Solgt: 4 470 000 kr

Haukerudsvingen 19

4 000 000 kr
112 m²
3 soverom
Området består hovedsakelig av rekkehus, småhus- og villabebyggelse.
Tom Edvardsen
Presenteres av
Tom Edvardsen
Åneby/Nittedal
Liten trivelig enebolig med pent opparbeidet tomt og koselig uteplass | 3 soverom | Stor hage | Garasje
 • Prisantydning
  4 000 000 kr
 • Omkostninger
  101 342 kr
 • Totalpris
  4 571 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  112 m²
 • Bruksareal
  112 m²
 • Tomteareal
  464 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Haukerudsvingen 19 - Eiendommen ligger rolig og barnevennlig til med kort vei til skoler, barnehager og kjøpesenter. Det er ca. 5 minutter kjøretur til Varingskollen alpinsenter, meget gode muligheter for friluftsliv både sommer og vinter. I tillegg er det kort avstand til offentlig kommunikasjon.
Eneboligen er på 112 kvm bruksareal og strekker seg over 2 plan. Tomten innbyr til både lek i hagen og rolige stunder på terrassen. Videre byr tomten på parkering i garasje og på egen gårdsplass. Innvendig fremstår boligen med en hjemmekoselig atmosfære, pent ivaretatte originale overflater og en familievennlig planløsning. Her får du bla. a. et stort allrom med peis, tre soverom og to bad. Veirett for nabo over tomten via felles adkomstvei.
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Haukerudsvingen 19, 1484 HAKADAL
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 40, bruksnummer 302, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 123 kvm
Totalt bruksareal: 112 kvm
Totalt primærrom: 112 kvm
Primærrom
1. etasje: Entré/gang, bad/wc, stue og kjøkken.
2. etasje: Gang, bad/wc og tre soverom.
I loftsetasje er det et kott som ikke er målbart etter måleregler men har et gulvareal på ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.12.2020 utført av Gunnar Mårdalen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Enebolig m/garasje som deles med nabobygget fra 1990. Bygningen er antatt fundamentert etter prinsippet "kompensert" fundamentering med støpt plate på utgravde masser. Grunnmur av lettklinker/betong. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående kledning/panel. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med takstein. Drenering/utvendig fuktsikring antatt med drensplate og drensrør fra byggeår. Vinduer med 2-lags isolerglass og trekarmer fra 1998. Terrassedør med 2-lags isolerglass og trekarmer fra 1998. Hvit glatt ytterdør med 2-lags isolerglass fra 1998.
Garasje oppført med trebindingsverksvegger til antatt fast grunn eller stabile masser. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med takstein. Støpt dekke. Garasjen deles med nabo, det er skillevegg mellom enhetene.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har bygningsdeler som er gitt TG2:
- Sekundære bygningsdeler innvendig (bad/våtrom). Bad i 1 etg.: Bad har forventet levetid på ca. 15-25 år. Ved 50% av oppbrukt levetid må det påregnes utbedringer på sikt. Bad fra byggeår, det er observert løse gulvfliser, oppussing må pårenges. Sluk ligger innenfor høy omsluttende kant inne i dusjsonen, dette er uheldig om det oppstår lekkasje utenfor sluket/dusjsonen.
Bad i 2 etg.: Bad har forventet levetid på ca. 15-25 år. Ved 50% av oppbrukt levetid må det påregnes utbedringer på sikt. Bad fra byggeår, oppussing må påregnes.
- Overflater på innvendige gulv. Boligen holder forventet standard i forhold til alder, bruk og forventet levetid og gir et normalt godt inntrykk.
- Taktekking og membraner. Boligen holder forventet standard i forhold til alder, bruk og forventet levetid og gir et normalt godt inntrykk.
- Grunn og fundamenter. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med 100 % sikkerhet ved visuell kontroll. Det antas at bygningen er fundamentert etter prinsippet "kompensert" fundamentering med støpt plate på utgravde masser. Grunnmur av lettklinker/betong.
- Ytterdører og porter. Vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand med normal bruksslitasje med tanke på alder.
- Kjøkkeninnredning. Kjøkken fremstar med stedvis slitasje/elde, og vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner på befaringsdagen.
- Takkonstruksjoner. Boligen holder forventet standard i forhold til alder, bruk og forventet levetid og gir et normalt godt inntrykk. Loft er ikke inspisert grunnet adkomstmulighet bef. dagen.
- Fast inventar. Innredninger vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand med normal bruksslitasje.
- Yttervegger. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk med utvendig panel.
- Drenering. Drenering antatt fra byggeår.
- Vinduer. Vinduer vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand med normal bruksslitasje med tanke på alder.
Sammendrag selgers egenerklæring:
- Varmeradiatorer ble skiftet til oljeradiatorer. Utført av huseier.
- Besiktningsrapport fra Independia Group i 2013 med radonverdi på 230.
- Beslag av metallplater på gavlene. Utført for ca. 17 år siden, fikk tilbud av en håndverker, men faktura er borte.
- Utetthet i garasje mellomvegg fra naboen og noe vannlekkasje om våren. Nå er den borte etter dreneringsarbeid utført av nabo.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

