Solgt: 12 650 000 kr

Ekebergveien 11A

12 500 000 kr
246 m²
5 soverom
Velkommen til Ekebergveien 11A
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
Sjelden anledning på Bekkestua
Innholdsrik enebolig med attraktiv og solrik beliggenhet - Garasje - Pent opparbeidet tomt - Utsikt - Nærhet til T-bane
 • Prisantydning
  12 500 000 kr
 • Omkostninger
  313 842 kr
 • Totalpris
  12 963 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1946
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  246 m²
 • Bruksareal
  258 m²
 • Tomteareal
  1 011,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ekebergveien 11A - En flott enebolig med meget attraktivt og solrikt beliggende i stille og rolige omgivelser.
Innholdsrik enebolig med moderniseringsbehov som fremstår lys og hyggelig. Boligen har en god og praktisk planløsning bestående av bl.a. lys stue med peis, stor spisestue, lekkert kjøkken fra 2014, 2 bad, 2 toalettrom, separat vaskerom, 3 soverom på samme plan og innredet loft, brukt som soverom. Utvendig er det to fine uteplasser, garasje og en stor solrik hage.
Boligen ligger i et område som passer ypperlig for barnefamilier med gangavstand til skoler, barnehager, fritidsaktiviteter og offentlig kommunikasjon. Det er for øvrig også gangavstand til dagligvareforretninger som gjør hverdagene enklere for travle familier.
Tilstøtende tomt i nr. 9C er samtidig lagt ut for salg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ekebergveien 11A, 1356 BEKKESTUA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 8, bruksnummer 239, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 285 kvm
Totalt bruksareal: 258 kvm
Totalt primærrom: 246 kvm
Bruksareal:
Enebolig 258 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Underetasje 68 kvm: Trapperom/tv-stue, toalettrom, vaskerom, gang og kontor.
1. etasje 163 kvm: Vindfang, hall/trapperom, toalettrom, 2 baderom, kjøkken, spisestue, stue, hobbyrom, gang og 3 soverom.
Loftsetasje 15 kvm: Trapperom/gang og 2 soverom
Sekundærrom:
Enebolig:
Underetasje 12 kvm: 2 boder.
+ Delvis overbygget nordvest-vendt terrasse på ca. 27,2 kvm, hvorav ca. 17,9 kvm er overbygget.
+ Kaldloft med tilgang fra dør i loftstue
+ 2 krypkjeller med adkomst fra bod i underetasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.09.2020 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligen er bygget i 1946 og tilbygget i 1975.
Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Grunnmur:
Grunnmur av typen mur (sparemur) og lettklinkerbetong, fra byggeår og tilbygningsår. Utvendige pussede og malte overflater.
Drenering:
Drenering fra byggeår og utbygningsår. Ingen synlig grunnmurspapp langs yttervegger.
Yttervegger:
Yttervegger av bindingsverkskonstruksjon, utvendig kledd med malt trepanel. Utvendig kledning ble sist gang malt i 2012.
Yttertak:
Takkonstruksjon av tre i vinklet saltaks form, utvendig tekket med betongtakstein.
Vinduer:
Vinduer av eldre dato med trerammer med 1+1 lags glass og 2 lags glass. Vindu med blyglass. Vinduer fra 1975, 2005, 2007 og 2012 med trerammer har 2-lags glass.
Ytterdører:
- Entredør av typen trefiber.
- Utgangsdører av typen tre.
- Terrassedør fra 2007 og 2014 med trerammer og 2-lags glass.
Terrasse:
- Utgang fra kjøkken til nordvest-vendt terrasse på ca. 27,2 kvm, hvorav ca. 17,9 kvm er overbygget.
- Utgang fra spisestue og soverom A via trapp til terreng. Gulvflater av stein og terrassebord, rekkverk av malt trepanel og levegg av malt trepanel. Belysning samt stikkontakt på vegg.
Innvendige trapper:
Innvendige trapper av tre i lakket utførelse med rekkverk av tre i lakket utførelse.
Ildsteder:
Murt åpen peis og Dovre kombinert parafin/peisovn med glassfront i stue i 1. etasje. Pipeløp av typen enkeltløp.
Brann:
Boligen har trådløse seriekoblede røykvarslere tilkoblet alarmanlegg og brannslukningsapparat.
Elektriske anlegg:
Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen åpent anlegg. Sikringsskap har skrusikringer og enkelte kurser med automatsikringer. Skap er plassert på vegg i gang i underetasje. Hovedsikringer har 3 x 63 Amp.
VVS:
- Vannrør av kobber, hovedsakelig av typen skjult anlegg. Delvis synlig på baderom, toalettrom, vaskerom og i kjøkkeninnredning. Avløpsrør av typen pvc og typen støpejern. Oso varmtvannsbereder fra 2001 på 198 liter er plassert i hjørne av vaskerom.
- Kombinert parafin/peisovn i stue (ikke i bruk). Innvendig tank for parafin er plassert i "fyrrom" i underetasje.
- Boligen har naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk fra kjøkken.
Stikkledninger:
Stikkledninger i grunn av typen støpejern, fra byggeår.
Frittstående byggverk:
Frittstående garasjebygning på ca. 18,3 kvm (2,39 x 5,39 m). Gulvflater av betong, yttervegger og bærende konstruksjoner av murkonstruksjon med utvendig malte overflater. Takkonstruksjon av tre i saltaks form, utvendig tekket med betongtakstein. Garasjen har vippepprt, belysning i tak og stikkontakter på vegg. Lagerloft med lav takhøyde over garasje.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Baderom A: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Det ble observert riss/sprekker i flisfuger og i 1 veggflis i dusjhjørnet. Dette kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Elementet/materialet på gulvflater har en brukstid som tilsier at det er hensiktsmessig å holde det under en viss oppsikt. Det betyr at strakstiltak ikke vurderes å være påkrevd, men at det innen rimelig tid bør vurderes å planlegge tiltak. Sluk av typen støpejern har ikke klemring og er derfor spesielt utsatt for fuktskader/lekkasjer.
