Solgt: 3 100 000 kr

Neversvingen 46 d

3 250 000 kr
92 m²
3 soverom
Velkommen til Neversvingen 46 D!
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Gulskogen
Rekkehus med 3. etasjer beliggende i et rolig og tilbaketrukket område likevel sentralt -3 soverom - Verandaer - Garasje
 • Prisantydning
  3 250 000 kr
 • Omkostninger
  82 592 kr
 • Totalpris
  3 182 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1972
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  92 m²
 • Bruksareal
  109 m²
 • Tomteareal
  144 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat rekkehus over 3 plan, innredet med en moderne utførelse. IKEA-kjøkkeninnredning fra 2012. Romslig stue med utgang til stor øst-sydvendt veranda på den ene siden, og utgang til syd-vestvendt veranda på den andre siden. I tillegg er det et hageområde med umiddelbar nærhet til markaområder. Biloppstillingsplass i felles garasjerekke. Boligen ligger fint til i en solrik, rolig og tilbaketrukket gate. Beliggende sentralt på Gulskogen med gangavstand til skoler, kjøpesenter, bussholdeplass og togstasjon.
- 3 soverom
- IKEA-kjøkken
- Bad med badekar
- 2 verandaer
- Garasje i rekke
- Stille og rolig
- Sentrumsnær
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Neversvingen 46 d, 3047 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 13, bruksnummer 128

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 122 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 109 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 92 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 17 kvm
Primærrom
1. etasje:
45 kvm: Entré, gang/hall, bad og 3 soverom.
2. etasje:
47 kvm: Stue og kjøkken.
Sekundærrom
Kjelleretasje:
16 kvm: 2 boder (innredet rom på 6 kvm).
1. etasje:
1 kvm:
Garasje i felles garasjerekke
Bruttoareal (BTA): 14 kvm
Bruksareal (BRA): 13 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport utført av Espen Grelland Takst. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på betong fundament med grunnmur av plasstøpt betong og lecablokker. Ytterkledning med bindingsverk og noe lettklinker blokker, kledd med stående panel. Saltakkonstruksjon av plassbygde sperrer, tekket med bordtak av pappshingel. Etasjeskiller av støpt gulv i kjelleretasjen og trebjelkelag mot kjelleretasjen og 2. etasje. Vinduer og dører med ulike årstall: Terrassedør på soverom fra Natre (2018), vinduer på soverom i 1. etasje (1972), inngangsdør med glass (2001), vindu på kjøkken (1972), syd-vestvendt terrassedør i stue fra Uldal (2007), øst-sydvendt terrassedør samt vinduer i stue fra Natre (2014).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann konkluderer med "Boligen har normalt standard og er normalt vedlikeholdt. Vanlig bruksslitasje må påregnes. Det ble påvist noe fukt i kjeller og det er ikke dokumentert membran på bad".
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav:
Innredet rom i kjelleretasjen dette er generelt en risikokonstruksjon med tanke på fukt i yttervegger, foretatt fuktsøk innvendig hvor det viser noe utslag på gulv og i vegger. Registrert noe sprekker på nedre del av panelbord (ytterkledning). Badet har lite fall på gulv, ingen dokumentasjon av membranarbeid, manglende drenshull på sisternekasse og eldre silikonfuger rundt badekar. Kobberrør, soil og varmtvannsbereder har blitt tildelt tilstandsgraden pga. alder.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt tilstandsgrad 3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Nyere gulv på terrasse. Garasjen er noe slitt. Tidligere vært utfordringer vedrørende maur.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Kjelleretasje:
Bod/vaskerom: Praktisk rom med god lagringsplass. Hylle. Opplegg for vaskemaskin. Trappegang til 1. etasje, tretrapp fra 1972. Støpt gulv, murte vegger og panel i himling.
Bod: Rommet er innredet som allrom/kjellerstue, ikke godkjent for varig opphold. Spotskinner i tak. Laminat på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling.
1. etasje:
Entré: God plass til å henge ifra seg yttertøy. Hylle på vegg med knagger. Laminat på gulv, malt vegg samt hvitmalt panel på vegger og malt panel i tak.
Gang/hall: Trappegang til kjelleretasjen og 2. etasje. Takpendel. Laminat på gulv, malte vegger og hvitmalt himling.
Bad: Baderomsinnredning med heldekkende servant over hvitt servantskap, tilsvarende høyskap med skuffer. Vegghengt speil med integrert lysarmatur over servant. Videre er badet innredet med vegghengt toalett på utenpåliggende sisternekasse og badekar med dusjarmatur. Varmekabler i gulv. Montert ventil i vegg. Mørke fliser på gulv, hvite fliser på vegger og hvitmalt himling.
Soverom 1: 2 takhøye garderobeskap med hvit og profilert utførelse, godt med oppbevaringsplass. Takpendel. Laminat på gulv, hvitmalte vegger samt malt fondvegg og hvitmalt himling.
Soverom 2: Nyere utgangsdør til uteplass, det er ikke etablert trappeadkomst til bakkenivå. Laminat på gulv, hvitmalt panel på vegger og hvitmalt himling.
Soverom 3: Laminat på gulv, malt vegg samt malt panel på vegger og hvitmalt himling.
2. etasje:
Stue: Romslig stue med mulighet for sofaområde og spiseplass, delvis åpen kjøkken- og stueløsning. Tilgang til loft gjennom loftsluke. Trappegang til 1. etasje fra 1972, hvitmalt tretrapp med rekkverk på den ene siden og tepper på trappetrinn. Downlights i tak. Laminat på gulv, gråmalte vegger og hvitmalt himling. Utgang til stor øst-sydvendt veranda på den ene siden, og utgang til syd-vestvendt veranda på den andre siden. Den øst-sydvendte verandaen har kveldssol.
Kjøkken: IKEA-kjøkkeninnredning fra 2012 med over- og underskap i hvit og slett utførelse. Glassfronter i overskap, lysarmatur med strømuttak under flere overskap. Skap- og skuffløsninger med demping. Foliert benkeplate med hvite sprutplater over. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, fritthengende elektrisk avtrekksvifte og kjøle- og fryseskap. Laminat på gulv, hvitmalte vegger og plater i himling.
Verandaer: Nyere rekkverk på øst-sydvendt veranda. Lagt nytt terrassegulv på syd-vestvendt veranda.
Generelt om boligen: Sikringsskap med automatsikringer, plassert i entré. Oso 200 liters varmtvannsbereder fra 1981, plassert i bod. Pipe av teglstein, ikke tilkoblet ildsted. Rør-i-rør anlegg av kobber, avløpsrør av plast og soil.
Noen hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Dette er en endring fra NEF’s normgivende løsøreliste som er gjeldende fra 1. Januar 2020. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Synlig pipeløp i stuen med mulighet for tilkobling av ildsted. Varmekabler på bad. For øvrig basert på elektrisk oppvarming.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. Dette fraviker fra NEF’s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Pr. 1. Juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL §21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1. Januar 1998. Dette innebærer at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette.
Innredet rom i kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredningen av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
05.08.1985 - Dokumentnr: 7004 - Best. om adkomstrett
28.06.1971 - Dokumentnr: 3849 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3005 Gnr:13 Bnr:75
01.01.2020 - Dokumentnr: 1457991 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0602 Gnr:13 Bnr:128