I henhold til selger er boligen modernisert/påkostet med:
- Nytt gjerde i 2017.
- Huset ble utvendig malt i 2017.
- Lagt elvestein rundt huset og dukkestuen.
- Nye vindussprosser av plast på alle tre rom i 2. etg.
- Skiftet vindu med 3-lags isolerglass i hovedsoverom.
- Satt opp utepeis (steinovn) og grillplass med belegningsstein.
- Satt opp finerplate i garasjen på høyre vegg (skillevegg med naboen).
- I forbindelse med kommunens rehabilitering på Nordfaret var det privat stikkledning og stake- og spylepunkt ved eiendommen, rehabilitert i 2016 (etter pålegg).

Standard

Velkommen til Haukerudsvingen 19, enebolig over 2 plan med god planløsning. Fine utearealer med pent opparbeidet tomt. Garasjebygg som deles med nabo med 1 bilplass og innvendig skillevegg. Boligens våtrom og kjøkken er fra byggeår og er vedlikeholdt i opprinnelig stand.
1 etg.:
Entre/gang med flislagt gulv, tapet på vegger og trepanel i himling. Sikringsskapet for huset i dette rommet. Det er også betjeningspanel for alarm tilknyttet Verisure Direct AS. Panelovn i rommet. Fin plass til skap for yttertøy mv. Kjøpmannsdisk i rommet som medfølger salget med sentralstøvsugerenhet montert inn i møbelet.
Bad/wc/vaskerom med flislagt gulv og vegger. Varmekabler i gulvet. Takess i himling. Servantplate i hvitt med underskap med hvite glatte fronter. Speil med lys over. Dusjhjørne med vegger i herdet glass og hvite metallprofiler. Gulvstående wc i hvitt porselen. Skyvedørsgarderobe med speildører montert der det er opplegg for vaskemaskin og kondestørketrommel samt varmtvannsbereder på 200 liter fra byggeåret montert.
Stue med laminatgulv, tapet på vegger og trepanel i himling. Utgang ut til romslig og flott terrasse. Koselig peisinnsats med omramming der det er glassfelt for innsyn til flammene. Åpen løsning mot kjøkken og spiseplass. Stue kan eventuelt avdeles med en lettvegg for å etablere soverom nr. 4 i boligen, men dette blir da på bekostning av mindre stue.
Kjøkken med laminatgulv, trepanel på vegger og trepanel i himling. Kjøkkeninnredning med heltre profilerte furufronter. Benkeflaten er flissatt med forkantlist i furu. Samme type fliser på vegg mellom sokkelskap og overskap. Lys montert under overskap for lys ned på arbeidsflater. Rustfri oppvaskkum nedfelt i benkeflaten. Avtrekkshette med børstet kobberfront. Selger opplyser at platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap følger salget. Det opplyses om at komfyrdisplay er ute av funksjon.
2 etg.:
Gang med laminatgulv, tapet på vegger og trepanel i himling. Luke til kaldtloft.
Soverom 1 med laminatgulv, tapet på vegger, malt trepanel i himling. Luke til sideloft. Skyvedørsgarderobe med god plass og dører i furu.
Soverom 2 med lamiantgulv, malte vegger og hvittet trepanel i himling. Garderobeskap i rommet tar selger med seg. Praktisk foldebord montert på vegg ved vindu.
Soverom 3 med laminatgulv, malte vegger og hvittet trepanel i himling. Rommet brukes i dag som kontor/gjesterom.
Kott med laminatgulv, tapet på vegger og trepanel i himling. Luke til sideloft i kottet.
Bad/wc med flislagt gulv og vegger, takess i himling. Innfliset badekar med luke til sluk. Bred servantplante med skap og skuffer med profilerte fronter i hvitt. Wc i hvitt gulvmontert. Varmekabler i gulvet for lun varme.
