Komplett salgsoppgave

Breidablikkvegen 8

2 450 000 kr
107 m²
2 soverom
Krogsveen ved Willem Besling presenterer Breidablikkvegen 8.
Krogsveen ved Willem Besling presenterer Breidablikkvegen 8.
Willem Besling
Presenteres av
Willem Besling
VRÅDAL SENTRUM
Lettstelt enebolig med alt på en flate i Vrådal sentrum. Gode sol- og utsiktsforhold over Nisser.
 • Prisantydning
  2 450 000 kr
 • Omkostninger
  62 592 kr
 • Totalpris
  2 512 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  107 m²
 • Bruksareal
  124 m²
 • Tomteareal
  1 064 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Innholdsrik og romslig enebolig beliggende i sentrumsnære omgivelser.
 • Vannbåren gulvvarme i alle rom.
 • Kort avstand til dagligvareforretning.
 • Velholdt og praktisk med alt på en flate.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Breidablikkvegen 8, 3853 VRÅDAL
  Kommunenummer 3821, gårdsnummer 14, bruksnummer 129, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 133 kvm.
  Totalt bruksareal: 144 kvm.
  Totalt primærrom: 107 kvm.
  Bruksareal:
  Enebolig: 124 kvm.
  Carport: 20 kvm.
  Primærrom:
  Enebolig:
  1. etasje 107 kvm: Hall, bad/wc, gang, bad/wc, stue/kjøkken, vaskerom, kontor og 2 soverom.
  Sekundærrom:
  Enebolig:
  Kjeller: 17 kvm: Bod.
  Carport:
  1. etasje 20 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.04.2021 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Eneboligen er iht. tilstandsrapport fundamentert på en byggegrunn trolig bestående av steinmasser på fast grunn, morene og fjell. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Den bærende konstruksjonen trolig av lett bindingsverk kledd med stående impregnert kledning fra 2012. Vinduer i PVC fra 2013. Etasjeskille bestående av trebjelkelag. Takkonstruksjonen fremstår i hovedsak som en lukket konstruksjon. Taktekking i form av taksteinplater fra ca. 2012. Takrenner og nedløp i plastbelagt stål. Varmtvannsbereder på 194 liter fra ca. 2013. Det er rør i rør vannrør og avløp av PVC. Sikringsskap med automatsikringer med samsvarserklæring datert 17.09.2015.
  Carporten er asfaltert og oppført på en ringmur av betong og lettklinkerblokker. Saltak tekket med taksteinsplater.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende tilstandsgrad 2:
  - Boligen har en eldre betonggulv uten fuktsikring på liten del av kjeller, noe som kan medføre at fukt kan trekke opp kapillært. I tillegg til hovedsakelig krypkjeller under bolig.
  - Det anbefales å etablere dampsperre på terreng.
  - Veranda er ført inntil yttervegg uten beslag i overgangen. Da man ikke kommer til med vedlikehold. Det mangler musebånd bak kledningen på kontrollert kortvegg mot gårdsplass.
  - Boligens største bad har motfall på deler av gulv og bom på flis. Luftespalte i dør bør etableres. Da bad og tilhørende dokumentasjon er utført av tidligere eier og grunnet avvik som er registrert under befaring er dokumentasjon ikke relevant.
  - Veggtoalett på boligens største bad ser ikke ut til å være utført i henhold til teknisk forskrift med drenert kasse til sisternen, det bør undersøkes om dette er løst på en annen måte.
  - Boligens minste bad har fall på gulv i dusjnisje og utilgjengelig sluk. Bad og tilhørende dokumentasjon er utført av tidligere eier, og grunnet avvik som er registrert under befaring er dokumentasjon ikke relevant.
  - Veggtoalett på boligens minste bad ser ikke ut til å være utført i henhold til teknisk forskrift, med drenert kasse til sisternen. Dette bør undersøkes om det har blitt løst på en annen måte.
  - Vaskerommet har ikke tilstrekkelig fall på gulv. Sokkelflis på utsiden av veggplater er en uheldig løsning. Dokumentasjon er ikke fremlagt.
  - Boligens carport har noe gjenstående arbeider. Skråtak mot yttervegg mot bolig er en uheldig løsning og bør ha hyppig tilsyn.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Lettstelt og praktisk enebolig med alt på en flate. Boligen har hovedsakelig laminat og flis på gulv. Vannbåren gulvvarme i alle rom. MDF- plater på vegg, veggflis på våtrom og malte himlingsflater.
  Åpen kjøkken- og stueløsning med direkte adkomst til solfylt veranda. Kjøkkenet er innredet med furu kjøkkeninnredning med slett front fra 2013. Integrert oppvaskmaskin, 2x kjøl- og fryseskap, 2x komfyr og en platetopp. Alle hvitevarene på kjøkkenet medfølger salget.
  To lyse og delikate bad der det ene ligger i tilknytning til hovedsoverommet. Det største badet er flislagt og innehar dobbel servant, dusjkabinett og vegghengt toalett.
  Badet som ligger i tilknytning til soverommet har dusj, toalett og servant.
  Boligen har 2 romslige soverom med god plass til garderobeløsninger. I tillegg et kontor.

