Komplett salgsoppgave

Lahelleveien 140C

7 350 000 kr
220 m²
4 soverom
Velkommen til Lahelle!
Velkommen til Lahelle!
Kart
Del
Lahelle
Sjønært og idyllisk beliggende enebolig som er bygget i 2007 - Romslig familiebolig på 220 kvm. med carport og garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 350 000 kr
 • Omkostninger
  184 920 kr
 • Totalpris
  7 534 920 kr
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  220 m²
 • Bruksareal
  264 m²
 • Tomteareal
  778,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til vakre Lahelle, et område kjent for flotte turområder samt koselige smågater med sørlandsidyll langs sjøen.
På Lahelle er det flere badestrender, og bryggen er daglig besøkt hele sommeren av ivrige unger som bader. Lahellefjorden kan friste med flotte holmer som er rikt befolket på de varme sommerdager, og båtveien er kort til Tønsbergfjorden og Tjømeland. Like ved eiendommen ligger innpasset til Høgenhall turområde, med et mangfold av flotte turstier og utsiktspunkter.
Lahelleveien 140 C er fint tilpasset en stor barnefamilie, da det er flere alternativer til både soverom og stuer, i tillegg til en kjeller med nesten ubegrenset med lagringsplass. Det er rikelig med biloppstillingsplass på steinlagt gårdsplass, i tillegg til garasje og carport.
Boligen er bygget i 2007.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lahelleveien 140C, 3218 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 84, bruksnummer 76, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 264 kvm
Totalt primærrom: 220 kvm
Primærrom:
Kjeller 65 kvm: Kjellerstue, gang, soverom, bad og badstu.
1. etasje 99 kvm: Entre, gang, stue, kjøkken, spisestue, vaskerom, wc og soverom.
2. etasje 56 kvm: Gang, bad og fire soverom
Sekundærrom:
Kjeller 42 kvm: Fem boder
2. etasje 2 kvm: Bod
Deler av kjelleren er innredet i ettertid. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.
I tillegg er det garasje på ca. 22 m2, med tilhørende carport og bod på tilsammen ca. 17 m2. Deler av 2.etg er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.09.2022 utført av Jarle Dalen Myrengen hos Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det gjøres oppmerksom på at det minste soverommet i 2.etasje er beskrevet som kontor på byggetegninger og kjellerstue er beskrevet som disponibelt rom på byggetegninger. Se punkt vedr. ferdigattest for nærmere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning. Saltak tekket med glasert takstein. Vinduer og terrassedører i 2-lags glass og ytterdører fra byggeår. Tilnærmet flat tomt med beleggningsstein, plattinger, plenarealer og diverse beplantning. Østvendt balkong på ca. 3 m2. Østvendt terrasse på ca. 6 m2. Vestvendt terrasse på ca. 6 m2. Frittstående garasje på ca. 22 m2 i mur og trekonstruksjon. Del med carport og bod på tilsammen ca. 17 m2. Samt loftsetasje med ca. 16 m2 målbart areal. Oppvarming er vedfyring og elektrisk. Boligen har balansert ventilasjon og naturlig ventilasjon.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad/wc 2.etg.: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Noe manglende fallforhold. TG 2.
Bad kjeller: Slukmansjett av typen filt er ikke innsmurt med membran ut under klemring og det kan ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Stedvis motfall utenfor dusjsone TG 2.
Vaskerom i kjeller: Noe manglende fallforhold. TG 2.
Loft: Det ble observert utettheter i diffusjonssperre i bod.
Teknisk anlegg: Kondensering på vannrør ble observert i vannskap. Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system, anbefales etablert. Fordelerskap for rør-i-rør-systemet har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk eller sprutsikring (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet og sprutsikring må etableres. Korrodering/rust påvist i bunn av vannskap. Tiltak må påregnes. Enkelte varerør i bunnen av fordelerskapet er ikke avsluttet over terskelhøyden, det vil si kanten på åpningen i skapet. Dette kan medføre at eventuelt lekkasjevann ledes inn i varerør dersom lekkasje i skapet skulle oppstå.
Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Yttertak - Hovedtak: Det ble registrert stedvise knekte takstein i gradrenner. Tiltak bør påregnes. Tg 2.
Balkonger: Tettesjiktet er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Balkong med utgang fra hovedsoverom: Balkongen har store skjevheter. Det ble registrert råteskader på rekkverk. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000. TG 3.
Grunnmur/Drenering: Det registreres riss/sprekker på grunnmur inne i stor kjellerbod. Eksakt årsak er ikke kjent. Vorteplast mangler stedvis topplist. Det registreres stedvis for lite terrengfall vekk fra grunnmur. Det ble registrert forhøyede fuktverdier i utlektet kjellervegg. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes. TG 2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten for nærmere opplysninger.

