Solgt: 4 590 000 kr

Grüners gate 14A

4 590 000 kr
49 m²
1 soverom
Velkommen til Grüners gate 14A - Presentert av Krogsveen v/ Tom Martinsen
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
BESTE GRÜNERLØKKA
Klassisk 2-R i blindgate – Rosett/Stukkatur - Peisovn - Generøs takhøyde 2,8 m - Balkong mot bakgård - Nytt kjøkken 2020
 • Prisantydning
  4 590 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  61 098 kr
 • Omkostninger
  8 882 kr
 • Totalpris
  4 659 980 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  49 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 591 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og flott 2-roms andelsleilighet midt på Løkka. Umiddelbar nærhet til et bredt servicetilbud, hyggelige spisesteder, kaféer og parker - Grüners gate 14 ligger tilbaketrukket til i en blindgate.
Her har man en god og gjennomgående planløsning samt store vindusflater som bidrar til fine, naturlige lysforhold. Stuen er av god størrelse med plass til spisestuemøblement. I stuen har man for øvrig en flott rosett og stukkatur samt en generøs takhøyde på ca. 2,8 meter. Kjøkkenet (2020) er separat og har videre adkomst ut til leilighetens herlige balkong vendt mot indre gårdsrom. Lunt og godt soverom med garderobeskap montert. Flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Innbydende entré.
Verdt å nevne: Varmefolie lagt i under parketten. Nytt kjøkken og parkett i 2020.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grüners gate 14A, 0552 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 64
Andelsnummer 5, Borettslaget Gruners Gate 14, organisasjonsnummer 950 010 010