- Baderom B: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Elementet/materialet på gulv og vegger har en brukstid som tilsier at det er hensiktsmessig å holde det under en viss oppsikt. Det betyr at strakstiltak ikke vurderes å være påkrevd, men at det innen rimelig tid bør vurderes å planlegge tiltak. Eldre sluk uten klemring. Dette er noe som kan medføre at fukt kommer inn i konstruksjonen.
- Vaskerom: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Det ble observert stedvis "bom" i fliser, spesielt foran utslagsvask. Dette innebærer at fliser har manglende vedheft til underlaget. Det ble observert mindre skader i enkelte fliser. Sluk av typen støpejern har ikke klemring og er derfor spesielt utsatt for fuktskader/lekkasjer.
- Toalettrom underetasje: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Toalettrom 1. etasje: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Rom under terreng: Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning - anbefaler mer kontrollerbar ventilering. Synlige fuktmerker på vegg i bod som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Kjellervegger er stedvis utlektede fra grunnmuren. Ut fra husets byggeår vurderes denne utførelsen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Dette er ikke noe spesielt for akkurat denne boligen, men tilsvarende andre boliger vil normalt ha samme risikovurdering ut fra byggeår og utførelse.
- Krypkjeller: Ventileringen av krypekjelleren kan ikke bekreftes å være tilstrekkelig. Krypekjellerene har begrenset adkomst (luker høyt oppe på vegg) for inspeksjon og undersøkelser. Det nevnes at konstruksjonen erfaringsmessig er en risikokonstruksjon. Det ble observert organiske materialer som er lagret i krypekjelleren, noe som er uheldig.
- Loft: Skråtak bærer preg av alder/slitasje, spesielt i loftsstue. Takflater har behov for overflatebehandling.
- Innvendige trapper: Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens forskrift. Mellomrom mellom spiler i rekkverk har for stor avstand (maksimum 100 mm). Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp.
- VVS: Eldre varmtvannsbereder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Hovedrør for vann og avløpsledninger har en alder som tilsier at mer enn 50% av anbefalt brukstid er passert. Det tilsier at gjenværende restlevetid er usikker.
- Vinduer: TG2 gis vinduer fra 1975 og eldre. Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.
- Yttertak: Slitasjegraden på tekkingen (ink. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Det ble observert større mengder med mose på taktekkingens nordvendte overflater. Restlevetiden er derfor usikker. Skorsteinen har stedvis synlige slitasjesymptomer.
- Drenering: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut fra alderen på drenssystemet. Det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men dreneringen i denne bygningen vurderes være passert med mer enn 50% av anbefalt brukstid. Det er således noe en kjøper må forholde seg til også i liknende aldersbetingede bygninger/boliger.
- Stikkledninger og tanker: Avløpsledninger i grunnen har en alder som tilsier at mer enn 50% av anbefalt brukstid er passert. Det tilsier at gjenværende restlevetid er usikker. Olje/parafintank i kjelleren. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Av denne grunn hefter det en stor usikkerhet mht. tilstand.
TGUI (ikke undersøkt):
- Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.
- Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunnens eksakte beskaffenhet er ukjent.
Sammendrag av selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene?: Noe sprekker nederst på fliser i dusj på hovedbad. Tettet med silikon.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?: Noe fukt nederst på vegger i kjellerbod, verktøybod og toalett. Pusset og malt for ca tre år siden. Kjenner ikke til noe etter det ble malt.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe?: Pusset om murt utenpå pipe pga utvendig avskalling.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen?: Maur om våren som holdes borte med middel.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?: I forbindelse med skifting av kjøkken i 2014. Utført av elektriker. Sondre Nervold var byggeansvarlig.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott enebolig med en meget attraktiv og solrik beliggenhet i stille og rolige omgivelser. Denne innholdsrike eneboligen går over 3 plan og fremstår lys og hyggelig, og har en god og praktisk planløsning bestående av blant annet en lys stue med peis, stor spisestue, lekkert kjøkken fra 2014, 2 bad, 2 toalettrom, separat vaskerom og 5 soverom. Utvendig er det to hyggelig uteplasser, garasje og en stor solrik hage.
Kjøkken:
