Solgt: 4 319 000 kr

Karlsebakken 1

4 050 000 kr
113 m²
3 soverom
Attraktiv, sjønær og tilbaketrukken beliggenhet i Karlsebakken
Eirik Roberg
Presenteres av
Eirik Roberg
Tønsberg/Snippen - Husvik
Sjønær, tiltalende og oppusset enebolig med usjenert og tilbaketrukket beliggenhet fra Karlsebakken!
 • Prisantydning
  4 050 000 kr
 • Omkostninger
  102 592 kr
 • Totalpris
  4 421 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  113 m²
 • Bruksareal
  135 m²
 • Tomteareal
  796,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tiltalende oppusset enebolig på sjarmerende og usjenert tomt tilgrensende skogen. Eiendommen ligger attraktivt og sjønært til i kort gangavstand til bl.a. sjøen og Nes småbåthavn. Rolig og barnevennlig. Husvik Skolekrets. Kort kjøre-/sykkelavstand til bl.a. en rekke badestrender som Klopp badestrand, Jarlsø badeplass og Ringshaug- og Skallevoldstranden. Flotte turområder i umiddelbar nærhet. Kun 6 min. kjøreavstand (4,6 km) til Tønsberg sentrum og jernbanestasjon! Kort vei til Olsrød Park kjøpesenter med LEVEL treningssenter og kort vei til Tolvsrød med diverse forretninger, Flint Idrettsanlegg, Slagenhallen idrettshall og Presterød Ungdomsskole m.m.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Karlsebakken 1, 3113 TØNSBERG
Kommunenummer 3803, gårdsnummer 150, bruksnummer 117, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 146 kvm
Totalt bruksareal: 135 kvm
Totalt primærrom: 113 kvm
Bruksareal:
Enebolig 113 kvm
Garasje 22 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 28 kvm: Trapperom, bad og kontor
1. etasje 85 kvm: Vindfang, gang, bad, 3 soverom og kjøkken og stue
BTA Bolig 123 m2
Kjeller er innredet i 2018 med ny oppdeling: Trapperom, bad og kontor. Ominnredning av kjeller er ikke bruksendret/omsøkt hos kommunen. Takhøyde i kjeller er 1,91 til 1,97 meter.
Sekundærrom:
Garasje:
1. etasje 22 kvm: Garasje
BTA Garasje 23 m2
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.03.2021 utført av Teisbekk Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen (enebolig oppført i 1962) er iht. tilstandsrapport oppført i tre i 1 etasje. Kjeller av mur under deler av boligen (Ringmur med sementblokker under deler av boligen som ikke har kjeller, med lufteventiler i muren. Grunnmur med sementblokker i kjeller som er pusset). Grunnmur er i normalt god stand. Ingen unormale spekker er funnet. Det er støpt gulv. Plassbygget saltak konstruksjon med lagringsloft. Undertak av rupanel. Luftespalte synlig ved gesims. Loftsgulv er isolert 15 cm. Nyere loftsluke med trapp. Det er lagt gulv på det meste av loftet. Takkonstruksjonen er i normalt god stand og ventilering virker å fungere tilfredsstillende. Det er noen eldre fuktmerker, men tørt nå. Isolerte bindingsverksvegger med 10 cm isolasjon. Liggende kledning utvendig, lagt med en luftelekt som var vanlig den gang. Frittliggende garasje fra 1975.
Boligen fremstår å være vedlikeholdt. Ingen unormale skjevheter er funnet. Målt 15-20 mm skjevhet, som anses som ikke unaturlig på en bolig fra denne tiden. Terrasse er bygget ny i 2016 i impregnerte materialer, som er beiset. Eksisterende støpt terrasse ligger under deler av terrassen. Yttertak er lagt om i 1986-87 med ny betongtakstein. Takfornying er utført i 2016 på bolig og garasje, hvor stein er vasket og malt. Nye takrenner og nedløp i plastbelagt stål i 2016. Takrenner og beslag er i normalt god stand. Yttertak er i normalt god stand og stein er malt opp og skal da normalt fungere greit i en del år til. Vinduer og dører er skiftet i 1986-87. Innvendig er boligen oppgradert fra 2015-2020, og holder god standard. Nytt kjøkken med slette fronter i 2015 inkl integrerte hvitevarer. Ny heltre benkeplate og kum i 2021. Nytt fliselagt bad i 1. etasje i 2018. Nytt bad med opplegg for vaskemaksin i kjeller i 2018. Nye "rør i rør" system med VVS skap i begge etasjer. El-anlegg er oppgradert innvendig i 2018 i fbm nye bad, da også med noen nye kurser til kjøkken. Det er lagt opp for 3-fas strøm, som ligger klart på loft mot terrassen. Ytterdør i kjeller er ny i 2018. Ytterdør i 1. etasje er fra 1998 med ny el-lås 2018. Nye innvendige dører på 3 rom i 1. etasje og i kjeller i 2018. Nye automatsikringer med jordfeilbrytere i 2012 og noe utvidet i 2018. Hovedkurs på 50 amp. VVS anlegg er lagt nytt i 2018. Utvendig lagt om i 2013-14. Kun liten del i overgang yttervegg på bad og ut er eldre rør i støpejern, ca 1,5-2 meter. Bereder fra 2003. Teglsteinspipe fra byggeår med noe nyere vedovn i stue. Varmepumpe fra ca. 2018 (kjøpt brukt og montert i 2020). Yttervegger er malt i 2016. Yttervegger og vinduer er eldre. Drenering er fra byggeår, og det er noe fukt i kjeller. Støttemur ved kjellernedgang har sprekker og presses ut. Her må det påregnes oppgraderinger på sikt. Garasje er noe slitt og har noe sprekker i støpt plate og murvegg. Det er ikke lagt strøm ut til garasje.