Solgt: 2 950 000 kr

Liaflaten 31

2 850 000 kr
87 m²
3 soverom
Velkommen til Liflaten Borettslag!
Nyborg / Liaflaten
Flott oppusset 4-roms toppleilighet med innglasset solrik terrasse! Nytt bad, vaskerom, el-anlegg m.m. Garasje
 • Prisantydning
  2 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  124 340 kr
 • Omkostninger
  9 120 kr
 • Totalpris
  3 083 460 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 750 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Liaflaten 31! Liflaten Borettslag har sentral og attraktiv beliggenhet i Åsane. Her bor du i rolige omgivelser og har nærhet til alt som trengs i hverdagen. Området er attraktivt for barnefamilier med nærhet til1 skoler, barnehager og butikker. Busstopp like ved (linje 4) med hyppige avganger Leiligheten er i byggets øverste etasje og har stor terrasse med utsikt og gode solforhold. Store deler av leiligheten har blitt oppusset og fremstår som moderne og innflyttingsklar. Høydepunkter: - Alle overflater oppusset - Vaskerom utvidet og oppusset i 2019 - El-anlegg oppgradert 2019 - Toalett oppusset 2019 - Terrasse oppusset 2019 - Nytt baderom 2016 - Nytt kjøkken 2013 - Varmtvann inkl. i felleskostnader - Parkering i garasje Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Liaflaten 31, 5132 NYBORG
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 207, bruksnummer 126
Andelsnummer 108, Liflaten Borettslag, organisasjonsnummer 953 311 054

Innhold

Totalt bruttoareal: 95 kvm
Totalt bruksareal: 87 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Primærrom:
Bolig:
4. etasje 87 kvm: Entré, hall, tre soverom, toalett, vaskerom, baderom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer boligen en bod i underetasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Frøyen Takst v/ Thomas Frøyen.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med grunnmur av betong. Gavlevegger og skillevegger oppført i betong med frontvegger av trekonstruksjoner. Fasade er bekledt med fasadeplater og dels trekledning. Etasjeskillere av betong og flat takkonstruksjon antatt tekket med takbelegg.
I rapporten er alle bygningsdeler vurdert til TG0 og TG1.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Nydelig 4-roms toppleilighet med gjennomgående god standard. Boligen har blitt vesentlig oppgradert i 2019 og fremstår med moderne teknisk standard. Boligen er innholdsrik med god planløsning. Alle veggflater er oppusset i slett utførelse, lysmalte farger og på gulvene er det lagt slitesterk enstavs laminat. Himlingen i alle rom er også senket og innlagt med downlights. Det er elektriske anlegget er oppgradert med med nytt sikringsskap med automatsikringer. Deler av røropplegg er også skiftet til rør-i-rør.
Lys og fin gang med plass til å henge opp yttertøy. Fra gangen er inngang til toalett, vaskerom, to soverom og videre inn mot kjøkken.
Kjøkkenet ble oppusset i 2013 med ny innredning og skap- og benkeplass. Her er profilerte fronter, laminert benkeplate innfelt vask og plass til hvitevarer. Ved kjøkkenet er det plass stort spisebord for hele familien.
Stuen er av av god størrelse og har plass til stor sofagruppe og tv-seksjon. Utstrakt bruk av downlights kombinert med gjennomlys fra store vinduer gir gode lysforhold i stuen. Utgang til stor innglasset terrasse. Glassfeltene kan enkelt åpnes og lukkes etter hvordan været er, det er også montert belysning og effektiv varmelampe på terrassen slik at en kan sitte ute til langt på kveld hele året.
Vaskerommet har blitt utvidet for bedre plassutnyttelse og oppusset med fliser på gulv, malte lette veggflater og downlights i himling. Her er innredet med stor fleksibel garderobeløsning, plass til vaskemaskin og tørketrommel samt god skap- og benkeplass.
Gjestetoalett har laminat på gulv, lysmalte panelplater på vegg og innredet med toalett samt skapseksjon med vask, speil og belysning.
Boligen har tre soverom, ett stort hovedsoverom og to barnesoverom. Barnesoverommene ligger i den "rolige" enden av boligen vendt vekk fra stuen. Begge barnerommene er oppusset med laminat på gulv, lyse veggflater og downlights i himling. Her er plass til seng og garderobeløsning. Hovedsoverommet er av god størrelse med god plass til dobbeltseng og innredet med stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Her er også oppusset i lyse farger, laminat på gulv og downlights i himling.
Badet har inngang fra vaskerom og hovedsoverom. Badet ble oppusset i 2016 og fremstår med moderne uttrykk, her er fliser på vegg og gulv med varmekabler og innredet med vegghengt toalett, stort dusjhjørne og moderne skuffeseksjon med vask, speil og belysning.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på vaskerom og baderom. Ellers mulighet for elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 03.10.1977.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Montering av håndslukkerapparater i garasje og skilt over
- Alle branndører må justeres slik at de går igjen
- Lekeplass må opparbeides etter godkjente planer
- Terrassedekkene må være tette
- En del finplanering
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. Det er tinglyst en servitutt på eiendommen, dagbok nr 08182, tinglyst 13.04.77 og omhandler rettigheter til bebyggelse på eiendommen.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Garderobeskap på barnesoverom og kjøleskap på kjøkken medfølger ikke i handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en god beliggenhet i et etablert og populært boligområde sentralt i Åsane. Området er svært attraktivt for barnefamilier, med et flertall av barnehager, skoler, dagligvarebutikker og busstopp i gangavstand. En kort kjøretur unna kommer man til Gullgruven, Horisont og Åsane Storsenter med alle sine fasiliteter og servicetilbud.
For den trenings- og turglade byr nærområdet på flotte turområder som for eksempel innover mot Hjortland og opp til Storsåta og Liavatnet. Det er også flere treningssenter som Stamina og Sky Fitness i gangavstand.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man nordover mot Åsane. Ved Gullgruven/IKEA tar man av fra motorveien og følger rett fram gjennom to rundkjøringer. Ved krysset tar man av til venstre og deretter andre til høyre inn i Liaflaten.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Liakroken barnehage
Flaktveit barnehage
Li skole
Flaktveit skole
Åstveit skole
Blokkhaugen skole
Åsane videregående
Dersom skole- og barnehagetilbud er
av betydning for kjøpet, må
interessenter selv undersøke dette
med kommunen

