Solgt: 5 350 000 kr

Tussetunet 4

4 950 000 kr
101 m²
3 soverom
Familievennlig og koselig enebolig over to plan i barnevennlige omgivelser. Garasjeplass.
Silje Helen Roska
Presenteres av
Silje Helen Roska
Rasta
Familievennlig og koselig enebolig over to plan. Barnevennlige omgivelser, sentralt på Rasta! Garasjeplass.
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Omkostninger
  133 067 kr
 • Totalpris
  5 483 067 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  101 m²
 • Bruksareal
  108 m²
 • Tomteareal
  248,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  867 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tussetunet 4 har en god, intern beliggenhet i rolige og skjermede omgivelser med gangvei til Rasta barnehage. Det er i tillegg kort vei til Rasta barneskole og Kjenn ungdomsskole, samt flere kommunale og private barnehager. Gangavstand til kollektivtransport, og Rasta senter med blant annet lokalbutikken Meny, Apotek og legesenter.
Dette er en koselig enebolig over to plan med meget god planløsning, med tre soverom, ett bad i tillegg til vaskerom og toalett! Videre har du et hyggelig kjøkken, lys stue og innredet loftsrom. Godt med oppbevaring i boligens tre boder. Parkering i garasje på ca. 13,5 kvm med vippeport i felles rekke. Utvendig bys det på en pen og solfylt hage med diverse beplantning, samt terrasse på ca. 24 kvm med utgang fra stuen.
Velkommen til dette hyggelige tunet!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tussetunet 4, 1461 LØRENSKOG
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 100, bruksnummer 766, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 122 kvm
Totalt bruksareal: 108 kvm
Totalt primærrom: 101 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
1. etasje: Entrè, trapperom, stue, kjøkken, vaskerom og toalettrom: 54 kvm
2. etasje: Trapperom, tre soverom og bad: 47 kvm
Sekundærrom:
2. etasje: To boder: 7 kvm
I tillegg er det en utebod med skråtak, hvor gulvarealet er på ca. 4,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.11.2020 utført av Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Enebolig over to plan med støpt gulv, trebjelkelag og bindingsverk med utvendig panel fra byggeår. Kryploft med takstoler med undertak av undertaksplater, saltak tekket med takstein, trevinduer med isolerglass fra 2010/11, utenom to stk.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom.
Følgende bygningskomponenter har fått tg 2:
- Panel med elde værslitasje, panel som er ekstra værutsatt har sprekker og har behov for en vurdering om fornyelse.
- Taktekking og pipe, grunnet alder. Enkelte merker i undertak på loft. Hull i undertak rett ved ventilasjonshette, behov for tiltak og det anbefales justering av isolasjon mot gesims for bedre lufting.
- Terrassebord utenfor stue med værslitasje, større glipper i hjørne av toppbord.
- To eldre høytsittende vinduer i stue, grunnet alder og slitasje.
- Innvendige dører og karmer, grunnet alder. Himling og innvendige overflater har eldre underlag.
- Bad i andre etasje pusset opp for 15 år siden, privat med fagarbeidere. Ukjent underlag og oppbygging på gulv og vegger.
Følgende bygningskomponenter har fått tg 2-3:
- Lecamur på enden av tomta med sprekker i hjørne og deler av mur med forskyvning/skjevheter.
- Overflater på innvendige gulv (parkett med større slitasje).
- Bereder, grunnet alder.
Følgende bygningskomponenter har fått tg 3:
- Sprekker i fliser mot slukrist i dusj og rett utenfor dusj på bad i andre etasje.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Tussetunet 4 på barnevennlige Rasta i Lørenskog kommune. Dette er en koselig enebolig over to plan med meget god planløsning, tre soverom, et bad i tillegg til vaskerom og toalett! Videre har du et hyggelig kjøkken, lys stue og innredet loftsrom. Det første som møter deg er et koselig og delvis overbygget inngangsparti. Når du beveger deg inn blir du møtt av en romslig entré med god plass for oppbevaring av yttertøy. I tilknytning til entreen befinner det seg et praktisk toalettrom. I resten av etasjen har du hovedstuen og kjøkkenet i tillegg til et vaskerom. Når vi flytter oss opp i andre etasje møtes vi av et innredet loftsrom, som knytter de tre soverommene og badet sammen. Utvendig bys det på en pen og solfylt hage med diverse beplantning, samt terrasse på ca. 24 kvm med utgang fra stuen. På baksiden av husets langvegg mot nabo har du en uteplass til. Her er det i 2020 bygget en terrasseplatting på ca. 10 kvm hvor morgensolen kan nytes.
