Komplett salgsoppgave

Kruksdalen 9

6 000 000 kr
94 m²
3 soverom
Harmoni ved havgapet.
Harmoni ved havgapet.
Bamble - Hydrostranda
Funksjonell og fint formet fritidsbolig med anneks

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  6 000 000 kr
 • Omkostninger
  151 170 kr
 • Totalpris
  6 151 170 kr
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  94 m²
 • Bruksareal
  96 m²
 • Tomteareal
  768,6 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  3 994 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Hytta ligger innerst i blindvei og er godt skjermet. Annekset har alle muligheter og er fantastisk når flere generasjoner er på hytta. Kyststien og andre fine turmuligheter i umiddelbar nærhet.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Hytta ligger usjenert og solrikt til med fin utsikt utover sjøen.
 • Planløsningen er praktisk med åpen løsning mellom stue og kjøkken som gir et stort allrom med raus takhøyde, store vinduer og glassdører med adkomst til uteplassene.
 • Soverommene er plassert i motsatt side av oppholdsrommet med bad mellom. Hemsen kan brukes til ekstra lagerplass, soveplass og/eller lekerom.
 • Annekset danner et tun med terrasse mellom hyttene. Med eget kjøkken og bad og en privat terrasse kan den også fungere som en selvstendig enhet.
 • Biloppstillingsplass rett ved hytta.
 • Området har vakker natur med kyststier, skogkledde åser, svaberg mot sjøen og fine sandstrender i gangavstand fra hytta.
 • Kort kjøreavstand fra E-18.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Kruksdalen 9, 3961 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 35, bruksnummer 409, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 96 kvm
  Totalt primærrom: 94 kvm
  Bruksareal:
  Hytte 74 kvm
  Anneks 22 kvm
  Primærrom:
  Hytte:
  1. etasje 72 kvm: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. I tillegg kommer hems som ikke har måleverdig areal grunnet lav takhøyde.
  Anneks:
  1. etasje 22 kvm: Oppholdsrom, soverom og bad.
  Sekundærrom:
  Hytte:
  1. etasje 2 kvm: Utvendig bod.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert xx utført av Taksttjenester Grenland AS.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningene er oppført i 2020 og er iht. tilstandsrapporten bygget med ringmurselementer og støpt plate på mark trolig etablert på sprengsteinsfylling.
  Yttevegger bygget av prefabrikerte veggelementer med stående trepanel som ytterkledning. Yttertak er tekket med flat betongstein. Vinduer og terrassedør i 3 - lags isolerglass med utvendig heldekkende aluminiumsbeslag. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  - Veranda/terrassegulv ligger helt inntil kledning. Slike konstruksjoner vanskeliggjør vedlikehold og kan utvikle råte (gjelder hytte og anneks).
  - Kledning har stedvis for liten avstand til grunn/terreng og kledningen vil på disse stedene være mer utsatt for fukt (gjelder hytte og anneks).
  - Sårskade på trapp opp til hems.
  - Rom med vaskemaskin har ikke sluk.
  - Anneks har en løs overgangslist ved dør til bad. (Kan dekkes på nybygg garanti jfr. epost fra utbygger).
  - Omramming på vindu på bad i annekset er ikke fuktbestandig.
  - Noen fliser på baderom i anneks med bom (ikke tilstrekkelig med lim). Kan medføre at flisen sprekker ved belastning. (Kan dekkes på nybygg garanti jfr. epost fra utbygger).
  - Badet i annekset har kun naturlig ventilasjon. (Kan dekkes på nybygg garanti jfr. epost fra utbygger).
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om det ovennevnte som har fått TG2. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Standard

