Solgt: 2 100 000 kr

Kallumveien 19

1 990 000 kr
45 m²
1 soverom
Leiligheten i Kallumveien 19 formidles av Krogsveen.
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Melløs
Sydvendt leilighet i 1. etasje med stue og kjøkken i åpen løsning. Soverom og sovealkove. Overbygget veranda.
 • Prisantydning
  1 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  10 605 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  2 119 062 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  45 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 695 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

andelsleilighet med tilbaketrukket plassering på Melløs
 • Romløsning noe ombygget med moderne kjøkken plassert i stuen
 • Opprinnelig kjøkken benyttes i dag som soverom, men tilfredsstiller ikke krav
 • Utpreget stort hovedsoverom med garderobeskap
 • Bad modernisert i nyere tid
 • Bod i kjeller og på loft
 • Fellesvaskeri i kjeller med plass til egen vaskemaskin og tørketrommel
 • Sydvestlig orientert, overbygget veranda med trapp til felles hage
 • Vinduer og terrassedør fra 2004 med 2-lags isolerglass
 • Gangavstand til bykjernen, gågaten og togstasjonen
 • Fint parkområde i nabolaget, kort vei til Mossemarka

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kallumveien 19, 1524 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 1294, ideell andel 1/1
Andelsnummer 8, Kallumv 17/19 Borettslag, organisasjonsnummer 947218387

