Komplett salgsoppgave

Stavangergata 46A

4 180 000 kr
54 m²
2 soverom
Velkommen til Stavangergata 46A!
Velkommen til Stavangergata 46A!
Pernille Enger Lunn
Presenteres av
Pernille Enger Lunn
Sagene/Bjølsen
Lys og gjennomgående 3-roms på Bjølsen|Meget attraktiv og sentral beliggenhet ved Voldsløkka|Vv, fyr og internett inkl.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 180 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  327 000 kr
 • Omkostninger
  9 276 kr
 • Totalpris
  4 516 276 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  4 903 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Pernille Enger Lunn har gleden av å presentere Stavangergata 46A - En lys og romslig 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet på sjarmerende Bjølsen. Dette er en bolig for deg som ønsker å bo tilbaketrukket i rolige omgivelser med Voldsløkka som nærmeste nabo, samtidig som du har gangavstand til alt av servicefasiliteter.
 • Effektiv planløsning
 • Varmtvann, fyring og internett inkl. i felleskostnadene
 • Felles takterrasse med gode solforhold og flott utsikt
 • Attraktiv beliggenhet med nærhet til flotte grøntområder og alt av servicefasiliteter
 • Fellesvaskeri og bod i kjeller Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Stavangergata 46A, 0467 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 222, bruksnummer 183, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 233, Stavangergata borettslag, organisasjonsnummer 950 167 688

  Innhold

  Totalt bruksareal: 54 kvm
  Totalt primærrom: 54 kvm
  Bruksareal:
  2. etasje, 54 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
  Primærrom:
  2. etasje, 54 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
  I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 5 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.04.2022, utført av Murmester og Takstmann Narve Helle AS.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  Tilstandsgrad 2:
  Bad:
  - Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".
  - Vindu/dør med ikke-fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
  - Dørgerikt som ligger mot dusjvegger har fuktskader.
  - Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Sluket er plassert inntil vegg. Anbefalt avstand fra vegg er 30 cm.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  - Drensåpning fra sisternekasse mangler.
  - Det er registrert symptom på fuktskader.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om baderommet. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
  Hentet fra selgers egenerklæringsskjema:
  9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
  - Ja, veggdyr i juni 2021. Dette forsvant etter håndtering av Norsk Hussopp Forsikring.
  12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, i regi av borettslaget. Ble skiftet vinduer i 2016/2017 og pusset opp fasade. Usikker på hvilket firma.
  14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
  sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, kontroll av elektrisk anlegg i leiligheten 23.05.2016.

  Standard

  Entré:
  Innbydende entré med plass til oppheng av yttertøy og skoskap. Det er installert calling-anlegg i entréen for enklere tilgang for gjester. Fliser på gulvet og malte, slette plater på veggene.
  Stue/kjøkken:
  Lys og romslig stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Her er det god plass til sofagruppe med tilhørende TV-løsning. Kjøkkenøya skaper et naturlig skille mellom stuen og kjøkkenet, og er samtidig en perfekt spiseplass. Kjøkkenet er fra 2008 og antatt fra IKEA. Det er innredet med slette, hvite fronter, benkeplate av laminat, fliser over kjøkkenbenk. komfyr m/induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Avtrekksvifte over kjøkkenbenk. 1-stavs parkett på gulv og malte plater på vegger. Samtlige hvitevarer medfølger.
  Bad:
  Lyst og pent bad som ble renovert i 2008. Baderommet er innredet med vegghengt toalett, dobbel servantbenk i heltre eikeplate m/vask og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er lagt foliemembran på gulv og støpt badegulv med varmekabler og fliser. Vegger er belagt med fliser og spotter i tak. Avtrekksvifte.
  Hovedsoverom:
  Hovedsoverommet er av svært god størrelse, og har god plass til dobbeltseng med nattbord, stort garderobeskap og skrivebord om ønskelig. De store vindusflatene bidrar til rikelig med naturlig lysinnslipp, og rommet oppleves som svært lyst og luftig.
  Soverom 2:
  Soverom 2 er også av god størrelse, og har plass til dobbeltseng med nattbord og et romslig garderobeskap. Soverommet vender ut mot hyggelige Voldsløkka og har utsikt mot Holmenkollen. Rommet har godt med naturlig lysinnslipp, og oppleves som luftig.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Oppvarming via radiatorer, samt varmtvann. Elektriske varmekabler i gulv på baderom.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.
  Det foreligger en approbasjon (godkjennelse) fra 11.06.1952. Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
  Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledninger, avtale om adkomstrett, bestemmelser om veg og bruksrett.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Stavangergata 46A har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Bjølsen, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
  I området finnes et rikt utvalg av kaféer og spisesteder, blant annet Norð Bjølsen, Bjølsen sushi og Bubbletea, Nydalen Grill/Kebab, Tiffany´s og China Star restaurant. Du finner også et godt utvalg av dagligvareforretninger, som Meny, Rema 1000, Kiwi og Joker. Kun noen minutter unna leiligheten finner du dessuten Storo Storsenter, et av Norges største kjøpesentre, med 140 butikker, kaféer, spisesteder og helsetjenester. Sandaker Senter ligger også i nærheten av leiligheten. Her finner du vinmonopol, apotek, Coop Mega, Ark bokhandel, Mester Grønn og diverse andre forretninger.
  I Stavangergata kan en urban livsstil lett kombineres med flotte grøntområdet og gode turmuligheter. Borettslaget grenser til Voldsløkka, hvor du finner et stort gressområde, med et høyt antall idrettsbaner for blant annet fotball, volleyball og tennis, samt en innendørs skatehall og turstier. Dette gjør plassen perfekt for å utøve alle mulige varianter av ballsport og andre fritidsaktiviteter.
  Du finner også Bjølsenparken, Sageneparken og Torshovparken i området. Like ved Bjølsenparken, som er en grønn oase med parsellhager og lekeområde, ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med Portveien 2. Fra leiligheten har du også nærhet til Akerselva, hvor du enten kan gå ned til sentrum, eller helt opp til Maridalen og videre til Nordmarka.
  For deg som er glad i å trene finnes det en rekke treningstilbud i nærområdet, blant annet treningssentrene Imperia Gym, SATS Sagene, CrossFit Sagene, Fresh Fitness Storo og Mudo Gym Torshov. Myrens Treningssenter, hvor du kan benytte deg av treningssenteret, squashavdelingen eller gode tilbud på Klatreverket, ligger kun en 5-minutters biltur fra leiligheten.
  Området har et svært godt kollektivtransporttilbud, med både buss, trikk og t-bane. Buss nr. 37 (Helsfyr - Nydalen) og nr. 54 (Tjuvholmen - Kjelsås Stasjon) går fra Bjølsen busstopp, kun 3 minutters gange fra leiligheten. T-banen fra Nydalen ligger ca. 10 minutters gange fra leiligheten, og tar deg til Oslo S på kun 15 minutter. Nærmeste holdeplass for trikk er Sandaker Senter med linjene 11, 12 og 18.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  - Margarinfabrikken barnehage (1-6 år)
  - Montessoribarnehage Solsikken Maristova (1-3 år)
  - Bjølsen barnehage (1-6 år)
  Barne - og ungdomsskoler:
  - Fernanda Nissen skole (1. - 7. kl.)
  - Bjølsen skole (1. - 10. kl.)
  - Nordpolen skole (1. - 10. kl.)
  - Vestre Aker skole (8. - 10. kl.)
  - Morellbakken skole (8. - 10 kl.)
  Videregående skoler:
  - Nydalen videregående skole
  - Blindern videregående skole
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 2 368 kvm som tilhører borettslaget. Felles opparbeidet uteareal med gangveier, plenareal, beplantet med trær og rosebusker.