Det er i selgers eiertid foretatt diverse vedlikehold og fornyelser. Det ble blant annet skiftet vinduer med unntak av to stykker i stue, terrassedør og ytterdør rundt 2010/11. For ca. 15 år siden ble det lagt varme i gulv, og fliser på gulv/vegger på bad. Det samme ble gjort på toalettrom for ca. 10 år siden. Servant, speil med lys og taklys på toalettrommet ble byttet for ca. 3 år siden. I 2014 ble det montert dusjhjørne med glassvegg, og ny slukrist på bad, og tre rom i andre etasje samt hele stuen i første etasje er malt i 2020. Utendørs har panelet blitt behandlet over tid, sist for ca. 5-6 år siden. Det ble lagt terrasseplatting foran inngangsdør, samt terrasseplatting på del av langside mot nabo i 2020.
Noe av det selgerne har satt mest pris på med eiendommen er den gode planløsningen, hyggelige naboer og et flott, hyggelig uteområde som passer perfekt for både store og små. Videre er det positivt med nærhet til både barnehager, og barne- og ungdomsskoler, kollektivtrafikk og ikke minst marka.
ENTRÈ
Hyggelig og imøtekommende entré med fliser og varme i gulv samt plass til skohylle. Entréen har plass til oppbevaringsmøbler, hvor du kan henge fra deg yttertøy og sette fra deg sko.
STUE / KJØKKEN
Boligen har en romslig stue med parkett på gulv og nymalte vegger i fargen lys antikkgrå fra Jotun. Stuens utforming og gode vindusflater i flere himmelretninger gir en god romfølelse og en hyggelig atmosfære. Det er god plass for sofagruppe og tilhørende møblement. Videre er rommet innredet med en klassisk peis som bidrar til ekstra varme og hygge på de litt kjøligere dagene. I tilknytning til stuen er det også plass til et spisebord hvor hyggelige måltider kan nytes i lag med venner og familie. I tillegg er det utgang til en flott, solrik og skjermet terrasseplatting på ca. 24 kvm med god plass for diverse utemøblementer.
Kjøkkenet er praktisk designet med god lagringsplass, og gode arbeidsflater hvor hobbykokken kan boltre seg. Innredningen har profilerte fronter, takhøye overskap og villavent ventilator. Benkebelysning og gode vindusflater bidrar til ekstra godt arbeidslys. Integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn og kjøleskap er også å finne blant inventaret. Oppvaskmaskin kan medfølge handelen.
BAD/WC/VASKEROM
Boligen har et flislagt baderom i andre etasje, vaskerom og toalettrom i første etasje. Toalettrommet er innredet med toalett, speil med belysning og servant på svart skuffeseksjon. Badet i andre etasje er innredet med fliser med varme i gulv, og vegger. Rommet er innredet med speil med belysning, heldekkende servant på hvitt skuffemøblement samt et toalett. I tillegg er det praktisk dusjnisje med skjermvegg av glass og deilig regnfallsdusj. Det er opplegg for vaskemaskin, kum og bereder på vaskerommet.
LOFTSROM
I andre etasjen er det et trapperom med adkomst til tre soverom, innvendig bod og baderom. Rommet er i dag innredet med lenestoler og tilhørende møblement, og passer ypperlig dersom barn eller voksne skulle ønske å trekke seg litt tilbake.
TRE SOVEROM
Boligen har tre soverom av god størrelse, hvor alle befinner seg i samme etasje. Hovedsoverommet har god plass for både nattbord og dobbeltseng. De andre soverommene passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Soverommene har gode lysforhold med gode vindusflater.
