Solgt: 5 350 000 kr

Madam Juels vei 6

5 200 000 kr
118 m²
4 soverom
Madam Juels vei 6 formidles av Krogsveen.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Pepperstad
Nylig oppusset og oppgradert enebolig. Smart romløsning over 2 plan med 4 soverom og stort, moderne bad. Solrik hage.
 • Prisantydning
  5 200 000 kr
 • Omkostninger
  131 342 kr
 • Totalpris
  5 481 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  118 m²
 • Bruksareal
  118 m²
 • Tomteareal
  453,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Oppgradert og påkostet enebolig på Pepperstad
 • Attraktiv plassering på solrik ende og hjørnetomt, garasjeplass i fellesanlegg
 • Smart romløsning over to plan med fire soverom
 • Stort, moderne og velutstyrt bad - nytt i 2019
 • Separat vaskerom etablert i 2019
 • Nyere kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
 • Nye terrasser på boligens øst- og vestside
 • Barnevennlig nærmiljø, lekeplass rett over gaten
 • Nye Bjørlien barneskole i nabolaget
 • Cirka 5 min. med bil til Vestby sentrum og togstasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Madam Juels vei 6, 1542 VESTBY
Kommunenummer 3019, gårdsnummer 6, bruksnummer 552, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 130 kvm.
Totalt bruksareal: 118 kvm.
Totalt primærrom: 118 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 57 kvm.
1. etasje: 61 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje: Trapperom, toalettrom, vaskerom, kjøkken og stue.
1. etasje: Vindfang, gang, bad og 4 soverom.
2 stk. utvendige boder oppmålt til 4,6 kvm og 4,4 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.03.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Enebolig over 2. Etasjer. Grunnmur av betongkonstruksjon fundamentert på støp såle på ukjent byggegrunn. Yttervegger over terreng av bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med stående panel.
Yttertak av saltakskonstruksjon tekket med takplater. Boligen har entredør med glassfelt. Vinduer og terrassedør med rammer av aluminium og plast med to-lags glass fra 2018. Ett vindu i stue med to-lags glass fra 1980.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. TG:2.
Vaskerom: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Vaskerommet har ikke sluk og tilfredsstiller ikke dagens krav. TG:2.
Yttervegger: Vesentlig slitasje på sørøstvendt yttervegg. TG:2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Nåværende eiere overtok boligen i 2018 og har siden gjennomført en vesentlig oppgradering av standarden.
Oppussing av overflatene i de fleste rom ble utført i 2020, blant annet med nye og tidsaktuelle én-stavs laminatgulv samt oppussing av eksisterende overflater på vegger og himlinger. Nytt sikringsskap er installert og nye kurser til bad og vaskerom etablert, i tillegg til et utvidet antall stikkontakter inkludert strømuttak for lading av EL-bil. Vinduer ble skiftet ut i 2018, ny ytterdør er også montert mens innerdører er skiftet ut mellom 2014 og 2020.
Romløsningen er i hovedsak uendret etter byggeåret, men likevel helt i tråd med dagens bruksmønster. Stuen og kjøkkenet er samlet på én flate i første etasje og utgjør til sammen boligens aktive sone, samt det meste av etasjens areal. Stuen ble i tillegg til nye overflater påkostet med ny varmepumpe i 2020, og har for øvrig også pipeløp der det er mulig å koble til et ildsted.
Kjøkkenet er påkostet med ny kjøkkeninnredning i senere år og i regi av foregående eiere, men ble ytterligere oppgradert i 2018 med blant annet supplerende overskap, ny servant og nytt blandebatteri. Kjøkkeninnredningen har et tidsaktuelt stilpreg og er praktisk utformet med benkeskap, hendige kolonialskuffer og langstrakte benker som inkluderer en barløsning for to personer foran kjøkkenvinduet. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger.
En opprinnelig matbod innenfor kjøkkenet ble i 2019 bygget om til vaskerom, et arbeid som ble utført av innleid fagpersonell og blant annet inkluderte nytt vannfordelingsskap og ny varmtvannsbereder. Etasjen inneholder også et toalettrom som ble pusset opp i 2014 og er utført med fliser på gulv og vegger.
Boligens bad og fire soverom er samlet i praktisk nærhet i andre etasje og distansert fra romløsningens aktive sone.
Badet ble i 2019 både utvidet med omlag tre kvadratmeter og bygget opp nytt fra bunnen av, også dette utført av innleid fagpersonell. Badet er vesentlig påkostet og velutstyrt, blant annet med omfangsrike baderomsmøbler og dobbel servant som legger til rette for at flere kan benytte badet samtidig. Det samme kan sies om badets store dusjsone som er utstyrt med to dusjsøyler. Verdt å fremheve er i tillegg badets frittstående badekar som er av helstøpt modell.
Soverommene er av ulike størrelser; to måler omlag syv kvadratmeter, ett omlag ni kvadratmeter og hovedsoverommet nesten 11 kvadratmeter. Tre av soverommene ble pusset opp med nye overflater i 2014, ett er pusset opp av dagens eiere. Nytt laminatgulv er lagt i to av soverommene, nye garderobeskap er også montert i tillegg til ny utvendig solskjerming.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i våtrom, for øvrig laminat.