Div: Det er godt med lagringsplass i bod, garasje og i dukkehus. Fra stuen er det utgang til en herlig, usjenert terrasse på ca. 41 kvm med markiser på vegg. Hagen er pent opparbeidet med plen, nyere gjerde og diverse beplantninger med bærbusker og frukttrær samt blomsterbed. I hagen er det også plassert en steinovn samt en dukkestue.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming med varmekabler i begge bad, ellers er det montert noen panelovner og de som sitter fastmontert ved visning vil følge eiendommen. Det er satt opp en flott peis med innsats i stue som gir lun varme på kalde dager. Varmtvannsbereder fra byggeår på 200 liter montert i bad/wc/vaskerom i 1 etg.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.06.1998.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Gjenstående arbeider må utføres snarest og ferdigbesiktigelse må være avholdt innen 1 år.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3031/40/302:
27.09.1996 - Dokumentnr: 14397 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr: 3031 Gnr: 40 Bnr: 303
Dette gjelder nabo innenfor som har adkomstrett over eiendommen i 4 meters bredde frem til Haukerudsvingen.
15.05.1997 - Dokumentnr: 6832 - Best. om vann/kloakkledn.
GJENSIDIG RETT TIL Å LEGGE LEDNINGER SOLIDARISK ANSVAR
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Denne servitutten gir eiere av gnr. 40, bnr. 287, 291, 292,293,294,295,296,297,298,299,300,301,302,303, og 265 hverandre gjensidig rett uten erstatning i grunnen til å legge vann, spillvann og overvann med tulhørende kummer og anretning over felles grunn. Eiere av eiendommene er solidarisk ansvarlige og reparasjon og vedlikehold av fellesanlegg. Erstatning for skade og ulempe ved anlegget skal såfremt minnelig overnskomst ikke oppnås avgjøres ved lovlig skjønn etter at anlegget er ferdig. Eierne forplikter seg til ikke å bygge over ledningene eller foreta arbeide som kan skade disse. Se også ledningskart inntett i salgsoppgaven som viser ledningstrase.
12.09.1996 - Dokumentnr: 13576 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr: 3031 Gnr: 40 Bnr: 27
01.01.2020 - Dokumentnr: 1354915 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr: 0233 Gnr: 40 Bnr: 302

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen har naturlig avtrekk/ventilasjon, ventilator på kjøkken, automatsikringer og varmtvannsbereder plassert i bad første etasje.
Kjøpmannsdisken i hallen medfølger boligen. Det er sentralstøvsuger som er montert inn i denne kjøpmannsdisken.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert boligområde på Bliksrud/Åneby i Hakadal i Nittedal kommune. Området består hovedsakelig av rekkehus, småhus- og villabebyggelse på vestsiden av Riksvei 4 og på østsiden av Nordmarka og Gjøvikbanen. Boligen ligger rolig og barnevennlig til med kort avstand til barnehager og barne-/ungdomsskoler. Det er forretninger, servicetilbud og post i butikk på Åneby i Meny supermarked. Fra boligen er det ca. 5 km til Mo, hvor det er forretningssenter med servicetilbud. I samme område ligger videregående skole, kulturhus og kommuneadministrasjon.
Det er meget gode rekreasjonsmuligheter i området både sommer og vinter med skiløyper, tur-/skiterreng og bade-/fiskevann i Nordmarka som ligger rett utenfor døren. Det er aktivt idrettslag i Hakadal med blant annet idrettsanlegg/idrettshall på Elvetangen, flere lysløyper i kommunen, golfbane ved Aas gård og alpinanlegg i Varingskollen. Det er også gode rekreasjonsmuligheter på Romeriksåsen på motsatt side av dalen. Nitelva renner gjennom Hakadal og det er etablert badeplasser langs elva.
God offentlig kommunikasjon med tog fra Åneby stasjon eller med buss på Riksvei 4. Fra Åneby stasjon tar toget ca. 20 minutter til Nydalen stasjon og ca. 30-35 minutter til Oslo Sentralstasjon. Bussen tar ca. 45 minutter til byen, samt går det ekspressbusser i rushtiden. Området ligger ca. 29 km fra Oslo sentrum og ca. 42 km fra Gardermoen via Gjelleråsen.