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Drenering antas være fra byggeår. Det er noe inntrekk av fukt i alle rom. Ved trapperom i kjeller på nordsiden og ved dør inn til kontor på sørsiden. På bad noe fuktopptrekk, men ikke mye. Kjeller ellers mot vest, trappenedgangen virket tørr og grei på befaringen. Fukt ses i sammenheng med byggemåte den gang og alder på byggets drenering, TG3. Yttervegger er fra byggeår og er i normalt god stand. 10 cm isolasjon som var vanlig den gang, men lite i forhold til dagens krav. Maling har blærer noen steder, TG2. Vinduer er stort sett fra 1986-87 og begynner å få høy alder og naturlig slitasje (2 vinduer i kjeller er fra byggeår). Noen vridere er vanskelig å få helt ned, TG2. 50 % av levetid for pipe er brukt opp, og det gis derfor TG 2. Blindkjeller kan ikke inspiseres, og gis derfor TG2, selvom det ikke er funnet feil eller skader, men pga. ingen kontrollmulighet. Det er noe fukt i grunnmur mot nord og sør. Noe fukt vil det alltid være i mur konstruksjoner/betonggulv i bygg fra denne tiden, pga kapillært oppsug fra grunnen. Innredning av kjeller er å anse som en skadeutsatt konstruksjon. Det kan være skjulte feil og mangler, og tilstandsgrad settes derfor normalt til TG2. Innvendig trapp fungerer bra, men har litt lav frihøyde nede, TG2. Kun ca. 1,5-2 meter eldre avløpsrør i kjellergrunnmur og ut, TG2. Noe fall fra fjell bak mot boligen, som må følge med på ved snø/is og mye nedbør/smelting, TG2. Garasjen har hatt en provisorisk el-tilførsel ut, som er tatt bort. Det er lagt opp for strøm i garasjen, men enkel utførelse og noe skjøteledninger, TG2. El-opplegg må legges opp av elektriker. Bad i kjeller er nyere (fra 2018) og i god stand, men det er beliggende delvis under terreng og har noe tegn til fuktopptrekk. Det var sjøstein på gulv i dusj som løsnet litt, og som er lagt om etter min befaring, av firma som utførte badet i 2018. Bilde av utførte arbeider er oversendt takstmann. Avløpsrør for bygget går ut fra bad i dusj, og dette er det opprinnelige avløpet i bygget i støpejern, og har en lengde på ca. 1,5 m. Avløpet er eldre, og vil på sikt måtte påregnes å skiftes. Badet er derfor gitt TG 2, da forventet levetid blir noe kortere enn for badet i 1. etasje.
Sluk er under badekar i hovedbad. Kar må løftes opp mot vegg for tilkomst/rens, og er ikke undersøkt av takstmann.
Informasjon fra selgers egenerklæringsskjema:
Arbeid i begge bad er satt bort og utført i regi av Andebu Elektro, hvor det foreligger dokumentasjon på arbeidet. Arbeid i kjøkken er utført av Henriksen Rør. Det er byttet rør/avløp på begge bad og mellom badene frem til badet nede i 2018 (ikke siste røret ut nede). Rør på kjøkken er også byttet da kjøkkenet ble satt opp i 2015. Det er fukt innsig i kjelleren. Dette har blitt forbedret betydelig etter at vi la inn varme i gulvene i kjelleren men dukker fremdeles opp noe fukt nede ved mye regn eller væromslag. Alle rom er er åpne/ikke tildekte gulv eller vegger. Kun mur/flis. Vi opplever fukt innsiget som beskjedent. Det hender det er maur rundt huset på våren, men vi har vært lite plaget av dette. Det har kun vært noen få i vindfanget. De forsvant raskt med maurgift. Selger opplyser at det er sølvkre på badet, som de ser innimellom. Terrasse ble utvidet i 2016 ved ufaglært/egeninnsats, det ble ikke søkt om utvidelse. Takfornying på hus og garasjen 2016 og malt fasade og mur utvendig 2016. Nytt automatisk sikringsskap ble byttet 2012 av D.E.M. Elektriske. Utvendig 3 fas strømuttak ble etablert i 2018 av Andebu Elektro. Det foreligger samsvarserklæringer for de elektriske utførte arbeider i boligen. Naboen bygger nå garasje og tilbygg til huset som er nabovarslet og snart er ferdigstilt. Boder i kjeller er ikke omsøkt til p-rom. Det er ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen. Huset er byggemeldt i 1962 og garasje i 1975. Det er foretatt tilstandsrapport ved kjøp 2015.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Her møtes du av et lyst og trivelig vindfang, kommer videre inn i en lys entré/gang som ender opp i stuen hvor de 3 soverommene ligger etter hverandre på venstre side med lukket nedgang til kjeller mellom hovedsoverom og ett av de øvrige soverom, og hvor badet ligger lett tilgjengelig fra alle soverom på høyre side midt i huset omkranset av entré/gang, kjøkken- og stue med utgang til koselig, delvis overbygget terrasse med trapp til en fin etablert uteplass mot gårdsplassen. Boligen har en meget god planløsning, hvor mye lys slippes inn i rommene! Fra innvendig lukket trapp til kjeller kommer en ned i en romslig trappegang og videre inn i bad med vaskeromsløsning for så videre å ende opp i et lyst og trivelig innredet hobby-/arbeidsrom med utgang til gårdsplass. Velkommen!
