Solgt: 11 000 000 kr

Bernt Knudsens vei 23B

10 800 000 kr
182 m²
4 soverom
Velkommen til Bernt Knudsens vei 23B!
Trond Ødegård
Presenteres av
Trond Ødegård
Nordstrand/Bekkelagshøgda
Romslig enebolig på 193 kvm. bra. med oppgraderingsbehov - Dobbelgarasje - Solrik tomt
 • Prisantydning
  10 800 000 kr
 • Omkostninger
  276 342 kr
 • Totalpris
  11 276 342 kr
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  182 m²
 • Bruksareal
  193 m²
 • Tomteareal
  821 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bernt Knudsens vei 23B!
Romslig enebolig med et behov for oppgradering. Det er et uforløst potensial for de rette. Nydelig beliggende i rolig villavei. Boligen har bl. a. 4 soverom med mulighet for soverom nr. 5. Innredet kjeller, sydvestvendt terrasse og stor og solrik hage med plenarealer og beplantning. Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon og ny hall på "niffen". Kort vei til flere skoler, nærbutikker og Lambertseter senter. Dobbel garasje og parkeringsplass på egen grunn.
- Muligheter for å bo på ett plan
- Stor, solrik hage
- Terrasse ut fra stue
- Barnevennelig område

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bernt Knudsens vei 23B, 1176 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 158, bruksnummer 623, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 208 kvm
Totalt bruksareal: 193 kvm
Totalt primærrom: 182 kvm
Primærrom:
Kjeller 44 kvm: Trapp/gang, vaskerom, bad, kjellerstue.
1. etasje 83 kvm: Entré/gang, gang/trapperom, stue, kjøkken, bad, soverom.
2. etasje 55 kvm: Trapp/gang, bad, toalettrom, 3 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 11 kvm: Kjellergang, bod
Frittstående dobbeltgarasje på 30 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.09.2020 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig på to etasjer og delvis innredet kjeller, oppført i 1963. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere trekonstruksjoner. Yttervegger er bindingsverksvegger utvendig kledd med liggende trekledning på fasaden. Grunnmur i betong og drenering fra byggeår. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein. Vinduer med trekarmer og hhv. 1-lags glass og 3-lags glass fra år 1980/1983. Heve-skyvedør til terrasse i 2-lags glass fra år 1973. Blyglass i stue. Ytterdør med sikkerhetslås.
Frittstående dobbel garasje i trekonstruksjon, oppført i 1968. Innlagt strøm. Garasjen har relativt høy slitasjegrad og det anbefales utbedrende tiltak.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, hovedsakelig på grunn av alder. I tillegg nevnes det krypkjeller med adkomst fra veggluke i kjeller. Delvis fjell og jordbunn. Det er ikke etablert dampsperre på grunn, og det anbefales etablert for å begrense fukttilførsel. Det er stedvis observert vann-/fuktmerker på undertak og taksperrer, riss/sprekker på skorstein i kjeller. Utvendig panel er sterkt malingslitt og tiltak anbefales utført. Skorstein, renner og nedløp har synlige slitasjesymptomer. På innsiden av kjelleren ble det enkelte steder sett salt/kalkutskillingsprodukter som har sammenheng med fukttilførsel og eldre drenering.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Innholdsrik enebolig over tre plan med et stort potensial! Boligen fremstår med et stort behov for oppgradering.
Eiendommen har en romslig og solrik hage opparbeidet med plen beplantning. Dette er et særdeles skjermet, trafikkstille og familievennlig boligområde.
Boligen har en god planløsning som åpner for flere bruksmuligheter. Boligen har tidligere blitt brukt som tomannsbolig og er innredet deretter.
Enebolig over 2 plan i tillegg til kjeller. Bygget i 1963 og senere tilbygget i 1980.
1. Etg.:
Entré/gang med god garderobeplass. Dusjbad. Soverom 1. Romslig stue med peisovn, luft til luft varmepumpe og utgang sydvestvendt terrasse og hage som vender mot øst, syd og vest. Stuen kan deles inn i soner, slik at man har god plass til både spisestue og sofakrok. Romslig kjøkken med avsatt plass til et lite spisebord
2. Etg.:
Trappegang, 3 soverom, bad og kjøkken. Da boligen tidligere har blitt benyttet som tomannsbolig er det eget kjøkken i denne etasjen. Ved å fjerne kjøkkenet er åpner det seg en mulighet for et ekstra soverom, evt. ekstra barnerom. Oppgang til kaldtloft fra denne etasjen.
