Solgt: 2 400 000 kr

Hjalmar Brantings vei 99

2 400 000 kr
87 m²
2 soverom
Velkommen til Hjalmar Brantings vei 99! En koselig leilighet like ved Oasen i Fyllingsdalen
Meget sentralt!
Fyllingsdalen| 3-roms leilighet med 2 altaner og gode solforhold | Attraktiv beliggenhet rett ved Oasen |Bybanen 2022!
 • Prisantydning
  2 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  70 117 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  2 471 749 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 646 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hjalmar Brantings vei 99! En super leilighet i hjertet av Fyllingsdalen. Her bor du med Oasen som nærmeste nabo, med alle sine servicetilbud du får bruk for i hverdagen. Det er bilfri adkomst til Oasen Bydelssenter over gangbro, og bilfri barneskolevei til Lyshovden Oppveksttun som ligger en kort gåtur unna. Borettslaget disponerer gode parkeringsfasiliteter. Under 10 minutter kjøretid til Bergen Sentrum.
 • Bad pusset opp av fagfolk i 2019
 • Her får du følelsen av landlig beliggenhet med utsikt mot flott grøntområde
 • Framtidig bybane, sykkel- og gangtunnel som tar deg raskt til Minde/sentrum
 • Ypperlige turmuligheter i området
 • Flotte overflater gjennomgående i leiligheten
 • Godt med kollektivtilbud
 • Varmtvann inkl. i fellesutgiftene
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Hjalmar Brantings vei 99, 5143 FYLLINGSDALEN
  Kommunenummer 4601, gårdsnummer 22, bruksnummer 4, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 33, Vestre Sælemyr borettslag, organisasjonsnummer 952948768

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 100 kvm
  Totalt bruksareal: 91 kvm
  Totalt primærrom: 87 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 87 kvm: Entre/gang (9,7 m²), bad (2,4 m²), vaskerom (3,8 m²), toalettrom (1,6 m²), to soverom (10,3 m² og 10,8 m²), sovealkove (6,3 m²), stue/kjøkken (39 m²).
  Sekundærrom:
  1. etasje 4 kvm: Bod (4 m²).
  Leiligheten disponerer en bod/skap på 0,5 m² og en bod på 4,3 m² i 1-etg (ikke medregnet i tabell for areal). Bodene er merket 101.
  I tillegg disponerer boligen en overbygd vestvendt altan på 8,1 m² med utgang fra stue, og en overbygd østvendt altan på 5,8 m² med utgang fra soverom
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2021 utført av Takstoppdrag AS ved Trond Bertelsen.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Gulv mot grunn i betong. Lavblokken er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/gavlvegger og etasjeskillere. Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning og utlektet. Ytterkledning av fasadeplater og liggende/stående trekledning.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Følgende punkter har fått TG2:
  TG2 settes på fasader fra 1990-tallet pga alder. Fasadene er Brls ansvar.
  TG2 settes på taktekking pga alder. Taktekking er Brls ansvar.
  TG2 settes på vaskerom. Det er noe misfarging/soppdannelse i himling. Det er stedvis malingsflass og tapet er delvis løsnet noen steder. Bom registrert i flere gulvfliser, det er ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Vaskerommet fremstår med eldre standard.
  TG2 settes på servant på toalettrom, da denne er av eldre årgang.
  TG2 settes på kjøkken, med unntak av platetopp m/induksjon fra 2019. Benkeplate har en del slitasje og det er fuktutsvelling på underside ved vask og oppvaskmaskin.
  TG2 settes på noen innvendige overflater. Det mangler gulvlist v/ytterdør. Det mangler veggplate/gips i ett lite område i hjørne av bod. Det mangler overgangslist/feielist v/noen døråpninger. Skyvedørsgarderobe har behov for oppgraderinger/utbedringer. TG2 settes på påpekte punkter og eldre overflater pga nevnte forhold.
  TG2 settes på borettslagets vann- og avløpsrør pga alder.
  Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen/leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon. Selger opplyser om at det ble oppdaget i slutten av 2019 og høst 2021. Det har blitt behandlet to ganger fra Cytotex i regi av borettslaget.
  Det nevnes også at det har vært nevnt fra brl at det kan være en naturlig forekomst av rotter i området. Ikke inni boligmassen. Siden det er en elv ikke langt ifra her det vært "naturlig forekomst" av noen få rotter utenfor husene. Visstnok svært sjeldent. "Kilde vaktmester (jeg har aldri sett noen på 14 år)."
  Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
  - Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
  soppskader?:
  Litt mugg i taket på vaskerommet som vi vasker bort med klorin. Kommer om tørketrommel går l enge med lukket dør. Ventilasjon i rommet bedre om ikke bruker øverste hylle i skapet foran ven tilasjonsluke. ingen lukt ol.
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?:
  Unik VV renoverte hele badet juli 2019 inkl fikset rør inni vegg. Ved følgeskader på toalettet fra lekkasje i leiligheten over, tok borettslaget over dette, tørket rommet og reparerte vegg/tapet. Samme ved følgeskader lekkasje ovenfra i vaskerom, borettslaget ordnet det inkl maling av vegger etterpå.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  - Sikringsskap ble oppgradert i ca 2010 av Sønnico AS.
  - Nytt laminatgulv i entre/gang i 2010.
  - Ny ytterkledning på fasade mot øst i 2010/2011.
  - Altandør på soverom og ett soveromsvindu ble skiftet i 2010/2011.
  - Nye gulvfliser og nytt toalett på toalettrom i ca 2011.
  - Ytterdør ble skiftet i 2013/2014.
  - Nytt laminatgulv i stue/spisestue i ca 2015/2016. (Ikke inni lesekroken innerst i stuen)
  - Ny tapet ble montert på toalettrom i ca 2016/2017 .
  - Nytt teppe på ett soverom i 2017.
  - Ny strømmåler i juli 2017.
  - Platetopp m/induksjon på kjøkken fra 2019
  - Badedør ble skiftet i 2019
  - Badet ble renovert av Unik VVS AS, med blant annet nytt gulv, ny dusj og nye fliser sommeren 2019.
  - Vinduer i front av spisestuedel ble skiftet i 2020.

