Solgt: 2 700 000 kr

Gjekstadveien 20B

2 750 000 kr
122 m²
4 soverom
Velkommen til Gjekstadveien 20 B
Gjekstad
Sentralt og barnevennlig beliggende selveier rekkehus på 122 kvm. med 4 soverom - Praktisk innredet, samt lettstelt tomt
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Omkostninger
  70 092 kr
 • Totalpris
  2 770 092 kr
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  122 m²
 • Bruksareal
  145 m²
 • Tomteareal
  308,1 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi ønsker alle interessenter velkommen til visning!
Gjekstadveien 20 B kan trygt kalles for både romslig og praktisk innredet, da det flere gode alternativer til soverom. Hele 1.etasje er lyst og pent innredet, og på kjøkken er det helintegrerte hvitevarer samt plass til et lite spisebord. Kjøkken er fra 2014 ( Epoq/Elkjøp) og det er rikelig med benkeplass og skapplass, samt nedsenket vask. Boligen er fint tilpasset en barnefamilie, da det er et romslig bad/wc i 2.etasje i tillegg til separat vaskerom og gjestetoalett i hovedetasje.
Det er en fin planløsning i 2.etasje som er innredet med 4 soverom, og det er en koselig luftebalkong på begge sidene av boligen.
I hovedetasjen er det plass til både spisestue og tv-stue, og det er en fint skjermet terrasse med adkomst til hage

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gjekstadveien 20B, 3218 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 87, bruksnummer 237, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 136 kvm
Totalt bruksareal: 145 kvm
Totalt primærrom: 122 kvm
Bruksareal:
Bod 5 kvm
Garasje 15 kvm
Rekkehus 125 kvm
Primærrom:
Rekkehus:
1. etasje 60 kvm: Kjøkken, stue, gang, vaskerom, entre og wc.
2. etasje 62 kvm: Bad, gang og 4 soverom.
Sekundærrom:
Rekkehus:
1. etasje 3 kvm: Bod
Bod:
1. etasje 5 kvm: Bod
Garasje:
1. etasje 15 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.2 2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering v/ Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på støpt plate på antatt gammel sjøbunn/leire. Isolert bindingsverk med utvendig stående kledning fra byggeår og innvendig plateslåtte vegger.
Vinduer av tre med tre lag glass fra byggeår. Terrassedør i stue og i soverom i 2 etasje. Glasser i fastkarmvinduer er fra 2009. Rammer av tre fra byggeår. Ytterdør fra 2015 i formpresset utførelse. Prefabrikerte W takstoler med saltaksform. Adkomst til loft via nedfellbar trapp. Rupanel som undertak. Loft er delvis gulvet. Shingel fra ca 1996 som taktekking. Takrenner, nedløp og beslag i stålutførelse. Terrasse på ca 25 kvm er oppført i tre og fundamentert til mark. Rekkverk av tre. Levegger mot naboer og bod mot levegg. Det er bygget tak over del av terrasse. Element pipestokk . Murt elementpeis med innsatts er montert i stue. Etasjeskillere av tre, antatt med isolasjon som er normalt for byggeår. Badet er oppgradert på første halvdel av 1990 tallet. Takessplater i himling.
El.anlegg fra byggeår ble oppgradert i 2014 med automatsikringer på alle kurser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
* Det har vært tildels vesentlige setninger i grunnen som har medført skjevheter i konstruksjoner = TG 2.
* Det er noe tørkesprekker og påbegynnende aldersslitasje i enkelte kledningsbord, men ingen alvorlige skader. Det opplyses at kledning har passert mer enn 50% av normal levetid = TG 2.
* Vinduer fra byggeår har ingen alvorlige skader, men de har påbegynnende alderslitasje. Terrassedører er noe trege å lukke og har aldersslitasje = TG 2.
* Noe skjevheter i takkonstruksjoner som følge av setninger i bygget = TG 2.
* Ut fra alder har taktekking passert mer enn 50 % av normal levetid = TG 2.
* Det bemerkes at takrenner og beslag har redusert restlevetid som følge av påløpt alder = TG 2.
* Det er vesentlige skjevheter i gulver i 2 etasje = TG 2.
* Det er er riss/sprekker i fliser i forkant av dusjkabinett og ved siden av dør. Det ble ikke indikert unormal fukt ved bruk av indikator og det er ingen synlige lekkasjer i underliggende rom, men det bemerkes at underliggende tettesjikt har påløpt alder og redusert rest levetid. Tettesjikt har passert normal brukstid = TG 2.
* Vridninger i plastbelegg på noen plater i taket = TG 2.
* Vaskerom: fuktsikringer i overgang gulv/vegg er ikke tilfredsstillende dersom lekkasje skulle oppstå i rommet = TG 2.
* Stedvis noe knirk og skjevheter i gulv = TG 2.
* Det bemerkes at de fleste rørføringer i boligen er fra byggeår og har således påløpt alder = TG 2.
* Det er ført ny kurs ut til vaskerom som er fagmessig isolert, men som ikke er ferdig tilkoblet og henger på vegg. Kursen er ikke støt-farlig.
* Skyvedører på garderobe går tregt og bør justeres = TG 2.
Garasje:
Garasje er oppført i tre over støpt dekke. Vippeport av tre fra byggeår. Pulltak med shingel.
Det er kondens og frost på innvendig side i taktro. Konstruksjoner har påløpt alder = TG 2.
Bod:
Bod er oppført med bindingsverk direkte på mark.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi ønsker alle interessenter velkommen til visning!
Her kan en spasere til nærmeste matvarebutikk ( ca. 5 minutter ), og det er kort vei til både skole og sentrum.
Gjekstadveien 20 B kan trygt kalles for både romslig og praktisk innredet, da det flere gode alternativer til soverom. Hele 1.etasje er lyst og pent innredet, og på kjøkken er det helintegrerte hvitevarer samt plass til et lite spisebord. Kjøkken er fra 2014 ( Epoq/Elkjøp) og det er rikelig med benkeplass og skapplass, samt nedsenket vask. Boligen er fint tilpasset en barnefamilie, da det er et romslig bad/wc i 2.etasje i tillegg til separat vaskerom og gjestetoalett i hovedetasje.
Det er en fin planløsning i 2.etasje som er innredet med 4 soverom, og det er en koselig luftebalkong på begge sidene av boligen.
I hovedetasjen er det plass til både spisestue og tv-stue, og det er en fint skjermet terrasse med adkomst til en koselig hage.
Her bor det flere hyggelige naboer, samt et mangfold av lekekamerater i nabolaget.

