Solgt: 2 020 000 kr

Etterstadgata 30B

2 050 000 kr
18 m²
1 soverom
Lys og trivelig 1-roms andelsleilighet på en god beliggenhet i en svært koselig gate på Vålerenga.
Vålerenga/Etterstad
Lys 1-roms i stille og rolig blindgate - Sentralt, men tilbaketrukket - Ingen forkjøp - Mulighet for rask overtakelse
 • Prisantydning
  2 050 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  320 000 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  2 341 632 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  18 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 292 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og arealsmart studioleilighet med alt du trenger rett utenfor døren. Leiligheten har en funksjonell planløsning bestående av åpen kjøkken- og stueløsning, bad og en entré som deles med én nabo. Etterstadgata er en rolig blindgate med lite trafikk på Vålerenga – et sjarmerende og sentrumsnært nabolag med klassiske bygårder og småhusbebyggelse. Fra leiligheten er det kort vei til alt du trenger, og svært gode bussforbindelser tar deg lett over hele byen.
Verdt å merke seg:
* Arealeffektiv og god planløsning
* Nærhet til offentlig kommunikasjon/sentrum
* Koselig bakgård med sol fra morgen til kl 15:00 sommerstid
* Svært hyggelig gate på Vålerenga
* Ingen forkjøpsrett
* Lave omkostninger
* Sentral, men skjermet beliggenhet
* Flotte turområder og Alnaelva i nærheten

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Etterstadgata 30B, 0658 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 232, bruksnummer 119, ideell andel 1/1
Andelsnummer 2, Etterstadgata 30 Borettslag, organisasjonsnummer 987 483 814