  Parkering

  Borettslaget har 8 plasser i parkeringsanlegg i nabogården som leies ut til beboere. Plassene fordeles etter venteliste. Garasjeplass følger ikke leilighet ved flytting. Separat oppsigelse til styret av garasjeplass ved flytting. Borettslaget har avtale med parkeringsselskap om kontroll av fellesarealene.
  Gateparkering etter områdets bestemmelser.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 01.10.1987.
  Reguleringsbestemmelsene er erstattet med kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262.
  Saker i området:
  - Saksnummer 201719253, Stavangergata - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering. Se mer: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201719253
  - Saksnummer 201814722, Voldsløkka idrettspark - Bestilling av oppstartsmøte - Idrettsanlegg. Se mer: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201814722
  - Saksnummer 201909681, Uelands gate 85 - Oppføring av skolebygg og rehabilitering av eksisterende bygg - Voldsløkka skole. Se mer: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201909681&wfl=Y&Dateparam=05/03/2022&sti=
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4 903,- pr. mnd. og inkluderer varmtvann, fyring, internett, kommunale avgifter, forsikringer, forretningsfører, drift og vedlikehold mm.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader kr 4.774,-
  Internett kr 129,-
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.525,- pr. år.
  I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 4.046 kwh pr år.
  Styret har avtale med OBOS OpenNet AS om bredbåndsleveranse. Det er kun kollektiv avtale om brebånd, evt. TV-signaler må hver leilighet bestille selv.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 124 456,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 048 041,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 24 425,- pr. 31.12.2021.
  Andel fellesgjeld er kr 327 000,- pr. 01.04.2022.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 55 076 561,- pr. 05.04.2022 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: HANBA1-83987161933
  Restsaldo: kr. 55.076.561,-
  Restløpetid: 19 år
  Term pr. år: 12
  Type: A
  Type rente: Flyt
  Rente: 1,95%
  Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring som ikke er iverksatt pr dags dato.
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 516 276,-. Av dette beløpet utgjør kr 327 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Dina Margrethe Støve

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Stavangergata borettslag.
  Borettslaget består av 260 andelsleiligheter.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
  Dugnad må påregnes.
  Beboere må søke styret om tillatelse til dyrehold og er selv ansvarlig for at dyret ikke er til sjenanse for andre beboere. Hunder skal holdes i bånd i fellesarealene.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2019: Rens ventilasjonsanlegg
  2019: El-bil ladeanlegg på garasjeplasser
  2017: Rehabilitert bunnledninger
  2016: Fasade rehabilitering
  2016: Nye vinduer i 2. - 7. etasje
  2016: Rehabilitert tak
  2015: Oppussing innvendige korridorer
  2015: Nye postkasser
  2015: 5 nye andelsleiligheter
  2015: 9 nye andelsleiligheter
  2014: Bad/WC etablering
  2012: Elektrisk rehabilitering
  2012: Brannvarslingsanlegg installert
  2012: Nye porttelefoner
  2012: Overgang fjernvarme
  2011: Nye avfallsbrønner
  2011: Nye boder loft og kjeller
  2011: Nytt fellesvaskeri kjeller
  2010: Ny heis
  2010: Dører/branndører installert
  2009: Forprosjekt OBOS Prosjekt
  2008: Nye gulvbelegg og postkasser
  2001: Maling av korridorer og trappeoppganger
  1991: Rehabilitering av fasadene
  1988: Utskifting av vinduer
  Planlagte påkostninger:
  Styreleder informerer om at det ikke planlagt noen større prosjekter i borettslaget for 2022.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 52-0035/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR52.2235

  Dato

  Sist oppdatert: 08. august 2022 kl. 17:14

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.