Solgt: 5 280 000 kr

St. Jørgens vei 65

5 190 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til St. Jørgens vei 65 og idylliske Hovin - Presentert av Krogsveen v/ Kenneth Graarud Olsen
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Hovin
Lekker og usjenert 3-roms hjørneleilighet med solrik balkong og flott utsyn i populært og frodig område. Oppusset i 2021
 • Prisantydning
  5 190 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  101 834 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  5 390 460 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 931 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til idylliske Hovin og St. Jørgens vei 65 - En meget attraktiv 3-roms hjørneleilighet med fantastisk beliggenhet, utelukkende vendt mot grøntareal, og solrik, sydvestvendt balkong. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet i borettslaget med store frodige friområder rett utenfor døren. Kort vei til både T-bane og buss. Meget hyggelig bomiljø og godt naboskap. Her bor du svært sentralt, samtidig stille og rolig i grønne idylliske omgivelser. Høydepunkter:
 • Solrik sydvestvendt balkong med god plass til sittegruppe og grill
 • Nye vinduer og balkongdører i 2017
 • Lave felleskostnader
 • Flytt rett inn
 • Tre boder
 • Meget god intern beliggenhet
 • Det kan settes inn peisovn i stue
 • Borettslaget er meget populært og godt vedlikeholdt Må ses!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  St. Jørgens vei 65, 0662 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 122, bruksnummer 148, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 238, Hovin Borettslag, organisasjonsnummer 950 142 898

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 73 kvm
  Totalt bruksareal: 66 kvm
  Totalt primærrom: 66 kvm
  Primærrom:
  2. etasje - 66 kvm: Stue, kjøkken, gang, bad, vaskerom, 2 soverom
  I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på ca. 3 og 1,5 kvm og Loftsbod med ca. 3 kvm gulvareal (Skråhimling).
  Vedlagte plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.02.2021 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og panel. Yttertak av saltak konstruksjon utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget).
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på:
  TG2:
  - På baderom: TG settes på generell alder på badet.
  Ellers er det gitt TG1 på resterende egenskaper ved leiligheten.
  Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Velkommen til Hovin og St. Jørgens vei 65 - En meget attraktiv 3-roms hjørneleilighet med fantastisk beliggenhet, utelukkende vendt mot grøntareal, og solrik, sydvestvendt balkong. Leiligheten har en meget god usjenert intern beliggenhet i borettslaget med store frodige friområder rett utenfor døren. Kort vei til både T-bane og buss. Meget hyggelig bomiljø og godt naboskap. Her bor du svært sentralt, samtidig stille og rolig i grønne idylliske omgivelser. Leiligheten disponerer borettslagets fellesarealer opparbeidet med lekeplass (kort avstand fra leiligheten), gangveier, flaggplass, gress, trær og busker.
  Kort oppsummert:
  - Solrik sydvestvendt balkong med god plass til sittegruppe og grill
  - Nye vinduer og balkongdører i 2017
  - Meget god planløsning
  - Pent pusset opp i 2021
  - Tre boder
  - Meget god intern beliggenhet
  - Det kan settes inn peisovn i stue
  - Borettslaget er meget populært og godt vedlikeholdt
  2. etasje: Entré/gang, vaskerom/garderobe, bad/wc, kjøkken - stue og 2 soverom. Balkong ca. 8 m² ut fra stue.
  Leiligheten disponerer i tillegg 2 kjellerboder på ca. 1,4 m² og 3,1 m² og 1 loftsbod på ca. 2,5 m².
  KJØKKEN:
  Moderne og velutstyrt kjøkken fra HTH. Høyglans glatte fronter. Benkeplate med helstøpt vaskekum og nedfelt induksjon platetopp. Kullfilter ventilatorvifte med hette i polert aluminium/glass. Integrert komfyr, oppvaskmaskin og kjøl. Waterguard under kjøkkenbenk. Vannfilter. Kjøkken og hvitevarer fra 2014. Miele hvitevarer og avtrekksvifte. Lekker kran fra Tapwell, samt flott backsplash (fliser) montert i 2021.
  BAD:
  Bad med dusjhjørne. Helservant med underskap. Speilskap med lys over servant. Gulvmontert toalett. Bad rehabilitert i 2001 i regi av borettslaget. Nye varmekabler, støp og flis på flis i 2011. Nyere termostat til varmekabler.
  Garderobe / vaskerom med oppheng og hyller. Opplegg for vaskemaskin.
  HOVEDSOVEROM:
  Stort og fint hovedsoverom med garderobe.
  SOVEROM 2/KONTOR:
  Soverom 2 med god plass til seng og garderobe.
  BODER:
  Leiligheten disponerer i tillegg 2 kjellerboder på ca. 1,4 m² og 3,1 m² og 1 loftsbod på ca. 2,5 m².
  OVERFLATER:
  Påkostninger: Gulv avrettet i stue og kjøkken. Nytt gulv i stue i 2014. Nye fliser i gang og garderobe i 2014. Nytt gulv på begge soverom 2021.
  Vegger: Sparklet og malte flater, behandlet original teglsten. Fliser på bad.
  Himlinger: Malt på betong. Malte nedsenket plater på bad. Himlinger malt i 2014. Himling på bad brannsikret i regi av borettslaget 2018/19.
  LEKEPLASSEN:
  Lekeapparater fra HAGS, levert av Claussen og Heyerdahl AS. HAGS lekeapparater er av solid kvalitet som betyr lang levetid med minimale vedlikeholdskostnader. Lekeplassen er modernisert og kvalitetssikret i 2012. Deler av lekeplassen er også oppgradert i vinter 2017/2018. Lekeplassen i kort avstand fra leiligheten.
  Borettslaget har egen nettside:
  www.hovinborettslag.no