Lekkert kjøkken fra 2014 med profilerte fronter på underskap, kombinasjon av profilerte fronter og glassfelt på overskap med belysning under, heltre benkeplater med nedsenket underlimt kum og veggfliser over 2 benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjonstopp (Siemens), stekeovn (Neff), kombinert damp/stekeovn (Neff), kjøleskap med fryser (Siemens) og oppvaskmaskin (Siemens). Fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal er montert over platetopp. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
*Kvik kjøkkeninnredning.
*Gulvvarme
Baderom A:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger, og malt himling. Badet er innredet med toalett, dobbel servant, høyskap, 2 speil med belysning og dusjhjørne med skyvedører av glass. Badet har stråleovn på vegg og avtrekksventil i himling.
*Gulvvarme.
Baderom B:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger, og malt himling. Badet er innredet med toalett, servant med innredning, speil og belysning på vegg og dusjkabinett med skyvedører av glass. Badet har stråleovn på vegg og avtrekksventil i himling.
*Gulvvarme.
Vaskerom (underetasje):
Praktisk vaskerom med fliser på gulv og malte muroverflater på vegger. Rommet er innredet med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder.
Toalettrom (underetasje):
Toalettrom med gulvbelegg, malt panel og malte muroverflater på vegger og malt overflate i himling av trepanel. Rommet er innredet med toalett og speil på vegg. Hull for avtrekk på yttervegg.
Toalettrom (1. etasje):
Toalettrom med fliser på gulv og vegger, og malt overflate av platekledning. Rommet er innredet med toalett, servant, speil og belysning på vegg.
*Gulvvarme.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kjøkken, gang og toalett, kombinert med peis og parafin/peisovn i stue.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1946.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for den opprinnelig oppføringen av eiendommen.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for tilbygg til bolighus datert 14.05.1976.
I den midlertidige brukstillatelsen fremgår det at det etter befaring ikke var noen bygningsmessige anmerkninger av det utførte arbeid, men overbygget veranda, vist på bilag 4+8 ikke var bygget og arbeidet var utsatt intill videre. Videre gjøres det oppmerksom på at dersom arbeidet innstilles lengre enn 1 år, faller tillatelsen bort. Se kopi av den midlertidige brukstillatelsen vedlagt i salgsoppgaven.
Kjellerstuen og kontor i kjelleretasjen er byggemeldt som boder jmf. originale byggetegninger. 2 soverom på loft er byggemeldt som kvist jmf. originale byggetegninger.
Ovennevnte rom er ikke søkt bruksendret til kommunen og er ikke godkjent for varig opphold. Kjøper overtar ansvaret for dette og overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på denne eiendommen.
Det er på naboeiendommen tinglyst bruksrett til veg over naboeiendommen, for denne eiendommen.
Servitutten er tinglyst 26.10.1967 med dagboknr. 306225: Servitutten er et skjøte med følgende særlige bestemmelser:
Bruksrett til veg over parsell b.nr. 897 til g.nr. 8, bnr. 239. Dersom tilbygg på g.nr. 8, b.nr. 239 mot vest blir aktuelt, vil dette kunne gjøres selv om avstanden frem til delelinje mellom tomtene blir mindre enn 4 mtr. Tore Jan Andresen og senere eiere forplikter seg til ikke å bygge nærmere tilbygget på b.nr. 239 enn bestemt i bygningsloven § 70 pkt. 2.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Høvelbenk og gammel klesrulle vil medfølge boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i et barnevennlig og hyggelig boligområde i stille og rolige omgivelser. Her bor du flott til med dagligvarebutikk, offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager, lekeplasser og rekreasjonsmuligheter i nærområdet.
Boligen passer ypperlig for barnefamilier med kort gangavstand til både skoler og barnehager. Nærområdet kan også by på et godt tilbud på offentlig kommunikasjon med tilgang på buss og T-bane. Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 5 minutters gange fra boligen og har hyppige avganger mellom Sandvika og Skøyen (rute 130) og mellom Sandvika og Ila (rute 230). Du har for øvrig også T-banen på Gjønnes ca. 10 minutters gange fra boligen som bruker ca. 20 minutter til Majorstua.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Prix Løkeberg eller Kiwi Drageveien, som begge ligger ca. 10 minutters gange fra boligen. En kort spasertur unna finner du populære Høvikveien Kjøtt & Kolonial, som er kjent for meget god kjøttkvalitet og fantastisk utvalg. For ytterligere servicetilbud har du Bekkestua og Sandvika i nærheten, enten med buss, bil eller sykkel, og har et stort utvalg butikker, helsetjenester, bibliotek, restauranter og caféer.
Nærområdet kan by på flere fritidsaktiviteter med blant annet Ballerud Golf med en flott 9-hulls bane samt drivingrange, fotballbaner, Gjønnes idrettshall, Nadderudhallen og flotte turområder enten du ønsker en skogstur eller en tur langs sjøen. En kort kjøretur eller sykkeltur unna kommer du til sjøen med flotte turområder, strender, båtforeninger, båtplasser, Bærum seilforening med mye mer. Videre kan også Strand Restaurant, Henie Onstad Kunstsenter, og Sjøholmen kunst- og kulturhus for barn, med blant annet sansehus og hinderløype ute.
Tilstøtende tomt i Ekebergveien 9C er samtidig lagt ut for salg, se link: https://www.finn.no/realestate/plots/ad.html?finnkode=194306626

