Komplett salgsoppgave

Blomsterveien 4F

7 490 000 kr
116 m²
3 soverom
Enderekkehus med fjordutsikt, carport og stor solrik hage.
Enderekkehus med fjordutsikt, carport og stor solrik hage.
Anniken Øderud
Presenteres av
Anniken Øderud
Tangen
Tangenåsen - Særdeles attraktivt enderekkehus med nydelig beliggenhet, masse sol og utsikt over fjorden og Oslo-by.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 490 000 kr
 • Omkostninger
  188 592 kr
 • Totalpris
  7 678 592 kr
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  116 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 530 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enderekkehus med carport, fjordutsikt og stor solrik hage.
Blomsterveien 4 ligger i en populær gate for blant annet barnefamilier. Meget sentral beliggenhet med kort gangavstand (5 min) til skoler, barnehager og de fleste servicefunksjoner på Tangen. Spasertur/sykkeltur ned til Nesoddtangen brygge eller til buss (2 min) som korresponderer med båt til Oslo og Lysaker. Gåavstand til flere fine badeplasser i området. Nesodden har mange flotte turområder langs sjøen med kyststi og Strandpromenade, eller i Nesoddmarka med fine turstier.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Blomsterveien 4F, 1450 NESODDTANGEN
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 4, bruksnummer 276, seksjonsnummer 38, ideell andel 1/1

Innhold

Bolig
Totalt bruksareal: 124 kvm
Totalt primærrom: 116 kvm
Primærrom:
Kjelleretasje 30 kvm: Bad, kjellerstue
1. etasje 45 kvm: Vindfang, stue, kjøkken, trapperom
2. etasje 41 kvm: Bad, gang, 3 soverom
Sekundærrom:
Kjelleretasje 8 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 9.mai utført av Taksering Norge v/Henrik Prøsch. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kjelleren er opprinnelig byggesøkt og godkjent som bodareal. I dag er rommene i kjeller i bruk som bad, bod og kjellerstue, og er derfor omtalt som dette i rapporten.
Det er krav om byggemelding/søknad til Plan- og bygningsetaten i kommunen for godkjent endring av kjellere fra bodareal til oppholdsrom.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og er fundamentert med støpt betonggulv på grunn og grunnmur i betong. Øvrige etasjer med yttervegger i bindingsverk, kledd med malt trepanel. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Takrenner og nedløp i metall. Isolert ytterdør med glassfelt, isolert ytterdør og terrassedør med tolags isolerglass. Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 2003, 2010 og 2016, samt vinduer i alle soverom med tolags isolerglass, av noe eldre dato.
Carport på ca. 18 kvm beliggende inntil boligen med vegg i trekonstruksjon, kledd med malt trepanel. Pulttak i trekonstruksjon, tekket med takstein.
Dukkehus i trekonstruksjon. Yttervegger i byggesett med malt overflate. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takpapp. Profilert ytterdør i tre. Vinduer i tre med enkle glass.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3 er ikke gitt.
TG2 er gitt:
Bad kjeller: Noe motfall på gulvet, sprekker i enkelte veggfuger i dusjsone og i panel ved servant, svelling og noe råte i bunn av dørblad på bad.
Bad 2.etg: Sprekker og misfarging i enkelte fuger på gulv, fuktskader/svelling på baderomsinnredning.
Følgende er gitt TG2 grunnet alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje:
Bad kjeller: Sanitærinstallasjoner, elektrisk oppvarming.
Bad 2.etg: vanntett sjikt gulv og vegger, sanitærinstallasjoner, elektrisk oppvarming.
Bod: Sluk, røropplegg, og gulvkonstruksjonen forøvrig er antakelig i hovedsak fra byggeåret, og slitasje må på regnes.
Takrenner og nedløp, behov for sliping/oppgradering av trapp, trapp mangler håndløpere, terrassedør, vinduer i 2.etg, gulvoverflater i vindfang og i 2.etg, elektrisk anlegg, ledningslett for sanitærinstallasjoner. Det er noe mindre kapasitet på avløp i sluk i bad i 2.etasje og fordelerskapet er utett, noe som medfører en risiko ved en eventuell lekkasje.
Rom under terreng: Yttervegger og kjellergulv er å betrakte som en risikokonstruksjon. Det er å påregne at gulvet inneholder fuktighet.
Drenering: Forhold rundt drenering er ikke kjent, men det bør påregnes at eventuell drenering er eldre og har svekket funksjon.
Terrengforhold: Det er fall i terrenget mot bygningen enkelte steder og det anbefales å gjøre tiltak for å forhindre fuktpåkjenninger i grunnmuren.
Støttemurer og andre murer: Det er observert sprekker og avflassing av maling/murpuss i overflatene på betongmur under terrasse og trapp i betong.
Utvendig kledning: Ikke påvist luftespalte bak utvendig trepanel, sprekkdannelser på panelet.
Takkonstruksjon: Noen fuktmerker på enkelte punkter på krypeloft, men det ble ikke påvist fukt utover normale verdier.
Terrasse: Rekkverkshøyden fraviker fra gjeldende forskrifter og rekkverket er ikke tilstrekkelig festet. Sprekkdannelser i terrassebord og råte i deler av rekkverk og levegg.
Elektrisk anlegg: Kabelinnføringer i sikringsskapet er ikke tilstrekkelig tettet, i forbindelse med brannsikring. Det er observert delvis nyere og eldre støpsel og ledninger i boligen. Det er ikke fremvist samsvarserklæring på dette, samt i forbindelse med oppgradering av kjøkken i 2016.
Selger opplyser følgende etter at takstrapport er utarbeidet: Det er installert inspeksjonsluke på badet i kjelleren, slik at det ikke er et hull i veggen, i tillegg er skuff på kjøkkenet samt solskjerming på soverom reparert.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

