Komplett salgsoppgave

Asker terrasse 36

14 450 000 kr
288 m²
5 soverom
Stor enebolig ved Asker sentrum. 5 soverom og 2 bad. Solrik opparbeidet tomt, med flott utsikt! Velkommen til visning!
Stor enebolig ved Asker sentrum. 5 soverom og 2 bad. Solrik opparbeidet tomt, med flott utsikt! Velkommen til visning!
Terje Tveit
Presenteres av
Terje Tveit
ASKER SENTRUM
Stor enebolig ved Asker sentrum. Perfekt familiebolig. 5 soverom og 2 bad. Solrik opparbeidet tomt, med flott utsikt!
 • Prisantydning
  14 450 000 kr
 • Omkostninger
  362 592 kr
 • Totalpris
  14 812 592 kr
 • Byggeår
  1951
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  288 m²
 • Bruksareal
  383 m²
 • Tomteareal
  1 153,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Boligen er stor og behaglig med gasspeis. Billig å varme opp med varmepumpe. Først og fremst er det utsikten og nærheten til Asker som gjør denne boligen fantastisk.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Praktfull eiendom i et av Askers mest populære boområder. Sentralt beliggende et steinkast fra Asker sentrum. Eiendommen sogner til de gode og etterspurte skolene Jansløkka og Solvang. Kort vei til flotte naturopplevelser. Semsvannet og Skaugumsåsen anbefales for store og små. Boligen går over tre plan og har en praktisk planløsning og egen kinosal! Åpen løsning mellom stue, kjøkken og spisestue med mulighet for flere soner, gasspeis og flotte solrike uteplasser. Denne eiendommen må oppleves!
Kort fortalt:
- 5 romslige soverom
- 2 bad, to toalettrom og eget vaskerom
- To store uteplasser med sol hele dagen
- Utsikt mot Oslofjorden
- Dobbeltgarasje med to elbil-ladere
- Kort vei til butikker og Trekanten senter
- Usjenert og stille område
- Mye lagringsplass
- Kinorom og flere stuer

