Komplett salgsoppgave

Gaupeveien 20

7 290 000 kr
277 m²
5 soverom
Velkommen til Gaupeveien 20 - En stor enebolig med god beliggenhet og utsikt mot Vågvannet.
Velkommen til Gaupeveien 20 - En stor enebolig med god beliggenhet og utsikt mot Vågvannet.
Ragnhild S. Fjeldvig
Presenteres av
Ragnhild S. Fjeldvig
Stor familiebolig nær marka. Tilbaketrukket beliggenhet. Gode solforhold. Dobbel garasje. Utleiemulighet m/egen inngang.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  7 290 000 kr
 • Omkostninger
  183 420 kr
 • Totalpris
  7 473 420 kr
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Primærrom
  277 m²
 • Bruksareal
  319 m²
 • Tomteareal
  836,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon for å avtale visningstidspunkt eller via linken «visningspåmelding». Det vil ikke bli avholdt fellesvisning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gaupeveien 20! En stor familiebolig med god beliggenhet og utsikt mot Vågvannet. Eiendommen har ypperlige solforhold og ligger tilbaketrukket til i et veletablert og barnevennlig boligområde i populære Våglia, sentralt i Ytre Enebakk.
Her er det et godt og rolig bomiljø med et område som tilbyr en rekke naturopplevelser. Like ved boligen er det et flott skogs- og turområde, med direkte adkomst mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Med andre ord; Her kan du nyte et rikt fugle- og dyreliv, kombinert med egentrening i marka, sommer som vinter.
Stor enebolig med normal standard. Boligen har store, luftige rom og godt med el-punkter. Huset er innholdsrikt og har god lagringsplass, i tillegg til en fantastisk terrasse med flere soner hvor solen kan nytes fra morgen til kveld.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gaupeveien 20, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 90, bruksnummer 430, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 90, bruksnummer 403, ideell andel 1/5

