Solgt: 4 300 000 kr

Eikhaugen 66

4 500 000 kr
159 m²
2 soverom
Velkommen på visning i Eikhaugen 66
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Eikhaugen / Åskollen
Velholdt og pen frittliggende enebolig. Carport og garasje. Stor terrasse med svært gode solforhold.
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  4 413 842 kr
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  159 m²
 • Bruksareal
  226 m²
 • Tomteareal
  1 197 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen på visning i Eikhaugen 66.
Av kvaliteter kan nevnes:
- Stor og innholdsrik enebolig med hele 224 kvm. BTA
- Inneholder i dag 2 soverom, muligheter for flere soverom
- Godt vedlikehold enebolig
- Garasje og carport.
- Stor og solrik terrasse på ca. 45 kvm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Eikhaugen 66, 3036 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 33, bruksnummer 25, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 226 kvm
Totalt bruksareal: 204 kvm
Totalt primærrom: 159 kvm
P-rom 1. etasje: 57 kvm.: Vindfang, entre, hobbyrom, vaskerom/baderom.
P-rom 2. etasje: 102 kvm.: Soveromsgang, to soverom, baderom, toalettrom, kjøkken, TV-stue, stue.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.04.21 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kjelleretasjen inneholder:
Vindfang: Vinylbelegg på gulv, malt panel på vegger og tak.
Entre: Vinylbelegg på gulv, malte panel på vegger/malte vegger, malt panel i tak. Jøtul vedovn. Montert alarm. Trappeoppgang.
Hobbyrom: Teppe på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Garderobeskap med speildør. Rommet er av selger brukt som kjellerstue, men er iflg. originale tegninger godkjent som hobbyrom, og ikke som rom for varig opphold.
Vaskerom/baderom: Malt murgulv, malte murvegger, malt rupanel i tak. Opprinnelig vaskerom av god størrelse, hvor selger har satt inn badekar og servant. Rommet har også opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Avtrekksvifte.
Kjellergang: Malt murgulv, malte murvegger, malt rupanel i tak.
Bod/arbeidsrom: Malt murgulv, malte murvegger, malt rupanel i tak. Fastmonterte hyller medfølger.
Bod: Malt murgulv, malte murvegger, malt rupanel i tak. Fastmonterte hyller medfølger.
Hovedetasjen inneholder:
Soveromsgang: Teppe på gulv, tekstiltapet på vegger, panelt tak.
Soverom 1: Vinylbelegg på gulv, malt tapetstrie på vegger, takess. Skyvedørsgarderobe med speildør. Begge soverommene ar nyere vinduer fra 2008.
Soverom 2: Teppe på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Plassbygget garderobeskap.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, takess. Varmekabler. Dusjkabinett. Servant i seksjon med under-, over- og sideskap.
Toalettrom: Teppe på gulv, tapet på vegger, malt tak. Toalett. Servant.
Kjøkken: Vinylbelegg på gulv, takess. Fliser over kjøkkenbenk. Kjøkkeninnredning fra ca. 2000. Integrerte hvitevarer: komfyrtopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Innebygget strykeskap. Spiseplass.
TV-stue/tidligere soverom 3: Teppe på gulv, panelte vegger, panelt tak. Dette rommet var opprinnelig soverom, men er tatt inn i stuen. Dette kan lett tilbakeføres igjen.
Stue: Parkett på gulv, panelte vegger, malt tak. Peis. Utgang til terrasse på ca. 45 kvm.
Garasje i kjelleretasjen.
Sykkelgarasje/bod.

Byggemåte

Frittliggende enebolig som iht. rapport fra takstmann er oppført over to etasjer. Huset er nybeiset i 2019.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten konkluderer takstmann med at boligens tilstand anses som normalt god og godt vedlikeholdt, sett ut i fra alder. Takstmann skriver at det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold, men at dette stort sett dreier seg om normalt aldringsskader og slitasje.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget godt vedlikeholdt enebolig som holder en normal standard.