Innhold

Totalt bruttoareal: 48 kvm.
Totalt bruksareal: 45 kvm.
Totalt primærrom: 45 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, sovealkove, soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller og 1 bod på loft. Tilgang til felles vaskerom i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.09.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Leilighetsbebyggelse oppført i trekonstruksjoner i 2 etasjer over kjeller. Saltak med kaldloft, tak tekket med takstein. Fasader med liggende trekledning. Støpt grunnmur. Utvendig fuktsikring av grunnmur med påsmurt asfaltemulsjon, normalt for byggeår. Vinduer og terrassedør med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass produsert i 2004. Entredør til leiligheten lyd- og brannklassifiserte hhv. 35dB og B30. Sydvendt overbygget veranda oppført i trekonstruksjon med terrassebord på bjelkelag.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Innbygget klosettsisterne uten etablert drensåpning, TG:2. Vindu i tre i dusjsone, utsatt for økt fuktbelastning, TG:2. For effektiv ventilering anmodes montert mekanisk avtrekksvifte.
Spalte under dør med begrenset dimensjon/effekt, TG : 2.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er i senere år både oppgradert og noe ombygget med endring av den opprinnelige romløsningen. I regi av foregående eiere er stuen utvidet mot det opprinnelige kjøkkenet, mens ny kjøkkeninnredning er montert i åpen løsning i stuen. Kjøkkeninnredningen er av ukjent alder, men har en tidsaktuell og stilren fremtoning med glatte hvite fronter. Alle hvitevarer foruten kjøleskapet er integrert, hvorav stekeovn er praktisk plassert i benkehøyde. Stuen rommer ellers både en sofa og et mindre spisebord om arealet utnyttes til det fulle.
På gode sommerdager er også leilighetens private veranda et utmerket sted å ta med måltidene til. Verandaen er tilgjengelig rett fra stuen og orientert i sydvestlig retning - mot solens gang store deler av dagen. Overbygg skjermer og gjør det mulig å sitte ute selv under en ettermiddagsbyge, el-varmer er også montert. Fra verandaen er det for øvrig mulig å rett ned på gresset i felleshagen som har masse boltreplass.
Rommet som opprinnelig inneholdt kjøkkenet benyttes nå til soveromsformål, men har grunnet utvidelsen av stuen noe for lite areal og volum for å tilfredsstille krav til et soverom. Hovedsoverommet derimot er et fullverdig soverom og i tillegg utpreget stort. Rommet er i dag utstyrt med garderobeskap som antas å være fra byggeåret og eventuelt kan erstattes til fordel for eksempelvis en mer arealeffektiv skyvedørsvariant.
Badet er modernisert i nyere tid, også dette i regi av foregående eiere. Gulvet er her utført med belegg, mens veggene omkring dusjsonen har baderomsplater og de øvrige veggene tapeter. Dusjsonen skjermes med forheng og er utstyrt med en multifunksjons dusjsøyle. Oppbevaringsplass finner du i servantskuffer, speilskap og en åpen vegghylle. Borettslaget har felles vaskerom i kjelleren der du kan plassere egen vaskemaskin og tørketrommel tilknyttet kurs til leiligheten.
Overflater og innredninger:
Gulv: Belegg på bad og malte fliser i entré/gang, for øvrig laminat og trebord.
Innervegger: Bad med tapeter og baderomsplater i våtsone, for øvrig panelplater.
Himlinger: Trepanel, panelplater og Takess-plater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminert grå benkeplate. Nedfelt dobbel stålservant med 1-greps armatur. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Avtrekksventilator. Nisje til kjøleskap.
Bad: Servantskap med glatte fronter i sort høyglans og heldekkende servant med 1-greps armatur. Speilskap og åpent hylleskap. Dusjhjørne med forheng og dusjsøyle med multifunksjoner. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet. Reflektorovn på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.02.1963. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
I henhold til mottatte godkjente tegninger fra Moss kommune er det avvik på dagens planløsning. Opprinnelig kjøkken er omgjort til sovealkove og kjøkkenet er flyttet ut til stuen med åpen løsning. Endringen er omgjøring fra hoveddel til hoveddel. Soverommet/sovealkove har noe lite areal/volum for å tilfredsstille krav til soverom.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kallumveien 19 er en del av et veletablert boligområde på Melløs og tilbaketrukket fra mer trafikkerte gater. Herfra er det blant annet gangavstand til shoppingmuligheter ved handelsområdet rundt Varnaveien inkluderer flere store varehus samt Rygge Storsenter.
Fra Melløs er det kort vei ut i det vakre Ryggelandet med en rekke turmuligheter. Enda nærmere er Festestranda som har fin utsikt over fjorden og er et deilig sted for bading i fjorden. Sommerstid er den sjarmerende kaféen Bryggerhuset på Kallum Søndre et koselig sted for en liten timeout, og på Dyhre Gartneri like nedenfor opplever du botanisk terapi i mengder. Verdt gjentatte besøk er for øvrig også sommerperlen Larkollen med svaberg og flere vakre badestrender.
Den omfangsrike Mossemarka nordøst for byen er også et fint turområde. Til marka er det mulig å gå, løpe eller sykle på turstier som tar deg via Nesparken eller Krapfoss. I marka finner du preparerte skiløyper når forholdene tillater vinterstid, samt skianlegg med kunstsnø.
Til bykjernen tar du deg enkelt ved hjelp av bussen som passerer i Dyreveien. Bussen passerer også forbi togstasjonen som har hyppige avganger mot hovedstaden og en reisetid som i dag er på cirka 40 minutter. Med ekspressbuss fra Ryggeveien er du i hovedstaden på omlag én time.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1 262 kvm som benyttes av borettslaget.
Grunneier/bortfester er Moss kommune.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 28.08.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan under bakken Sentrum - Samordnet regplan Jernbane/Vei/Havn med formål anlegg i grunnen, vedtatt 02.09.1999 med plannr.271. Kommunedelplan Høyden - Varnaveien - Melløs med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.04.2009 med plannr.K002. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommuneplan med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.04.2009 med plannr.K002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene dekker bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, festeavgift, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, strøm fellesareal, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 17
Avdrag kr 876
Driftsutgifter kr 1.802,-
Vaskemaskin kr 42,-
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 381 822,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 374 559,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 23 225,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 10 605,- pr. 01.09.2020.
Informasjon om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,9 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 893,-, hvorav renter utgjør kr 17,- og avdrag utgjør kr 876,-.
Lånets løpetid: 30/12-2021.
Lånenr. 61188205010.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Forhåndsavklaring av forkjøpsrett kr 7325,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.009.062,-. Av dette beløpet utgjør kr 10 605,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-. Dette faktureres direkte fra Vansjø bbl.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristoffer Lerhol

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kallumv 17/19 Borettslag.
Borettslaget består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger.
Foretatt påkostninger de senere år:
Skiftet rekkverk på alle balkonger
Planlagte påkostninger:
Vask og maling av bygg.
Nye inngangspartier.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsavklart på forkjøpsretten. Konf. megler ved spørsmål.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,8% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto: kr. 4.250,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.950,- pr. stk.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0281/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20281

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2020 kl. 14:25

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.