Solgt: 2 150 000 kr

Møllergata 38A

1 890 000 kr
22 m²
Velkommen til Møllergata 38A - Presentert av Krogsveen v/ Tom Martinsen
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
Fredensborg
Arealeffektiv leilighet med store vindusflater og 3,23m takhøyde. IN-ordning og ingen forkjøp. Nærhet til "alt"!
 • Prisantydning
  1 890 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  873 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 024 132 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1879
 • Primærrom
  22 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  5 105 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne flotte og arealeffektive leiligheten på Fredensborg. Leiligheten har god planløsning med stue, alkove, delvis separat kjøkken, bad med opplegg for vaskemaskin og en innbydende entré. Hele 3,23 meters takhøyde i stue, alkove og entré som i kombinasjon med de store vindusflatene bidrar til en åpen og god atmosfære. Også i alkoven er det store vindusflater, og plassen er utnyttet godt med vegghengt skapinnredning. Videre har man to praktiske hemser i leiligheten på ca. 3 kvm hver samt en medfølgende kjellerbod på hele 8 kvm.
Borettslaget har et hyggelig gårdsrom, og gangavstand til alt sentrumskjernen har å tilby. Flere spisesteder og et godt kollktivtilbud like ved. Her har man også flotte parker og turstier langs Akerselva i nærheten.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Møllergata 38A, 0179 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 434, seksjonsnummer 4
Andelsnummer 21, Borettslaget Møllergata 38, organisasjonsnummer 988 742 678

