Komplett salgsoppgave

Røyvegen 8

3 750 000 kr
120 m²
4 soverom
Vrådal Panorama
Stor og flott hytte med sentral beliggenhet - Deilige uteplasser med sol og lite innsyn - Jaccuzzi, litt luksus i hverdagen
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Omkostninger
  95 092 kr
 • Totalpris
  3 845 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  120 m²
 • Bruksareal
  123 m²
 • Tomteareal
  1 054,7 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

* Velkommen til Røyvegen 8. En innholdsrik med bl.a 4 soverom, 2 bad, 2 stuer
* Nydelig allrom/kjøkken med kjøkkenøy med sitteplasser, som blir et naturlig samlingspunkt for familie og venner. Her er spisestue til 12. Kjøkkenet er plassbygget av lokal leverandør.
* Lys og innbydende stue samt loftsstue. Perfekt for de med barn/barnebarn. For de yngste er kryphemsen "hulen" innenfor loftstuen et ekstra populært sted å være.
* Nydelige uteplasser med gode solforhold og jaccuzzi. Unn deg litt luksus i hverdagen!
* Nyt goder som det å samles rundt bålpannen på en av hyttens mange uteplasser, et avslappende bad i jaccuzzien på terrassen og enkel tilgang på fine turområder
* Her er god plass og alt tilrettelagt for den deilig fristund på hytta!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Røyvegen 8, 3853 VRÅDAL
Gårdsnummer 1, bruksnummer 120, kommunenummer 3821

