Solgt: 800 000 kr

Sauesetra 26

890 000 kr
53 m²
4 soverom
Hytta
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Drammensmarka/Sauesetra
Koselig hytte med en usjenert og rolig beliggenhet i nydelige drammensmarka. Tre soverom + anneks på 14 kvm.
 • Prisantydning
  890 000 kr
 • Omkostninger
  23 592 kr
 • Totalpris
  823 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1930
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  53 m²
 • Bruksareal
  53 m²
 • Tomteareal
  988,8 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Det er ca. 30-40 minutters gange fra parkeringen ved Landfallhytta. Når man kommer opp til eiendommen har man en usjenert og ikke minst rolig beliggenhet.
- En koselig og enkel hytte i nydelige drammensmarka.
- Tre soverom + anneks, så det er bra med sengeplasser.
- Ikke innlagt vann eller strøm, men solcellepanel er installert.
- Selges møblert, og kan være klar for en rask overtagelse
- Rett utenfor hytteveggen har man tilgang til markas rikholdige mangfold av turstier, sykkelstier og skiløyper om vinteren. Drammensmarka og Finnemarka er viden kjent for sine turområder. De nærmeste turpunktene er bl.a Skimten, Hvalsdammen, Tverken, Landfalltjern, Myrdammen.
- For den som er interessert i friluftsliv, jakt og fiske er hytta midt i blinken.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sauesetra 26, 3021 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 1438

Innhold

Hytta:
Totalt bruttoareal: 57 kvm
Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm
Hytta inneholder følgende primærareal:
Entré/gang, kjøkken, stue, soveromsgang og tre soverom.
Anneks
Totalt bruttoareal: 16 kvm
Totalt bruksareal: 14 kvm
Totalt primærrom: 14 kvm
Annekset inneholder:
Gang, mulig soverom med dusjavlukke og et toalettrom.
I tillegg er det et uthus og vedskjul.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.07.2020 utført av Erik Brynildsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Hytta og annekset er oppført i trekonstruksjon, utvendig kledd med panel. Taket er tekket med korrugerte stålplater. Uthuset oppført i trekonstruksjon, byggeåret er ukjent. Areal a ca 8,5kvm BTA. Bygningen er noe slitt.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Hytta holder enkel standard.
Følgende bemerkes:
- råteskader i gulv rundt pipestokk TG3
- utvendig panel har en del sprekker og vridde bord mot øst og syd TG2
- vinduer fra ca 1980 TG2 for alder
- ytterdøren er slitt TG3
- taktekking noe slitt TG2
- tak-renner og nedløp mot øst er slitt TG3
- terrassen er noe slitt TG2
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Hytta holder en god gammeldags hyttestandard. Hytta ble opprinnelig oppført rundt 1930, og ble tilbygget i 1980. Annekset ble oppført i 2011. Det er ikke innlagt strøm eller vann, men det er installert et solcelle-anlegg. På kjøkkenet brukes det gassfyrt komfyr og kjøleskap. På toalettrommet i annekset er det montert en snurredass. Et naturlig tidsmessig vedlikehold må påregnes for ny eier.

Oppvarming

Det er vedovn i stua. Det kan også benyttes frittstående ovner som går på gass.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til hytteformål siden 1930-tallet. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/116/1438:
26.10.1936 - Dokumentnr: 901638 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3005 Gnr:116 Bnr:1286
01.01.2020 - Dokumentnr: 1259272 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0602 Gnr:116 Bnr:1438