  Oppvarming

  Oppvarming med elektrisitet - varmekabler på baderom.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger et arkivkort på eiendommen som henviser til at ferdigattest på eiendommen foreligger med dato 19.12.1958. Det foreligger også ferdigattest på fasadeendring (nye balkonger), datert 21.10.1993.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet garasje/parkering og trafostasjon.
  Servituttene vil følge eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på spennende Hasle/Hovin. Boligen ligger i grønne omgivelser med hovedtur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka som passerer rett utenfor. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munchmuseet og Botanisk hage. Gangavstand til Tøyen og Grünerløkka samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
  Nærbutikk (Joker) midt i borettslaget. Butikken har søndagsåpent og ellers lange åpningstider til kl. 22.00 på hverdager og 21.00 i helgene. Andre fasiliteter i borettslaget er "Vaskeriet." Dette er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie Vaskeriet til private arrangementer for 100 kr timen, minimum 3 timer. Vaskeriet er flittig brukt av beboerne til ulike anledninger, spesielt til feiringer av alle slag. Vaskeriet brukes også til åpne arrangementer for hele borettslaget, og da er det gratis. Det har vært arrangert ulike fellestilbud på vaskeriet i 2015, som leketreff, barseltreff, sykvelder og bruktmarked. Våren 2016 ble det også satt opp et fast sosialt dansetreff.
  Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det nylig oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått nye, flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget.
  Hasle Torg kjøpesenter ligger rett ved med bl.a.Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopol, Nille, frisør, blomster og treningssenterkjeden SATS m.m. Det er også kommet ny KIWI dagligvarehandel på tomten til den gamle bensinstasjonen sør-vest for eiendommen. Like ved er det også kommet Rema 1000. For øvrig mange dagligvare- og servicetilbud i nærområdet.
  Umiddelbar nærhet til Hasle T-bane (linje 5), buss i Grenseveien (rute 21 og 28) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-5). Det er også gangavstand til Haslelund hvor buss 23 og 24 går. På Økern skal det bygges et kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland.
  Dette er en leilighet for deg som vil bo sentralt, men likevel litt utenfor den indre bykjerne.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehage:
  - Hovin barnehage (1-5 år) - 200m
  - Espira Marienfryd (1-6 år) - 500m
  - Teglverket barnehage (0-6 år) - 600m
  Barn- og ungdomsskoler:
  - Teglverket skole (1-10 kl.) - 600m
  - Hasle skole (1-7 kl.) - 600m
  - Kampen skole (1-7 kl.) - 1.5 km
  - Wang Ung Oslo (8-10 kl.) - 1,0 km
  - Frydenberg skole (8-10 kl.) - 1.2 km
  Videregående skole:
  - Valle Hovin videregående skole - 700m
  - Kuben videregående skole - 1,9 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 61436 kvm som tilhører borettslaget. Store åpne opparbeidet fellesarealer med store plenarealer, beplantning, lekeplass og asfalterte gangveier.