2016:
– Nye overflater i stue (slipt gulv, nye vegg- og takoverflater), varmematter på gulv og ny innredning i kjøkken.
- Nye spotter i kjøkken og stue.
– Nye vinduer i kjøkken og stue.
2010:
– Ny peis i stue.
– Montert solscreens foran tre vinduer i 2. etasje, og markise over terrassen.
- Nye overflater på gulv m/varmematte, nytt panel på vegger + isolasjon, nye vinduer, og elektrisk i kjellerstue.

Standard

Pent rekkehus over 3-plan beliggende sørvestvendt med gode sol og lysforhold. Det er sjøutsikt fra 2.etasje og noe sjøutsikt fra 1. etasje.
Stue
Stue med peis, godt gjennomlys og utgang fra stuen til sydvestvent terrasse på ca. 23 kvm og videre til hagen via en betongtrapp. det er satt opp en levegg mot naboen.
Kjøkken
Sigdal kjøkkeninnredning fra 2016 med glatte fronter. Laminat benkeplate med oppvaskkum i rustfritt stål. Det er glassplater på vegg over benk og belysning under overskap. Ventilator og komfyrvakt. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys medfølger.
Soverom
Boligen har tre soverom i 2 etasje.
Bad i kjeller
Bad av noe eldre dato med baderomsinnredning med glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt kum i rustfritt stål. Veggskap med belysning. Det er fliser på gulv samt vegger i dusjsonen, og malt trepanel på veggene for øvrig. Dusjdør med herdet glass. Toalett og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.
Bad i 2. etasje
Bad av noe eldre dato med baderomsinnredning med glatte fronter og servant. Det er speil og belysning over servant. Innfliset badekar med dør med herdet glass og vegghengt toalett. Fordelerskap for rør-i-rør. Mekanisk avtrekk.
Bod
Varmtvannsbereder på 198 liter, hovedstoppekran og fordelerstokk for med rør-i-rør.
Vegger: Malt tapet, malt glassfiberstrie, malt trepanel, malte plater, malt murpuss og malt lettklinkerbetong
Gulv: 3-stavs parkett, laminatfliser, gulvbord og malt betong
Himling: Malt glassfiberstrie, malt trepanel, malte plater og umalt panel
Downlights i bad og 1. etasje foruten gang
Annet fast inventar
Skyvedørsgarderobe med speilfronter i vindfang og ett soverom
Skyvedørsgarderobe med frostede glassfronter i ett soverom