BODER / LAGRING
Boligen har to innvendige boder, hvorav en befinner seg i tilknytning til hovedsoverommet og er tidligere benyttet til walk-in garderobe. I tillegg har boligen en utebod med skråtak og gulvareal på ca. 4,5 kvm.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad, wc og vindfang. Peis med innsats i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.09.1984. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger godkjente bygningstegninger datert 06.11.1981.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 63204, tinglyst 15.12.2006, type heftelse: Bestemmelse om parkering, forkjøpsrett, hjemmel til eiendomsrett
Servitutten omhandler regler om forkjøpsrett og garasje som ikke kan selges separat. Videre følger det av servitutten at fellesoppgaver som drift og vedlikehold av fellesarealer, og avløpsledninger etc. skal forvaltes av Beboerforeningen. Eier av hver enkelt eiendom er likevel administrativt og økonomisk ansvarlig for private stikkledninger. Plikt til å være medlem av beboerforeningen. Plikter å svare for 1/108 av de økonomiske forpliktelser som beboerforeningen pålegger for dekning av fellesoppgaver. Videre omhandler servitutten kun nødvendig rett for naboeiendommen til å utføre nødvendig tilsyn og vedlikehold, samt rett til å benytte gangvei som adkomstvei.
Tussetunet 4 har eierandel i 10 realsameier, gnr. 100 bnr. 351, 363, 364, 379, 385, 386, 387, 388, 389 og 772 med ideell andel 1/108 på alle.
På realsameiene er det tinglyst følgende servitutter:
Dagboknr 2695, tinglyst: 19.04.1983, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning:
Rett for gnr. 100 bnr. 407 til å føre kloakkledning fra og vannledning til sine eiendommer over gnr. 100 bnr. 385, samt foreta nødvendig reparasjon.
Dagboknr 4089, tinglyst: 02.05.1988, type heftelse: Erklæring/avtale
Servitutten omhandler ulike rettigheter for Lørenskog kommune og regler for grunneieren. Rettighetene gjelder blant annet at kommunen kan ha liggende offentlige vann,- spillvann- og overvannlesning med nødvendige kummer på eiendommen. Videre omhandler servitutten regler angående erstatning for mulige skader.
Dagboknr 3758, tinglyst: 10.05.1984, type heftelse: Hjemmel til eiendomsret, rettigheter iflg. skjøte
Skjøte fra 1964, som sier mye av det samme som dagboknr 63204.
Dagboknr 2693, tinglyst: 19.04.1983, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakklending
Rett for gnr. 100 bnr. 307, 82, 399, 400 og 401 til å føre kloakkledning fra og vannledning til sine eiendommen over gnr. 100 bnr. 385, samt foreta nødvendig reparasjon.
Dagboknr 2694, tinglyst: 19.04.1983, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakklending
Rett for gnr. 100 bnr. 402, 403, 404, 405 og 406 til å føre kloakkledning fra og vannledning til sine eiendommen over gnr. 100 bnr. 385, samt foreta nødvendig reparasjon.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Løsøre og tilbehør som vil følge boligen ved salg: Gamle panelovner (tidligere fastmonterte) står på boden og kan medfølge om ønskelig,

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tussetunet 4 er beliggende i et attraktivt, rolig, og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Området er svært barnevennlig med flere lekeplasser og opplyst fotballbane med grusdekke. Det er lite biltrafikk, da parkering skal skje i felles garasjeanlegg eller på felles parkeringsområde som ligger utenfor tunene. Boligen har en god, intern beliggenhet, i rolige og skjermede omgivelser med gangvei til Rasta barnehage. Det er i tillegg kort vei til Rasta barneskole og Kjenn ungdomsskole, samt flere kommunale og private barnehager. Det finnes også videregående skoler i området. Gangavstand til kollektivtransport, og Rasta senter med blant annet lokalbutikken Meny, Apotek og legesenter.
Det er et godt utbygd nett av gang, sykkel og turveier i Lørenskog og omegn, samt et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, flerbrukshall på Fjellsrud, svømmehall og tennisbane ved Kjenn.
Østmarka ligger like i nærheten, og herfra kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet turisthytte. Serveringshytta ligger rett nord for demningen i Elvåga, og er et yndet mål for mange skiløpere og turgåere. Videre byr Østmarka på flere bade- og fiskevann og flott turterreng. Fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan populære Lørenskog Hus anbefales. Dette er et levende kultursenter med blant annet kino, konserter, festivaler, et flott bibliotek og kulturskole.
Sport- og fritidsarena: Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby mot E6, har Selvaag Gruppen etablert en skihall ved navnet SNØ. Med en størrelse på totalt 50 000 kvadratmeter, er Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Alle med en interesse for ski og snø kan få glede av Skihallen. Anlegget er åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne. I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se www.snooslo.no.
