Solgt: 4 340 000 kr

Korsholmveien 4

4 390 000 kr
180 m²
4 soverom
Velkommen i Korsholmveien 4
Tjøme/Sentrum
Delikat og innbydende enebolig - høyt og flott beliggende på stor, solrik tomt.
 • Prisantydning
  4 390 000 kr
 • Omkostninger
  111 092 kr
 • Totalpris
  4 451 092 kr
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  180 m²
 • Bruksareal
  204 m²
 • Tomteareal
  1 226 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Korsholmveien 4 - en meget pen og delikat enebolig i Tjøme sentrum.
Boligen ligger høyt og fritt med flott utsyn mot kirkespiret og med gangavstand til alt du trenger av fasiliteter
Her er det svært gode solforhold med sol fra morgen til kveld - lune og koselige uteplasser hvor deilige sommerdager kan nytes til det fulle!
Dette er en meget innholdsrik og familievennlig bolig med en meget god planløsning.
Her er det blant annet 2 bad, 2 wc, vaskerom, og 2 stuer - perfekt for storfamilien.
Arkitekttegnet - et velholdt og solid hus som har blitt modernisert det siste året.
Garasje i tilknytning til huset og gode parkeringsforhold på egen gårdsplass.
Stor tomt på hele 1226 kvm bestående av noe naturtomt og noe plen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Korsholmveien 4, 3145 TJØME
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 202, bruksnummer 131, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 227 kvm
Totalt bruksareal: 204 kvm
Totalt primærrom: 180 kvm
Bruksareal:
Enebolig 204 kvm
Primærrom:
Enebolig :
Kjeller: 61 kvm: Vindfang, hall m/trapp, stue, dusjbad, vaskerom, wc
1. etasje 119 kvm: Trapperom/stue, kjøkken, stue, 4 soverom, dusjbad, wc
Sekundærrom:
Enebolig :
Kjeller: 24 kvm: Kryperom, bod, garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.05.2021 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Baderommet i 1 etasje opprinnelig byggemeldt som matbod jf. byggetegninger datert 27.06.1967 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1968. Boligen er oppført i en etasje samt underetasje/krypekjeller og loft.
Enkel garasje i tilknytning til boligen underetasje. Yttervegger i bindingsverk av tre. Trepanel/kledning fra 1968. Selger opplyser at sydvegg ble omkledd ca. 1990. Vinduer i tre og i isolerglass. Takkonstruksjon i tre. Bordtak som undertak. Saltak. Taket er tekket med stål-/alum. plater (taksteinlignende) antatt fra ca. 2010 i flg. opplysninger fra tidligere selger.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Drenering: Antatt fra 1968. Grunnmurplast mangler topplist og må utbedres. Det er ikke kjent hvor langt ned langs grunnmuren grunnmurplasten er montert (er grunn til å tro at den kun dekker deler av grunnmur).
- Vanlig værslitasje/elde i utvendige overflater.
- Vinduer har blitt byttet ut gjennom flere år, (bla.a. fra 1981/-90/-98/2010/-20. Enkelte vinduer i tre (to lag enkelt glass fra 1968).
- Misfarget på begrensede område(r) i yttertakets underside. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator. Ingen fukt registrert. Det anbefales å skråkutte/tilpasse isolasjonen ved yttervegger (raft) slik at konstruksjonen/loft sikres optimal utlufting. Nedbøying i deler av tak over veranda/terrasse mot øst. Alderslitasje.
- Etasjeskillere: Diverse skjevheter/planavvik. Spor etter fukt-/råteskader i del av bjelke/grunnmursvill.
- Utstyr for sanitærinstallasjoner i underetasje: Rommet betraktes ikke som våtrom (er ikke sluk men avløp til vaskerom/tilstøtende rom). Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse.
- Vaskerom i underetasje: Utført fuktsøk på tilvarende måte i vaskerom i underetasje. Ingen fukt registrert. Rommet betraktes ikke som våtrom selv om det er sluk i gulvet.
- Bad i 1 etasje: Tg2 grunnet bruksslitasje/elde. Ingen fukt registrert.
Selger opplyser følgende:
- Selger opplyser at oljetank har blitt åpnet og rengjort.
- Har vært stokkmaur tidvis om våren.
- Krypkjeller/blindkjeller. Selger har utført støping mot grunnen.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Arkitekttegnet enebolig fra 1968, beliggende på en høyde i et hyggelig boligfelt i Tjøme sentrum. Boligen ligger høyt og fritt, svært usjenert, med gode solforhold og utsikt. Et velholdt og solid hus med bruksareal på ca. 204 kvm.
Huset går over to plan hvor det i sokkeletasjen er vindfang, gang, kjellerstue/hobbyrom, vaskerom, baderom med servant i baderomsinnredningen og dusjkabinett. I tillegg er det en separat wc og en innvendig bod.
I hovedetasjen er det fire soverom. Her er det enkelt å lage det femte soverommet ved å sette opp en vegg -slik det var på den opprinnelige byggetegningen. Flislagt baderom servant i baderomsinnredningen og dusj, separat wc, spisestue, nyere, lekkert kjøkken med god skap og benkeplass. Rett på utsiden av kjøkkenet er det fin plass til et kjøkkenbord og stoler.
Lys, stor og luftig stue med utgang til koselig terrasseplatting mot øst. Her kan du nyte morgenkaffen i lune og usjenerte omgivelser. Stuen har store vindusflater - noe som generer mye lys og luft inn i hele rommet.
Dette er et særdeles innholdsrikt og romslig hus- perfekt for en familie!
Integrert garasje og for øvrig gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Deilig balkong med utgang fra soveromsfløyen som er delvis innglasset.