Adkomst

Fra Oslo, følg Riksvei 4 til Åneby. Ta av til venstre og inn på Ånebyveien, ta så første vei til høyre på Grindbråtan etter Meny Åneby. Følg veien 100 meter, ta så veien inn til venstre på Bliksrudsveien og deretter ta av andre vei til høyre på Haukerudsvingen. Boligen ligger på venstre side av veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Åneby barnehage Bliksrudveien (0-6 år) 60 meter
Åneby barnehage Bliksrudstubben (0-6 år) 0.5 km
Maristua halvdagsbarnehage (3-6 år) 0.7 km
Varingskollen barnehage (0-6 år) 3.1 km
Skoler
Kirkeby skole (1-7 kl.) 2.7 km
Hakadal ungdomsskole (8-10 kl.) 3.6 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) 4.8 km
Bjertnes videregående skole 5.4 km
Stovner videregående skole 18.3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 465,7 kvm. 2 kvm av tomten er regulert til veigrunn så reell tomtestørrelse er 464 kvm. Tomten er pent opparbeidet med plen, nyere gjerde og diverse beplantninger med bærbusker og frukttrær samt blomsterbed. Romslig terrasse på ca. 41 kvm og stor hage med steinovn, grillplass og dukkestue. Parkering på egen gårdsplass og i garasje.

Parkering

Garasje på BRA 21 kvm oppført med trebindingsverksvegger til antatt fast grunn eller stabile masser. Støpt dekke og saltak i trekonstruksjoner, tekket med takstein. Garasjen deles med nabo, det er skillevegg mellom enhetene. Parkering med 1 biloppstillingsplass i garasje og på egen gårdsplass. Utover det er det parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har privat felles stikkvei med nabo ned til Haukerudsvingen som er offentlig vei. Nabo i Haukerudsvingen 17 har veirett over Haukerudsvingen 19.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Se forøvrig servitutt med dagboknummer 6832 under tinglyste heftelser og rettigheter.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (formål)i henhold til reguleringsplan Id 206M BEBYGGELSESPLAN FOR GNR. 40, BNR. 27, BLIKSRUDVEIEN datert 22.08.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.08.1995. Del av tomten som er 2 kvm er regulert som kjørevei. Dette betyr at netto tomt er 464 kvm.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 008,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene til forbruk av vann og kloakk vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det koster kr. 47,44 pr. kubikkmeter vann og kloakk som forbrukes(pris for 2020). Normalt forbruk stipuleres fra Nittedal kommune til ca. 50 kubikkmeter pr. år for 1 person.
Eiendomsskatten er kr 3 925,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.250,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.188,- til Tryg Forsikring.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og bredbånd via fiber og har avgift på
kr 799,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Eiendommen har også parabolantenne og denne følger sammen med dekoder tilknyttet parabolantennen. Abonnement avsluttes av selger og følger ikke salget.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 4.900,- pr. år. Alarmanlegg følger boligen og det blir kjøpers ansvar å åpne eventuelt nytt abonnement på alarmtilknytning.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 012 897,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 646 429,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.101.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger under 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Galina Bazanova og Mikhail Bazanov

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0074/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2074

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2021 kl. 13:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.