  Løsøre og tilbehør

  Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen.
  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  El. oppvarming:
  Varmekabler på bad (fra 2019).
  Fire vegghengte panelovner (av nyere årgang).
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 21 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet adkomstrett og bestemmelser om vann/kloakkledningerder i blant rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger og bruksrett til tilfluksrom.
  Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Diverse

  Selger opplyser følgende:
  Angående tvister av noe slag: Borettslaget diskuterer fremdeles med bybanen om noen forhold rundt en annen blokk.
  Angående vedtak/forslag som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld: Det er er ikke vedtatt noen påkostninger i nærmeste fremtid.
  Selger opplyser også at vaktmester har informert om at det har vært "naturlig forekomst" av noen få rotter utenfor leilighetene, da det er en elv ikke langt ifra, men selger har selv aldri sett noen rotter på 14 år.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Flott leilighet i Vestre Sælemyr Borettslag, som ligger sentralt plassert i hjertet av Fyllingsdalen og nabo til Oasen Bydelssenter, som får Bybanetrasè og sykkeltunnel som er antatt ferdig i 2022. På Oasen er det et rikelig med utvalg av butikker og servicetilbud. Fra Oasen er det også gode bussforbindelser til Bergen sentrum og øvrige bydeler. Borettslaget og nærområdet er opparbeidet med gangveier og grøntareal skjermet for biltrafikk. Det er blant annet bilfri adkomst til Oasen Bydelssenter over gangbro. Det er også gangavstand til Sælen oppveksttun som ligger en kort gåtur unna. Borettslaget disponerer gode parkeringsfasiliteter. Under 10 minutter kjøretid til Bergen Sentrum.
  Leiligheten ligger ypperlig til for den turglade, der enten en tur opp Løvstakken eller skogsturer i Kanadaskogen kan anbefales. For korte og rolige turer er gangveien rundt Ortuvannet og Lynghaugtjørna populære steder å ferdes. Ved Ortuvannet er det fotballbane, lekeplass og park som er svært populær på sommertid. Ved Lynghaugtjørna finner du Lynghaugen skole med bla. utendørs basketballbane. Lynghaugparken ligger også like ved og med frisbeegolf i parken. Det er mange spennende planer for Lynghaugparken og som vil gjøre den veldig attraktiv og flott, her er det bla. allerede komt en ny skatepark på ca. 800 m2. Det er midt i blinken for de som driver med skateboard, bmx, sparkesykkel, rollerblades, rulleskøyter og parkour. Det er også busslinje direkte til til Framohallen hvor du finner bla. fotballbaner, stor innendørshall og tennisbane.