Innhold

Totalt bruttoareal: 140 kvm
Totalt bruksareal: 123 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm
Primærrom:
1. etasje 83 kvm: Entre, bad, stue, kjøkken og 2 soverom.
2. etasje 37 kvm: Loftstue, bad og 2 soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Innvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.02.2021 utført av Jon Simonsen for Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Hytta er oppført i 2009. Den er iht boligsalgrapport oppført med ringmur i murkonstruksjon og krypgrunn. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående og liggende trekledning.
Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Yttertaket har saltaksform og tekket med torv.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Utover normal slit og elde kan nevnes:
Bad 1. etasje - TG2
* Det mangler ventilasjonsspalte i dør/terskel. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Det anbefales videre bruk av tett dusjkabinett. På grunn av dusjkabinettets plassering over sluk var det ikke mulig å foreta en forsvarlig inspeksjon av dette og det kan følgelig ikke sies noe om tilstand og utførelse. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det ble på gulvoverflate utenfor dusjkabinettet målt stedvis motfall på gulvet på ca 10 mm. Gulvet for øvrig er tilnærmet flatt.
Bad 2. etasje - TG2
* Det mangler ventilasjonsspalte i dør/terskel. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tett dusjkabinett anbefales derfor også brukt videre. Utførelsen vedrørende tettedetaljer i rørgjennomføring i gulv ved toalett er usikker/uoversiktlig og det kan følgelig ikke sies noe om eksakt utførelse. På grunn av dusjkabinettets plassering over sluk var det ikke mulig å foreta en forsvarlig inspeksjon av dette og det kan følgelig ikke sies noe om tilstand og utførelse. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Gulv utenfor dusjkabinettet er tilnærmet flatt.
Øvrig:
* Det er for stor lysåpning mellom trinn, målt ca 14 cm. Kravet er maks 10 cm. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter = TG 2
* Avstand mellom gulvbord og bunnlist under kledning på vegg kunne med fordel vært større. Dette for og forhindre eventuell fuktansamling under list med eventuelle påfølgende skader = TG 2
* Det er kun tilluft via vindusventiler i øvrige rom i 1. etasje og på loft noe som ansees som lite for og ivareta en tilstrekkelig luftmengdeutskifting, selv om det trolig tilfredsstilte forskrifter fra byggeår.
* Krypekjelleren har marginal inspeksjonsmulighet og derfor ikke forsvarlig kontrollert med fysisk tilstedeværelse. Konstruksjonen med krypgrunn har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko.
* Loft: Konstruksjonen er lukket og ikke mulig å inspisere. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Selv om det ble observert noen synlige tegn til feil eller skader på befaringstidspunkt kan det likevel ikke sies noe om eksakt tilstand.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Krogsveen ønsker velkommen til Røyvegen 8!
Hytten er meget innbydende innredet med gjennomgående god hytte standard. En eier av hytten, og således godt vedlikeholdt.
Det er i hovedsak innredet med tre- og fliser på gulv. Varmekabler i første etasje og på bad i 2. etasje. Hvitbeiset panel på vegger og tak med downlights i stue, kjøkken og på bad.
Man entrer hytten fra overbygget inngangsparti. Inn i hallen er det god plass og praktisk med flislagt gulv. Praktisk garderoberom/bod med adkomst fra hallen, hvor man kan henge av seg yttertøyet.
Man har i 1. etasjen 2 soverom, ett med dobbelseng og ett med familiekøyeseng. Badet er flislagt med varmekabler i gulv og downlights i tak. Det er innredet med toalett, servant i innredning, vaskemaskin og dusjkabinett. Her er det opprinnelig tegnet inn med badstue (der hvor garderoben er).
Stort deilig kjøkken i smakfull utførelse med hvitprofilerte fronter og integrerte hvitevarer, mye skuffer og god benkeplass. Praktisk med kjøkkenøy, hvor man kan samles omkring matlagingen.
Fra kjøkkenet er det utgang til en deilig terrasse, som er delvis overbygget, med morgensol.
Stuen er romslig og med høy himling. Her er god plass til både spisestuen og salongen, eller man kan ha spisestuen på kjøkkenet slik selger har. Valget er ditt etter ønske og behov. Det er vedovn i stuen for kjøligere dager.
Fra stuen er det trapp til 2. etasje som fører til loftsstue. I loftsstuen er det god plass til tv-stuen. Utgang til overbygget balkong.
Det er innredet med ytterligere 2 soverom, begge med dobbelseng. Badet i 2. etasjen er innredet med wc, dusjkabinett og servant i innredning.
Det er i tillegg innredet med populær hems/sovealkove - morsom løsning for de minste i familien. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Det er utebod i tilknytning til hytten med inngang fra overbygget inngangsparti.
Fra stuen er det utgang til deilig veranda. Her finner man et boblebad som kan nytes alene eller i godt selskap.
Det er mange fine uteplasser omkring hytten, slik at man kan flytte seg med sol og vær! Svært lite innsyn på eiendommen er et stort pluss og det at man har direkte tilgang på fine turområder og kort vei til alpint, lekeplass og bading.
Det er lagt mye ekstra i smart løsninger som for eksempel at panelovner og dør er koblet til smartstyring, kamera med alarm m.m. Dette vil selger kunne gi mer instrukser om ved overtakelse.
Dette er en hytte som kan anbefales besiktiget!