Innhold

Totalt bruksareal: 319 kvm
Totalt primærrom: 277 kvm
Bruksareal:
Enebolig 284 kvm
Garasje 35 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Underetasje hoveddel: 45 kvm: Entré , soverom , trapperom og bad/vaskerom underetasje.
Underetasje sokkelleilighet: 38 kvm: Gang , soverom , stue/kjøkken og bad sokkelleilighet underetasje.
1. etasje 155 kvm: Stue, kjøkken, trimrom, stue/bibliotek, bad 1. etasje og 2 soverom.
2. etasje 39 kvm: Trapperom , soverom og bad 2. etasje.
Sekundærrom:
Enebolig:
Underetasje: 7 kvm: 2 boder.
Garasje:
Underetasje: 35 kvm: Garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.2022 utført av takstmann Andreas Høieggen.
Den delen av boligen betegnet som sokkelleilighet er ikke registrert som separat boenhet hos kommunen, men godkjent til varig opphold og midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.05.1981. I denne står det at det gjelder enebolig med sokkelleilighet. Godkjente byggetegninger stemmer for det meste med dagens bruk. Det er enkelte endringer i hoveddel som ikke er søknadspliktige tiltak. Rom uten rombenevnelse og rom med utydelig rombenevnelse på tegning er i dag en del av vaskerom/bad i underetasjens hoveddel. Trimrom er ikke godkjent for varig opphold grunnet mangel på rømningsvei.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1980, tilbygget i 1989/1990. Boligen ble renovert i ca. 1995 ihht. byggherre. Alt med unntak av tak, grunnmur og yttervegger. Dvs. alt innvendig med unntak av sokkelleilighet som er fra byggeår.
Grunnmur av lettklingerblokker fra byggeår og tilbyggingsår. Pålefundamenter ved tilbygget del mot øst. Utvendig fuktsikring med grunnmursplast. Drenering fra byggeår og tilbyggingsår. Saltak i trekonstruksjoner. Opprinnelig del med takstoler av tre. Kaldt loft. Undertak av takbord. Tilbygget del med sperretak i trekontruksjon og isolerte takflater. Betongtakstein fra 1979 og 1989. Undertakstekking, lekter og sløyfer fra samme år. Yttervegger over grunnmur av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og tilbyggingsår. Stående bordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer fra 1979, 1988 og 1994. Takvindu i trerammer med glass datert 2005. Ytterdør ved hybel fra byggeår. Ytterdør antatt fra 1995 med glassfelt. 3 terrassedører i tre datert 1994. Leddporter i tre fra 1989 ved garasje.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Boligen bærer noe preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger.
Følgende bygningsdeler/rom har fått tilstandsgrad 3:
- Terrasse, balkong, og rom under balkonger: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter. Enkelte vridde gulvbord. Værslitt med tørkesprekker. Synlige skjevheter i trepåler. Råte i bjelke. (synlig omtrent over hovedinngangsparti).
- Boligens fire våtrom har fått tilstandsgrad 3 på bakgrunn av alder.
- Det er sprekk i fliser på bad/vaskerom i underetasjens hoveddel.
- Varmekabler i entré har redusert funksjon, antagelig da det er to el-varmekabler og det er brudd i den ene.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstandsrapporten i rapporten samt selgers i egenerklæringsskjema. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Stor enebolig med normal standard. Boligen har store, luftige rom og godt med el-punkter. En flott familiebolig med mange rom beliggende i et rolig bomiljø.
Underetasje
Entré: Vi kommer inn i en romslig, flislagt gang med skyvedørsgarderobe. Her er det god plass til kommode, oppheng, skohyller samt at det er lagringsmulighet i skyvedørsgarderobe og under trapp.
Soverom 1: Romslig soverom med garderobeskap og monterte hyller på vegg.
Stort vaskerom/bad antatt fra ca. 1995: Her er det godt med skap- og benkeplass samt enda en skyvedørsgarderobe. Fliser på gulv og malt tapet på vegger med fliser i dusjsone. Gulvmontert toalett og vegghengt servant. Skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk og varmekabler på gulv.
1. etasje
Soverom 2/kontor: Mindre soverom/kontor med garderobeskap og monterte hyller på vegg.
Soverom 3: Romslig soverom med garderobeskap og monterte hyller på vegg. Herfra er det utgang til terrassen.
Baderom 1. etasje, antatt fra ca. 1995: Fliser på gulv og vegger og plater i himling. Gulvmontert toalett, servant i servantskap med ettgreps blandebatteri og dusjnisje med glassdør. Mekanisk avtrekk og varmekabler på gulv.
Stue: Stor og luftig stue med peisovn. Egen spisestue og plass til flere soner for øvrig. Fra stue er det dobbeldører inn til kjøkkenet. Kjøkkenet ligger i praktisk tilknytning til den store, lyse spisestuen hvor det er god plass til langbord langs de store vindusflatene. Herfra er det utgang til terrassen.
Kjøkken fra ca. 1995: Romslig kjøkken med flislagt gulv og god plass til spisebord. Rommet har to store vinduer med fint utsyn fra kjøkkenbenken. Godt med arbeidsflater og god skap- og skuffeplass. Profilerte fronter og benkeplater i laminat, delvis flislagt. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, platetopp, kjølehjørne, fryser, oppvaskmaskin og microbølgeovn. Alle hvitevarer er integrerte og medfølger. Kjøkkenet har varmekabler på gulv.
Bibliotek/tv-stue: Fra den andre enden av stuen er det dobbeldører inn til en ekstra stue/bibliotek. Varmekabler på gulv. Herfra er det også utgang til terrassen.
Treningsrom: Boligen har også et eget treningsrom med adkomst fra gang/trapperom. Dette er et støyreduserende rom og egner seg derfor godt som treningsrom eller f.eks. musikkrom/lydstudio. Det er god plass til diverse treningsapparater eller musikk/lydutstyr. Dette rommet har også varmekabler på gulv.
2. etasje
Baderom 2. etasje, antatt fra 1995: Stort og deilig familiebad ligger i tilknytning til hovedsoverommet. Fliser på gulv, malt tapet og fliser på vegger, panel i tak.
Gulvmontert toalett, dobbel servant i servantskap og Hurricane boblekar. Mekanisk avtrekk og varmekabler på gulv.
Soverom 4/loftstue: Stort og luftig soverom med god garderobeplass, eller loftstue for ungdommen? Dette rommet er stort og kan benyttes til så mangt. Her er det flislagt gulv og enkel adkomst til loftet via egen dør. Flott utsikt til Vågvannet.
Sokkelleilighet i underetasje består av entré, en romslig bod, et soverom, bad og stue/kjøkken i åpenløsning med adkomst til mindre bod.
Boligen har en fantastisk terrasse som er delvis overbygget med glasstak på ca. 15 m². Her er det lys, terrassevarmer, strømuttak og markise. Terrassen har flere soner, så solen kan nytes fra morgen til kveld.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen har utstrakt bruk av elektrisk gulvvarme. I stua er det peis og for øvrig panelovner. Boligen har ventilasjon med varmegjenvinning. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.05.1981. I denne står det at det gjelder enebolig med sokkelleilighet. Det foreligger midlertidig brukstillatelse på tilbygget datert 14.12.1988. Tillatelse ble gitt på følgende vilkår: Det gjenstår noe småarbeider i gang 1. etasje samt montering av to porter og en B.30 dør i garasje. Dør er ikke montert.
Den delen av boligen betegnet som sokkelleilighet er ikke registrert som separat boenhet hos kommunen, men godkjent til varig opphold. Godkjente byggetegninger stemmer for det meste med dagens bruk. Det er enkelte endringer i hoveddel som ikke er søknadspliktige tiltak. Rom uten rombenevnelse og rom med utydelig rombenevnelse på tegning er i dag en del av vaskerom/bad i underetasjens hoveddel. Trimrom er ikke godkjent for varig opphold grunnet mangel på rømningsvei.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
05.09.1980 - Dokumentnr: 6701 - Erklæring/avtale for felles eiet tomt Gnr:90 Bnr:403 ved innkjørsel, delt med fire naboer. Erklæringen omhandler:
Forbud mot visse former for næringsvirksomhet.
Bestemmelse om garasje/parkeringsplass.
Bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger.
Bestemmelse om bebyggelse.
20.05.1988 - Dokumentnr: 7424 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Knr:3028 Gnr:90 Bnr:429
24.05.1988 - Dokumentnr: 7499 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Knr:3028 Gnr:90 Bnr:430
De to ovenstående erklæringer gjelder gjensidige avtale med nabo i nr. 18 som gir rett til å oppføre tilbygg 3 meter fra tomtegrense.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av disse kan fås ved henvendelse til megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel er ikke registrert som separat boenhet hos kommunen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.05.1981. I denne står det at det gjelder enebolig med sokkelleilighet. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Gaupeveien 20 - En stor enebolig med god beliggenhet og utsikt mot Vågvannet. Eiendommen har ypperlige solforhold og ligger tilbaketrukket til i et veletablert og barnevennlig boligområde i populære Våglia, sentralt i Ytre Enebakk.
Her er det et godt og rolig bomiljø med et område som tilbyr en rekke naturopplevelser. Like ved boligen er det et flott skog- og turområde, med direkte adkomst mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Med andre ord; Her kan du nyte et rikt fugle- og dyreliv, kombinert med egentrening i marka, sommer som vinter. En rusletur unna finner vi Vågvannet badeplass.
Det er også kort vei til skole, barnehage og idrettshall. Rett i nærheten finner vi Vågsenteret med apotek, postkontor, vinmonopol og matbutikk. I nærheten er det også treningssenter og idylliske Østmarka golfklubb med 18 hulls golfbane. Det er ca. 15 minutter med bil til Ski, ca. 30 minutter til Oslo S og én time til Gardermoen. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet, med hyppige avganger i rushtid mot Ski og Oslo.
Kort reisetid er det også med bil til sentrale punkter som Oslo, Ski, Lillestrøm.