  Adkomst

  Fra Bergen sentrum kjører du over Puddefjordsbroen og inn Løvstakktunnelen. Følg veien til rundkjøringen etter avkjørsel til Oasen/bussterminal. Ta inn til venstre Hjalmar Brantingsvei og første til høyre i neste kryss, ca. 50 meter fram finner du parkering og gjesteparkering for Vestre Sælemyr borettslag.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  Lekeklossen barnehage (3-6 år)
  Sælen oppvesttun bhg. (1-5 år)
  Lyshovden oppveksttun barnehage
  Skoler:
  Sælen skole (1-7 kl.)
  Montessoriskolen i Bergen (1-10 kl.)
  Lyshovden skole (1-7 kl.)
  Løvås skole (1-7 kl.)
  Ortun skole (8-10 kl.)
  Lynghaug skole (8-10 kl.)
  Fyllingsdalen videregående skole
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 61 261 kvm som tilhører borettslaget. Tomtearealet er felles for borettslaget. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med div interne veier, lekeplass, grøntarealer og div prydbusker/beplantning.

  Parkering

  Parkering på fellesområde. Garasjeplass tildeles etter venteliste. Mulighet for montering av elbil ladestasjon om/når man får tildelt garasjeplass. Det er uvisst hvor lang ventetiden er på garasjeplass, om dette er av betydning for kjøpet bør du kontakte styret for informasjon.
  Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Fyllingsdalen datert 23.03.1966 (80%).
  Reguleringsplan: Fyllingsdalen/Årstad. Bybanen fra sentrum til Fyllingsdalen, delstrekning 3, Mindemyren - Fyllingsdalen datert 21.06.2017 (20%).
  Reguleringsplaner under arbeid: Fyllingsdalen. Gnr 22, 23 og 24, Fyllingsdalen sentrale deler (100%).
  Hensynssoner:
  Vei støy - rød sone (2,5%).
  Vei støy - gul sone (11,5%).
  Borettslaget har solgt litt av sin eiendom til utbygging av bybanen. Den er planlagt ferdigstilt i 2022, og man må påregne at det pågår bygging ved/rundt Oasen.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4 646,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring, nedbetaling renter/avdrag andel fellesgjeld, kabel-tv/internett (grunnpakke), dugnad og div drift/vedlikehold av fellesarealer/utv bygningsmasse.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Fellesutgifter kr 4 150
  Kabel-tv kr 372
  Renhold kr 124
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18 250 i året ved bruk av Fjordkraft som leverandør.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 734 040,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 642 544,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 45 860,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr 70 117,- pr. 27.08.2021
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 26 195 424,- pr. 27.08.2021 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 90437197317, Handelsbanken
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 27.08.2021: 1.49% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 13.965
  Saldo per 27.08.2021: 26 195 425
  Andel av saldo: 70 118
  Første termin/første avdrag: 30.12.2014 ( siste termin 30.05.2028 )

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 2.471.749,- Av dette beløpet utgjør kr 70 117,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Heidi Merete Ekern Baird og Christopher Andrew Baird

  Informasjon om borettslaget

  Vestre Sælemyr Borettslag består av til sammen 360 leiligheter i 7 lavblokker, fordelt på 3- og 4 roms leiligheter.
  Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
  Adkomst leiligheter via trappeoppgang.
  Gang og trappevask utføres av renholdfirma.
  Mulighet for parkeringsplass på fellesområde & i garasjeanlegg, tildeles etter venteliste.
  Laget har felleslokale som kan leies av andelseiere.
  Dyrehold må godkjennes av styret.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
  Martrikkel/adresse:
  Borettslaget tilhører gnr. 22 og bnr. 4 og har følgende adresser:
  - Hjalmar Brantings Vei 31 - 127 (ulike nr).
  - Torgny Segerstedts Vei 172 - 190 (like nr).
  Styreleder i Brl: Påll Snorrason. Tlf: 93 23 26 53.
  For mer informasjon om Brl: http://vestresaelemyr.no/

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 50.000,-
  Tilrettelegging: kr 13.900,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visninger: kr 2.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
  Fotopakke: kr 6.500,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 70-0062/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fyllingsdalen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR70.2162

  Dato

  Sist oppdatert: 26. november 2021 kl. 13:16

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.