Standard

Velkommen til Lahelle!
Boligen er bygget i 2007, og kan trygt kalles for både romslig og arealeffektiv. Lahelleveien 140 C er innredet med bad/wc i både 2.etasje og kjeller (+ badstu), i tillegg til separat wc og vaskerom i hovedetasjen. Huset fint tilpasset en stor barnefamilie, da det er flere alternativer til både soverom og stuer, i tillegg til en kjeller med nesten ubegrenset med lagringsplass. Det er rikelig med biloppstillingsplass på steinlagt gårdsplass, i tillegg til garasje og carport. Det er også gode lagringsmuligheter i garasje, samt på garasjeloft.
Huset holder en generell god standard og er lyst og moderne innredet med tidsriktige farger. Det er bygget en stor terrasse med Pergola i gårdsplassen, der det er plass til hele familien på grilling og sommer hygge i usjenerte omgivelser. Selger beskriver denne uteplassen som usjenert og opplyser at bakgården er skjermet for nesten alle vindretninger. Det er også plass til trampoline og lekeapparater på baksiden av huset.
På Lahelle er det flere badestrender, og bryggen er daglig besøkt hele sommeren av ivrige unger som bader. Lahellefjorden kan friste med flotte holmer som er rikt befolket på de varme sommerdager, og båtveien er kort til Tønsbergfjorden og Tjømeland. Like ved eiendommen ligger innpasset til Høgenhall turområde, med et mangfold av flotte turstier og utsiktspunkter.
De fleste av boligene i dette området er av eldre dato, og dersom en ønsker en nyere og arealeffektiv enebolig i dette området bør denne boligen besiktiges.
Selger har satt pris på fantastiske soloppganger, samt den magiske beliggenheten med tusleavstand til badestrand og brygge. En trenger ikke å reise på sommerferie når en bor i Lahelle, her er det umiddelbar avstand til butikk, turområde, fotballbaner, lekeplasser, flere badestrender og vakre Lahellefjorden. Tomten er inngjerdet så små barn og hunder koser seg masse uten bekymringer.