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 52.541 kvm som tilhører borettslaget

Parkering

Fast merket parkeringsplass i lukket garasjeanlegg. Ellers opparbeidet gjesteparkering for borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan Åsane. Gnr 207 bnr 1, 2 m.fl, Flaktveit, Li felt I datert med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 29.10.1976.
Reguleringsplaner under arbeid: Åsane. Gnr 07 bnr 126, Liaflaten, fortetting av blokkbebyggelse.
Hensynssoner i kommuneplanen:
Fare - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred berøringsgrad 5,7 %
Vei støy - Rød sone berøringsgrad 2,9 %
Vei støy - Gul sone berøringsgrad 19,7 %
Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
207/131 Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer. Dette tiltaket antas ikke å ha betydning for leiligheten.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: Varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vask av fellesareal, dugnad, felleskostnader garasje, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt og generell drift av borettslaget..
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 236,-
Avdrag kr 898,-
Driftsutgifter kr 3.593,-
Eiendomsskatt kr 310,-
Felleskostnader garasje kr 90,-
Renhold/vask kr 129,-
Dugnad kr 45,-
Kabel-tv og bredbånd kr 449,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.000 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 680 659,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 450 372,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.802,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 124.340,- pr. 12.02.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 22.352.965,-,- pr 12.02.2020 og lånevilkårene er:
Kreditor: DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.02.2020: 2.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 12.02.2020: kr 8.429.194,-
Andel av saldo: kr 46.887,-
Første termin/første avdrag: 31.12.2005 (siste termin 30.09.2025)
Kreditor: Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.02.2020: 3.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 12.02.2020: kr 13.923.772,-
Andel av saldo: kr 77.450,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2017 (siste termin 30.06.2031)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.983.460,-. Av dette beløpet utgjør kr 124.340,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Liflaten Borettslag.
Borettslaget består av 190 leiligheter.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold må søkes styret
Planlagte påkostninger:
Det er en reguleringsplan under arbeid i borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Forkjøpsrett er utlyst i forkant av salg, ingen har meldt seg.
Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 39.900,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 10.750,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 8.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0016/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.2016

Dato

Sist oppdatert: 09. september 2020 kl. 12:47

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.