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

- Hytta selges møblert, og slik den fremstår på visning.
- Ved godkjennelse av annekset ble det satt som forutsetning av uthuset skulle rives. Uthuset står der fortsatt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Dette er en hytteeiendom beliggende i Drammensmarka, og da i et område som kalles Sauesetra. Det er ca. 30-40 minutters gange fra parkeringen ved Landfallhytta. Når man kommer opp til eiendommen har man en usjenert og ikke minst rolig beliggenhet.
Rett utenfor hytteveggen har man tilgang til markas rikholdige mangfold av turstier, sykkelstier og skiløyper om vinteren. Kilometer på kilometer kan man bevege seg på godt merkede stier/løyper innover i marka hele året. Drammensmarka og Finnemarka er viden kjent for sine turområder.
De nærmeste turpunktene er bl.a Skimten, Hvalsdammen, Tverken, Landfalltjern, Myrdammen. Landfalltjern en et populært badevann, og er ypperlig for en dukkert en varm sommerdag. Her er det godt tilrettelagt med strand, gressplen, toaletter og handikapprampe.
Ellers ligger det også andre fredelige skogsvann ikke langt fra hytta. Som bl.a Skimtvann, Goliaten, Myrdammen og Eikdammen. Innen hyggelig turavstand ligger også Spiralen, Ulevann, Tverråsen, Eiksetra og Storsteinsfjell. Tre markastuer med bevertning i området: Tverken ca. 3 km, Solvang og Eiksetra ca. 7 km samt Landfallhytta der du kan spise søndagsmiddagen.
For den som er interessert i jakt og fiske er også hytta midt i blinken.
Med andre ord er denne hytteeiendommen en perle for den turglade, enten du er drammenser eller du kommer utenbys fra. Eiendommens gode beliggenhet i marka, samt den fine avstanden til sentrum av Drammen, gjør denne til en perfekt hytte for å kunne kombinere jobb + fritid.
Se følgende linker for litt mer info:
www.drammensmarkasvenner.no/kart-over-drammensmarka
www.landfallhytta.no
drammensmarka.blogspot.no

Adkomst

Fra Bragernes sentrum til Landfallhytta:
Følg Haugesgate retning Åssiden. Sving av opp til høyre, Konggata, og følg deretter veien videre rett frem inn i Hans Hansensvei. Følg deretter skiltene mot Landfallhytta oppover i Underlia. Ved slutten av boligbebyggelsen i Underlia vil man måtte betale en veiavgift (kr. 35) for å kunne kjøre veien videre innover i marka. Når man nærmer seg Landfalltjern og Landfallhytta vil veien dele seg, og man fortsetter til høyre mot Landfallhytta.
Når man ankommer Landfallhytta, så parkerer man her og begynner å gå innover på en bred og fin tursti som går inn rett nedenfor Landfallhytta. Denne turstien følges innover, og etter et lite stykke går man over Myrseterbekken. Følg stien videre til den krysser en skogsbilvei, og ta svakt opp til venstre ved skilt mot Sauesetra og Skimten. I neste stikryss holdes det opp til venstre, og man passerer bl.a en grå hytte. Følg stien opp bakken, og ta deretter ny sti inn til venstre midt i bakken etter ca. 150 meter (står et lite skilt ved inngangen til stien med mottoet "Ut på tur, aldri sur". Denne stien følges innover, og i neste stikryss går man rett frem (står et skilt på ei bjørk med navnene Eek og Karlsen). Like etter dette skiltet ligger hytta opp til venstre.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 988,8 kvm. En usjenert naturtomt i marka.

Vei, vann og avløp

Adkomst via kommunal vei frem til Landfallhytta. Veien like før den kommer ut i Underlia er stengt med bom fra 2300-0700 alle dager for å forhindre bråk og kjøring om natta. Ved å være medlem av hytteeierforeningen får man nøkkel til denne bommen.
Det er ikke innlagt vann eller avløp på eiendommen. Eventuelt gråvann fra vask går rett ut i grunnen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, og er i kommuneplanen for Drammen avsatt til LNFR-område (landbruk, natur og fritid).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Årskort for parkering: kr 620,-
Medlemskap i Drammensmarka hytteeierforening: kr 300,-
Det må også påregnes kostnader til forsikringer, vedlikehold etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 127 736,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 913.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelspdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole-Martin Eek

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 37.500 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0278/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20278

Dato

Sist oppdatert: 29. oktober 2020 kl. 15:43

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.