Solgt: 9 040 000 kr

Hellebakken 24

9 000 000 kr
179 m²
3 soverom
Velkommen til idylliske Hellebakken 24 - Presentert av Yvonne Silden Stephensen for Eiendomsmegler Krogsveen
Ytre Sandviken
Praktfull villa med storslagen panorama sjøutsikt, upåklagelige solforhold, stor hage og garasje.
 • Prisantydning
  9 000 000 kr
 • Omkostninger
  226 514 kr
 • Totalpris
  9 266 514 kr
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  179 m²
 • Bruksareal
  259 m²
 • Tomteareal
  1 026,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Dette er en sjelden mulighet til å sikre seg en prakteiendom som med en kjærlig hånd på oppussingsfronten vil bli et rent magisk familiehjem. Huset ligger høyt og fritt, med en svært usjenert hage og et rikt utvalg balkonger og terrasser hvor man kan nyte upåklagelige sol- og utsiktforhold. Villaen har en unik plassering med kort avstand til sentrum, samtidig som området er idyllisk og familievennlig.
Huset går over 3 plan, det bør merkes seg at underetasjen pt. ikke er innredet og arealet er derfor ikke medtatt i p-rom. Dette gjelder hele 78 kvm. som i dag er sekundærareal, men mesteparten er godkjent som varig oppholdsrom.
Villaens fasade og tak er nylig modernisert, men det må påregnes ytterligere renovering av eiendommen. Belønningen av innsatsen vil være stor, velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hellebakken 24, 5039 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 168, bruksnummer 1767