Triaden Lørenskog Storsenter og Metro ligger i nærområdet, med et rikt og variert utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Triaden storsenter bygger ut og vil blant annet få en trampoline- og aktivitetssenter på 2.800 kvm. Se mer informasjon på https://triaden.no/triaden-bygger-ut/. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Strømmen Storsenter Norges største kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter.
Nærhet til offentlig kommunikasjon via buss, og nærmeste holdeplass er Rasta senter, ca. 110 meter fra boligen. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Lørenskog tar det ca. 7 min til Strømmen Storsenter, 9 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Rasta barnehage 0.2 km
Takt og Tone barnehage 0.8 km
Åsheimskog barnehage 0.9 km
Rasta skole 0.7 km
Solheim skole 1.4 km
Lørenskog friskole 17 min å gå
Kjenn ungdomsskole 1.8 km
Løkenåsen ungdomsskole 2.6 km
Mailand videregående skole 1.7 km
Lørenskog videregående skole 5.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 248,2 kvm. Pent opparbeidede utearealer med asfaltert adkomst. I hagen er det pent opparbeidet med plen, hekk, blodbøk, kirsebærtre, epletre og busker. Det er utgang fra stue til terrasseplatting på ca. 24 kvm, og en terrasseplatting på del av langside mot nabo på ca.10 kvm.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles rekke på ca. 13,5 kvm. Det er pt. ingen ofisiell ladeplass/ladepunkt for el-biler. Det er forbudt å lade el-biler i garasjene iht. vedtektene, men forslag om ladestasjoner vil bli behandlet ved ekstraordinær generalforsamling. Gjesteparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan 32-6-06 1 Rolvsrud skog, med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 11.02.1981, stadfestet 15.05.1981.
Kommuneplanbestemmelser vedtatt den 11.02.2015 erstatter bolig U. inntil 0,20 i disse bestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 577,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene inkluderer blant annet: Snømåking og feiing, felles forsikring på garasjene, og grunnpakke kabel-tv og internett.
Styret fakturer felleskostnadene 2 ganger i året med kr. 5.200,- pr halvår. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.2019. Styreleder opplyste 04.11.2020 at det må forventes noe økning i forbindelse med ny avtale med Get/Telia.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get/Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap. Nytt abonnement må tegnes av ny eier.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.242.025,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4.471.289,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650 pr. ny andelseier.
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (BORI)
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.083.067,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Halvorsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er tilknyttet Skogen 1 Huseierforening.
Foreningen består av 108 boliger (88 eneboliger og 10 tomannsboliger), med tilhørende fellesområder og felles garasjer som eies i fellesskap med 1/108 pr. boenhet. Huseierforeningen har ikke forretningsfører.
Bori sine medlemmer har forkjøpsrett til eiendommen, fordi boligen var tilknyttet det tidligere borettslaget Skogen 1.
I 2006 var betingelsen fra Bori for å kunne oppløse borettslaget, at det fortsatt skulle være forkjøpsrett på de tidligere borettslagsboligene for Bori sine medlemmer. Medlemmer av boligbyggelaget (BORI) har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Eier av Eiendommen plikter å være medlem av huseierforeningen, og rette seg etter de vedtekter som til enhver tid gjelder for denne.
Vedlikehold av fellesområder og felles garasjer organiseres av styret som dugnad. Vedlikehold på deler av fellesområdene som plenklipping, raking og feiing har blitt besørget av de nærmeste naboene til tilstøtende fellesområder, etter prinsippet om å ta ansvar for nærliggende områder til egen bolig.
Huseierforeningen har felles bygningsforsikring for garasjeanleggene, samt styreansvarsforsikring i forsikringsselskapet If.
Den som til enhver tid er eier av eiendommen er likevel både administrativt og økonomisk ansvarlig for tilsyn og vedlikehold av privat stikkledning fra felles vann- og avløpsledning, samt tilsyn og vedlikehold av elektriske kabler og kabler for telefon- og fellesanlegg for radio og TV inne i det enkelte hus.
Garasjeeier er selv ansvarlig for vedlikehold av garasjeporten med oppheng, lås, gulv og all egenmontering som innredning, ekstra lys, garasjeportåpner og skillevegger.
Dokumenter for huseierforeningen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 61-0069/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lørenskog
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR61.2069

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2020 kl. 14:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.