Solgt: 4 900 000 kr

Hovseterveien 98

5 000 000 kr
77 m²
2 soverom
Camilla Bjerke Olsen i krogsveen har gleden av å presentere Hovseterveien 98!
Camilla Bjerke Olsen
Presenteres av
Camilla Bjerke Olsen
Hovseter
Meget pen 3-roms leilighet i 5. etasje. Balkong med utsikt og gode solforhold. Heis. Parkering.
 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  257 099 kr
 • Omkostninger
  8 582 kr
 • Totalpris
  5 165 681 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 260 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hovseterveien 98. Dette er en meget pen 3-roms beliggende i byggets 5. etasje, og har en langstrakt og fin utsikt opp mot bla. Holmenkollen. Leiligheten holder en gjennomgående høy standard. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 8 kvm, her kan du nyte sol og utsikt. Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.
- Vestvendt balkong
- Bad oppusset i 2019
- Øvrige rom i leilighet oppusset i 2011
- Felles selskapslokale med billig middagsservering 2-3 dager i uken
- Felles treningsrom
- Gjestehybler til leie
- Gjesteparkering på borettslagets eiendom
- To felles takterrasser
- Fortrinnsrett i barnehage
- Bilfritt
- Kort vei til matbutikk og marka
Velkommen på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hovseterveien 98, 0768 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 31, bruksnummer 330, ideell andel 1/1
Andelsnummer 121, Borettslaget Kollektivet, organisasjonsnummer 950 009 845

Innhold

Totalt bruttoareal: 96 kvm
Totalt bruksareal: 87 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
Primærrom:
5. etasje 77 kvm: Bad, kjøkken, stue, entré og 2 soverom
Sekundærrom:
5. etasje 10 kvm: Innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 2 kvm. i samme plan som inngangspartiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.02.2021 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong og stål.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Det ble ikke registrert større svikt i noen av de kontrollerte bygningsdelene på befaringsdagen.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré: Lys og pen entré med garderobeskap. Godt med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.
Stue: Stuen er av god størrelse med plass til møblement. Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt innglasset balkong på ca. 10 kvm. Herfra har du fin utsikt over området.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med finérte fronter og integrerte håndtak. Benkeplate av steinkompositt. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, induksjon platetopp og kjøl/frys. Ventilator over platetoppen. Integrerte hvitevarer følger med.
Bad: Badet ble pusset opp i 2019. Det består av opplegg til vaskemaskin, vegghengt toalett, badekar med dusjvegg i glass og servantskap. Pent flislagt og med varmekabler i gulvstøp. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger.
Soverommene: Leiligheten har to soverom av generøs størrelse. Det ene soverommet har adkomst fra entré, og det andre fra kjøkkenet. God plass til seng og garderobe på begge rom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.10.1978. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom følger følgende pengeheftelser:
Dagboknr 1753-1, tinglyst 13.01.2003, pantedokument: 30 355 000 Husbanken
Dagboknr 13030-1, tinglyst 03.03.2003, pantedokument: 11 930 000 Sparebankenes kredittselskap
Dagboknr 846835-1, tinglyst 03.10.2014, pantedokument: 13 400 000 DNB Bank
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett og bestemmelser om felles bruk av lekeplasser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Veldrevet borettslag med blant annet felles trimrom, badstue, bordtennisrom og verksted som kan benyttes av beboerne i tillegg til selskapsrom og gjesterom med eget bad som beboerne kan leie. Umiddelbar nærhet til butikker på Hovseter Torg. Fine gangveier til Røa senter med et bredt utvalg av servicetilbud. Gangavstand til offentlig kommunikasjon. Det er ca. 10 min gange til t-bane på Hovseter stasjon. Derfra tar det ca. 13 min til Nationaltheateret. Få minutters gange til bussforbindelser fra Landingsveien (buss nr. 46 og 47). Nattbuss og flybuss ved Huseby skole. Kort vei til skoler i alle trinn; Voksen barneskole, Huseby barneskole, Hovseter ungdomsskole og Persbråten videregående, samt Steinerskolen. Det er flere kommunale og private barnehager i nærområdet, bl.a Meklenborg, Hamborg, Vestjordet og Hov barnehage. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet til borettslaget, både sommer og vinter. Fine turstier (preparerte skiløyper på vinterstid) langs Mærradalen som fører opp til marka. Sykkel- og gangvei til Bogstadområdet. Golfbane på Bogstad, Haga og Grini.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 9.651 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte internveier, sittegrupper, lekeplass, gressplener, prydbusker og trær.