Innhold

Totalt bruttoareal: 23 kvm
Totalt bruksareal: 18 kvm
Totalt primærrom: 18 kvm
P-rom: Stue/kjøkken, bad.
I tillegg disponerer boligen en bod på 3,1kvm.
Vedlagte plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.07.2021 utført av Martens Takst og Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur.
Kjellermur og fundamenter i naturstein/teglstein, eventuelt sokkel i granitt. Antatt fundamentert på faste masser. Etasjeskillere i tre. Stubbloftskonstruksjon antatt fylt med leire/koksstøv. Bærende yttervegger og leilighetsskillevegger i murverkskonstruksjon. Pusset og malt fasade. Fasader rehabilitert 2018.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Tilstandsgrad 2
Bad
- Bad fra 2004. Det er gitt TG 2 grunnet alder.
Innvendige overflater
- Synlig svell i gulvskjøter ved kjøkkenbenk. Forøvrig normal bruksslitasje.
Informasjon fra selgers egenerklæringsskjema:
- Ny silikon langs badegulv lagt av W. Buczkowski juli 2021.
- Fukt i kjeller i forbindelse med ekstremt kraftig regn. Det har ikke vært fukt i boden som tilhører denne leiligheten. Fuktsikring igangsatt i 2019, med Drogseth som utførende entreprenør og Mycoteam som kontrollør.
- Elvia kontrollerte det elektriske anlegget i leiligheten 25. juni 2021. Ingen feil på anlegget i leiligheten. Det elektriske anlegget i bygården ble kontrollert i 2020. Det ble funnet avvik, som korrigeres etter prioritet fra kontrollør.
- Ved manglende luftglippe mellom møbler og yttervegg kan det komme noe mugg på veggen, men dette har ikke vært et problem så lenge det er luftsirkulasjon.
- Blandebatteri på kjøkken byttet ut sommeren 2021.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og trivelig 1-roms andelsleilighet på en god beliggenhet i en svært koselig gate på Vålerenga/Etterstad. Etterstadgata er en rolig blindgate med lite trafikk på Vålerenga – et sjarmerende og sentrumsnært nabolag med klassiske bygårder og småhusbebyggelse. Selger har stortivdes i leiligheten siden 2014, og opplyser om en leilighet som har vært et perfekt førstegangskjøp. Her har du en god planløsning, med overraskende god plass til gjester, tross relativt få kvadratmeter. Selger kommer særlig til å savne det nydelige lyset som smyger seg inn om ettermiddagen/kvelden. Nærområdet har mye å by på, bl. a. Svartdalsparken hvor det er en fin turvei langs Alnaelva. Fra leiligheten er det kort vei til alt du trenger, og svært gode bussforbindelser tar deg lett over hele byen.
Stue:
Lys og trivelig stue med åpen kjøkkenløsning. Gode og smarte planløsninger med plass til ulike oppbevaringsmuligheter. Nyere vinduer fra 2011 som slipper inn mye naturlig lys. Særs hyggelig utsyn i grønne og koselige omgivelser.
Kjøkken:
Kjøkken fra 2004. Fronter i profilert malt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Flislagt vegg over kjøkkenbenk. Frittstående hvitevarer. Det er opplegg for kjøl/frys og komfyr. Kjøleskap, fryser (i skap) og stekeovn medfølger.
Bad/wc:
Lyst og flislagt bad fra 2004, pusset opp i regi av borettslaget. Elektriske varmekabler i gulvet. Gulvstående toalett. Vegghengt servant. Dusjnisje med forheng. Sluk i dusjnisjen. Oppkant gulv mot dusjnisjen. Plastsluk med klemring for innfestning av membran.
Overflater:
Himling, Malte og sparklede gipsplater.
Vegger, Malte og sparklede gipsplater. Malt strietapet.
Gulv: Tre stavs eikeparkett.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.02.1955 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Bokhylle medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentrumsnær og attraktiv beliggenhet på meget populære Vålerenga. Leiligheten har en særdeles god intern beliggenhet. Store grøntarealer, sandvolleyballbane og utegriller i umiddelbar nærhet.
Det er kort vei til alle ønskelige fasiliteter som offentlig kommunikasjon, skoler, flere barnehager, butikker, restauranter og trivelige kafeer.
Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet på Vålerenga er Smia, Galgen, Kampen Bistro, Pizzeria La Pietra, Haveli (Indisk restaurant), Javelin Kafé og Vålerenga Vertshus - alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø!
Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten med Vålerengaparken, Svartdalsparken, Middelalderparken og Kampenparken. Alnaelven har idyllisk tursti langs elvebredden i retning sentrum eller Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. I tillegg har man Kampen barnebondegård som er populær for de minste i nærområdet. Leiligheten har kort avstand til Sørenga hvor det i år kom nye badeplasser for store og små.
For den aktive har man kort avstand til S.A.T.S treningssenter, Jordal Idrettspark og fotballbaner. Ca. 5 min gange fra boligen åpner "Mudo Gym" i etasjen over REMA 1000. På Tøyen skal det nye Tøyenbadet bygges og ferdigstilles etter til 2023. Dette skal bli et moderne badeanlegg med fire bassenger innendørs og et stort utendørs badeanlegg.
Fra leiligheten spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det tar ca. 30 min å gå til Oslo S. Det er ca 350 meter å gå til bussholdeplass Etterstadgata med 37-bussen som tar deg til gjennom byen. Fra Etterstadgata er det bare 10 minutter å gå til Ensjø T-bane, og kun 15 minutter å gå til Helsfyr Stasjon. Her er det hyppige avganger med T-banelinje 1-4 og meget gode bussforbindelser.
Utbyggingen i Bjørvika gjør at sentrum nærmer seg Vålerenga, og vil mest sannsynlig bidra til et positivt løft for hele området.
Velkommen til bydelens kanskje mest sjarmerende bo-område!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 288 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, industri, garasjeanlegg, offentlig vei, gangvei, fellesavkjørsler og friområder i henhold til reguleringsplan S-3008 datert 29.11.1988
- Etterstadsletta 5: Saksnummer 201905606 hos plan -og bygningsetaten. Riving og oppføring av bygg - Etterstad videregående skole
- Etterstadsletta 48 med flere: Saksnummer 202005767 hos plan -og bygningsetaten. Fastsatt planprogram - Driftsbase for t-bane, boliger og næring - Etterstad base
- Brynsveien 5: Saksnummer 201920947 hos plan -og bygningsetaten. Dialogfase - Bryn sentrum - Bolig, næring og sentrumsformål
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.292,- pr. mnd. og inkluderer: Nedbetaling fellesgjeld, varmtvann, grunnpakke kabel- tv og internett, drift og vedlikehold, kommunale avgifter m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnader fordeles slik:
Felleskostnader kr 2.197,-
Lån kr 2.095,-
Nærmere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2400,- pr. år. / 3000-4000kwh. pr. år. Årlig nettleie er ca. kr 2600,-.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 428 303,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 541 890,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 195 ,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 329.081,- pr. 31.12.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 7 461 326,- pr. 28.06.2021 og lånevilkårene er:
OBBK01-98207708151
Andel av saldo: kr 22.085,-
Rentebetingelser: Flyt 1,90%
Lånets løpetid: 27 år
Avdragsfrihet: Nei
Kapitalkostnad: kr 87,-
OBBK02-98207365572
Andel av saldo: kr 297.678,-
Rentebetingelser: Flyt 1,90%
Lånets løpetid: 14 år 3 md.
Avdragsfrihet: Nei
Kapitalkostnad: kr 1.989,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2 371 632,-. Av dette beløpet utgjør kr 320 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mira Christine Marcussen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Etterstadgata 30 BRL.
Borettslaget består av 19 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS,
tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter søknad og godkjennelse av styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020: Elektrisk anlegg
2019: Fasade og kjeller
2018: Rehabilitering av fasader
2017: Installert avfukter i kjelleren
2016: Utskiftning av leilighetsdører for brannsikring
2014: Utskiftning av bærebjelke i kjelleren
2013: Utbedring av kjeller
2012: Brannsikringstiltak
2011: Vindusutskiftning
Planlagte påkostninger:
I følge forretningsfører er det ingen større prosjekter planlagt i borettslaget.
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Mulighet for rask overtakelse, etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.500,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0093/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.2193

Dato

Sist oppdatert: 04. august 2021 kl. 13:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.