Oppvarming

Det er montert varmepumpe, samt vedovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.09.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at det minste soverommet i 2.etasje er byggemeldt som kontor på byggetegninger fra 2006, og kjellerstue og soverom i kjeller er byggemeldt som disponible rom. Det er usikkert på om disse rommene tilfredsstiller krav til varig opphold (rømningsvei og lysforhold m.m.) Innredning av disse rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Bestemmelse om veg tinglyst 05.06.2003 med dagboknummer 3742.
Herværende eiendom, samt bnr. 77 gis gjensidig rett til å ha felles innkjøringsvei over hverandres eiendommen fra Lahelleveien og inn til eiendommene. Videre skal de til enhver tid eiere av bnr. 76 og 77 ha gjensidig rett til å ha vann/avløpsledninger og kabler over hverandres eiendommer samt vedlikeholde disse. Ved felles ledninger er eierne solidarisk ansvarlig for fremtidig vedlikehold/utskiftning.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Eiendommen rettigheter:
Denne eiendommen har rett til å føre vann og avløpsledninger over gnr. 84, bnr. 77 samt vedlikeholde og fornye disse ved behov. Tomten må settes tilbake i samme stand som før arbeidene tok til.
Bestemmelse om vann/kloakkledning tinglyst 19.01.2004 med dagboknummer 323.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser at garasjegulv ikke er isolert.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Innenfor 5 minutter gange finner en Lahelle badestrand som er en kjent samlingsplass på Sankthansaften med stort bål, samt hygge og moro for store og små. På Lahelle er det flere badestrender, og bryggen er daglig besøkt hele sommeren av ivrige unger som fisker etter krabbe.
Lahelle er kjent for flotte turområder samt koselige smågater med sørlandsidyll. Lahellefjorden kan friste med flotte holmer som er rikt befolket på de varme sommerdager, og båtveien er kort til Tønsbergfjorden og Tjømeland.
For den idrettsglade sjel finner en GØIF idrettsanlegg ( ca. 5 minutter unna) med utallige fotballbaner som benyttes flittig av beboerne i området. På Gøif er det også barnehage og FFO (Fotballfritidsordning) for de minste barna.
Det er også kort vei til flotte bademuligheter på Skjellvika badestrand som er rikt besøkt på de varme sommertider med flotte turområder, kiosk samt flere fiskeplasser.
Joker matvarehandel ligger på Gjekstad, og denne butikken har også søndagsåpent.
Like ved eiendommen ligger innpasset til Høgenhall turområde, med et mangfold av flotte turstier og utsiktspunkter. Kyststien på Østerøya starter like ved boligen og går helt ut til Tønsberg Tønne helt sør på Østerøya. Kyststien passerer mange flotte badeplasser, samt flere populære fiskeplass.
Kafébesøk og blomsterhandel kan gjøres hos Bondens Hage på Lahelle. Her er det også mulig å leie flotte selskapslokaler som ble bygget i 2022.
Selger har satt pris på fantastiske soloppganger, samt den magiske beliggenheten med tusleavstand til badestrand og brygge. En trenger ikke å reise på sommerferie når en bor i Lahelle, her er det umiddelbar avstand til butikk, turområde, fotballbaner, lekeplasser, flere badestrender og vakre Lahellefjorden. Tomten er inngjerdet så små barn og hunder koser seg masse uten bekymringer.

Adkomst

Megler oppfordrer til at man viser hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på boligen. Eventuelt se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen.

Barnehager, skoler og fritid

Helgerød og Breidablikk ungdomsskole. Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 778 kvm. Romslig gårdsplass som er steinlagt, der det er rikelig med biloppstillingsplass. Ved inngangsparti er det bygget en stor terrasse med pergola, og denne plassen kan trygt kalles for usjenert. I forkant av huset er det en lettstelt hage, samt en fin uteplass med plass til flere sittegrupper.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i gårdsplass, samt garasje og carport.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligebyggelse - Nåværende, samt fremtidig gang/sykkelvei iflg. kommuneplan vedtatt 24.09.22.
Eiendommen ligger i et område regulert til Frisikt og Boligbebyggelse iflg. plannavn Lahelleveien vedtatt 25.11.202.
Kommentar Sandefjord kommune: Det er vedtatt en reguleringsplan for Lahelleveien, Gbnr 87/603 m.fl. Planen tilrettelegger for gang- og sykkelvei/fortau på strekningen fra Helgerødveien til Vestadåsen. Planområdet berører den aktuelle eiendommen i øst. Eiendommen er ellers uregulert, og kommuneplanens bestemmelser er gjeldende. Kommuneplanen med tilhørende bestemmelser kan lastes ned fra kartløsningen på kommunens hjemmeside. Se vedlagte kart for nærmere opplysninger om gang-sykkelvei, eller ta kontakt med megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 11.471,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kWh pr.år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 10.256,-
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av internettsignaler/tv-signaler og har en mnd. kostnad på kr. 1.200,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 890 624,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 806 246,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 7.534.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Michael Tjelle og Linn Bjørvik

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 46.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0148/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22148

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 09:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.