Solgt: 3 400 000 kr

Litleåsvegen 64

3 500 000 kr
116 m²
3 soverom
Velkommen til Litleåsvegen 64 - Flott og velholdt enderekkehus!
Sjelden mulighet på Nyborg
Innholdsrikt og velholdt enderekkehus med usjenert og solrik beliggenhet. Barnevennlig. Parkering i garasje.
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Omkostninger
  88 842 kr
 • Totalpris
  3 488 842 kr
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  116 m²
 • Bruksareal
  139 m²
 • Tomteareal
  344,1 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  700 kr
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Praktisk og romslig planløsning. Innholdsrik med to bad, vaskerom og stor stue. Veldig praktisk med innredet ekstrarom som kan brukes som hjemmekontor. Meget solrik og stor terrasse. Høy og fri beliggenhet med flott utsyn, men allikavel usjenert. Veldig hyggelig nabolag.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjelden mulighet! Det er ikke ofte det kommer rekkehus for salg i Litleåsvegen! Velholdt enderekkehus med gjennomgående god standard - ypperlig for en barnefamilie! Sentral beliggenhet med gangavstand til barnehager og skoler. Usjenert med solrik beliggenhet og flott utsikt! Høydepunkt:
- Innholdsrikt med 2 baderom + vaskerom - 3 soverom + innredet ekstra rom, kan fint fungere som hjemmekontor - Oppusset baderom og vaskerom og kjøkken 2011 - Rør-i-rør system - Oppgradert sikringsskap med automatsikringer - Effektiv varmepumpe og peisovn - Fibertilkobling for tv og bredbånd - Terrasse og hage med gode solforhold - Medfølger garasjeplass - Busstopp, Linje 4, like ved Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Litleåsvegen 64, 5132 NYBORG
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 207, bruksnummer 107, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 151 kvm
Totalt bruksareal: 139 kvm
Totalt primærrom: 116 kvm
Bruksareal:
Bolig 123 kvm
Garasje 16 kvm
Primærrom:
Bolig:
1. etasje 51 kvm: Entré, gang, to soverom, vaskerom, baderom og kontor.
2. etasje 65 kvm: Soverom, baderom, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
Bolig:
1. etasje 7 kvm: To boder.
Garasje:
1. etasje 16 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført på grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Slukmansjett på baderom i 1. etasje kan ikke verifiseres. Det ble registrert en skade (hull) i forhøyningsring i sluket på befaringen. Dette har senere blitt fylt med tettemasse av huseier. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 14 millimeter, og vurderes som ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Baderom i 2. etasje, sluket er isolert inne i dusjsonen. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 14 millimeter.
- Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert på grunnmur i matbod.
- Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer.
- Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder.
- Avløpsrør er i hovedsak vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder.
- Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Begge badene er pusset opp , helfliset og med dusjhjørne.
- Vegg mellom hovedbad og vaskerom har rør-i-rør.
- Montert ny rentbrennende ovn.
- Kjøkken oppusset 2011.
- Montert varmepumpe.
- Bygget terrasse på ca. 40kvm.

Standard

Velkommen til Litleåsvegen 64!
Velholdt enderekkehus med meget god beliggenhet. Det er opparbeidet stor terrasse (ca 40 kvm) på fremsiden av boligen - her kommer solen tidlig på morgenen og kan følges til sene kveld.
Det er god standard på innredning og overflater. Boligen har blitt oppgradert senere år og fremstår som lys og moderne med gode løsninger
- De fleste overflater er oppusset i lyse moderne farger
- Nytt sikringsskap med automatsikringer
- Oppusset kjøkken 2011
- Oppusset baderom og vaskerom 2011
- Rør-i-rør system
- Effektiv varmepumpe og peisovn
Pent opparbeidet inngangsparti med heller og stort bed. Boligen har lys og fin gang med plass til å henge opp yttertøy. I denne etasjen er det to soverom, samt deler av bod kan fungere godt som hjemmekontor. Soverommene er lyse og av god størrelse. Badet ble oppusset i 2011 og er innredet med toalett, dusjhjørne og skapseksjon med vask, speil og belysning. Vegg i vegg er det praktisk vaskerom. Gode lagringsmuligheter i stor bod.
Opp trappen til hovedetasjen er det soverom, kjøkken og stue. Store vinduer i denne etasjen gjør at det er naturlig lys hele dagen i denne delen av boligen. Hovedsoverommet er av god størrelse, er innredet med stor skyvedørsgarderobe og har god plass til dobbeltseng med med nattbord. Inngang til eget baderom med toalett, vask og dusjhjørne.
Kjøkkenet er innredet med store skap- og skuffeseksjoner. Her er også alle nødvendige hvitevarer integrert som kjøleskap, komfyr, platetopp og stillegående oppvaskmaskin. Stuen er lys og åpen med plass til stort spisebord, sofa og tv-seksjon. Det er effektiv peisovn i stuen som varmer godt på kalde vinterdager. Det er også montert effektiv varmepumpe i trappegangen som sikrer jevn varme i boligen hele året. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse med flott utsikt. Solen kan nytes midtsommer fra morgen til sene kveld.
Alt i alt en flott bolig som absolutt er verdt en titt - velkommen til visning!

