Solgt: 2 530 000 kr

Brannvaktgata 2

2 600 000 kr
137 m²
3 soverom
Huset ligger midt i bykjernen med trange smågater, smug og butikker.
Henrik Tangen
Presenteres av
Henrik Tangen
Brevik
Hvitmalt og sjarmerende enebolig med butikklokale og sentral beliggenhet blant eldre trehusbebyggelse
 • Prisantydning
  2 600 000 kr
 • Omkostninger
  66 342 kr
 • Totalpris
  2 596 342 kr
 • Byggeår
  1767
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  137 m²
 • Bruksareal
  137 m²
 • Tomteareal
  118,1 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Brannvaktgata ligger midt i smørøyet av Brevik sentrum.
 • Umiddelbar nærhet til sjøen, restauranter, butikker og isbarer i Brevik.
 • Flere fine turområder i skog og mark, og kyststier i nærområdet.
 • Huset har en lang historie og er gradvis modernisert, samtidig som særpreg og detaljer er ivaretatt.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Brannvaktgata 2, 3950 BREVIK
  Kommunenummer 3806, gårdsnummer 80, bruksnummer 50, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 194 kvm.
  Totalt bruksareal: 180 kvm.
  Totalt primærrom: 137 kvm.
  Primærrom:
  1.etasje 102 kvm: Entré, baderom, vaskerom, kjøkken, spisestue/stue/dagligstue og 1 soverom.
  2.etasje 35 kvm: 2 soverom og gang.
  Sekundærrom:
  Underetasje: 43 kvm. Takhøyde er 2,18 meter i butikk og 2 meter i bod.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.08.2021 utført av Taksttjenester Grenland AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført på grunnmur av steinblokker og betong. Bærende konstruksjon i laftet tømmer med utvendig stående kledning. Etasjeskille er av rundtømmer/bjelker. Saltak tekket med teglstein.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder høy fukt på tilfarergulv og utforende vegger som kan tyde på sviktende drenering. Tilfarergulv bør fjernes i bod. Det er anbefalt å montere avfukter i krypkjeller så ikke fuktprosenten øker. Det bør sørges for at terreng har fall fra boligen. Der terrenget gjør dette vanskelig å gjennomføre, kan alternative tiltak være fall langs veggen eller avskjæringsgrøfter.
  Pga. alder må det påberegnes utbedringer på yttervegger og kledning. Grunnmur mot øst bør utbedres. Deler av vegg må forventes å ha TG3 og det er råte der kledning går på innsiden av grunnmur. Kitt på eldre koblede vinduer er oppsprukket og noe mangelfull. I tillegg er det enkle glass i soveromsvindu mot vest som har dårlig isoleringsevne og har er et vannbrett uten beslag som trenger vedlikehold. Det mangler en innvendig dør til baderommet i 1. etasje, og det er motfall på gulvet, som må utbedres. Samtidig bør bad og våtrommet i underetasjen moderniseres til dagens standard/krav. Det lekker fra vannrør ved hovedstoppekran. Det er registrert noen sprekker i grunnmuren og råtesopp på etasjeskille som består av bjelkelag.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Den sjarmerende boligen i smørøyet av Brevik har særpreg og sjarm. De flotte tømmerveggene fra gammelt av er stedvis tatt frem og gir huset identitet. Det er hvit kjøkkeninnredning med dobbel stålvask, vedovn og peis har utsikt mot Storgata. Badet er utstyrt med dusjkabinett, servant i seksjon og toalett. På gulvet er det belegg. Vegger med tapet og himlinger har panel. Gulvflater i huset har for laminat og tregulv. Vegger med malt panel og malte plater. I himlingene er det hovedsakelig panel og synlige bjelker i store deler av hovedetasjen.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Boligen oppvarmes av ved og elektrisitet. I tillegg er det varmepumpe på kjøkkenet fra ca. 2008. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden den ble bygget i sin tid.
  Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr 900076, tinglyst 06.05.1925 type heftelse: Festeavtale med bestemmelser om festeavgift og pant for forfalt avgift.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Den del av boligens underetasje som er innredet og benyttet som frisørsalong tidligere. og er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
  Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen ligger sentralt til midt i Brevik sentrum med sjarmerende trehusbebyggelse i nabolaget. Bykjernen ligger i umiddelbar nærhet til havnebassenget med brygger, småbåthavn og badeplass med sandstrand. Det er flere spisesteder, isbarer og butikker i sentrum. Ovenfor byen finner vi nyere bebyggelse og Brevik oppvekstsenter med barnehage og skole. Videre i åsen bak er det fine turområder i skog og mark. Langs sjøen strekker kyststiene seg innover i fjorden. Skjærgården i området er variert og vakker og det går ferge fra Brevik til flere av de største øyene. Det er 5 minutter med bil over Breviksbrua til shoppingsenteret Alti Brotorvet. Til Porsgrunn er det ca. 20 minutters kjøretur.

  Adkomst

  Ta av fra hovedveien ved Norcem og følg Setreveien mot Brevik. Følg veien forbi Sjøloftet og følg Storgata videre. Rett før veien smalner inn kalles Dahlins hjørne her går det en liten vei opp til høyre til den Gamle brannstasjonen og dette huset ligger som første hus på venstre side av Brannvaktgata. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er omtrent 1 km. til Brevik oppvekstsenter med barneskole og barnehage. Heistad ungdomsskole ligger ca. 4,5 km. unna. Med skolebussforbindelse.
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt på 118,1 kvm. Tomten er inngjerdet med stakittgjerde i front langs inngangspartiet, som er overbygd og fungerer som en fin uteplass. Bak huset med utgang fra stua er det også en liten veranda.

  Regulering av feste

  Festeavgiften er kr 156,- pr. år og er inkludert i kommunale avgifter.
  Regulering av festeavgift: Sist regulert i 2018. Reguleres iht. KPI hvert 10.år.
  Festeavtalen er evigvarende.
  Grunneier, Porsgrunn kommune, har forkjøpsrett men har forhåndsavklart at de ikke ønsker å benytte seg av den. Til orientering har grunneier frist for å benytte forkjøpsretten senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget for ordens skyld.
  Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

  Parkering

  Gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til nåværende sentrumsformål og bevaring av kulturmiljø med byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav i henhold til reguleringsplan for Brevik med indre havn og deler av øya, datert 13.09.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 13.09.2012, revidert 09.11.2020.
  Eiendommen er sefrakregistrert og i verneklasse B. Det betyr at alle utvendige endringer må avklares med kommunen.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 21.912,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt, festeavgift og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.000,- pr. mnd.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.792,-.
  Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 893,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 711.864,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 20190 bli kr 2.562.709,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.666.342,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Jorun Dahl

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i deler av Porsgrunn kommune, deriblant Brevik. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0082/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2182

  Dato

  Sist oppdatert: 20. oktober 2021 kl. 13:19

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.