Solgt: 8 100 000 kr

Grevlingveien 22

7 990 000 kr
226 m²
3 soverom
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Grevlingveien 22!
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Åssiden
Pen enebolig med en attraktiv og usjenert beliggenhet. 2 bad. Solrike uteplasser med flott utsikt. Dobbelgarasje.
 • Prisantydning
  7 990 000 kr
 • Omkostninger
  201 092 kr
 • Totalpris
  8 301 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  226 m²
 • Bruksareal
  286 m²
 • Tomteareal
  818,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pent enebolig med en attraktiv og usjenert beliggenhet.
 • Stue og kjøkken med god takhøyde
 • Stilig kjøkken med helintegrerte hvitevarer (oppgradert i 2020)
 • Flislagt bad 1 fra 2012 med dusjhjørne
 • Flislagt bad 2 med dusjrom og badstue
 • 2 separate og praktiske wc-rom
 • Godt med lagringsplass i boder
 • Luft-til-vann varmepumpe med radiatorer og vannbåren gulvvarme
 • Overbygget sydvestvendt veranda på ca. 38 kvm
 • Flislagt uteplass med tilgang til hageområder
 • Svært pent opparbeidet hageområder
 • Dobbelgarasje med lading for el-bil
 • Godt med parkeringsplasser på gårdsplass
 • Fritt utsyn og flott utsikt over Drammensdalen
 • Beliggende i høyden med lite innsyn
 • Rolige omgivelser i blindvei med lite trafikk
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grevlingveien 22, 3029 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 117, bruksnummer 256, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 286 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 226 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 60 kvm
Primærrom
Sokkeletasje:
105 kvm: Gang, kjellerstue, wc-rom, bad, 2 soverom, kontor og vaskerom.
1. etasje:
121 kvm: Peisestue, stue, kjøkken, bad, gang, soverom, wc-rom og entré.
Sekundærrom
Sokkeletasje:
37 kvm: Matbod, teknisk rom og 2 boder.
Boligen har uinnredet kaldtloft og uinnredet kjeller/krypkjeller, deler av kjelleren har målbart areal og er målt til 23 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Jarle Dalen Myrengen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport, oppført på støpt plate mot grunn med grunnmur av lettklinkerblokker. Etasjeskiller av lettklinkerelementer. Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med liggende trekledning. Pult-takkonstruksjon tekket med metallplater (2012). Vinduer med tolags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dettegjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Bad inkl. dusjrom (sokkeletasje): Ventilasjon. Slukets plassering. Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Fallforhold (gulv).
- Bad (1. etg): Overflater gulv. Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Vaskerom: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering av rommet.
- Kjøkken: Overflater gulv.
- Wc-rom (1. etg): Ventilasjon. Sanitærutstyr/innredning.
- Wc-rom (sokkeletasje): Ventilasjon. Sanitærutstyr/innredning.
- Krypkjeller/uinnredet kjeller: Innvendig inspeksjon.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk.
- Etasjeskiller (sokkeletasje): Skjevhetsmåling.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Fasader inkl. kledning. Annet.
- Yttertak: Tekking (undertak). Takgjennomføringer.
- Drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering.
- Forstøtningsmurer.
- Garasje: Frittstående byggverk.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt boligsalgsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Selger har opplyst om diverse utbedringer/utført arbeid/mangler/feil i egenerklæringsskjemaet, se vedlegg i salgsoppgaven for utdypende informasjon.
Selger opplyser om at taklekkasjen har blitt meldt til forsikringsselskapet (per 27.10.2021), dette vil bli reparert utvendig og innvendig så raskt som mulig (ventetid på håndverkere/blikkenslager).
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fra gårdsplassen er det trappeadkomst til boligens inngangsparti. Trapp fra begge sidene av boligen, ned til underetasjens flislagte uteplass og hageområde. Videre trapp ned til lunt og skjermet hageområde. Uteplassene har sol fra ca. kl. 08.00 til 21.00 (midtsommerstid).
1. etasje
Peisestue: Peisestue med sofaområde. Åpen peis i murt hjørneinnsats (pipeløp er midlertidig tatt ut av drift), fliser på gulv under peis. 4-stavs eikeparkett på gulv, panelplater på vegger og 1-stavs parkett i himling.
Stue: Rommet har skråtak med god takhøyde. Stue med god spiseplass. 4-stavs eikeparkett på gulv, panelplater samt tapet på vegger og 1-stavs parkett i himling. Taklampe over spisebord medfølger ikke. Utgang til overbygget sydvestvendt veranda på ca. 38 kvm med utvendig belysning og terrassevarmere.
Kjøkken: Kjøkkenet ble oppgradert i 2020. Stilig kjøkkeninnredning med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap i lys og glatt utførelse. Kjøkkenplater over laminerte benkeplater. Lysarmaturer under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med platetopp med integrert ventilator, komfyrvakt, oppvaskmaskin, oppvaskkum, mikrobølgeovn, stekeovn og kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Rommet har skråtak med god takhøyde. 4-stavs eikeparkett på gulv, panelplater på vegger og 1-stavs parkett i himling. Taklampe over spisebord medfølger ikke. Utgang til overbygget sydvestvendt veranda på ca. 38 kvm.
Bad 1: Badet var nytt i 2012. Heldekkende dobbelservant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengt høyskap. Speil med integrert lysarmatur over servanter. Videre er badet utstyrt med vegghengt håndklestativ, vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og mdf-panel i himling.
Gang: Plassbygget skyvedørsgarderobe i hvit og glatt utførelse. Plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Parkett på gulv, malte vegger og mdf-panel i himling.
Soverom 1: Innebygget romslig skyvedørsgarderobe i glatt utførelse. Parkett på gulv, malt panel på vegger og plater i himling. Tilgang til uinnredet kaldtloft via loftsluke, loftet er delvis belagt med sponplater.