Oppvarming

Varmekabler i gang/hall og på begge bad.
Peisovn i stue.
Ellers elektrisk med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.9.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Søknad om "endring høgde kneveggar og utviding av terrasse" ble godkjent 27.9.2010.
Det bemerkes at det på byggetegninger er gjort om fra toalettrom og badstue i hovedetasjen til ett bod/garderoberom. Dette er ikke søknadspliktig endring.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Hytten selges møblert, som fremvist, med unntak av personlige eiendeler samt sonos anlegg, 2 lenestoler og 1 lampe. Ett av 3 tv'er medfølger ikke. Bilder og kunst medfølger ikke.
Snøfreser kan følge handelen. Jacuzzi er eldre enn hytten og av typen Sundance Cameo. Det er nytt lokk til karet i år. Det er mulig og endre oppsettet på badet med fasiliteter pga pumper og størrelsen, det er lagt opp til egen 3 fas kurs, men badet er koblet som originalt 2 fas. Mer info om dette gis ved forespørsel.
Om ønskelig kan man trekke ut kr 100 000,- for møbler for unntak av dokument avgift for kjøper. Ta kontakt med megler for mer informasjon og avtale.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vrådal Panorama Skisenter er et flott og attraktivt helårs feriested som har blitt veldig populært de siste årene.
Hytta ligger i umiddelbar nærhet til skianlegg. Den ligger vestvendt og har gode solforhold både morgen og kveld.
I Vrådal har man masse aktivitetstilbud sommer som vinter.
Om sommeren bys det på vakker natur, flotte turområder i fjellet med merkede turer (korte og lange), 9 hulls golfbane med serveringssted/kafè, tennisbane og volleyballbane, nydelig opparbeidet badestrand- og brygge med båtplasser og vannleker for ungdommen (trampoline og klatreborg), lekeplass med både klatrestativ, hoppepute, skateramp, huskestativ m.m., fotballøkke og dammer med turstier.
Vinterstid bys det på oppkjørte langrennsløyper på fjellet, korte og lange turer, alt etter ønske og form!
Det er 18 nedfarter i slalomanlegget med 8 heiser inkl. 8-seters stolheis. Her er det sjelden kø.
Kafeteria og bar på området med tidvise aktivitetstilbud for store og små.
Vrådal har et veldig hyggelig og inkluderende miljø hvor man kan slappe av og bare nyte roen, naturen og de aktiviteter man ønsker. Velkommen!

Adkomst

Vrådal ligger i hjertet av Telemark, ca. 3 timer fra Oslo, 2,5 time fra Tønsberg og Kristiansand, ca 2 timer fra Sandefjord og Arendal.
Det er fine veier både sommer og vinter.
Når man kommer til Vrådal sentrum følger man veien og skilting til Vrådal Panorama/alpinanlegg. Når man kommer inn på feltet, kjører man i "rundkjøringen" rett frem og tar ganske umiddelbart til høyre. Inn på Røyvegen. Hytten er skiltet med Krogsveen Til salgs skilt og er synlig fra veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 054,7 kvm.
Lettstelt naturtomt med fjell i dage. Det er pent opparbeidet med belegningsstein på gårdsplassen.
Her er det opparbeidet med fine uteplasser rundt hytten, både i form av veranda på fremsiden av hytten og overbygget balkong med utgang fra loftsstuen i 2. etasje.
Videre er det ved inngangspartiet opparbeidet med en stor terrasse - usjenert og lunt. Det er perfekt for grilling og samling rundt bålpanna. På verandaen er det jaccuzzi, hvor man kan nyte en rolig stund med egenpleie.
Det er bilvei til døren, med gode parkeringsmuligheter på fremsiden av ytterdøren.

Parkering

Meget stor og romslig parkering med stenlagt parkering på flere sider av hytten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser "Vrådal skisenter delområdene B7, B8, B9 OG B11 vedtatt 5.9.2002. Sist revidert 9.11.2006.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter var kr 9 682,- for år 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing.
Prognosen for 2021 er kr 10 967,-.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12 000 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.221,-.
Velavgift til Vrådal Panorama betales årlig med kr 4.166,- pr. år. Gjelder bla brøyting og vedlikehold av veier på området. Det er mulig å inngå privat brøyteavtale med Vrådal Panorama om brøyting av egen gårdsplass. Dette betales i så tilfelle utenom.
Det er opprettet en velforening på området, frivillig medlemskap. Det er forslag om kr 300,- pr år i avgift. Ny eier kan melde seg inn om ønskelig.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett/fiber og har avgift på kr 621,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Alarm er via Kameraovervåking og er uten avgift.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 704 597,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 845 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rune Jacobsen

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Kviteseid kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen. Minimum kr. 42.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0058/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2158

Dato

Sist oppdatert: 09. mars 2021 kl. 09:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.