Innhold

Totalt bruttoareal: 55 kvm
Totalt bruksareal: 49 kvm
Totalt primærrom: 49 kvm
Primærrom, 3. etasje: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
Balkongen måler ca. 3 kvm.
I tillegg disponerer boligen tre boder; En loftsbod på ca. 10 kvm gulvareal (skråtak), en kjellerbod på ca. 4 kvm gulvareal (lav takhøyde ca. 1,7 meter) og en bod på ca. 2 kvm i trappeoppgangen mellom 2. og 3. etasje.
Vedlagt plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.10.2021 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger er oppført som en hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig. Etasjeskillere er oppført som trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Saltakskonstruksjon tekket med plater/stein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2 (tilstandsgrad):
- Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og slitasje.
- Entrédør: Døren mangler brannklassifisering.
- Bad: Nøyaktig alder på baderomskonstruksjonen er ukjent, dog antas det å være over 20 år gammelt basert på vannrørstype. Den anbafelte brukstiden er eller nærmer seg utløpt. Tilstandsgraden er gitt utfra alder / gjenværende brukstid, krakkelering i fugemasse mellom flisene, ukjent underlag/oppbygging og utløpte garantier.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten. Det er blant annet kommentert at det er registrert noe sprekker i rabbitzpussen.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja. En løs flis midt på badegulvet. Ikke forrige eier, men eier før der igjen, oppgir at det har vært lekkasje fra badet i leiligheten over (4. etasje) en gang før 2013, men at dette ble utbedret av forsikringsselskapet og siden kontrollert og godkjent av takstmann.
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært. Juli 2020: Urbana Fasade AS festet løs flis på badegulvet og la nye mykfuger i dusjsonen (noe soppdannelse i de gamle silikonfugene). Oktober 2021: MV Bygg og flis la nye fuger på deler av baderomsgulvet.
Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja. Festing av flis og nye mykfuger i dusjsone : Har faktura på arbeidet som ble utført og rapport ut arbeidet av firmaet før jobben ble påbegynt. Oppussing kjøkken: Har detaljert faktura fra arbeidet som ble utført. Nye fuger på baderomsgulv: Har faktura fra arbeidet som ble utført.
Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja. De originale gulvene i stue og gang er skjeve. Det er lagt nytt gulv i disse rommene bl.a. for å bøte på dette. Det har vært mindre sprekker i gipsvegg og tak i stue og i tak på soverom.
Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja. Det har vært lekkasje fra tak og inn loftsbod tilhørende leiligheten og rundt loftsvindu.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. August 2021: Håndverker byttet ut enkelte takplater og satte inn nytt loftsvindu. Lekkasjen skal derfor være utbedret.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært. Høst 2020: Aureta AS skiftet ut alle kurser og installerte nytt overspenningsvern i leiligheten i forbindelse med oppussing av kjøkken og installasjon av varmefolie. September 2021: Rørleggervakta AS skiftet ut borettslagets varmtvannsberedere.
Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja. Har samsvarserklæring for det som ble skiftet ut i forbindelse med oppussing og varmefolie.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne lyse og flotte 2-roms andelsleiligheten med sentral og god beliggenhet på Grünerløkka. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til et bredt servicetilbud, hyggelige spisesteder, kaféer og parker - samtidig som Grüners gate 14 ligger tilbaketrukket til i en blindgate.
Her har man en god og gjennomgående planløsning samt store vindusflater som bidrar til fine, naturlige lysforhold. Stuen er av god størrelse med plass til spisestuemøblement. I stuen har man for øvrig en flott rosett og stukkatur samt en generøs takhøyde på ca. 2,8 meter. Kjøkkenet er separat og har videre adkomst ut til leilighetens herlige balkong vendt mot indre gårdsrom. Lunt og godt soverom med garderobeskap montert. Flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Innbydende entré med plass til klesavheng og skotøy.
Nærmere innhold:
Entré:
Lysmalt og innbydende entré med enstavs parkett og historiske fliser på gulv. Flisene var nye i 2021. Her er det god plass til klesavheng og skotøy. Fra entréen har man videre adkomst til øvrige rom, noe som er med på å underbygge den gode planløsningen leiligheten har.
Stue:
Romslig stue med god plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Her er det også plass til et større spisebord. Veggflatene for øvrig er malt i tidløse nyanser som harmonerer fint med det nye parkettgulvet (med varmefolie). Hyggelig smiejernsovn som bidrar til ekstra varme på kalde vinterdager. I himlingen er en flott rosett, og takhøyden måler ca. 2,8 meter. Kombinert med de store vindusflatene har rommet en luftig og god atmosfære.
Kjøkken:
Separat og flott kjøkken med hvite fronter, håndtak i stål og heltre eik benkeplate. Kjøkkeninnredningen var ny i 2020. Flott teglsteinsvegg over den ene benkeplaten. Medfølgende hvitevarer bestående av integrert oppvaskmaskin, ovn, induksjon platetopp og benkekjøleskap. Ventilator over platetoppen. Veggflatene er malt i behagelige fargevalg som harmonerer fint med parketten (ny parkett med varmefolie i 2020) Videre adkomst ut til leilighetens herlige balkong.
Balkong:
Herlig balkong på ca. 3 kvm fra 2016 med et hyggelig utsyn mot indre gårdsrom. Et flott uterom hvor årets fine dager og kvelder kan nytes. Adkomst fra kjøkkenet.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Innredningen består blant annet av en servant med underskuffer. Benkeplate med nisje til vaskemaskin under. Videre har man et gulvstående toalett og en dusjnisje med stang til dusjforheng.
Soverom:
Lunt og godt soverom av fin størrelse. Rommet har store vindusflater og veggene er lysmalt og et pent originalt tregulv. Vender inn mot stille og rolig gårdsrom. Praktisk garderobeskap med speil på den ene fronten.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til vedlagt liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til ildsted. Varmekabler i gulvstøp på bad. Varmefolie i alle gulv unntatt soverom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Megler har undersøkt kommunale arkiver, men har her ikke funnet avklaring. Det foreligger en byggeanmeldelse innlevert i år 1888. Dokumentet er ikke attestert.
Bad i leilighetene ble etablert i senere tid. Ferdigattest for bygging av bad foreligger med dato 14.09.1979. Ferdigattest for etablering av 5 balkonger i A-oppgangen foreligger og er datert 17.06.2019.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst én servitutt på borettslagets eiendom utover pant/obligasjon for felles lån. Denne omhandler en rettighet med en privatperson som rettighetshaver og gjelder leieavtale/leie av leilighet. Avtalen har bestemmelser om varighet og ble tinglyst i 1977.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Borettslagets eiendom har tinglyst rett til en erklæring/avtale med rett til adkomst, vedlikehold, plikt til utbedring etter kommunale krav (30 år) med flere bestemmelser (gnr 228, bnr 540), en erklæring/avtale med bestemmelser om gårdsrom, bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. (gnr 228, bnr 484, snr 1-6) samt en erklæring/avtale med bestemmelse om benyttelse av gårdsrom, bestemmelse om plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav til utbedringsstandard m.m. (gnr 228, bnr 476, snr 1-3).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fabelaktig beliggenhet i hjertet av Grünerløkka med grønne omgivelser.
Her finner du Grünerløkkas urbane bydelsliv rett ut hoveddøren med alt denne spennende bydelen kan by på av shopping, gastronomi, uteliv og all slags hygge. Alle "Løkkas" mest attraktive spise- og utesteder som Kaffebrenneriet, Villa Paradiso, Bon Lio, Ben Reddik, Delikatessen, Aku Aku, og Parkteateret, for å nevne noen - ligger kun få minutter unna. Innen få minutters gange ligger også en av områdets mest populære kaféer, Liebling, Oslo Velo og Vespa. Et hyggelig og høyt verdsatt møtested blant Grünerløkkas beboere. Kreative småretter finner du også innen kort gangavstand hos Bass. Kun få minutter fra leiligheten finner du også populære Tim Wendelboe som serverer kaffe i verdensklasse. I samme gaten finner du også den ettertraktede frisøren Gevir hvor skjønnhet og velvære står i fokus! Winther Blomst er løkkas koseligste blomsterbutikk og er absolutt verdt et besøk.
Populære Ringen kino, Norges første heldigitale kino er etablert i Ringnes Park senter hvor du også finner treningssenteret SATS.
Beveger du deg vestover finner du også det spennende området Vulkan med Mathallen og spise- og utelivssteder som Døgnvill, Bar Vulkan og Smelteverket.
God tilgang til matforretninger som Kiwi, Coop Extra Rema 1000, stor og flott Meny-forretning i Ringnes Park, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Rikelig med kafeer og butikker ligger i gaten og kvartalene rundt leiligheten.
Området er preget av mange parker og grønne lunger som gir enkel tilgang på utendørs hygge og trening. Sofienbergparken ligger i umiddelbar nærhet, og vakre Olaf Ryes plass finner du rett rundt hjørnet. Rusler du litt lenger opp på Grünerløkka finner du nok en park, nydelige Birkelunden. Her arrangeres det hyggelige søndagsmarkeder. Akerselva er nært ved og har flotte turstier som leder til Maridalen i nord til Sørenga i sør. Her finnes også Kubaparken hvor det er bra med liv på sommerhalvåret.
Området tilbyr gode forbindelser til resten av Oslo gjennom offentlig kommunikasjon som buss og trikk. Det er få stopp ned til sentrumskjernen og t-banestasjoner, som man for øvrig også kan spasere til. Dersom du liker å sykle så er det etablert nye sykkelstier til Torshov og ned mot sentrum.
I tillegg til de nevnte servicetilbud kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv. Eller for den saks skyld nordover til Torshov og Sagene med sitt særpreg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Grünerløkka skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 587,7 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.
Utdrag fra planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
- Saksnummer 202100061: Toftes gate 51A - Oppføring av to balkonger. Søknad om ferdigattest 28.09.2021.
- Saksnummer 201712940: Toftes gate 45 D-F - Påbygg og bruksendring av bakbygning til tre boliger. Igangsettingstillatelse ble gitt 12.07.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er oppført på Gul Liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2.591,- pr. mnd. og inkluderer blant annet Internett nedbetaling av andel fellesgjeld, varmtvann på bad, driftskostnader, forretningsførsel, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2.115,-
Lånekostnader: kr 95,-
Lånekostnader: kr 381,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Se for øvrig avsnitt om borettslagets planlagte påkostninger.
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år pluss årlig nettleie ca. kr 4.000,- / Ca. 5.148 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Beboerne betaler selv for eget abonnement. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.029.662,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.706.783,20,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 23.586,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 61.098,- pr. 05.10.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 1.063.389,- pr. 05.10.2021 og lånevilkårene er:
DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Lånenummer 12133733173
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.10.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 48
Første termin/første avdrag: 31.03.2017 (siste termin 30.09.2033)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.450,- (USBL)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.659.980,-. Av dette beløpet utgjør kr 61.098,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Even Skogen og Monica Goksøyr