Wc-rom 1: Rommet var nytt i 2012. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil med integrert lysarmatur over servant. Vegghengt toalett. Gulvvarme. Fliser på gulv, panelplater på vegger (flislagt sisterne) og mdf-panel i himling.
Entré: Plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Fliser på gulv, panelplater på vegger og mdf-panel i himling. Tilgang til wc-rom 1.
Gang: Trappegang til sokkeletasje. 4-stavs eikeparkett på gulv, malt mur samt panelplater på vegger og 1-stavs parkett i himling.
Sokkeletasje
Gang: Trappegang til 1. etasje. Vannbåren gulvvarme. Fliser på gulv, malt samt panelplater på vegger og mdf-panel i himling. Tilgang til uinnredet kjeller/krypkjeller via luke i gulv. Utgang til delvis overbygget flislagt uteplass og hageområde.
Kjellerstue: Kjellerstue med sofaområde. Vannbåren gulvvarme. 3-stavs gulvbord, malt panel på vegger og i himling. 2 nye vinduer i 2016.
Wc-rom 2: Rommet var nytt i 2004. Søyleservant med speil samt lysarmatur over. Vegghengt toalett (2012). Fliser på gulv, fliser på vegger og mdf-panel i himling.
Bad 2: Badet var nytt i 2004/2005. Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte skap med hyller. Speil og lysarmatur over servant. Videre tilgang til dusjrom med dusjhjørne og badstue, ikke ovn her, men opplegg for det. Downlights i dusjrom. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og mdf-panel i himling.
Soverom 2: Vannbåren gulvvarme. 3-stavs gulvbord, malt tapet på vegger og plater i himling.
Soverom 3: Vannbåren gulvvarme. 3-stavs gulvbord, malt tapet på vegger og plater i himling.
Kontor: Rommet er innredet som kontor. Pergo laminat på gulv, panelplater på vegger og malt himling. Tilgang til matbod. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Vaskerom: Utslagsvask i benkebeslag av stål. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Malt betong på gulv, tapet på vegger og ubehandlet lettklinkerelementer i himling. Tilgang til bod og teknisk rom, hvorav boden har også utvendig adkomst.
Generelt om boligen: Etablert avtrekksvifter, stikkontakter og belysning i uinnredet kjeller/krypkjeller. Nibe VVM 320 varmesentral (luft-til-vann varmepumpe med radiatorer og vannbåren gulvvarme), plassert på teknisk rom. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i entré.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og kjøleskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Åpen peis i stue (pipeløp er midlertidig tatt ut av drift, lagt steinplater over utvendig pipeløp). Gulvvarme på begge bad, wc-rom 1, gang (sokkeletasje), kjellerstue og på 2 soverom (sokkeletasje). Luft-til-vann varmepumpe med radiatorer og vannbåren gulvvarme. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for enebolig datert 21.12.1979. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1984.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for enebolig datert 06.04.1978 og for garasje datert 29.11.1983.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kontor i sokkeletasje er opprinnelig byggemeldt som bod jf. Godkjente byggetegninger datert 06.04.1978. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknummer: 7425
Tinglysningsdato: 09.11.1978
Servitutten omhandler: Anleggelse av vann- og kloakkledninger.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i høyden med fritt utsyn og flott utsikt over Drammensdalen. Rolig gate i et attraktivt og barnevennlig boligområde. Blindvei som medfører ingen gjennomgangstrafikk. Veletablert og sentralt nærmiljø med det meste av fritids- og servicetilbud tilgjengelig innen kort avstand. Gangavstand til barnehager, skoler, Skimore Drammen (alpinanlegg) og Kiwi XL Ligosenteret. Nærhet til flotte markaområder med turterreng og lysløype.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Skimore Drammen som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med bl.a. allidrett, håndball og fotball, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Flere treningssentre i nærmiljøet.
Gode bussforbindelser med nærliggende holdeplass langs Kristian Brenners vei, hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca.10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Aronsløkka barnehage, Åsløkka barnehage, Solhagen Rudolf Steiner barnehage.
Skoler: Aronsløkka barneskole, Kjøsterud ungdomsskole, Åssiden videregående skole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 818,5 kvm. Delvis skrånende tomt som er svært pent opparbeidet med gressplen, hekk, forstøtningsmurer av betongstein, trær og diverse beplantninger. Hellelagt gårdsplass. Adkomstveier langs boligen er belagt med belegningsstein.

Parkering

Parkering i frittstående dobbelgarasje på ca. 36 kvm, øvrig godt med parkeringsplasser på egen gårdsplass.
Garasje med elektriske leddporter, støpt plate på grunn og eget ladepunkt for én el-bil (montert eget sikringsskap i garasjen for en eventuell utvidelse av ladepunkter).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Aronsløkka datert 05.11.1966. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022 2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 9.432,- pr. år (3 terminer), årsprognose på eiendommen inneværende år. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.645,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2021.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 25.000 kWh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Gjensidige på kr 11.043,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.200,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Sector alarmsentral og koster ca. kr 4.000,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 364 811,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 4 913 319,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.191.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karin Elisabeth Forfang

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0450/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21450

Dato

Sist oppdatert: 12. november 2021 kl. 13:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.