Adkomst

Ca. 25 minutters kjøring fra Oslo og ca. 15 minutter kjøring fra Ski. Det vil være skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Velkommen til en hyggelig visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er kort gangavstand til flere barnehager (Ytre Enebakk barnehage, Fjellknatten korttidsbarnehage og Mjær FUS barnehage).
Det er også gangavstand til barne- og ungdomsskole (Ytre Enebakk skole og Mjær ungdomsskole).
Nærmeste videregående blir Drømtorp og Ski videregående skole. Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere informasjon.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 836,4 m². Tomten ligger høyt og fint til i populære Våglia med utsikt mot Vågvannet. Hyggelig hage med god plass til lek. Det er hovedsakelig flat tomt på forsiden av huset. Skrående terreng og fjell i dagen mot øst. Gårdsplassen er opparbeidet med belegningsstein og stablet granittmur. Tomten for øvrig består av plen og beplanting.
Med salget følger også 1/5 del av fellestomt ved innkjøring til eiendommen på totalt 441,2 m².

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen gårdsplass med plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet privat ledningsnett for vann og kommunalt ledningsnett for avløp. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Ødegårdslia, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.04.1986. Reguleringsplan for BY20-21 gjelder dette området. Byggeprosjektet "Månetoppen" har planlagt igangsettelse i 2022/2023. Her skal det bygges boliger i skogområdet Våglia BY20/BY21. Det er også planer om gang/sykkelvei i Gaupeveien.
Utsnitt av reguleringsplan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.309,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen er tilknyttet privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk. Den faste vannavgiften for denne eiendommen er kr 4.313,- for 2022. Det er vannmåler i boligen. Vannforbruket faktureres med kr. 18,40 pr. kubikkmeter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000 pr. år. / 27.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.200 (I forsikringssummen ligger Fullverdi ekstra, Utleieforsikring og Naturskadepremie).
Boligen er tilknyttet Canal Digital/Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, har en avgift på kr 6.100,- pr. år. Tv-dekoder medfølger ikke. Eiendommen har parabol.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster ca. kr 4.650,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 500 887,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 403 193,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.473.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tore Andresen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0065/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2265

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2022 kl. 13:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon for å avtale visningstidspunkt eller via linken «visningspåmelding». Det vil ikke bli avholdt fellesvisning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.