  Hytta har en gjennomført nordisk stil med 1-stavs eikeparkett i Rustic white og matchende gulvflis på bad og i gangen. Hemsen har laminatgulv. Vegger med slett panel er beiset og himlingene har malte gipsplater. Kjøkkenet med slette fronter i mørk grå står fint til interiøret for øvrig. En kjøkkenøy i tillegg til innredning med overskap gir godt med skap, skuffer og benkeplass, samtidig som den danner et naturlig skille mot stua. Kjøkkeninnredningen har integrert komfyr med induksjonstopp og komfyrvakt. Oppvaskmaskin, kjøl-, og fryseskap. Sort armatur fra Tapwell. Det lille kjøkkenet i annekset er i samme utførelse og har vask og kjøleskap. Flislagte bad med servant i seksjon, wc med innebygget cisterne og dusjnisje. Opplegg til vaskemaskin i garderobeskap i entré.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Varmematter i alle gulv med unntak av soverom og hems. I annekset er det kun baderom som har varme i gulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.06.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen leveres fri for pengeheftelser.
  På eiendommen er det tinglyst servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver. Det er svært mange tinglyste servitutter ettersom disse følger alle utskilte eiendommer fra det opprinnelige bruksnummeret. Kun følgende servitutter/rettigheter er relevante for eiendommen:
  04.01.2019 - Bestemmelse om nettstasjon.
  Rettighetshaver: Skagerak Nett AS
  Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av frittstående nettstasjon med tilhørende kabelanlegg
  02.07.2019 - Dokumentnr: 757083 - Bestemmelse om veg, adkomst, vann og kloakk samt elektriske ledninger/kabler.
  Rettighet hefter i: Knr:3813 Gnr:35 Bnr:3
  Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Diverse

  Hytteeiere har rett til medlemskap i båtforeningen mot en tilslutningsavgift. Det er knyttet vilkår til medlemskapet. Kopi av vedtekter og informasjon kan fås av megler.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hytta ligger på en fin høyde med mye sol. Tomta grenser til friområder og hytta er plassert i hjørnet på hyttefeltet med fantastisk utsikt utover havet og horisonten. Det er kort vei på fine stier ned til friområdet, med gressletter, svaberg og Hydrostranda med fin sandstrand og sommeråpen kiosk. Den mest sjarmerende stranda ligger i Ormvika rett nedenfor hytta, en lun liten lagune omgitt av svaberg og små holmer. I området er det fine turområder i skog og mark med merket kyststi. Du kan blant annet følge kyststien helt til Langesund, en koselig sommerby med variert kultur og konserttilbud. Innerst i vika på vei til Langesund går du forbi Rognstranda camping hvor det er sommeråpen liten dagligvarebutikk. Skjærgården i området er variert og vakker. Det er ca. 10 km. til Stathelle med bl.a. Brotorvet kjøpesenter, flere matbutikker og andre servicetilbud. Det er heller ikke langt til sommerbyen Brevik. Du kan øyhoppe i skjærgården både fra Brevik, Langesund og Stathelle.

  Adkomst

  Ta av fra E-18 syd for Grenlandsbrua og følg gamle E-18 sørover. Ta så til venstre mot Rognstranda. Følg Tangvallveien ca. 500 meter og ta til høyre. Følg Rognsveien ca. 2,7 km. Ta til venstre i rundkjøring. Følg veien gjennom bom og ta til høyre opp en bakke og ta til høyre opp neste bakke hvor du tar til høyre på toppen av denne. Følg så veien til enden hvor hytta ligger på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 768,6 kvm. Tomten er opparbeidet med markterrasser i tre og betongheller rundt store deler av hytta, Gressplen og gruset parkeringsareal.

  Parkering

  Parkering til flere biler på egen tomt. Lademulighet 4,7 km unna på Lasse's cafe og bensinstasjon. Det er utekontakt og mulighet for å montere ladeboks på hytta.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei over grunneiers arealer med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Hydrostranda datert 13.09.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 30.01.2019.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 20 982,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4 820,- pr. år. / 4 259,- kwh. pr. år. Tallene er hentet fra 2021.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5 349,-.
  Hytta har pliktig medlemskap i hytteforeningen Svia og Odden, samt veilaget i Odden, Svia og Ormvika.
  Kostnad til velforening/veilag var kr. 3 994,- i 2021.
  Engangsinnbetaling på ca. kr. 500,- for nye medlemmer i veilaget.
  Tinglyst avtale og dokumenter fra velforening kan fås hos megler.
  Det er klargjort for fibernett inn i hytta. Abonnement kan bestilles på www.homenet.no
  Selger har kun brukt 4G nett.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 425 000,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 151 170,-.
  I tillegg kommer valgfri hyttekjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-. Inkludert rettshjelpsdekning.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Wenche Brenne Rønning

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0052/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2252

  Dato

  Sist oppdatert: 29. september 2022 kl. 09:43

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende fritidsboliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.