"Villetrapp" til gulvet loft fra entré/gang.
Boligen er innvendig oppusset, ominnredet og påkostet i perioden 2015/2020 og framstår meget lys og tiltalende med tidsriktig fargevalg og nyere innredninger både bad og kjøkken, hvor bl.a. badene er renovert i 2018 og kjøkken i 2015 med nye benkeplater og oppvaskkum i 2021. Det er videre foretatt takfornyelse av takstein på yttertak på bolig og garasje, røropplegg for vann (rør i rør system) og avløp er skiftet. Det er bl.a. satt inn nye innvendige dører, alle veggflater er oppusset, all gulvpanel i hovedetasje er slipt og det er lagt fliser med varmekabler i kjeller. Himlinger: Malte takplater og malte tak.
KJØKKEN: Lyst og pent kjøkken med fliser og malt gips på vegger. Pen "IKEA" innredning fra 2015 med rikelig store skuffer i nedre del og med overskap med underliggende LED-lys mot oppvaskbenk. Innredningen har nye heltre eik benkeplater i 2021 med ny kum og 1-greps armatur. Stikkontakt over benker. Noen fronter skiftet i 2021. Søppelsorteringsskuff med motor og push bryter. I innredningen er integrert Temp Tech vinskap, "IKEA Whirlpool" oppvaskmaskin og kjøleskap, "Electrolux" stekeovn, induction platetopp og "Thermex" ventilatorhette med utblåsing ut.
BAD, Hovedetasje: Delikat oppusset/renovert i 2018. Badet er i god stand, hvor alle arbeider er utført av firmaer. Nytt VVS og el-anlegg. Pene gulvfliser med varmekabler og fall til sluk og pene fliser på vegger. Vegghengt toalett, pent badekar med troperegnsarmatur og hånddusj armatur er montert litt høyere på vegg, slik at en kan bytte til dusjkabinett), pen skuffinnredning med servant, speil og lysarmatur og praktisk nisje med glasshyller for oppbevaring. Elektrisk fuktstyrt takvifte.
KOMBINERT BAD M/VASKEROMSLØSNING, kjeller: Delikat oppusset/renovert i 2018. Badet er i god stand, hvor alle arbeider er utført av firmaer. Nytt VVS og el-anlegg. Fliser på gulv med varmekabler og fall til sluk, og malt mur og våtromspanel i imitert flis på vegger. Vegghengt toalett, skuffinnredning med servant og speil med integrert lys, dusjhjørne med glassdører og fliser på vegger og sjøstein på gulv. Fast opplegg for vaskemaskin. Elektrisk fuktstyrt veggvifte.
Hvitevarer listet opp under kjøkken samt et kjøl-/fryseskap og et lite fryseskap i kjeller medfølger. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stue, varmekabler i kjeller og panelovn i stue og alle soverom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1962.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler har vært i kontakt med Tønsberg kommune grunnet manglende ferdigattest. Grunn til at ferdigattest ikke foreligger antas å være at byggfirma AS Norsk Ytong etter ferdigstillelse av bygget har glemt å søke om ferdigattest ved ferdigstillelse. Godkjent byggesøknad og godkjente bygningstegninger er på plass i kommunens arkiv, likeledes godkjente bygningstegninger på garasje.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjeller var innredet med en kjellerstue og lagringsrom da eier kjøpte eiendommen, men er på mottatte tegninger fra Tønsberg kommune godkjent for hobbyrom, tørk-vaskerom, matbod, bod og brenselbod. Eier har i 2018 innredet til gang, bad og kontor. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. En liten utvendig redskapsbod i hovedetasje er også inntatt i soverom. Det samme gjelder denne. Terrassen ble utvidet i 2016, det ble ikke søkt om utvidelse.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen har egen avkjøring/veiadkomst på egen grunn/eiendom fra Jarlsøveien.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger sjønært og hyggelig til på Snippen nær Husvik i attraktivt rolig, usjenert og barnevennlig boligområde tilbaketrukket fra Karlsebakken. Barneskole i Husvik Skolekrets. Nær busstopp og kort gangavstand til sjøen og Nes småbåthavn. Ellers kort kjøre-/sykkelavstand til badestrender som bl.a. Klopp badestrand, Jarlsø badeplass, Rødstein badeplass og Ringshaug- og Skallevoldstranden. Her er mange strender og velge mellom! Eiendommen er tilgrensende skogsområde og har flotte turområder og lysløyper i umiddelbar nærhet med fin gang-/sykkelsti gjennom skogen til Tolvsrød. Kun 12 min. gange til KIWI Råel og kun 6 min. kjøreavstand til Tønsberg sentrum og jernbanestasjon (4,6 km). Kort vei til bl.a. Olsrød Park med bl.a. bank, REMA 1000 dagligvareforretning, diverse forretninger og LEVEL treningssenter, og Tolvsrød med stor MENY daglivareforretning, diverse forretninger, Flint Idrettsanlegg, Slagenhallen idrettshall og Presterød Ungdomsskole m.m. Det henvises ellers til nabolagsprofil vedlagt salgsoppgave.