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Det er ikke målt for radon i denne boligen. Ved utleie av hele eller deler av bolig skal det ha blitt gjennomført radonmåling, samt. dokumentasjon som viser til at radonnivåene er forsvarlige. Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger veldig fint og solrikt til i rolig og tilbaketrukket gate, sentralt på Gulskogen. Meget barnevennlig. Det er kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole, Gulskogen kjøpesenter, Gulskogen togstasjon, busskommunikasjon mot Mjøndalen og Drammen sentrum, Gulskogen idrettspark og elvepark. 3-4 minutters kjøring til Drammen sentrum med bl.a restauranter, kafèer, kjøpesentre, kino, teater etc.
Gangavstand til Gulskogen stasjon med togforbindelse. Ca. 40 min. med tog til Oslo. Bussforbindelser fra Skogliveien og Professor Smiths Allé.
Strømsgodset IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter for alle aldersgrupper. De innehar eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen, samt naturisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur- og sykkelstier rundt elven. Gangavstand til Marienlyst med kunstis/kunstgress, Marienlyst Stadion, Drammenshallen, Drammensbadet og Turnhallen. Kort vei til Haukåsløypa med slalåmbakke og skiløyper i marka.
Sølfastøya er et fritidsområde med ballbane og fiskemuligheter og er tilholdssted for Drammen sportsfiskeforening, se www.drammenssportsfiskere.com . Gulskogen gård er en flott bygning med tilhørende park og gangstier.

Adkomst

Fra Gulskogensenteret kjører man mot Professor Smiths alle og videre opp til Skogliveien. Fra Skogliveien kjører man opp Bjørkelia og Neversvingen er veien til høyre på toppen av Bjørkelia. Neversvingen 46 D er beliggende på høyre side av veien. Det vil bli skiltet på fellesvisningen.

Barnehager, skoler og fritid

Gulskogen barnehagekrets har 3 private barnehager og 1 kommunal barnehage. Flere barnehager i umiddelbar nærhet. For komplett liste se se www.drammen.kommune.no.
Gulskogen barne- og ungdomsskole, samt Rødskog barneskole ligger innenfor gangavstand, sentralt på Gulskogen.
Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no
Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

144 kvm eiet tomt som er opparbeidet med grus på gårdsplass samt plen og diverse beplantning. Fra stuen er det utgang til 2 terrasser, hvorav en er øst-sydvendt og en er syd-vestvendt.

Parkering

Parkering i garasje, nr. 4 fra høyre i felles garasjerekke. Gruset dekke og vippeport. Forøvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Bjørkelia, datert 09.09.1968 og kommuneplanens arealdel, vedtatt 05.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 1.819,- pr. år (prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år). Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader kr 2.830,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Fellesløsning, 2020.
Selger har ikke bebodd eiendommen, oversikt over totale kostnader vedrørende bruk av boligen foreligger derfor ikke.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-tv.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av nett og har kostet ca. kr 400,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Snøbrøyting av privat vei kr 1.200,- pr. år.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 729 243,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 625 274,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.332.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0064/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.2064

Dato

Sist oppdatert: 14. august 2020 kl. 11:18

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.