  Parkering

  Hovin Borettslag har 216 plasser som leies ut til beboere, i tillegg har borettslaget også 6 garasjer for utleie. Ventetid må påregnes. Priser pr. måned på borettslagets parkeringsplasser:
  P-plass uten strøm kroner 300,-
  P-plass med strøm for motorvarmer kroner 600,-
  Garasjeplass kroner 700,- pr. mnd. pluss 15.000,- i depositum.
  Det vil også tilkomme et ekspedisjonsgebyr pålydende kroner 731,-, direkte fra OBOS. Leieforholdet opphører ved salg, overførsel eller fremleie.
  Hovin Borettslag har to oppstillingsplasser for Bilkollektivet. Bilkollektivet er en bildelingsordning for folk som har behov for bil, men som ikke vil kjøpe. Det finnes gjesteparkeringsplasser i borettslaget hvor gjester kan korttidsparkere i maks 3 dager. Beboere kan parkere på gjesteparkeringen fra 21:00-08:00. Forøvrig er det fritt å benytte de kommunale p-plassene langs gata.
  Kommunen har bygget 6 ladestasjoner (EL) i den kommunale veien oppe ved blokkene i 20-24 og 32.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Området er regulert til byggeområde for bolig iht.til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.1986 (Midlertidig reguleringsbestemmelser for deler av Oslos ytre sone). Med tilhørende reguleringskart datert 08.10.2019 samt kommunedelsplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn datert 23.09.2015.
  Ensjøbyen er under utbygging og det vil bygges parkanlegg, boliger og lagt til rette for en rekke servicefasiliteter i årene som kommer.
  Plan og byggesaker i området:
  Saksnummer: 201604970 - Reguleringssak: Hasle - Valle Hovin - Planprogram med veiledende plan for offentlige rom - VPOR - Forslag til politisk behandling. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Planprogram og veiledende plan for offentlig rom (VPOR) skal gi rammer for fremtidige reguleringsplaner innenfor planområdet. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
  Saksnummer: 201615880 - Reguleringssak: Økernveien 115 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av boliger.
  Saksnummer: 201609079 - Reguleringssak: Hjørnetomta Grenseveien/Økernveien - Detaljregulering - Utbygging av boliger, næring og hotell.
  Saksnummer: 201801786 - Reguleringssak: Økernveien 97 - Planforslag til offentlig ettersyn - Omregulering til boligformål.
  Saksnummer: 201617440 - Reguleringssak: Økernveien 94 mfl. - Detaljregulering - Bolig og næring.
  Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 2.931,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/internett (grunnpakke), felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold av borettslaget.
  Felleskostnadene justeres normalt etter borettslagets faktiske utgifter.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Boligen er tilknyttet Altibox Viken fiber som leverandør av kabel-tv. Det er den minste tv-pakken som er inkludert i felleskostnadene. Ønsker man raskere internett eller større TV-pakke kan dette bestilles hos Viken fiber. Dette betales av hver enkelt. Borettslaget er nå utenfor avtaletid med Viken/Altibox. Styret jobber nå med å kunne legge frem nye alternativ for beboerne. Se "informasjon om borettslaget" for mer informasjon.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 1 149 105,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 136 776,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.300.460,-. Av dette beløpet utgjør kr 101 834,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Steinar Johnsgaard Danbolt og Angelo Gunerius Orlandi