Kjeller:
Romslig kjeller med god bodplass, stort bad, vaskerom og kjellerstue. Peis i kjellerstuen. Det gjøres oppmerksom på at ingen av rommene i kjelleren er godkjent som varig oppholdsrom.
For ytterligere informasjon om boligens standard se vedlagt boligsalgsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, luft til luft varmepumpe og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.09.1967, samt ferdigattest for tilbygg datert 09.11.1981. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Samtlige rom i kjeller med unntak av vaskerom er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 2705, tinglyst 09.03.1961:
Bernt Knudsens vei 23 C har bruksrett til kjørbar adkomstvei over eiendommen.
Dagboknr. 1246, tinglyst 30.01.1962:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand.
Dagboknr. 2081, tinglyst 19.02.1962:
Bernt Knudsens vei godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom kommunen forlanger det, plikter eier å vederlagsfritt avstå nødvendig veigrunn, samt opparbeide vei opp til regulert bredde til og langs tomta. Gjerde skal settes opp etter områdets bestemmelser.
Dagboknr. 11007, tinglyst 08.09.1962:
Eier av gnr. 158, bnr. 623 gir gnr. 158, bnr. 65 rett til å føre vann -og avløpsledninger over eiendommen i lukket grøft. Fremtidige feil som måtte bli på ledningene skal utbedres mot at terrenget settes i stand og eventuelle skader erstattes.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt til i et attraktivt, veletablert og særdeles barnevennlig villaområde på Nordstrand. Stille og rolig boligområde med lite gjennomgangstrafikk. Området utmerker seg som et godt bomiljø med mye barn og kort vei til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon og servicetilbud på bl.a. Sæter, Holtet og Lambertseter. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. På Holtet finner man bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs, mens man på Sæter Torg finner bl.a. stor Meny og Rema 1000 butikk, flere spisesteder som Samson Bakeri med pizza bakt i steinovn, Norlaks og Egon, kaffebarer som kaffebrenneriet og Joe & The Juice, samt flere kles- og interiørbutikker, Beth´s beauty, frisør, bokhandel, apotek og blomsterbutikk.
Kort vei til buss i Oberst Rodes vei, samt få minutters gange til T-bane fra Lambertseter og trikk fra Kastellet.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder i Østmarka og på Ekebergsletta. Ekebergsletta kan også tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Ny hall ble ferdigstilt i 2018.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: SATS på Lambertseter, BestHelse på Holtet og Evo på Sæter.
Eiendommen ligger også i nærheten av fjorden, med flere hyggelige badestrender, som bla. Ulvøya, Nordstrand bad og Katten.

Adkomst

Bernt Knudsens vei er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Raschs vei i nord til Sigurd Johannesens vei i sør.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
Iht. Utdanningsetaten sogner eiendommen til Kastellet skole. Sti nederst i Mylskerudveien gjennom nordseterskogen.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 821 kvm. Tomten er flat og hagen er opparbeidet med busker, trær, plen og beplantning.

Parkering

Parkering i dobbel garasje eller biloppstillingsplasser på eiendommen. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det gjøres oppmerksom på at naboeiendommen mot syd (Bernt Knudsens vei 25A) har bygget garasje og bod som delvis går over tomtegrensen.
I Bernt Knudsens vei 22 C er det gitt tillatelse til riving av enebolig og garasje, samt oppføring av enebolig og tomannsbolig.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 034,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 4.000,- for 2020 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 855 999,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6 681 596,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 11.071.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lasse Ottersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0161/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.20161

Dato

Sist oppdatert: 28. januar 2021 kl. 14:20

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.