Innhold

Totalt bruttoareal: 282 kvm
Totalt bruksareal: 259 kvm
Totalt primærrom: 179 kvm
Bruksareal:
Underetasje, 1. etasje og loftsetasje 259 kvm
Primærrom:
Underetasje 13 kvm: Rom og gang
1. etasje 98 kvm: Vindfang, hall, 3 stuer, kjøkken, 1 soverom, baderom og vaskerom.
Loftsetasje 68 kvm: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad
Sekundærrom:
Underetasje 78 kvm: Uinnredet rom
Loftsetasje 2 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 2 utvendige boder oppmålt til henholdsvis 41 kvm og 6 kvm, samt et kryploft.
Arealet i underetasjen er pt. under opparbeidelse hvilket vil si at det ikke er ferdig innredet, og det derfor ikke kan betegnes som p-rom. Arealet i underetasjen var av selger tiltenkt som en leilighet og er tenkt inndelt med en stor stue med nydelig utsikt, stort soverom, gang, det er startet arbeidet med å innredet et baderom. Alt videre arbeid og eventuelle søknader om godkjenning påhviler ny eier.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2020 utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport i hovedsak oppført med grunnmur og bærende konstruksjoner av betong. Videre er bygget oppført med støpt gulv mot grunn og krypkjeller. Yttervegger er av betong/bindingsverk, og utvendige fasader er av murpuss og liggende trekledning. Etasjeskillere er av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner, og yttertak er utvendig tekket med takstein. Vinduer og balkongdør med karmer av tre og plast, og to-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende bygningsdeler som har fått TG2:
Bad - Loftetasje. Overflater vegger, overflater gulv, ink. fallforhold, membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer. Avløp (ink. sluk) og vannrør.
Bad- Hovedetasje: Høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Herunder: Det er observert riss/sprekker i flisfuger i dusjsonen, samt vindu i dusjsone som fører til skade på vindu og konstruksjon. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og utførelsen bærer preg av at egeninnsats er benyttet, med den risiko dette innebærer.
Kjøkken- Loftsetasje. Ikke tilfredsstillende avtrekk på kjøkken, og det er ikke montert kjøkkenventilator. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Det er også vurdert TG2 på vann- og avløpsrør grunnet alder.
Øvrige rom. Vegg- og himlingsflater er slitt/ aldringspreget av estetisk karakter. Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget av estetisk karakter.
Rom under terreng- Kjeller, underetasje og sokkeletasje. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert der grunnmuren lar seg inspisere. Dette indikerer at de samme forhold sannsynligvis er gjeldende også bak veggkonstruksjonene som er utlektet fra grunnmuren, hvor forholdet erfaringsmessig gir høyere fuktrisiko. Symptomer på stripet borrebille (mit) registreres. Forholdet tyder på forhøyet luftfuktighet i underetasjen. Kjellerlukt registreres i underetasjen, noe som tyder på fuktproblematikk.
Krypkjeller- Grunnet manglende tilkomstmulighet, er bygningsdelen ikke undersøkt.
Loft- Innredet. Det er stedvis knirk i gulvet. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.
Loft- Uinnredet/råloft. Boremel og flygehull fra stripet borebille registreres. Synlige fuktmerker på taktro rundt pipe i uinnredet loft er registrert, og er en indikasjon på utilsiktet fuktighet. Det ble hverken påvist synlige skadesymptomer av større betydning, eller målt forhøyet trefuktighet i gulvbord.
Innvendige trapper- Trappen har ikke håndløper på begge sider, og oppfyller dermed ikke dagens krav.
I selgers egenerklæring fremkommer det bla. at det har vært kondens/fukt på soverom sør i kjeller. Der var det papp/knotteplast rett på vegg. I tillegg var det jord, fukt og beplantning (eføy/tuhja) på utsiden av vegg. Bjelkelag og gulv skiftet. Beplantning og jord på utside fjernet. Erstattet med pukk. Det er/har vært fuktinnsig i forbindelse med stuevindu i kjeller. Det har vært lekkasje fra tidligere tak som er byttet. Knevegg på soverom sør/vest på loft var råten, men tørr. Denne ble skiftet ut da selger tok over. Det ser ut som det tidligere har vært lekkasje på kjøkken i 1. etg. Det har vært/er fuktinnsig i utvendige boder/garasje. Deler av garasje/terrasse ble bygget som bunkers og ble utvidet og innlemmet i huset/garasjen når dette ble bygget. Deler av "bunkersdelen" ligger på kommunens eiendom. Seler opplyser videre om at noen vinduer er skiftet og noen er veldig dårlige og bør skiftes. Det er ikke rekkverk/fallsikring utenfor balkongdør fra loftsstue.
Rekkverk/mur på øverste terrasse er veldig lav. Selger opplyser om at de har noe begrenset kjennskap til huset/eiendommen da selger ikke har bodd i huset så lenge.
Det ovennevnte er kun et utdrag fra vedlagt boligsalgsrapport og selgers egenerklæring, som følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Selger opplyser om følgende moderniseringer som er utført i nyere tid:
- Tak er oppgradert med glasert og stormsikker
takstein. (utført av tidligere eier)
- Bad 2. etg. er oppgradert. (utført av tidligere eier)
- Deler av el.anlegg er utbedret.
- Husets fasader er utbedret, pusset og malt.
- Det er lagt membran og flytstøp på terrasser.
- En del av vinduene er skiftet. Det er satt inn ny
balkongdør fra loftsetasjen.
- Oppstillingsplass for bil/tun/privat vei er asfaltert.
- Det er lagt nytt avløpsanlegg i underetasje ihht.
skisse.
- Trebjelkelag mot grunn i soverom mot sør, samt stue i
underetasje er fjernet og lagt nytt.
- Det er lagt varmekabler i 2 bad, samt i inngangsparti
og mellomgang i underetasjen.
- Hage er utbedret/opparbeidet.