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Asker terrasse 36, 1384 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 2, bruksnummer 131, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 415 kvm
Totalt bruksareal: 383 kvm
Totalt primærrom: 288 kvm
Bruksareal:
Enebolig 383 kvm
Primærrom:
Underetasje samlet: 65 kvm:
- Underetasje 2: 35 kvm: Vindfang, kjøkken, kino, wc
- Underetasje 3: 30 kvm: Entré, hall, vaskerom
1. etasje 144 kvm: Trappegang, 2 soverom, gang, bad, stue/spisestue, kjøkken, wc
2. etasje 79 kvm: Gang, bad, 3 soverom
Sekundærrom:
Underetasje samlet: 95 kvm:
- Underetasje 1: 65 kvm: Garasje og lager
- Underetasje 3: 30 kvm: 3 boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2021 utført av Tømrermester Truls Stokker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1951. Tilbygget på 60- og 70-tallet, samt i 2010. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i betong. Over grunnmur har bygningen yttervegg av bindingsverk i tre. Utvendig fasadekledning består av ytterpanel. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass og doble glass. Ytterdører med karmer og dørblad i tre med isolerglass. Leddport i stål til garasje. Saltakkonstruksjon i tre. Takutstikk og vindskier i tre. Undertak av rupanel. Flat takkonstruksjon på garasje. Yttertekking av glasert teglstein. Membran på flatt tak. Takrenner, nedløp og beslag i stål. Trebjelkelag mellom 1. etg. og 2. etg. Støpt gulv i u. etg. og del av 1. etg.Ukjent utførelse på drenering/fuktsikring av konstruksjon under terreng. Grunnmurspapp er ikke synlig over terreng.
VVS
Utvendig avløp antatt i støpejern. Vannrør antatt i kobber. Innvendig avløp i støpejern og noe plast. Vannrør i kobber. Stoppekran i garasje. Stakeluke for avløp i garasje. 300 liter varmtvannsbereder plassert i 1 bod i u. etg. 2 stk. luft/luft varmepumper. Naturlig ventilasjon i boligen.
Elektrisk anlegg
3-faset inntak 63 amp. hovedsikringer. Sikringsskap med automat- og skrusikringer. Sikringsskap plassert i 1.etg. og i u.etg. El-anlegget ble kontrollert og godkjent i 2017 iht. eiere.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Det er gitt TG 2 på følgende:
Tilstandsgrad er satt grunnet alder/utidsmessighet og avvik.
- Utvendig værslitt kledning.
- Noe store åpninger i rekkverk på innvendig tapp (krav er maks 10 cm iht. TEK17). Smal trapp med lav høyde til u. etg.
- Mangelfullt rekkverk -på utvendig betongtrapp. Krav etter TEK17.
- Noe avvik i gulvenes horisontalplan registrert.
- Bad i 1. etasje. Det er ikke fuktsikret ved rørgjennomføringer. Det er lokalt fall til sluk, men det er ikke tilstrekkelig fall iht. forskrift. Det er ikke tilluft ved dørterskel.
- Bad i 2. etasje. Badet har mangelfull finish. Bom i fliser. Det er ikke tilluft ved dørterskel.
- Vaskerom i underetasje. Det er ikke synlig membran ved sluk. Utførelsen var normal på oppføringstidspunktet. Normal brukstid på 30 år er lagt til grunn for vurderingen.
- Eldre røropplegg i hele boligen. Skiftet noe til 2 bad i ca 2007 og i ca. 2016.
- Noe bedre ventilering i boligen generelt anbefales.
- Det er ikke rekkverk på støttemuren ved inngang. I strid med TEK17.
Det er gitt TG 3 på følgende:
- Drenering. Symptomer i del av u. etg. indikerer sviktende fuktsikring av grunnmur.
- Det er ikke ventilering i vaskerommet - vindu benyttes.
Sammendrag fra selgers egenerklæring:
- Slitt fug på bad i 2. etg, sprekk i gulvflis. Sveisemembran ble lagt av våtromsekspert. Flislegging gjort av ufaglært.
- Comfort skiftet trykkreguleringsventil, Ellers er det meste i huset gjort av ufaglært.
- Noe krystallisering på kjellervegg og i hybel.
- Nytt garasjetak i 2013/2014.
- Asker og Bæreum skiftet elektrisk anlegg til automatsikringer, la in 3-fas og elbil-lader og en del diverse arbeider. En del små elektrisk er gjort av ufaglært. Anlegget er kontrollert av Hafslund for 5-6 år siden og mangler ble rettet av Asker og Bærum Elektro.
- Montert 32 Ampere ladekontakt i garasje.
- Vegg i kjøkken er fjernet (Lim-tre-bjelker er kalkulert og lagt in for bæring).
- Bad i 2. etg. er utvidet.
- Mottatt nabovarsel fra et par naboer.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Eiendommen er oppgradert med følgende arbeider de senere år:
- Nytt tak med sort glasert takstein i 2017
- Ny balkong på baksiden, samt stor terrasse på baksiden av boligen
- Stenlagt oppkjørsel
- De fleste vinduer er trelags glass. Skiftet flertallet av vinduer og ytterdører siste 10-15 år.