  Oppvarming

  Eneboligen varmes opp av ved og elektrisitet. I tillegg til vannbåren gulvvarme.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har trolig vært brukt til boligformål siden byggeår.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eneboligen.
  Det foreligger dog en byggetillatelse for eneboligen datert 23.01.1975 med tilhørende søknad om byggetillatelse datert den 10.12.1974.
  Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eneboligens lovlighet.
  Det foreligger også en byggemelding på carporten datert 29.09.1981. Med tilhørende ferdigattest utstedt den 07.11.1983.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
  Dagens planløsning avviker i stor grad fra byggetegninger datert 22.01.1975. Dette vil bety at innredning av rommene til bruk for varig opphold ikke er bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjente for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
  Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr. 1074909, tinglyst 02.10.2017, type heftelse:
  Jordskifte
  Omfatter også gnr. 202, bnr. 1 og gnr 203, bnr. 1 som er matrikulert veggrunn som ikke er tinglyst.
  Grensegangssak 0820-2014-0017 Vrådal sentrum.
  Gjelder denne registerenheten med flere.
  Megler har rekvirert rettsboken av Øvre Telemark jordskifterett. Av de ulike sakene i rettsboken fremkommer det at enkelte eiendommer har blitt slått sammen, grensene mellom disse har blitt fastsatt vha. koordinater. Vedtaket inneholder videre eiendomsdelinger, sletting av heftelser, sammenslåinger, hjemmelsoverganger samt fastsetting av grenser og retter. For innsyn i hele dokumentet konferer megler.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  Det opplyses om at tv- dekoder ikke medfølger salget.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eneboligen har en god og praktisk plassering i boligfelt i Vrådal sentrum med flotte sol- og utsiktsforhold over Nisser. Kort vei til Nisser og Vråvatn. Nisser er kjent for sine badestrender, fisking og båtturer i flott natur. Vrådal golfbane på Fossøy rett ved. Vrådal panorama Skisenter med alpinbakker og langrennsløper. Vrådal sentrum en kort spasertur unna med dagligvarehandel, villmark & fritidsbutikk samt bilsenter. Det er cirka 14 kilometer til Kviteseid sentrum med Kiwi, klesbutikk med mer.

  Adkomst

  Fra Vrådal sentrum v/ Joker: Følg Vråliosvegen/ Fv 38 fram til du tar av til høyre inn på Åslandvegen, sving så til høyre inn på Breidablikkvegen. Boligen befinner seg på venstre side og er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Ved fellesvisninger skiltes det med Krogsveen visningsskilt.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er barnehage i Vrådal, Straumsnes barnehage. Skole 1.-10. trinn er Kviteseid skule, i Kviteseid.
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1064 kvadratmeter som er pent opparbeidet med gruset innkjørsel med gode parkeringsmuligheter. Inngjerdet gressplen på baksiden av boligen. Delvis overbygd veranda mot sydøst med særdeles gode sol- og utsiktsforhold over Nisser.

  Parkering

  Parkering i carport og på eiendommen. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til "område for bustader med tilhøyrande anlegg" i henhold til reguleringsplan datert 14.06.1973 og reguleringsplan datert 24.04.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 17.506,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11.000 kwh. pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 334 529,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 204 304,40.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.512.592,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Steinar Aass

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Kviteseid kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 2,0 % av salgssummen.
  Tilrettelegging kr. 12.500,-
  Oppgjør: kr. 5.550,-
  Markedspakke: kr. 15.500,-
  Visninger: kr. 2.750,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 27-0044/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR27.2144

  Dato

  Sist oppdatert: 01. september 2021 kl. 16:51

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.