Innhold

Totalt bruttoareal: 25 kvm
Totalt bruksareal: 22 kvm
Totalt primærrom: 22 kvm
Primærrom:
Entré, bad, kjøkken, stue og alkove.
I leiligheten er det to stk. hemser på ca. 3 kvm hver. Arealet på disse er ikke målbart grunnet lav takhøyde.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 8 kvm gulvareal (ca. 1,75 m takhøyde). Boden er merket med nr. 21.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.09.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger oppført som hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig. Etasjeskillere er utført som trebjelkelag.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2:
- Vinduer, grunnet alder.
- Baderomsgulvet, grunnet svakt fall til sluk rundt sluket og at gulvet ellers er tilnærmet flatt. Det er også registrert sprekker i 6 av gulvflisene.
Øvrige punkter er vudert til TG1. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.
I egenerklæringen har selger blant annet informert om at det i 2019 var vannlekkasje fra varmtvannstank på hems over bad. Isolasjon og tak ble da byttet og varmtvannsberederen fikset.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne flotte og arealeffektive leiligheten på Fredensborg. Leiligheten har god planløsning med stue, alkove, delvis separat kjøkken, bad med opplegg for vaskemaskin og en innbydende entré. I stuen har man en takhøyde på hele 3,23 meter som i kombinasjon med de store vindusflatene bidrar til en åpen og god atmosfære. Også i alkoven er det store vindusflater, og plassen er utnyttet godt med vegghengt skapinnredning. Videre har man to praktiske hemser i leiligheten på ca. 3 kvm hver samt en medfølgende kjellerbod på hele 8 kvm.
Nærmere innhold:
Entré:
Innbydende entré med plass til klesavheng og skotøy. Skoskapet medfølger. Lysmalte vegg- og himlingsflater og 3-stavs eikeparkett på gulv.
Stue:
Lys og pen stue med store vindusflater og en meget generøs takhøyde på ca. 3,23 meter. Vegg- og himlingsflatene er malt i tidløse nyanser, og gulvflaten er belagt med 3-stavs eikeparkett. Her har man plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord og et spisebord. Videre fra stuen har man adkomst til den ene av leilighetens to hemser, samt inn til alkoven. Stigen opp til hemsen medfølger.
Alkove:
Lun alkove med store vinduer og lysmalte flater. Gulvet er belagt med 3-stavs parkett. Praktiske, vegghengte skap er montert. Nåværende seng måler 1,5 m. Boligens andre hems har tilgang fra alkoven.
Kjøkken:
Delvis separat kjøkken med hvite høyglansfronter, håndtak i stål og en flott benkeplate av heltre. Her er det godt med skapplass. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger og består av ovn, platetopp og benkekjøleskap. Selger har i tillegg hatt en liten oppvaskmaskin som står på badet. Denne medfølger i utgangspunktet ikke, men kan kjøpes om ønskelig.
Bad:
Pent flislagt bad med downlights og gulvvarme. Innredningen består blant annet av et gulvstående toalett, en servant med underskap og en dusjnisje med innfellbare dører. Opplegg for vaskemaskin.
Diverse:
Vi gjør oppmerksom på at to løse garderobeskap, vaskemaskin og oppvaskmaskin ikke medfølger. Hvitevarer på kjøkkenet, skoskapet i entréen og stigen opp til hemsen i stuen medfølger. For øvrig følges standardlisten over normalt medfølgende løsøre og tilbehør: https://www.nef.no/losore-og-tilbehor/.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulvstøp på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger en bygningsanmeldelse for vaaningshus med lokaler på eiendommen innlevert 15.04.1887. Dokumentet er ikke attestert, men det er ikke uvanlig at dette mangler på dokumenter fra denne perioden.
Videre foreligger det diverse ekspedisjonsdokumenter for bl.a. utvidelse av dør og vindu m.m, vannklosett og forandringsarbeider. Det foreligger også en ferdigattest fra 15.09.2006 på bruksendring loft til leilighet og på kontor til bolig datert 11.10.2013.
Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at bygningsanmeldelsen ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst én servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler en erklæring/avtale vedr. at seksjonen har en tilleggsdel - bygning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og meget attraktiv beliggenhet i veletablert og populært boligområde. Fredensborg er et område som i hovedsak består av eldre klassiske bygårder fra byggeboomen i årene 1870-1900. Geografisk ligger området midt imellom Sentrum, Grünerløkka og St.-Hanshaugen og tilhører bydel St. Hanshaugen. Beliggenheten er "midt i smørøyet" med kun fem minutters gange til St. Hanshaugen via idylliske Damstredet og Telthusbakken, samt få minutters gange til Youngstorget/Karl Johans gate i sentrum og Grünerløkka.
Fredensborg har de siste ti årene hatt en meget positiv utvikling og fremstår i dag rikt på servicetilbud for den urbane by-beboer med et mangfold av restauranter fra alle verdenshjørner i nærområdet. Rett i nærheten ligger
populære restauranter som Freddy Fuego Burrito Bar, Bon Lio Gastrobar med avansert tapas, og Chez Colin med det tradisjonelle velsmakende franske kjøkkenet. Arno Ristorante er også en av de spennende restaurantene i området, som tilbyr sunn og vellaget
italiensk mat på sitt beste. Romantiske Klosteret og Delhi Tandoori er også to klassikere i området som har eksistert i mange år. Det er for øvrig et rikt tilbud av pizza-, sushi- og burgerrestauranter like utenfor døra. Fredensborg er et unikt boligområde med nydelige gater, som Damstredet og Telthusbakken.
Få minutters gange fra leiligheten ligger populære Youngstorget, som de senere år virkelig har blomstret. Her finner du en rekke populære utesteder, som bl.a. Himkok, Kulturhuset, Justisen, Oslo Camping, Café Mono, samt The Villa, et populært clubsted som ofte booker anerkjente DJ-er fra hele verden. Rundt Youngstorget har det også etablert seg mange spennende restauranter. Et knippe populære steder som kan nevnes er Arakataka, Fiskeriet, Illegal Burger, Nikay og Lulu.