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via stedvise panelovner og vedfyring i peisovn med glassdører i stuen. Varmekabler/matter i kjøkken og kjellerstue og begge bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Sikringsskap
Sikringstavle med automatsikringer, jordfeilautomater og jordfeilbryter er montert i gang i 2. etasje.
Det elektriske anlegget ligger i hovedsak åpent.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Det er vanlig at nevnte dokumentasjon for boliger fra denne byggeperioden mangler i kommunens arkiver.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Kjelleren er opprinnelig byggesøkt og godkjent som bodareal. I dag er rommene i kjeller i bruk som bad, bod og kjellerstue, og er derfor omtalt som dette i tilstandsrapporten. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt , det er krav om byggemelding/søknad til Plan- og bygningsetaten i kommunen for godkjent endring av kjellere fra bodareal til oppholdsrom. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 8778, tinglyst 12.08.1985, type heftelse: Obligasjon til Tangen VI Selveierlag
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr, 4894, tinglyst 21.06.1976 Erklæring/avtale
Rett for Nesodden e-verk til å montere, drifte og vedlikeholde en høyspent trafostasjon/kiosk
Overført fra: Gnr. 4, bnr. 276
Gjelder denne registerenheten med flere
Dagboknr. 1078, tinglyst 02.02.1978
Best. om vann/kloakkledn.
Rett for gnr. 4, bnr. 271 til å anlegge og vedlikeholde vann- og kloakkledning i trasè over borettslagets eiendom iht. tegninger.
Overført fra: bnr. 276
Gjelder denne registerenheten med flere
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt den har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert og meget barnevennlig boområde, i blindvei, meget sentralt på Tangen.
Blomsterveien er et flott område for barnefamilier med balløkke og lekeplasser i nærmiljøet, samt trygg vei til skoler og barnehager. Det er få minutters gange til forretningssenter med butikker, kafé, lege/tannlege samt Tangenten, Nesoddens nye kommunehus, med bibliotek, kafé, helsestasjon og kommuneadministrasjon.
Kort vei til offentlig kommunikasjon og buss som korresponderer med båt som tar deg til Aker Brygge og Lysaker på en meget behagelig måte. Ca. 12 min gange til Nesoddbåten.
På Nesodden er det et yrende badeliv sommerstid med mange fine badestrender. Nærmeste strand, Hornstranda, ligger ca. 10 minutters gange unna med vestvendte svaberg og stupemuligheter. Oksval strand og båtmarina er barnefamiliens favoritt med gressplener og utsikt mot Oslo. Den ligger ca. 20 minutters gange unna. Hellviktangen, er et flott rekreasjonsområde med strand og kunstkafè hvor det jevnlig arrangeres konserter og utstillinger.
På Nesoddtangen brygge (ved fergeleie) finner du også Signalen med restaurant og bar i vannkanten, på en av Oslofjordens fineste plassering.
For sportsfiskere og båtfolket er det gode muligheter i Oslofjorden.
Kort vei til kyststi, idrettsanlegg med fotballbane (gress/kunstgress), skøytebane, tennisbaner og idrettshall, samt flotte tur/rekreasjonsområder i Nesoddmarka som byr på turstier, lysløype og flott turterreng sommer som vinter.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta til venstre i rundkjøringen ved Skoklefall Kirke og følg Kapellveien til neste rundkjøring. Ta til høyre i denne og følg fv 157 nordover. Ta inn Blomsterveien på venstre siden og følg denne helt til enden. Følg så Blomsterveien til høyre og ta deretter inn til høyre foran boligrekken.
Nærmeste bussholdeplass er Tangenåsen, følg hovedveien nordover til Blomsterveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager, samt barne- og ungdomsskole på Tangen. Steinerskole på Skoklefall og videregående skole på Berger/Hellvik. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 20 638 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, diverse beplantning og lekeplass.
Boligen disponerer tomt rundt egen enhet opparbeidet med plen, trær og prydbusker

Parkering

Parkeringsplass i carport i trekonstruksjon inntil boligen.

Vei, vann og avløp

Vei: Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private, asfalterte interne veier i sameiet.
Vann/avløp: Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, og er i kommuneplan 2018-2042 avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål.
Utsnitt av plan kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 16 078,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann og avløp faktureres etter forbruk.
Fellesutgiftene er kr 2 580,-/md. og inkluderer: Felles byggforsikring, Kabel-tv/bredbånd Telia (Tv-tuner/dekoder medfølger ikke), div. vedlikehold, fellesstrøm, felles brannvarsling, snøbrøyting, containerleie v/dugnad, drift/forretningsførsel.
Det planlegges fornying/maling/skraping av utvendig panel. Det er besluttet at fellesutgiftene vil øke med kr. 500,- pr.mnd.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21 454,-/år.
I selgers husstand har det bodd 4 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 19 255 kwh/år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 279 747,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 607 087,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 38 569,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 04.04.2022

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7 678 592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tonje Koht Esnali og Ragnar Hovland

Informasjon om sameiet

Rekkehuset er tilknyttet Tangen Vest sameie.
Sameiet består av 52 selveierseksjoner fordelt på 11 rekkehus, samt vaskeritomt og 38 garasjer.
Blomsterveien 1-6 A-D
Kløverveien 1,3,5 A-F
Linneaveien 1,3 A-F
Gårds- og bruksnummer: 4 276
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS
Dugnad må påregnes.
Dyrehold må søkes styret.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Informasjon om forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0049/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.2249

Dato

Sist oppdatert: 20. mai 2022 kl. 10:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.