Solgt: 2 250 000 kr

Nordstrandfjørå 54

2 290 000 kr
72 m²
2 soverom
Velkommen til Nordstrandfjøra 54 presentert av Eiendomsmegler Espen Skarbø
Valderøy
Rekkehus m/sentral og barnevennlig beliggenhet | 2 soverom | Stor terrasse | Rør i rør | Parkering | Kort vei til sjøen

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.
 • Prisantydning
  2 290 000 kr
 • Omkostninger
  57 250 kr
 • Totalpris
  2 307 250 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sentralt og lettstelt rekkehus på ett plan på Nordstranda på Valderøya. Huset ligger i midten av bygget som består av tre rekkehusenheter. Stor og romslig terrasse med gode solforhold. Huset inneholder stue, kjøkken, bad, to soverom, innvendig bod, gang/entré og vaskerom. Kryploft med adkomst via trappeluke (godt egnet til lagring/oppbevaring). Utgang til stor markterrasse på ca. 32 kvm fra stuen. Vestvendt platting ved inngangsparti. På terrassen er det i sommerhalvåret sol fra tidlig morgen til ca. kl 16.00. Sola kommer da inn på platting på vestsiden og er fremme til ca. kl 20:00. Parkering på sameiets felles tomt like ved inngangen. Trappefri adkomst. Fra boligen er det gangavstand til sjøen, Gnist barnehage Nordstrand, dagligvarebutikk og skoler. Rolig nabolag.
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordstrandfjørå 54, 6050 VALDERØYA
Kommunenummer 1532, gårdsnummer 183, bruksnummer 830, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 84 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm
Primærrom:
1. etasje 72 kvm: Entre, stue, kjøkken, vaskerom, 2 soverom og bad
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport datert 28.06.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen i Anticimex AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i 2001. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong. Yttervegger av isolert bindingsverk utvendig kledd med liggende bordkledning. Skillevegger/brannvegger mellom boenheter av lettklinkerblokker. Saltakkonstruksjon av tre utvendig tekket med metallplater. Boligen har formpresset ytterdør med glassfelt fra byggeår. Balkongdør med trekarmer og 2-lags glass fra byggeår. Vinduer med trekarmer og 2-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg3:
Ildsteder:
Avstand fra ildsted til brennbart materiale er mindre enn 30 cm. Brannplate er anbefalt satt inn her.
I tillegg har følgende forhold fått TG2:
P-rom (generellt):
TG2 på dagslysflate. Dvs. at forholdet mellom vindusstørrelser og gulvflater ikke er i henhold til dagens anbefalinger/krav. Rent praktisk har dette liten betydning, ut over at en kjøper må være klar over forholdet.
Drenering:
Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
På spøsmål om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende opplyser selger at boligen hadde en tilbakeslagsskade i 2017. Dette var en forsikringssak og er utbedret. I forbindelse med reparasjon ble et lagt nye overflater på gulvene. Fliser på bad og vaskerom ble ikke skiftet, ellers ble alle gulv fornyet.
På spørsmål om det er/har vært problemer med ildsteder/skorstein/pipe etc. opplyser selger at det ved siste rutinemessige tilsyn av feier, ble nevnt at det burde monteres brannplate bak vedovn. Forholdet er også anmerket av takstmann som TG3. Avviket kan enkelt utbedres uten for store kostnader.
Vannkran utvendig har en defekt . Kan noen ganger være vansker med å stenge av kranen utvendig. Forholdet er vurdert av rørlegger som en enkel reparasjon.

