Solgt: 605 000 kr

Åsheimsvegen 57

590 000 kr
66 m²
3 soverom
Velkommen til Åsheimsvegen 57!
Helle
Trivelig hytte i naturskjønne omgivelser - koselig hyttetun, usjenert og tilbaketrukket - 3 sov
 • Prisantydning
  590 000 kr
 • Omkostninger
  16 092 kr
 • Totalpris
  621 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Bruksareal
  66 m²
 • Tomteareal
  676,5 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Åseimsvegen 57!
Dette er en trivelig hytte beliggende i flotte og rolige omgivelser i et sjarmerende hyttetun på Helle. Her har du umiddelbar nærhet til skog og fjell, samt at Brokke med oppkjørte langrennsløyper og alpinsenter bare er en 15 minutters kjøretur unna. Kort vei også til Helle Camping som er et flott utgangspunkt for aktiviteter sommer og høst. På campingen kan man leie kanoer og SUP-boards sommerstid, samt at området er fint både til bading og fiske. Her starter også den luftige Via Ferrata løypa som tar deg opp til Straumsfjellet. Har du høydeskrekk kan du ta beina fatt og gå til topps!
Hytta holder standard fra byggeåret. Det er strøm, men ikke vann/avløp.
Hytta har følgende innhold:
Vindfang, gang, stue/kjøkken, do og 3 soverom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åsheimsvegen 57, 4748 RYSSTAD
Kommunenummer 4221, gårdsnummer 70, bruksnummer 45, ideell andel 1/1

Innhold

Hytta har alt på en flate med følgende innhold:
Vindfang, gang, stue/kjøkken, do og 3 soverom.
Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.12.2020 utført av Takstmann Kristian Torland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Kommunen har ingen tegninger av eiendommen i sine arkiver.

Byggemåte

Utdrag fra eierskifterapport:
Fritidsbolig oppført på pilarer/blokker. Boligen er oppført i trekonstruksjon med 148mm bjelkelag og sperrer, stenderverk av 98mm. Det er anlagt stubbegulv og taket er utført som saltak.
Interessenter oppfordres til å lese hele eierskifterapporten.

Standard

Vindfang og gang med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Tregulv og panel på vegger.
Trivelig stue med god plass til spisebord og sofagruppe. Peisen i rommet gir god varme og hygge på kalde vinterdager. Åpen løsning med kjøkken som gir rom for sosialisering rundt matlagingen.
Flott kjøkkeninnredning fra IKEA med god skap og benkeplass, samt en utslagsvask. Hvitevarer: Stekeovn og kjøleskap med følger i handelen. Stue og kjøkken har tregulv og panel på vegger.
Doen er innredet med servant, dusjkabinett og mulldo. (Ikke innlagt vann/avløp)
Videre er det 3 soverom i hytten med totalt 7 sengeplasser.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk.

Ferdigattest/brukstillatelse

Foreligger ikke da dette ikke var praksis i kommunen på oppføringstidspunktet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4221/70/45:
21.11.1979 - Dokumentnr: 104501 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4221 Gnr:70 Bnr:26
19.06.2000 - Dokumentnr: 9970 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
19.06.2000 - Dokumentnr: 9970 - Målebrev
01.01.2020 - Dokumentnr: 1088708 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0940 Gnr:70 Bnr:45

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger usjenert og fint til i et trivelig hyttetun på Helle. Tilbaketrukket fra riksvegen og med fin utsikt mot fjella i øst. Området er rolig og byr på naturskjønne omgivelser med umiddelbar nærhet til skog og fjell. Like i nærheten finner du Helle Camping som tilbyr utleie av kanoer og SUP boards sommerstid, her er det også fint å fiske og bade. Ved Helle camping er også starten på den luftige Via ferrata løypa opp til Staumsfjellet. Har man høydeskrekk kan man gå på beina til toppen på tursti.
Kort vei til Rysstad sentrum med butikk, kafe og restaurant på Sølvgarden hotell. Brokke med alpinsenter og oppkjørte langrennsløyper, klatreruter og merkede turstier er ca 15 minutter unna med bil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se forøvrig kart i nettannonse.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 676,5 kvm. Naturtomt. Gruset biloppstillingsplass.

Parkering

Parkering på egen tomt. Nåværende eier har ikke hatt brøyting frem til hytta vinterstid, og har derfor parkert på naboeiendommen etter privat avtale.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Fritidsboligen har ikke innlagt vann/avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.06.2016 avsatt til: LNRF område.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 2138,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger. Kostnader til feiing kommer i tillegg til kommunale avgifter.
I tillegg kommer avgift til velforening til vedlikehold av vei og brøyting. Det brøytes ikke helt frem til hyttetunet p.t, men nye eiere kan eventuelt inngå egen avtale om dette.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 151 685,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 606 092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for hytter mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-

Annen viktig informasjon

Eier

Kåre Helle

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Selgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 32-0052/20
Krogsveen avd. Hovden AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR32.2052

Dato

Sist oppdatert: 01. februar 2021 kl. 10:31

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.