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Hovin Borettslag.
  - Borettslaget består av 540 andelsleiligheter.
  - Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp.
  - Bygningsforsikring hos Tryg Forsikring - polisenummer 6610222.
  - Dugnad må påregnes.
  - Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er sjenanse for de øvrige beboerne. Tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
  - Vaskeriet er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie vaskeriet til private arrangementer. For mer info se: https://hovinborettslag.no/vaskeriet/.
  - Borettslagets hjemmeside er www.hovinborettslag.no.
  - Styret kan kontaktes på e-post: hovin.borettslag@gmail.com.
  Styret har, gjennom OBOS og vaktmester, fått utarbeidet en detaljert plan for vedlikehold som må/bør gjøres de nærmeste årene. Det har i desember 2020 vært avholdt en ekstraordinær generalforsamling. Nærmere informasjon og borettslagets planlagte påkostninger:
  - Takrehabilitering. Entreprenør er valgt. Ved den ekstraordinære generalforsamlingen i desember ble prisestimater presentert. Disse lå på mellom kr 103.000.000,- og kr 110.000.000,-. Forslaget på 110.000.000,- ble vedtatt og inkluderer skifte av tak og takvinduer, skifte av balkongtak (glass), ny takdrenering og skifte av spilevegger, skifte av plater, maling av takene til de som ikke er i øverste etasje og maling av bakveggen på balkongen og rehabilitering av balkongrekkverkene. Dette vil medføre en økning i denne andelens fellesgjeld på ca. kr 222.000,- og en økning i de månedlige fellesutgiftene på ca. kr 800,-. Den endelige økningen i fellesutgifter er dog uavklart da dette også vil avhenge av andre eventuelle kostnader/det totale kostnadsbildet.
  - Styret har undersøkt alternative måter å oppbevare sykler på i borettslaget iht. tidligere vedtak av generalforsamlingen. Saken ble tatt opp til den ekstraordinære generalforsamlingen i desember, og prisestimat presentert lå på ca. 2.000.000,-. Forslaget ble ikke godkjent.
  - Styret ser på muligheten for å gjøre om på avtalen for kabel-tv og bredbånd. Pr. i dag er ikke bredbånd inkludert i fellesutgiftene. Dette ble tatt opp til den ekstraordinære generalforsamlingen i desember ved to alternativ; kollektiv avtale på bredbånd i stedet for kollektiv avtale på kabel-tv (som er pr. i dag), eller fritt valg på alt hvor alle tjenester faktureres direkte til den enkelte beboer utenom fellesutgiftene. Kollektiv avtale på internett, hvor alle leiligheter får 1000/1000 MBPS linje til 155 kr/mnd. ble vedtatt. Beløpet faktureres via felleskostnadene, slik grunnpakke TV gjør i dag. Borettslaget satser på å være oppe med ny leverandør innen 01.04.21.
  - Borettslaget har vært en del av OBOS sitt pilotprosjekt "OBOS Nøkkel" for digital tilgang til borettslagets ytterdører. Piloten er i ferd med å ferdigstilles, og borettslaget vil den nærmeste tiden motta forespørsel og tilbud om å tilknyttes tjenesten permanent. Saken ble tatt opp til den ekstraordinære generalforsamlingen i desember. Forslaget ble vedtatt og borettslaget sentralt vil bære kostnaden.
  - På den ekstraordinære generalforsamlingen i desember ble det også tatt opp salg av fellesarealer under beboersaker. Dette gjelder to beboere i hhv. St. Jørgens vei 18 og 69 som har søkt om å kjøpe kjellerarealet for å utvide egen leilighet. Forslagene ble vedtatt.
  - Planer i borettslaget for øvrig gjelder blant annet el-billadeplasser. Styret håper å komme i gang med det om ikke så lenge. Videre er det rens av ventilasjonsanlegg, oppgradering av hovedtavler (elektro) og etablering av nødlysanlegg i oppganger og kjeller som står på planen for utredning. Iht. borettslagets rådgiver i OBOS vil dette trolig kunne tas over driftsbudsjettet, men det er ikke fastsatt en tidsplan for sakene. Oppgradering av belysningsanlegg i fellesarealene gjøres fortløpende.
  Utdrag av foretatte påkostninger:
  2020: Alle blokker har fått nye rør samt utvendige og innvendige stoppekraner.
  2019: Utbedring av ventilasjon våtrom.
  2018: Borettslaget har utbedret mangelfull branntetting på alle bad.
  2017: Vindu- og balkongdørutskifting.
  2016: Takbryggene på ytterpunktene av bygningene i St. Jørgens vei 1-7, 9-13, 15-21, 23-29, 31-37, 41-47 og 49-55 hadde ikke tilstrekkelig sikring. Disse fikk nye takbrygger med rekkverk. Oppgangene i St. Jørgens vei 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 27 og 29 manglet takutspring, disse ble ferdigstilt februar 2016.
  2015: Utskiftning av alle avfallsbrønnene i borettslaget
  2014: Utbygging av fibernett.
  2013: Tilstandsvurdering av tak.
  2012: Utskiftning av inngangsdører til leilighetene. Oppgradering av flaggstangplass og lekeplass. Utvikling av vedlikeholdsrapport.
  2011: Ombygging av vaskeriet til forsamlingshus. Brannsikring, nye røykvarslere og brannslukningsapparat til alle leilighetene, redningsliner til leilligheter over 12 meter.
  2010: Bytte av porttelefoner.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Konferer megler for nærmere info. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Visningspakke: 3000,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0054/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.2154

  Dato

  Sist oppdatert: 13. april 2021 kl. 16:56

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.