Det er heller ikke langt å gå til det spennende området rundt Torggata, med koselige kafeer, den nye Oslo Street Food, eksotiske restauranter og særegne butikker. Noen steder som kan være verdt et besøk er Taco Republica, Starbucks, Café Sara, Cacadou, og Oslos største mikrobryggeri Crowbar. I området ligger også populære konsertarenaer som Rockefeller, Sentrum Scene og Blå.
Innenfor gangavstand finner du også idylliske St. Hanshaugen, med lekeplasser og mye grøntområder.
Foruten dette er det flott utsikt over hovedstaden fra toppen, hvor man også kan nyte konserter om sommeren. I dette området har man tilgang på flere nisjebutikker/restauranter som bl.a. Gutta på Haugen, St. Hanshaugen Fisk og Skalldyr, Smalhans, Indisk hos Albertine, Pascal, Kaffebrenneriet, Åpent Bakeri, Espresso House og Mathallen på Vulkan. Det er gangavstand til Sentrum, Aker Brygge, Majorstuen, Bislett og Grünerløkka.
Ønsker du deg en tur østover finner du Grünerløkka med sine parker, restauranter, nisjebutikker og gallerier, kun noen få minutter unna leiligheten ved å krysse Akerselva. Mange reiser til «Løkka» for dets spennende spise og utesteder, som Bass, Villa Paradiso, The Nighthawk Diner, Fru Hagen, Aku Aku, Parkteateret, Munchies, Chair og veldig mye mer.
Vulkanområdet er blitt en populær møteplass for den matglade, her finner en alltid noe som frister. Enten en ønsker å sitte ned for en god matbit med noe godt i glasset eller ferske matvarer i Mathallen. Kulturelt forenes mat med dans, musikk og kunst – Dansens Hus og Blå har lokasjon i dette området. Blå tilbyr store konsert- og klubbopplevelser med artister på et høyt kunstnerisk nivå. Nedre Foss Gård er nå restaurert, menyen har fått gode anmeldelser og bygget fremstår som et praktbygg fra en svunnen tid i idylliske grønne omgivelser, verdt et besøk!
Det er gode treningsmuligheter i nærområdet, med gangavstand til bl.a. SiO Athletica Vulkan, Fitness24Seven i Møllergata, Sentrum Squash og Fitness i Fredensborgveien og SATS i Akersgata. Det er også flott å gå turer eller jogge langs Akerselva, som ligger få minutter unna leiligheten. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Maridalen, Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
Skal du handle dagligvarer er det kort vei å gå til både Kiwi Fredensborg og Rema 1000 Fredensborg, samt Bunnpris i Møllergata som holder søndagsåpent.
Det er meget god dekning på kollektivtransport i området, med få minutters gangavstand til både buss og trikk.
Velkommen til Fredensborg, et sentralt og attraktivt boligområde med gangavstand til alt!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 898 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Generalforsamlingen har gitt styret mulighet for utleie av parkeringsplasser i sameiets bakgård. To av plassene leies ut for ett år av gangen, og styreleder opplyser om at neste ledige gang pr. 20.09.2020 er september 2021. Det er også én plass tilgjengelig for korttidsleie. Denne kan leies dag- eller ukesvis.
Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (bolig, forretning, bevertning) i henhold til reguleringsplan S-4196 datert 26.10.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule Liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Utdrag av pågående byggesaker i området iht. planinnsyn Plan- og bygningstetatens hjemmeside:
Saksnummer 201408187: Mariboes gate 14 A-G (samme kvartal som Møllergata 38), oppføring av boligbygg 6 etasjer pluss kjeller og takterrasse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet bredbånd, trivselstiltak, driftskostnader, nedbetaling andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 1.091,-
Trivselstiltak: kr 100,-
Bredbånd: kr 249,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS02: kr 3.665,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med en reduksjon 01.09.2020.
Borettslaget har IN ordning på det ene lånet. Innfrir man sin andel fellesgjeld på dette lånet vil de månedlige fellesutgiftene pr. dd. kunne reduseres med kr 3.665,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.500,- pr. år / 5.130 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 595.050,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.142.180,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 26.994,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 873.000,- pr. 08.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 11.186.496,- pr. 08.09.2020 og lånevilkårene er:
OBBK01-98207572683
Andel av saldo: kr 3.943,-
Rentebetingelser: Flyt 1,80% pr. 08.09.2020
Restløpetid: 4 år 1 md.
Kapitalkostnad: kr 84,-
OBOS02-98207572691
Andel av saldo: kr 868.071,-
Rentebetingelser: Flyt 1,80% pr. 08.09.2020
Restløpetid: 24 år 7 md.
Kapitalkostnad: kr 3.665,-
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld på lån OBOS02. Kr 868.071,- av andelens fellesgjeld kan derfor innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 3.665,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.764.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 873.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Emma Lillemo

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Møllergata 38.
- Borettslaget består av 33 leiligheter.
- Borettslaget er en del av Møllergata 38 Sameie.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
- Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 84585993.
- Borettslagets revisor er BDO AS.
- Det gis bot ved plassering av eiendeler i fellesarealene.
- Dyrehold er tillatt under forutsetning av at beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen.
- Dugnad må påregnes.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Ferdigstilling av oppgradering av oppgang A,B, og C i 2020.
- Oppgradering av belysning i oppgangene.
Planlagte påkostninger:
- Normalt vedlikehold må påregnes.
- Styret har for øvrig påbegynt planleggingsarbeid for renovasjon av bakgård, montert av snøfangere på takene og orienteringsplan i A for brannmeldere.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0176/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.20176

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2020 kl. 10:50

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.