Solgt: 2 950 000 kr

Fjordveien 51

2 700 000 kr
33 m²
Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Fjordveien 51.
Cecilie Muri
Presenteres av
Cecilie Muri
Nedre Høvik
Arealeffektiv 1-roms leilighet med veranda i flotte omgivelser*Modernisering *Sentralt *Ingen dok.avgift
 • Prisantydning
  2 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  55 536 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 006 668 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1963
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  33 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 463 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Fjordveien 51 - en arealeffektiv 1-roms leilighet med en rolig og attraktiv beliggenhet på Nedre Høvik!
Leiligheten består av en romslig entré, praktisk stue / alkove med plass til sofa, spisebord og seng, kjøkken, bad og en solrik balkong, samt kjeller bod og bod i svalgang. Leiligheten har gjennomgående behov for modernisering.
I borettslaget er det også tilgang på felles peisstue, hobbyrom, vaskerom og 4 gjesterom. Boligen passer ypperlig som 1-gangskjøp eller for deg som ønsker nærhet til sjøen, og samtidig ønsker en sentral beliggenhet.
I nærområdet har du flotte badestrender og fantastiske turmuligheter i Høvik-skogen og langs kyststien i Bærum.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fjordveien 51, 1363 HØVIK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 11, bruksnummer 716
Andelsnummer 40, Nedre Høvik Borettslag, organisasjonsnummer 950 400 382

Innhold

Totalt bruttoareal: 36 kvm
Totalt bruksareal: 33 kvm
Totalt primærrom: 33 kvm
Bruksareal:
Leilighet 33 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 33 kvm: Entré, stue, kjøkken, sovealkove og bad.
I tillegg disponerer boligen 2 boder. Utvendig bod med adkomst via svalgang oppmålt til ca. 1 kvm. Bod i underetasje merket nr. 113 oppmålt til ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.09.2021 utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder disse bygningsdelene som er gitt TG2:
Bad: Helhetsvurdering - TG2 er valgt på grunn av rommets alder og enkelte avvik. Membran/tettesjikt på gulv og vegger, samt vannrør og sluk/avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Utførelsen med hensyn til bruk av membran/tettesjikt er uoversiktlig. Motfall i dusjsonen (vann blir liggende). Bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Riss/sprekker i fliser/flisfuger og missfargede flisfuger på vegger og gulv. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets membran/tettesjikt. Kan ikke utelukke skader i bakenforliggende konstruksjoner. Det ble ved bruk av fuktindikator påvist forhøyede verdier på vegg i dusjsonen samt tilstøtende vegger i entré og sovealkove. Tilstanden til våtrommet tilsier at det må påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
Kjøkken: Ventilasjon - Mekanisk avtrekksventil i himling, men ingen tilluft. Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Avløpsrør - Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Øvrige rom: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) - Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Overflater vegger - Støvkondens påvist på yttervegger og enkelte vinduer. Indikerer kuldebru og/eller mangelfull isolering. Overflater gulv - Det er stedvis knirk i gulvet.
Tekniske anlegg. VVS anlegg: Vannbåren varme - Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vinduer: TG2 gjelder vinduer av eldre dato. Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker. Til informasjon: Vindu i stue har montert tilluftsventil. Denne er ikke i funksjon da det mangler utvendig åpning.
Dører: Ytterdører bærer preg av slitasje og elde. Verandadør er noe skjevt montert og har behov for justering.
Balkong: Rekkverkshøyden er under 0,9 meter (målt til 0,75 meter). Det forelå ikke direkte forskriftskrav ved byggeåret mtp. rekkverkshøyde, men det var lokale byggeregler som erfaringsvis krevde en rekkverkshøyde på 0,9 meter. Søylepunkter (fundament) har sunket i ytterkant. Noe som gjør terrassen skjev. Overflatebehandlingen er slitt og har behov for fornying.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Sprekk i noen fliser på badet