Oppvarming

3 varmepumper. Varmekabler i bad i 1 etasje. Vedfyring og panelovner for øvrig.
Det ble utført tilsyn og feiing på fyringsanlegget 13.04.2017.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1976.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Baderommet i 1 etasje opprinnelig byggemeldt som matbod jf. byggetegninger datert 27.06.1967 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
16.09.1967 - Dokumentnr: 3047 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
12.06.2020 - Dokumentnr: 2589516 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3811 Gnr:202 Bnr:136
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Området er svært hyggelig og rolig med gangavstand til alt av fasiliteter Tjøme sentrum har å by på. Gangavstand til treningssenter, Rema 1000 og Extra med post og bank i butikk. I sentrum er det blant annet dagligvarebutikkene Spar, vinmonopol, Grand frisør, to apotek, interiørbutikken Helt Interiør, Tjøme pizza og Skafferiet, samt kafe Larsen- to hyggelige kafeer. På Grand Park er to klesforretninger- Brodersens Handleri og barnebutikken Engler og Pirater, samt Tjøme Kolonial og skjønnhetssalongen Tjøme Cabinet. Gangavstand til både barnehage og skole. Det er busstopp i sentrum med avganger til Tønsberg der du har et større fasilitetstilbud.
Tjøme er spesielt kjent for sin vakre skjærgård på sommerstid. Fra eiendommen er det gangavstand til fine turområder og Bekkevika - en av Tjømes fine sandstrender som kan nytes sommerhalvåret. Ellers flotte turområder i Moutmarka og ut til Verdens Ende - en del av Færder Nasjonalpark, hyggelige restauranter og isbar på Hvasser, samt mange hyggelige strand- og badeområder. Det er flere muligheter for den aktive med ridesenter på Verdens Ende, Golfbane på Rød, idrettshall på Lindhøy, tennis- og fotballbane på Ormelet, samt volleyballbane, frisbeegolfbane og Skatepark på Haug.

Adkomst

Ta inn til venstre ved innkjøringen til Spar. Korsholmveien 4 er det andre huset på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er barneskole på Lindhøy og ungdomsskole på Haug. Lindhøy barnehage finner man på Mølledammen og på Lindhøy.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Flott, solrik tomt på ca. 1226 kvm. Høyt beliggende med utsikt helt mot kirketårnet og over omkringliggende omgivelser. Eiendommen har gruslagt adkomst og gårdsplass. Her er det fin plass til biler og besøkende. Forøvrig består tomten av naturtomt, noe plen, flere bed og flotte busker. Bak huset er det en lun og godt skjermet uteplass hvor du kan nyte morgenkaffen!

Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Det er forbud mot fyring mot fossil olje og parafin fra 2020. Boliger med oljetank kan bli pålagt å fjerne den.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 31.01.2018 er avsatt til Boligbebyggelse - nåværende.
Regulering i arbeid: Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. PlanID 3811 2018007 med plannavn Tjøme sentrum.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 091,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 129 430,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 065 948,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 501 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gunnar Fredheim og Anne Marie Fredheim

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: Inkludert i vederlag
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0080/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2180

Dato

Sist oppdatert: 25. juni 2021 kl. 12:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.