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Ekebergparken barnehage
- Nøtteliten familiebarnehage
- Villekulla Montessoribarnehage
- Trygg start familiebarnehage
- Høvik barnehage
Barneskole:
- Høvik
Ungdomsskole:
- Ramstad
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 011,7 kvm. Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, stein og belegningssteinsbelagte arealer samt grusbelagte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass.

Parkering

Parkering i garasje og på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei, via privat stikkvei (naboens tomt). Det er tinglyst bruksrett til vei over parsell gbnr. 8/897 (Ekebergveien 11B)
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
- VEAS tunnel går under eiendommen. Se kart over vann- og avløpsledninger vedlagt salgsoppgaven.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til "frittliggende småhusbebyggelse" (885 kvm) og "kjørevei" (126 kvm) i henhold til reguleringsplan Ekeberg med planID 1936028 med ikrafttredelse 20.05.1939.
Kommuneplan:
I henhold til kommuneplanens arealdel 2017-2035, med plannummer 201601 ligger eiendommen innenfor nåværende boligbebyggelse (1 012 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040, med plannummer 201702 har status som "planlegging igangssatt".
- Tilstøtende tomt, Ekebergveien 9c, er en ubebygget tomt regulert til frittliggende boligbebyggelse. Bygging på denne tomten må påregnes i fremtiden.
Tomten eies av selger av Ekebergveien 11A og kan kjøpes separat. Tomten er lagt ut for salg samtidig. Konferer megler ved spørsmål til dette.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 611,85 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
- Vann kr 3 164,05
- Avløp kr 4 176,55
- Renovasjon kr 3 983,75
- Feiining kr 287,50
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 40 000,- pr. år. / 36 400 kwh. pr. år. (Forbruk stipulert på bakgrunn av kostnad)
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7 000,-
Velavgift er kr 200 pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 500,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm alarmselskap som koster kr 5 000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 345 624,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 8 444 246,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12 813 842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ove Magne Johannessen og Marianne Bucher Johannessen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (2 stk. inkludert).
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0204/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.20204

Dato

Sist oppdatert: 14. januar 2021 kl. 07:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.