Oppvarming

Det er montert varmepumpe i stue, og det er peis med innsats i samme rom. Det er også varme i gulv i diverse rom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
I følge svarbrev fra Sandefjord brann og feievesen datert 11.02.2021 er det brennbart for nære feieluke/sotluke og det er plassert skap foran sotluke. Boligen ble ikke feiet den 29.08.2018 da feier ikke kom til røykrør pga. velvplate.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen i deres arkiver. Det foreligger en "Innflyttingstillatelse" fra 11.11.77.
Gjenstående arbeider er da oppramset til:
1. Installasjon av feieluke m/ brannsikker plate evt. fast stige på tak.
2. Utbedring av avtrekkskanaler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Megler opplyser at det på byggetegninger er tegnet en loftsbod + klesbod i 2.etg, som idag er innredet som et soverom. Det foreligger ingen bruksendring/godkjenning på nevnte endring av arealbruk.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
24.11.1978 - Dokumentnr: 8623 - Erklæring/avtale
Pliktig medlemskap i velforeningen

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Nåværende eier har disponert garasjeplass siden de kjøpte boligen for 10 år siden. Garasje står oppført på tomt tilhørende Velforeningen Haslebekkens, og det har ikke lykkes megler å finne noen dokumentasjon på at Gjekstadveien 20 B eier denne plassen spesifikk. Men det er tinglyst pliktig medlemskap i velforeningen på herværende eiendom.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget barnevennlig område med begrenset bilkjøring på boligfeltet. Det er også kort vei til barnehager, samt kort gangavstand Gokstad Barneskole . Flere dagligvareforretninger ligger i kort avstand som for eksempel Rema 1000 på Hegnaveien, eller Meny på Hasle. For friluftsinteresserte er det verdt å nevne kyststien som går helt ut til tuppen av Østerøya. Ønsker du deg heller en dag på stranden har du kort vei til både Lahelle og Skjellvika med flotte sandstrender og svaberg.
Det er kun ca. 3 km. til Sandefjord sentrum med alle tenkelige fasiliteter.
Her kan en trygt slippe ungene ut for lek og gøy i trygge og rolige omgivelser. Det bor flere barn i området.

Adkomst

Megler oppfordrer alle interessenter til å vise hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til alle annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på boligen. Eventuelt se vedlagt kartskisse på høyre side i FINN annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle visningsboligen.

Barnehager, skoler og fritid

Gokstad barneskole og Varden ungdomsskole. Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 308,1 kvm. Solrikt beliggende tomt som trygt kan kalles for lettstelt, med en koselig hage i forkant av boligen. Her kan en trygt slippe ungene ut for lek og gøy i trygge omgivelser.

Parkering

Garasje i felles garasjerekke på felles tomt tilhørende Velforeningen Haslebekkens.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.9.2019 avsatt til: Boligbebyggelse.
Gjekstadveien 20 B ligger i et område som er merket med flomfare på reguleringskart/kommuneplanens arealdel 2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 650,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 15.000,- pr.år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 4.775,-
Det betales en felleskostnad på kr. 700,- pr.mnd som dekker: Strøm garasje, snømåking, internett/tv fra Telenor
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 697 582,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 511 295,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2 820 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dashty Shwani og Rewan Shwani

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 37.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: alle inkl
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0041/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2141

Dato

Sist oppdatert: 06. januar 2022 kl. 13:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.