensel kr 950,-
Et av borettslagets 5 lån er avdragsfritt i 3 år. Frem til 31.3.2023. betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 271,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.504,- pr. år. / 3825 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 99,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Dyretråkket er med på et prøveprosjekt hos GET som gir gratis internett intill videre.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 862 007,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 3 103 225,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 20.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 150 879,- pr. 20.12.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 30.792.259,- pr. 20.12.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Trukket opp i Husbanken
Rentebetingelser: 0,88%
Saldo: 1.075.618,-
Andelens saldo: 5.270,-
Lånets restløpetid: 01.06.2023.
Lån 2:
Trukket opp i Husbanken
Rentebetingelser: 1,88%
Saldo: 705.934,-
Andelens saldo: 3.459,-
Lånets restløpetid: 01.06.2023.
Lån 3:
Trukket opp i Husbanken
Rentebetingelser: 1,88%
Saldo: 6.194.320,-
Andelens saldo: 30.352,-
Lånets restløpetid: 01.06.2023.
Lån 4:
Trukket opp i Husbanken
Rentebetingelser: 1,88%
Saldo: 5.786.387,-
Andelens saldo: 28.353,-
Lånets restløpetid: 01.06.2023.
Lån 5:
Trukket opp i DNB Bank ASA
Rentebetingelser: 2,9%
Saldo: 17.030.000,-
Andelens saldo: 83.446,-
Lånets restløpetid: 31.03.2042.
Per i dag er lån nr. 5 avdragsfritt, dette frem til 30.03.2023. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling, 30.03.2023, medføre en økning av felleskostnadene på ca kr. 271,- per måned for denne enheten.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 200 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.352.111,- Av dette beløpet utgjør kr 150 879,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Dyretråkket Borettslag.
Borettslaget består av 189 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. eierskifte@usbl.no
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Hundehold må godkjennes av styret. Kattehold tillates kun for innekatter.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Ferdigstillelse av carporter samt prosjektering av ladestasjoner for EL-Bil.
- Malt fasadene i blokker og småhus
- Skiftet tak på blokkene samt skiftet renner og nedløp
- Utskifting av ventilasjonsviftene på loftene i blokkene
- Utvikling og gjenoppbygging av lekeplassene på tun 1 og 2
- Oppussing av oppgangen i Dyretråkket 31. Styret har planer om å pusse opp oppgangene løpende der det er behov
- Nye selvlukkende bommer ved Dyretråkket 1 og 33.
- Sikringer er blitt etterstrammet i alle sikringsskap på private- og fellesanlegg.
- Innmelding i Søndre Nordstrand ENØK.
- Utført radonmåling i 2013, samt installering av radonsug hvor påvist nødvendig.
Planlagte påkostninger:
- Oppussing av oppgang i Dyretråkket 28 og 29.
- Det er oppdaget fasadesprekker i Dyretråkket 31, som anbefales utbedret. Avventer til etter salg av to leiligheter i Dyretråkket 32.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Forkjøpsretten paralellavklares, konferer megler for nærmere info. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 35.000 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0161/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.19161

Dato

Sist oppdatert: 27. august 2020 kl. 09:15

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.