Standard

Midtplassert rekkehus på en etasje samt kryploft. Boligen består av stue, kjøkken, vaskerom, bad, entre, 2 soverom og bod.
Gulvflater belagt med laminat/fliser. Veggflater med malte plater med fas. Himlingsflater med malte himlingsplater.
På stuen er det vedovn (TG3 vurdering her grunnet manglende brannplate i bakkant av ildstedet), samt utgang til terrasse. Det er delvis åpen løsning mot kjøkken. Varmekabler i gulv.
Bad fra 2001 med fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Malte himlingsplater med innfelte downlights. Dusjkabinett med vegger og dører i glass. Ett-greps armatur fra Damixa med slange og hånddusj.
Gulvstående toalett fra Idö. Vegghengt servantinnredning med profilerte fronter (malt våren 2021). Heldekkende servant med ett-greps armtatur fra Oras. Vegghengt speil, overskap og belysning. Termostatstyrte varmekabler. Servant har en liten skade i porselen. Mekanisk avtrekk har nedsatt funksjon p.t. (filter bør skiftes ut). I følge takstmann er veggplater montert for nærme gulv (TG2 vudrering grunnet dette).
Vaskerom fra 2001 med fliser på gulv. Slette malte vegger. Malte himlingsplater. Varmtvannsbereder (TG2 grunnet alder) fra Oso-hotwater på 198 liter, ny i 2001. Fordelerskap for rør i rørsystem innfelt i vegg. Gulvstående servantinnredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt vaskekar i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Ventilasjonsaggregat fra X-line. Observert slitasje på tapet og innredning (TG2). samt fuktmerker i himling ved avtrekksventil (TG2). Det er ikke observert synlige skader på membran på bad og vaskerom, men den er vurdert til TG2 grunnet alder.
Kjøkken med laminat på gulv og malte plater med fas på vegg (Malt i 2020). Malte himlingsplater med innfelte downlights. Kjøkkeninnredning med folierte fronter (Foliert i 2020). Benkeskap med integrert oppvaskmaskin fra Bosch og komfyr fra Grepa. Laminerte benkeplater med nedfelt dobbel oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Overskap med integrert ventilator fra Siemens. Frittstående kjøl/fryseskap fra Bosch. Det er i utgangspunktet kun integrerte hvitevarer som følger leiligheten, men komfyr medfølger.
Annet:
- Boligen har to gode soverom.
- Profilerte formpressede innerdører.
- Romslig loft med gode lagringsmuligheter.
- Utgang fra stue til østvendt terrasse på ca 32 m2.
- Utgang fra entre til vestvendt platt på ca 8 m2.
Tekniske installasjoner:
- Sikringskap med automatsikringer.
- Balansert ventilasjon. (Vurdert av takstmann til TG2, men filter skal skiftes snarlig)
- Sentralstøvsuger.
- Rør opplegg (rør i rør) fra byggeår på vannrør og med plast avløpsrør.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet kombinert med vedfyring.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 06.07.2001.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Veranda/terrasse ikke bygd
2. Kopling taknedløp
3. Feieluke mangler brannstein
4. Eldstader m ikkje monterast/takkast i bruk før slike er meldt til/godkjent av brannsyn/feiar
5. Tildekking tekniske anlegg utomhus. Planering/tilsåing plen. Noko listing ute/inne står att. Isolasjon loft ikke lagt rett
6. Brannslange ikke montert i nr. 2 og 3
Det er uklart om alt dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette, og overtar eiendommen i sin helhet slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt av betydning på sameiets eiendom:
Tinglyst 12.05.1989 - Dokumentnr: 103455 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: Knr:1532 Gnr:183 Bnr:830. Gjelder denne registerenheten med flere
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Seksjonering:
Tinglyst: 25.06.2001 - Dokumentnr: 8056
Opprettet seksjoner: Snr: 2
Formål: Bolig - Sameiebrøk: 1/3
Overnevnte dokumenter kan utleveres fra megler på forespørsel.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i barnevennlige omgivelser på Nordstranda i Giske kommune. Det er korte avstander til buss, barnehager, skoler, og kommunesenteret på Valderøy. Fine turmuligheter i nærområdet (Signalen 231 moh). Kort vei til sjøen.

Adkomst

Fra Ålesund til Valderøya via undersjøiske tunneler. Ta første avkjørsel til venstre ned mot rundkjøringen på Ytterland og kjør mot Valderhaug. Følg hovedveien i drøyt 4 km og ta av til høyre ned mot Nordstranda. Følg veien rett frem ned til Nordstrandfjørå og etter ca 400-500 meter får du boligen på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se for øvrig vedlagte kart og nabolagsprofil.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Valderøy barneskule (1-7 kl.) 21 min. gange - 1.8 km
Valderøy ungdomsskule (8-10 kl.) 22 min. gange - 1.8 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 16 min. m/bil - 15.4 km
Ålesund videregående skole 17 min. m/bil - 14.9 km
Barnehager:
Gnist Barnehage Nordstrand (1-5 år) 6 min. gange - 0.5 km
Gnist Sætra (0-6 år) 18 min. gange - 1.4 km
Daggry barnehage (0-5 år) 20 min. gange - 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 159 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomt opparbeidet med gruslagt oppkjørsel og oppstillingsplasser. Gressplen på sørsiden av boliger.

Parkering

Eiendommen disponerer 2 parkeringsplasser på sameiets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Oksneset - Valderøy datert 14.06.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser sist revidert 24.06.2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 238,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.400,- (Selskap: Fremtind/Sparebank 1)
Eiendommen er tilknyttet fiberbredbånd fra AltiBox, og har kostnad på kr 900,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 591 285,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 128 626,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4.884,45,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.247.250,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Elisabeth Fylling

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 3 seksjoner, med sameiebrøk 1/3.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,8 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0161/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21161

Dato

Sist oppdatert: 12. januar 2022 kl. 08:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.