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Gruners Gate 14.
- Borettslaget består av 15 boliger og 2 næringslokaler.
- Forretningsfører er USBL.
- Revisor er KPMG.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold: Det er ikke tillatt å holde hund uten godkjenning fra styret. Er hundeholdet til sjenanse/bry for andre beboere kan styret tilbakekalle tillatelsen. Det er bare tillatt å holde katt under forutsetning av at andre leieboere ikke sjeneres.
Påkostninger foretatt i den senere tid:
- Reparasjoner av tak grunnet lekkasjer det siste året.
- USBL har foreslått en økning av fellesutgiftene med 10%, men styret har ikke tatt stilling til dette per 26.10.2021.
Planlagte påkostninger:
- Styreleder opplyser om at renhold av fellesarealene pt. tas av beboerne, men at dette skal settes bort til firma. Styret har ikke sett over tilbudene per 27.10.2021, men det er snakk om vask et par ganger i måneden. Om det blir en økning av fellesutgiftene rundt dette er det estimert til rundt kr 200,- pr mnd.
- Styreleder opplyser videre om at taket må påregnes skiftet på sikt, men at det ikke foreligger mer informasjon om når per 26.10.2021.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget, storbyfellesskap og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten utlyses onsdag 27. oktober med meldefrist torsdag 04. november kl. 10:00. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Forretningsfører opplyser om at borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. Vedtekter og husordensregler er vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0221/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.21221

Dato

Sist oppdatert: 09. november 2021 kl. 17:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.