Standard

Spennende enebolig over tre plan i gangavstand til Asker sentrum. Adkomst til boligen gjennom entré i både underetasje og 1. etasje. Boligens 1. etasje består av gang, 2 soverom, bad, toalettrom, stue/spisestue og kjøkken. Opp i 2. etasje finner vi gang, bad og 3 soverom. Underetasjen består av entré, hall, vaskerom, kjøkken, kino, toalettrom, garasje, lager og tre boder.
***
1. ETASJE
Stue og spisestue
Innbydende og luftig stue med åpen løsning til spisestuen og kjøkkenet. Gulvet er belagt med lys parkett og veggene er slette og hvitmalte. Rommet har store vindusflater og godt med dagslys. Mulighet for flere soner og møbleringer. Moderne gasspeis er plassert i midten av stuen. Fra deler av stuen er det utsikt mot Oslofjorden. Det er to varmepumper i stuen som beholder temperaturen innendørs behagelig sommer og vinter. Fra stuen og kjøkkenet er det utgang til takterrassen med flott utsikt, og på motsatt side er det adkomst til en markterrasse.
Kjøkken
Moderne kjøkken med innredning fra 2006. Slette fronter i mørk brunsvart farge med tremønster. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i stål og ett-greps armatur. Integrert koketopp, stekovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Kun integrerte hvitevarer medfølger. Over koketoppen er det ventilator med utblåsning og downlights i himling. Forlenget kjøkkenbenk og muligheter for barstoler ut mot spisestuen.
Bad
Våtrom fra byggeår. Rommet ble overflateoppusset i 2016. Dokumentasjon for utførelse av fuktsikring er ikke forevist. Det er lokalt fall til sluk. Materiale i sluk er støpejern. Gulv og vegger, samt deler av himling i dusjsonen er belagt med fliser. Innebygget gulvstående benk belagt med mosaikkfliser. Servant og ett-greps armatur. Det er speil på veggen over servant. Rommet har badekar og elektrisk vifte i himling.
Toalettrom
Separat toalettrom ved badet i 1. etasje. Vegger og gulv er belagt med mørke fliser. Vegghengt toalett.
Soverom
To av boligens fem soverom er lokalisert i 1. etasje. Det ene soverommet er stort og har god plass til dobbeltseng og nattbord. Her er det skyvedørsgarderobe langs den ene veggen. Det andre soverommet i 1. etasje er utmerket til barnerom eller kontor.
***
2. ETASJE
Bad
Romslig bad med flere soner innredet i 2007 iht. eier. Det er fliser på gulv og vegger i beige farge. Dekorflis i dusj og deler av gulv. Det er fall til sluk. Materiale i sluk er plast. Det er synlig membran ved sluk. Midt i rommet er det dusjsone med to dusjer og glassvegger. I hjørnet er det et større massasjebadekar. Gulvstående toalett og servant i tilknytning til denne. Servantskap med mye plass til oppbevaring og benkeplass. Her kan du ha et lite sminkehjørne. Dobbelservant og speil på vegg. Ventil i vegg. Fra badet er et utgang til balkong.
Soverom
De resterende tre soverommene ligger i 2. etasje. Et stort soverom og to som er litt mindre. De minste rommene er fortsatt av god størrelse og har innebygde garderobeskap i veggen.
***
UNDERETASJE
Kino
I underetasjen er deler innredet som et kinorom. Dette finner du ikke i alle boliger!
Kjøkken
Enkelt utstyrt kjøkken i tilknytning til kinoen. Innredning med lyse slette fronter og benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i stål. Innredning fra rundt 2006.
Vaskerom
Våtrom fra byggeår med fliser på gulv. Malt mur på veggene. Det er fall til sluk. Materiale i sluk er støpejern. Rommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er god plass til tørking av klær og oppbevaring av strykebrett, støvsuger mm. Det er ikke ventilering i rommet, vindu benyttes.
Toalettrom
Separat toalettrom i underetasjen. Flislagte gulv og vegger i mørk farge Gulvstående toalett og vegghengt servant.
Lagringsplass
Boligen har tre store boder, samt et gammelt fyrrom i underetasjen.
***
Overflater
Gulv: Fliser og parkett
Vegger: Fliser, malte flater, panel og tapet
Himling: Fliser, malte flater, himlingsplater