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum følg Halfdan Wilhelmsens Allé over jernbaneovergangen og følg til høyre forbi Sentralsykehuset og ned til rundkjøringen på Heimdal/Kilen, og ta 2. avkjøring til høyre videre på Halfdan Wilhelmsens Allé. Følg så videre over Kilen (311) videre over i Valløveien forbi Norsk Kino Kilden. På toppen av bakken cta 1. avkjøring til høyre i rundkjøringen over i Presterødalléen. Hold til venstre over i Narverødveien og følg veien 1,5 km til rundkjøring og ta 2. avkjøring til høyre inn i Jarlsøveien og følg veien 96 m og eiendommen har veiadkomst til høyre fra Jarlsøveien før avkjøringen til Karlsebakken. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

En meget sjarmerende, koselig og innbydende tomt med pen anlagt hage mot fjellet og skogen. Tomten er anlagt med vintergrønn prydbeplanting mot fjellskrent, plen, beplanting i bed, pen anlagt og beplantet skråning foran terrasse, overbygget inngangsparti med støpte skiferheller og utvidet terrasse utenfor stuen med bred trapp ned til koselig anlagt uteplass mot gruset gårdsplass. Eiendommen ligger tilbaketrukket og usjenert til fra Karlsebakken med skogen i bakkant.

Parkering

Frittliggende garasje med støpt dekke, BRA: 22 m2. Ikke innlagt strøm til garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.5.2019 avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende. Naboeiendom i syd, Karlsebakken 3 bygger garasje og tilbygg til huset som er nabovarslet og snart er ferdigstilt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 088,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 30701 kwh. pr. år, som
er opplyst av Lede kundesenter å være et gjennomsnitt av de 3 siste år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.492,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av TV og internett og har
avgift på kr 1.508,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 677 072,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 437 457,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.152.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Linda Klæboe og Sellaperumage Henry Carmal C Fernando

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 kostnadsfrie)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0027/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2127

Dato

Sist oppdatert: 16. november 2021 kl. 13:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.