Standard

Denne praktfulle villaen har vært i samme families eie siden den ble bygget. De siste årene har eiendommen dessverre vært mangelfullt vedlikeholdt, og man må nå påregne moderniseringer og oppgraderinger for å møte dagens krav til standard. Nåværende eier har påbegynt en del av dette arbeidet, se mer under punktet moderniseringer og påkostninger. Vedlagt Boligsalgsrapport tar for seg boligens tilstand, og interessenter bes lese denne nøye, og eventuelt ta med nødvendige fagfolk på visning.
Villaen vil med en kjærlig hånd på oppussingsfronten bli et himmelsk familiehjem med store, gode rom og mange muligheter. Den eventyrlige hagen som grenser til et kommunalt friluftområde er et eldorado for familiens små og store medlemmer. Beliggenheten tilnærmet ytterst på neset er storslagen, og man er her sikret upåklagelige sol- og utsiktsforhold.
1. etasje:
Det første som møter deg i boligens hovedetasje er et romslig vindfang. Fra dette kommer man videre inn i en hall, herfra er det tilkomst både til boligens loft- og underetasje.
Store vinduer langs hele husets front sikrer at den upåklagelige panorama sjøutsikten omtrent kommer inn i rommene. Fra de tre stuene følger utsikten med, og man har utgang til altan, terrasse og videre ut i hagen.
Det er påbegynt klargjøring for bygging av nytt kjøkken i denne etasjen, og man har ellers et soverom med utgang til balkong, et helfliset baderom, samt vaskerom.
Loftsetasje:
Etasjen byr på en romslig mellomgang, en koselig stue med nye balkongdører, et eldre kjøkken, 2 soverom, samt et helfliset baderom av god størrelse. Denne etasjen er det gjort mest med, og har vært bebodd mens arbeidet i resten av huset har pågått.
Underetasje:
Husets underetasje er ihht. byggetegninger godkjent som gang, peisestue, værelse, vask- og tørkerom, samt diverse boder og et disp rom. Etasjen er i all hovedsak strippet og det er påbegynt arbeid med et baderom.
Oppsummert en sjelden mulighet til å sikre seg en av byens flotteste utsikter, fantastiske uteområder, og ikke minst en bolig av sjeldent god størrelse!

Oppvarming

Varmepumpe i gang og stue i 1. etasje, peisovn i stue og gulvvarme på bad i loftsetasje. Selger opplyser om at det også er varmekabler på bad i 1. etasje, samt at det er langt varmekabler i inngangsparti/ gang i underetasjen.
Fra 2021 blir det forbud mot å fyre i ikke-rent brennende ildsteder, som blant annet innebærer åpne peiser, oljefyrte ildsteder samt ved- og koksovner installert før 1998. Kjøper må påregne kostnader forbundet med utbytte der det er påkrevet. Kontakt Bergen Kommune for mer informasjon eller konferer med eiendomsmegler.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.10.1952 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4601/168/1767:
16.08.1952 - Dokumentnr: 7115 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
----------
Diverse påtegning
SLETTET FOR: BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
20.10.1954 - Dokumentnr: 6719 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vannledning
Rettighetshaver Ekeviken 8
Gjelder denne registerenheten med flere
17.11.1962 - Dokumentnr: 8564 - Bestemmelse om kloakkledn
Bestemmelse vedrørende omlegging av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
07.12.1994 - Dokumentnr: 32936 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1943
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelser om reparasjon og vedlikehold
Med flere bestemmelser
04.09.2020 - Dokumentnr: 2970817 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
21.06.1952 - Dokumentnr: 5423 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1763
03.04.1962 - Dokumentnr: 2599 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:
ET GRUNNSTYKKE FRADELT ØVRE HELLEN SANDVIKENS 1.RODE 115A
22.06.1994 - Dokumentnr: 16070 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1943
Målebrev med areal: 1.871 m2.
01.01.2020 - Dokumentnr: 418370 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1767