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kinoen og utemøblene kan kjøpes separat etter avtale med selger hvis ønskelig.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved bruk av elektriske panelovner og gulvvarme i kombinasjon med to varmepumper og gasspeis i stuen.
Eiendommen har en nedgravd oljetank. Selger opplyser om at denne er sanert og fylt igjen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1951.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for den opprinnelige boligen på eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger ferdigattest for påbygging av eiendommen datert 24.12.1974.
Det foreligger godkjent dispensasjon for ettergodkjenning av dobbeltgarasje med bod fra kommunen datert 19.03.2019.
Innredning av rommene i underetasje til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 861, tinglyst 08.02.1952, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse, gjerde og vann/kloakkledning. Skjøte og kontrakt fra 1952.
Dagboknr 9470, tinglyst 09.12.1953, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Tillatelse for Asker vann- og kloakkvesen til å stenge av hovedstoppekran, tilgang til eiendom for vedlikehold og reparasjon mm.
Dagboknr 4873, tinglyst 17.09.1965, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Tillatelse for Asker vann- og kloakkvesen til å stenge av hovedstoppekran, tilgang til eiendom for vedlikehold og reparasjon mm.
Dagboknr 128094, tinglyst 14.09.2005, type heftelse: Skjønn. Sak 02-0999 B/01 Gjelder jernbanetunnel. Kartverket har ikke dokumentet, det er hos Tingretten. Ut fra kartene til Asker kommune fremkommer det at jernbanetunnelen går under boligen og store deler av nærområdet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen de siste fire årene og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand ut over det som er nevnt i egenerklæringen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et attraktivt område, med svært sentral beliggenhet i Asker sentrum. Det er kort vei til skoler og barnehager, samt til det store tilbudet Asker har å tilby. Asker byr på et moderne handelssentrum med spennende arkitektur, gågater og hyggelige butikkområder. Her finner du også et blomstrende kunst-, kultur- og uteliv. Asker kulturhus er en flott møteplass for alle, med blant annet stor teater/konsertsal, kino, galleri og ungdomsklubb, og ligger i umiddelbar nærhet til boligen. Asker museum er også verdt et besøk.
Eiendommen har nærhet til flotte tur- og friluftsområder. Blant annet ligger Semsvannet, med flotte turstier, bade- og fiskemuligheter, kun 3,5 km unna. Boligen har også nærhet til Vestmarka, Hvalstrand og Oslofjorden, som byr på gode rekreasjonsmuligheter. Hvalstrand bad med det kjente stupetårnet og den langgrunne stranden er en favoritt hos barna.
Det er kort vei til kunstgressbane på Asker stadion (Føyka), eller til Askerhallen som er en kombinert idretts- og ishall. Ved hallen ligger Risenga svømmehall som er et flott badeland med alle fasiliteter. I tillegg er det treningssenter, lysløyper, tennisanlegg og ridesenter i området.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort gangavstand til Trekanten, et populært kjøpesenter og samlingspunkt i sentrum. Senteret har 75 butikker og 800 parkeringsplasser. Sandvika Storsenter og Liertoppen kjøpesenter ligger også godt inne rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Det tar ca. 8 min å gå til togstasjonen i Asker sentrum. Ved å benytte bil tar det ca. 1 min til Asker sentrum, 10 min til Sandvika, 17 min til Drammen, 23 min til Oslo S, samt 51 min til Oslo Lufthavn.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse nederst i annonsen på krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
L'Eikestua barnehage
Furuly Barnehage
Solgården barnehage
Skoler:
Jansløkka barneskole
Solvang ungdomsskole
Asker videregående skole
Bleiker videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor og romslig eiet tomt på 1 153 kvm. Tomten er pent opparbeidet med stensatt innkjørsel og gårdplass, plen, støttemur, prydbusker, trær og diverse beplantning. Eiendommen er planert og egner seg godt til lek og morro for hele familien. Her er det god plass til både trampoline og ballspill. Det er flere eldre epletrær på tomten.
Boligen har flere flotte uteplasser. Med uteplass på hver sin side av huset får du utnyttet alle døgnets soltimer. Tomten har svært gode solforhold, fra soloppgang til solnedgang. Fra stuen og kjøkkenet er det utgang til takterrassen med flott utsikt, og på motsatt side er det adkomst til en markterrasse.

Parkering

Eiendommen har en stor garasje med plass til to biler. Det er en biloppstillingsplass utenfor, samt stor oppkjørsel med plass til mange gjester. Det er montert to stykk ladepunkt for elbil i garasjen. Den ene er 16 A og den andre 32 A.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Asker terrasse, Askergårdene (id 02207) datert 18.09.1980 og reguleringsplan Nytt dobbeltspor Hønsveien - Asker stasjon (id02204E) datert 22.05.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for Nåværende Boligbebyggelse, Boligområder med spesielle kvaliteter, type A, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Selger opplyser om at det skal bygges på nabotomten på baksiden av boligen mot Asker sentrum, Askerveien 26 (gnr. 2 bnr. 121).
Det fremkommer av kartene til Asker kommune at det også kommer et nybygg/tilbygg på eiendommen i Asker terrasse 39A.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter fakturert for 2020 er kr 13 435,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er pt. ikke montert vannmåler i boligen. Kjøper overtar ansvaret for dette. Det er et krav fra Asker kommune at alle boliger skal ha vannmåler beregnet for fjernavlesning før 2021. Har du ikke vannmåler fra før, må du kontakte et godkjent rørleggerfirma som bestiller vannmåler for deg. Se: https://www.asker.kommune.no/vann-og-avlop/vannmaler/ for mer informasjon.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8 863,-.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Selger har ikke bebodd eiendommen de siste fire årene og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen ut over det som er nevnt.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 539 574,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 9 142 466,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14.812.592
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jenny Adler og Mikael Adler

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Provisjon av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0117/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.21117

Dato

Sist oppdatert: 22. september 2021 kl. 10:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.