Innervegger: Fliser i våtrom, for øvrig MDF-plater og glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater i alle rom.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte mørke benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Veggmontert ventilator i stål.
Bad: Skapinnredning med glatte hvite fronter og heldekkende dobbel servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med integrert belysning. Frittstående badekar, veggmontert blandebatteri med hånddusj. Dusjsone med svingbare glassdører og to dusjsøyler med hånd- og regndusj. Veggmontert klosett.
Toalettrom: Servantskap med rettprofilerte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Bad og wc-rom med gulvvarme. Varmepumpe montert i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.12.1980.
I henhold til mottatte bygningstegninger fra Vestby kommune er det avvik på planløsning i u.etasjen. Det som tidligere er inntegnet som matbod er omgjort til vaskerom. Det foreligger ingen dokumentasjon på at denne endringen er søkt bruksendret/godkjent. Endringer har medført at tilleggsdel er blitt omgjort til hoveddel.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 2476, tinglyst 20.03.1981, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Pliktig medlemskap i velforening for området. Medlemskapet følger eier av boligen og er uoppsigelig. Kjøper må betale årlig kontigent.
Gjensidig rett til å føre vann- og kloakkledninger over de øvrige deler, samt til å foreta nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene. Med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Lampe over spisebord, to fastmonterte hyller på hhv. soverom og stue medfølger ikke.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Madam Juels vei 6 er en del av den veletablerte boligbebyggelsen på Pepperstad, like vest for sentrum av Vestby. Boligfeltet har i sin helhet en landlig atmosfære og er omgitt av både skog og åkerlandskap med mange turmuligheter.
I og omkring Vestby er det en rekke turmuligheter som passer utmerket for blant annet trening og utflukter med familien. Stier og små grusveier finner du allerede i skogen på Pepperstad, mens lysløype starter ved ungdomsskolen. Sommerstid er nærheten til fjorden og en rekke badesteder et stort pluss, deriblant Hvitsten med fin sandstrand.
Nabolaget er utpreget familievennlig med lite trafikkerte smågater, i tillegg er nærmeste lekeplass bare få meter unna ytterdøren. Et stort pluss er det også med kort vei til barnehage, Pepperstads nye barneskole Bjørlien skole er i tillegg lett tilgjengelig i nabolaget. Ved skolen ligger også Vestbyhallen med tilknyttet idrettsanlegg. Ungdomsskole som åpnet i 2015 finnes like ved sentrum og er samlokalisert med idrettsanlegget Vestby Arena.
Sentrum av Vestby er i dag et hyggelig handelsområde med et utvalg forretninger hvor du får kjøpt det meste du trenger i hverdagen. Sentrumskjernen er lett å svinge innom på vei hjem og inkluderer både dagligvareforretninger, personlige og helserelaterte tjenester samt et knippe kaféer og spisesteder. I sentrum inngår også Vestby Storsenter, mens større varehus finnes like nord for sentrumskjernen.
Til togstasjonen kommer du deg enkelt med 530-bussen som har hyppige avganger fra holdeplassen ved innkjøringen til boligfeltet og kjører videre til stasjonen på knappe 10 minutter. Fra Vestby stasjon er det avganger mot Oslo opptil to ganger i timen og reisetiden til Oslo S er cirka 35 minutter. Hyppigere avganger og redusert reisetid er planlagt i forbindelse med utbygging av jernbanen. Like ved stasjonen stopper for øvrig ekspress som kjører til Gardermoen på 75 minutter. Med bil tar du deg raskt ut på firefelts E6 og videre til Oslo innenfor halvtimen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 453,3 kvm.

Parkering

Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Vestby kommune datert 24.02.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan Pepperstad Skog felt B med formål boliger, vedtatt 28.09.1998 med plannr. 0023. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommuneplan 2019-2030 med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 18.03.2019 med plannr. KPLAN2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 14.170,- for 2020.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, og feiing/tilsyn.
Renovasjon kommer i tillegg og faktureres direkte fra Movar. Standard renovasjon for 2021 er kr 3.836,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.400,- pr. år. / 14.400 kwh. pr. år.
Velavgift er kr 3.300,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 249,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 982 820,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 538 152,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.331.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tarjei Hellum og Amanda Haave

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,4% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0061/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2161

Dato

Sist oppdatert: 25. mars 2021 kl. 15:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.