Standard

Entré: Romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i nisje.
Stue:
Romslig stue med plass til sofa, spisebord og øvrig møblement. Stuen har utgang til sydvestvendt veranda på ca. 13 kvm. Verandaen har god plass til utemøbler og grill. Fra stuen har du adkomst til sovealkove med plass til seng.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og benkeplater av tre. Oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur, samt to integrerte kokeplater. Kjøleskap under servant. Frittstående stekeovn plassert på kjøkkenbenk (medfølger). Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling.
Bad: Bad med ukjent oppgraderingshistorikk og det må påberegnes oppgraderinger. Flislagt gulv samt vegger med fliser og malte flater. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servant. Speil og skap på vegg over servant. Dusjsone med forheng. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Radiator på yttervegg. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av metall. Mekanisk avtrekksventil tilkoblet felles anlegg plassert på vegg.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.05.1965 og ferdigattest på balkonger 15.05.2003. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
- Dagboknr 300696, tinglyst 01.09.1958, type heftelse: Festekontrakt med vilkår.
- Dagboknr 303624, tinglyst 16.07.1962, type heftelse: Diverse påtegning av festekontrakt.
- Dagboknr 305578, tinglyst 19.10.1964, type heftelse: Diverse påtegning av festekontrakt.
- Dagboknr 305971, tinglyst 04.11.1964, type heftelse: Prioritetsbestemmelse veket for obligasjon
- Dagboknr 305232, tinglyst 07.10.1963, type heftelse: Obligasjon med pant i grunnen.
- Dagboknr 306677, tinglyst 03.12.1964, type heftelse: Obligasjon som gjelder feste.
- Dagboknr 33666, tinglyst 17.11.1997, type heftelse: Prioritetsbestemmelse veket for obligasjon
- Dagboknr 306678, tinglyst 03.12.1964, type heftelse: Obligasjon som gjelder feste.
- Dagboknr 509446, tinglyst 25.06.2012, type heftelse: Pantedokument som gjelder feste.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
- Dagboknr 300696, tinglyst 01.09.1958, type heftelse: Festekontrakt med bestemmelser om festeavgift og betalingsvilkår, opparbeiding av vei, vann- og kloakkledninger, varighet av festekontrakt m.m.
- Dagboknr 303624, tinglyst 16.07.1962, type heftelse: Diverse påtegning: Ved oppdeling av areal hvor det blir flere bruksnummer skal de økonomiske rettigheter og forpliktelser etter festekonstrakten fordeles pro rata etter tomtenes størrelse.
- Dagboknr 305578, tinglyst 19.10.1964, type heftelse: Diverse påtegning hjemmel til feste: Betalingsvilkår for oppdelt areal (gbnr. 11/716).
- Dagboknr 306462, tinglyst 16.11.1965, type heftelse: Bestemmelse om vann / kloakkledning: Gbnr. 11/716, matrikkelnr. 51, 53, 55 og 57 har vedtatt kommunens vannforsynings- og kloakkreglement som gjeldende for eiendommen, og forplikter seg selv og senere eiere til å overholde de til enhver tid gjeldende bestemmelser for vann- og kloakkarbeiders utførelse.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Møbler kan medfølge om ønskelig.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til det Nedre Høvik, en liten perle for deg som ønsker rolige omgivelser med sol, sjø, skog og herlig frisk luft.
Området byr på flotte badestrender, fantastiske turmuligheter i Høvik-skogen og langs kyststien i Bærum, samt båtlivet tett på med muligheter for leie av båtplass ved Nedre Høvik Båtforening og Sarbuvollen Båtforening. Sosiale og sportslige aktiviteter på Høvikbanen med fotballbaner sommerstid og isbane på vinterstid. Henie Onstad Kunstsenter ligger en spasertur unna, et av Nordens ledende kunstsentre for norsk og internasjonal samtidskunst og modernisme.
Gangavstand til bussholdeplass, Høvik togstasjon og Høvik senter. I senteret finner du matbutikk (Meny), apotek, klesbutikker/interiør, bibliotek, bokhandel og blomsterforretning. Ønsker du å spille golf har Ballerud Golfklubb et intimt golfanlegg med høy kvalitet, der alle finner utfordringer på sitt nivå. Det er også kort avstand til Sandvika med et stort utvalg av forretninger- og servicetilbud. Bærum kulturhus ligger i Sandvika sentrum og formidler et bredt og inspirerende kulturtilbud for alle. I Sandvika er også et godt benyttet bibliotek og kino.
Borettslaget er unikt ved at de har 4 gjesterom i bygget ved siden av som kan leies ved behov for overnattingsgjester, samt en stor peisstue med kjøkken og utgang til terrasse som kan benyttes av beboere til f.eks selskaper eller møter. Det er også en snekkerbod som alle kan benytte.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Plathejordet barnehage
- Fjordveien barnehage
- Kløverenga barnehage
Barneskoler:
- Høvik Verk skole
- Høvik skole
- Stiftelsen Bærum Montessoriskole
Ungdomsskoler:
- Stiftelsen Bærum Montessoriskole
- Ramstad skole
- Sandviksbukta skole
Videregående skole:
- Nadderud videregående skole
- Stabekk videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 7 891,2 kvm.
Festeavgiften var kr. 95 666,- i 2018, og er budsjettert til kr. 100 448,- i 2020.
Festeavgiften ble sist regulert 2019, og reguleres hvert år iht konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 30.08.2057.