Parkering

Borettslaget leier et parkeringshus hvor flere av leilighetene, inkludert denne, har plass. Leieavtalen gjelder til 2025. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan s-1733 datert 03.01.1972 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Landingsveien 14 - Oppføring av boliger: Det er søkt om oppføring av boliger i Landingsveien 14. Området ønskes omregulert for utvikling av nye boliger. Eksisterende parkering rives og parkering gjenetableres i to eller tre etasjer delvis nedsenket i terreng. Over nytt parkeringsanlegg etableres boligblokker i en tett-lav struktur rundt et boligtun. Solforhold, utsikt og støy er retningsgivende faktorer i planarbeidet. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201613348
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5 260,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-TV og internett, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, forsikringer, ordinær drift og vedlikehold av borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Eiendomsskatt faktureres fra myndighetene til borettslaget. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir derfor viderefakturert eier medio mai og medio oktober
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 452,-
Avdrag kr 1.072,-
Internett kr 199,-
Felleskostnader kr 3.222,-
Bilplass kr 315,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.500,- pr. år. / 5.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 305 740,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 700 664,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 51 998,- pr.
Andel fellesgjeld er kr 257 099,- pr. 12.02.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 35 372 834,- pr. 12.02.2021. og lånevilkårene er:
Lån 1: Den Norske Stats Husbank
Saldo: 16 370 394,-
Andel saldo: 118 984,-
Rentebetingelser: 2,47% flytende
Lånets løpetid: Siste termin 01.03.2033
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2: DNB
Saldo: 19 002 440,-
Andel saldo: 138 115,-
Rentebetingelser: 1,8% flytende
Lånets løpetid: Sist termin 30.09.2044
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.450,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 5 266 181,- Av dette beløpet utgjør kr 257 099,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lajla Kristine Angell Refseth

Informasjon om forkjøpsrett

Borettslaget består av 141 boliger og 1 næringsdel.
Forretningsfører er USBL.
Borettslaget har egen nettside: www.brlkollektivet.no
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere, men det må søkes til styret.
Borettslaget har 16 hybler/suppleringsrom i høyblokkene. Disse hyblene er ca. 16 kvm store og har bad, liten entré og soverom. Suppleringsrom og hybler kan leies av alle. Andelseiere eller nærmeste
familie av disse (barn, barnebarn og søsken) regnes som borettslagsinterne søkere, og har fortrinnsrett foran eksterne søkere. Det er ikke tillat å fremleie hyblene.
Kollektivet har et eget trimrom i kjelleretasjen i nr. 98. Tilgang til ubegrenset bruk koster kr. 600,- i året per husstand (begrenset oppad til 5 personer).
«Camilla» er serverings- og festlokalet i Kollektivet. Her serverer de frivillige matgruppene middag 3 dager i uken, men det kan også leies til bursdager, konfirmasjoner, dåp/navnedag ol.
Det er også 3 fellesvaskeri i borettslaget - ett i hver blokk.
Foretatt påkostninger de senere år:
2014: Utskifting av låssystem på alle ytterdører.
2015: Rehabilitering av alle balkonger. Reparasjon av lekkasje på taket av nr. 98.
2017: Utskifting av leilighetsdører til dørtype Daloc tredør T40/48 med en laminatoverflate.
2019: Rens av ventilasjonskanaler
Planlagte påkostninger:
Ifølge styreleder 19/2-21 skal borettslaget installere et anlegg som gjenvinner varmluft fra ventilasjonen i begge høyblokkene. Det blir ikke tatt opp lån, men bruker av oppsparte midler. Forøvrig ingen planlagte økninger i felleskostnader/gjeld.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova
kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere. Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli parallellutlyst. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av
partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av fullmektigen iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 48-0008/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røa
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR48.218

Dato

Sist oppdatert: 02. mars 2021 kl. 16:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.