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en aldeles praktfull beliggenhet på solrike Helleneset. Eiendommen ligger tilnærmet helt på spissen av neset med en storslagen utsikt mot byfjorden, innseilingen til Bergen, mot Askøy m.m. Denne plasseringen sikrer også utmerkede solforhold som kan nytes i den store hagen, samt på et spennende utvalg terrasser og balkonger. Selger opplyser om at man kan nyte morgenkaffen ved inngangspartiet fra ca. kl. 07.30 midtsommers, og at solen er på eiendommen til den omtrent går i havet ca. kl. 22.30 midtsommers.
For en aktiv familie har området mye bra å by på. Fra huset spaserer man på ca. 15 minutter til fine turområder ved Hellen Festning, og herfra videre opp mot Eidsvågsfjellet og Sandviksfjellet. For den badeglade er populære Helleneset badeplass i umiddelbar nærhet. Her finner man både strand, landbasseng og et naturlig klatreområde. Når vi er inne på klatring kan det også nevnes innendørs klatrevegg i Lehmkuhlhallen ved NHH. Her finnes også et rikt utstyrt treningssenter med aktiviteter for de fleste. Det kan nevnes individuell styrke- og utholdenhetstrening, saltimer, sykkeltimer, hallaktiviteter og squash. Ved Stemmemyren idrettsanlegg finner man svømmehall, innendørshall, i tillegg til fotballbane. Dette er hjemmebanen for Sandviken sitt topplag for kvinnefotball.
På Helleneset finner man også et godt skoletilbud. Det er kort vei til Hellen barneskole. For familiens minste er det flere barnehager å velge mellom, nærmeste nabo til huset er Hellebakken barnehage.
Fra boligen har man kort vei til alle hverdagens nødvendigheter. Helt i nærheten finner man flere dagligvarebutikker, nærmeste vil være Coop som ligger i umiddelbar nærhet av boligen. Går man tom for appelsinjuice søndag morgen er det kort vei til bensinstasjon som også tilbyr et enkelt utvalg matvarer. I området har man videre utmerkede bussforbindelser. Linje 5 og 6 går ca. hvert 5-10 min. mot sentrum. Linje 5 går ca. hvert 20 min. mot Åsane senter. Kjører man bruker man i underkant av 5. min til sentrum. Er man glad i å sykle er det svært gode sykkelveier inn mot sentrum.
Samlet sett et hyggelig nærområde, med alt av hverdagens ønsker og behov rett i nærheten.

Adkomst

Følg Helleveien fra NHH mot Lønborg, ta av til venstre fra hovedveien rett før Hellebakken barnehage. Følg svingen og hold til venstre, huset vil da ligge på høyre side av veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 026,5 kvm. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert vei, gruslagte gangveier, steinheller, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplasser.
Tomten grenser til et friområde eid av Bergen kommune. Dette arealet blir ifølge selger ikke videre benyttet av øvrige beboere i området, og eiendommen drar stor nytte av dette som en forlengelse av hagen.
Hagen vil være et eldorado for familiens store og små medlemmer, og selger har spesielt satt pris på å kunne plukke både blåbær, bringebær, ripsbær, bjørnebær og solbær rett utenfor gatedøren.

Parkering

Parkering i en noe medtatt garasje. Dette er en gammel bunker, til opplysning går deler av denne over på kommunal grunn. Se vedlagt basiskart.
Ellers tilbyr eiendommen meget god biloppstillingsplass på egen tomt, både ved husets inngangsparti samt utenfor boligens garasje. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 19.06.2019 er avsatt til: Boligbebyggelse og anlegg.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.845,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 10.957,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.400,- pr. år med Fjordkraft som leverandør.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 14 634,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av Internett på kr. 7 908,- pr. år.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Selger opplyser om at det er lagt opp 2 stk fiberkabler til bolig. En via luftspenn, og en i bakken. Det vil si at man kan fjerne dette luftspennet. Det er også lagt rør i bakken fra strømskap/koblingsskap til BKK og inn til bolig. Selger mener dette mest sannsynlig vil si at alle luftspenn som går inn til bolig kan kobles om og fjernes.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.933.251,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 6.959.703,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Pantattest kr. 172,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.226.514.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Tore Solberg og Jorunn Marie Bøyum Halland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Selger opplyser om at det er en velforening etablert via en Facebook gruppe. Det praktiseres ingen avgift p.t., benyttes kun for å holde kontakt med naboene.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen, Askøy, Sund, Os, Kvam: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 9.000,-
Salgsoppgaver: kr 3.800,-
Avisannonse: kr 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0091/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2091

Dato

Sist oppdatert: 16. desember 2020 kl. 14:42

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.