Parkering

Borettslaget har 8 parkeringsplasser i fellesgarasje. Fordeling av garasjeplass skjer etter ansiennitet. Øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse (7 350 kvm) og kjørevei (541 kvm) i henhold til reguleringsplan Høvik gård med planID: 1958009 med ikrefttredelse 11.05.1960.
Kommuneplan:
Eiendommen ligger innenfor område for nåværende boligbebyggelse (7 891 kvm) ihht. kommuneplanens arealdel 2017-2035 med ID: 201601 med ikrefttredelse 04.04.2018.
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040 med ID: 201702 er igangsatt.
Byggesaker i området:
- Det er gitt rammetillatelse til bygging av en enebolig med dobbeltgarasje på Plahteskogen 23 C (Gbnr. 11/1676).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 463,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, festeavgift, vaktmestertjenester, oppvarming / varmtvann, kabel-TV, internett, drifts- og vedlikeholdskostnader.
Felleskostnadene fordeles på:
Grunnkostnad kr. 3 147,-
Avdrag fellesgjeld kr. 226,-
Renter fellesgjeld kr. 90,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-dekoder medfølger.
Ved første faktura på felleskostnader som skal betales av kjøper, tilkommer det et miljøgebyr på kr 50,-. For å unngå dette på fremtidige fakturaer oppfordres det til å opprette Avtalegiro i nettbanken. Dette gjelder fra 1/7-21.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 602 396,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 168 625,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 45 366,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 55 536,- pr. 23.09.2021

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.756.668,-
Av dette beløpet utgjør kr 55 536,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eva Graafstal-Paasche

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Nedre Høvik Borettslag.
Borettslaget består av 48 andeler.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er kun tillatt med styrets samtykke. Se borettslagets trivselsregler.
PLANLAGT VESENTLIG VEDLIKEHOLD/INVESTERING 2021
- Ferdigstillelse utskifting av EL-Tavler, fellesområder
- Oppgradering av fellesområder i Fjordveien 53 (peisestue, felles gang og gjesterom) Dette er ikke
gjennomført pga behov for omprioriteringer av vedlikehold (ny vedlikeholdsrapport).
- Rørfornying i nr. 51
- Vedlikehold tak/utskifting skadet takstein
- Beising av veranda
KOMMENDE 5-ÅRS PERIODE
- Kommende styrer må vurdere gjennomføring av vedlikehold som fremkommer i revidert vedlikeholdsrapport: 2021:
- Rehabilitere rør i F51
- Ettersyn takrenner
- Reparere teglsteinsforblending og mur div. Steder
- Kontroll av tak – bytte ut skadet takstein
- Overflatebehandle utvendig treverk
- Bytte resterende eldre dører
- Utrede drenering
- Bytte resterende eldre vinduer og overflatebehandling av de andre (nye vinduer)
Borettslaget har felles bod, hobbyrom, vaskeri og peisestue til bruk for andelseiere, samt 4 gjesterom som kan leies av andelseiere mot betaling.
I henhold til borettslagets trivselsregler er leilighetene beregnet for inntil 2 personer. Dersom det ønskes at flere enn 2 skal bo i leiligheten må dette søkes skriftlig ved kjøp av leilighet.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0177/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21177

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 12:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.