Oppvarming

Varmekabler i flere gulv. Peisovn og varmepumpe. Ellers mulighet for elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 11.12.1974.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger intnflyttingsløyve datert 11.12.1974.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst en servitutt på eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om felles vei og felles ledningsnett.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen har blitt utvasket ifm. visning og vil ikke bli ytterligere vasket eller rengjort før overtakelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Litleåsvegen 64 er beliggende i rolige og naturskjønne omgivelser sentralt i Åsane. Nabolaget er perfekt for barnefamilier, med nærhet til flere barneskoler og barnehager. Det er flere barnefamilier i de omkringliggende gatene som sikrer meget gode oppvekstsvilkår for barn i alle aldre. Åsane Storsenter og Horisont med alle fasiliteter kun 5 minutters kjøring unna. Dagligvarebutikk og bussholdeplass, Linje 4, like ved.
Boligen ligger på et lite høydedrag på enden av rekken, godt skjermet for innsyn fra andre eiendommer. Flott terrasse og hage med flott utsikt over nabolaget og gode solforhold fra tidlig morgen til sene kveld.

Adkomst

Fra Bergen sentrum følger du motorveien E39 til Åsane. Du tar av motorveien opp til høyre skiltet Morvik og Åsane senter. I rundkjøringen skal du til venstre. Du følger Åsamyrane til du kommer til et skilt hvor det står Litleåsvegen på venstre side av veien. Du svinger til høyre inn i Litleåsvegen og følger veien videre. Du svinger til venstre ved Bergen Nord Politistasjon. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Selegrend barnehage (0-6 år)
Liakroken barnehage (0-6 år)
Rolland/Ulsetåsen barnehage
Skoler:
Storåsen skole (1-3 klasse)
Kyrkjerinsen skole (1-10 klasse)
Rolland skole( 1-7 klasse)
Blokkhaugen skole (8-10 klasse)
Åstveit skole (8-10 klasse)
VGS:
Åsane videregående skole
Tertnes videregående skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 344,1 kvm. Opparbeidet med hage og terrasse.

Parkering

Parkering i garasje. Det er også opparbeidet felles gjesteparkeringsplass. Ellers parkering i gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Selger har mottatt brev fra Bergen kommune om at det er lekkasje i felles vannledning. Foreløpig er omfanget av lekkasjen uklart og det vites ikke om lekkasjen blir utbedre før overtakelse. Kostnader knyttet til utbedring av lekkasjen tilfaller selger.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan "ÅSANE. MIDTBYGDA, INDUSTRIOMRÅDE" datert 10.01.1973.
Hensynssoner iht. kommuneplanen:
Vei støy - gul sone 32,8 %
Vei støy - Rød sone 14,6 %
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 673,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Feiing/tilsyn blir ikke delt opp, men kommer som helhet i en termin. Normalt 2. termin.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15 000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3 680.
Velavgift for brøyting av vei ca kr 700,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox for fibertilkobling av tv-signaler og bredbånd. Avgift på kr 1 150,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm. Abonnement kan overføres til kjøper om ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 0 var kr 905 879,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 261 164,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 001,- for 2020.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 588 842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12 650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Magne Utle og May Evelyn Utle

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet veilag for privat vei. Kostnader ifm. brøyting og vedlikehold fordeles på alle som bruker veien.11

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,6% av salgssummen
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 6.000,-
Foto: kr 6.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0041/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.2141

Dato

Sist oppdatert: 15. desember 2021 kl. 13:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.