Oppvarming

Jøtul vedovn i entreen og peis i stuen. Varmekabler i baderomsgulvet. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men det ble gitt innflytningsattest fra Drammen kommune datert 01.08.1961.
Rommet som i kjelleren av forrige eier er blitt tatt i bruk som kjellerstue er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom iflg. byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at carport og store deler av terrassen er bygget uten søknad, etter at innflytningstillatelse er gitt. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
23.05.1960 - Dokumentnr: 201438 - Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg, vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
19.08.1976 - Dokumentnr: 4902 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Rettighetshaver: Drammen Kommune
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kopi av de to ovennevnte tinglyste erklæringer kan fås v/henv. megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Verditakst: kr. 4.800.000,-.
Lånetakst: kr. 4.200.000,-.
Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.
Det er ikke innlagt fibernett til boligen i dag, men dette ligger frem til tomtegrense.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fin beliggenhet i barnevennlig og etablert boligområde på Eikhaugen, like i nærheten av Åskollen/Kniveåsen. Eiendommen ligger nederst i blindvei, uten gjennomgangstrafikk. Gangavstand med sykkel- og gangsti til Åskollen barneskole, barnehage, idrettsanlegg, to dagligvarebutikker mm.
Eiendommen har gode solforhold med god kveldsol. God kommunikasjon til Drammen sentrum, veldig lett adkomst og ett minutts kjøring til E18.

Adkomst

Fra Oslo/Drammen: Følg E18 forbi Drammen, over Drammensbrua og gjennom Kleivene-tunnelen. Etter tunellen tas første avkjørsel, ved skilter til bla. Åskollen. Følg skilting til Åskollen gjennom to rundkjøringer. Du kommer så inn i Nordbyveien og tar første vei til venstre. Følg denne veien (Eikhaugen) rett frem og eiendommen ligger på høyre side. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 84 privat- og kommunale barnehager.
Det er god barnehagedekning i bydelen, med følgende barnehager: Baltazar barnehage, Espira Knivåsen, Hedensrud barnehage, Kobbervik gård barnehage, Læringsverkstedet Nøstodden barnehage, Læringsverkstedet Skoger barnehage, Nordby gård barnehage, Nordbylunden barnehage, St. Hansberget barnehage og Åskollen familiebarnehage.
Åskollen barneskole med ca. 480 elever, skolefritidsordning.
Marienlyst skole/Galterud skole. Skolebussordning. Drammen kommune har vedtatt at det skal bygges ny ungdomsskole på Åskollen, tidspunkt for byggestart er ikke bestemt.
Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no. (nå Universitet).

Beskrivelse av tomt

Selveiertomt på 1.197 kvm.
Tomten er pent opparbeidet og beplantet med plen og planter, og stor gårdsplass med singel.
Stor og deilig terrasse på ca. 45 kvm. med utgang fra stuen. Fra terrassen er det fin utsikt utover Kobbervikdalen og gode solforhold med ettermiddags- og kveldsol.
Tomten grenser til regulert friareal/grøntbelte.

Parkering

Garasje i kjelleretasjen, i tillegg til carport. Det er også veldig gode parkeringsmuligheter for flere biler på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Eikhaugen, som er en offentlig/kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan som trådte i kraft 28.01.00, med unntak av 4 kvm. som er regulert til friluftsområde. Iflg. kommunedelplanen for Drammen kommune 2014-2036 er hele eiendommen godkjent/avsatt til boligformål. Eiendommen grenser til område som i kommunedelplanen er avsatt til nåværende næringsbebyggelse og et parkbelte/grøntareal. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 2.229,- pr. år (2021).
Det er installert vannmåler i boligen og kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av eget vannforbruk.
Renovasjonsgebyrer: kr. 3.645,- pr. år (2021)
Feie-/tilsynsgebyrer: ca. kr. 1.100,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 12.500,- pr. år.
Boligen er forsikret i Tryg Forsikring og koster for selger kr. 6.130,- pr. år.
CanalDigital7Allente er leverandør av TV-signaler og koster for selger kr. 4.068,- pr. år. Parabonantenne medfølger, mens TV-tuner/dekoder ikke medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 088 734,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 919 443.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.613.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Hermansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 0,9 % vederlag av salgssummen. Minimumsvederlag: kr 45.000,-. Tilrettelegging: kr 14.900,-. Oppgjør: kr 5.550,-. Markedspakke: kr 14.750,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0127/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21127

Dato

Sist oppdatert: 14. november 2021 kl. 10:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.