Solgt: 4 550 000 kr

Eiriks gate 16

3 990 000 kr
52 m²
1 soverom
Velkommen til Eiriks Gate 16!
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Toppleilighet, selveier fra 2004 med garasjeplass, 2 solrike balkonger, stor, felles takterrasse og gangavstand til sentrum.
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  101 092 kr
 • Totalpris
  4 651 092 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 263 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiriks gate 16 er en pen, gjennomgående 2-roms selveierleilighet i sjette etasje, med urban og attraktiv beliggenhet i bygård fra 2004. Her bor man sentrumsnært omgitt av flere flotte parkanlegg for rekreasjon, og kan nyte gode solforhold på to egne balkonger og på en stor, felles takterrasse. Det disponeres garasjeplass i fellesanlegg.
Innvendig fremstår leiligheten med lyse, duse fargevalg, og med unntak av bad er det parkett i alle rom. Her finnes en tiltalende stue i åpen løsning med kjøkken, hvor det er utgang til nordvestvendt balkong. I tillegg er det et helfliset bad med dusjkabinett og et innbydende soverom med utgang til balkong. Det er god skapplass og lagringsmuligheter i bod.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Eiriks gate 16, 0650 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 231, bruksnummer 619, seksjonsnummer 128, ideell andel 1/1

Innhold

6. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og soverom.
Annet: Disponibel kjellerbod.

Byggemåte

Grunnmur er oppført i armert betong med pussede flater på innvendig og utvendig side. Yttervegger er oppført i armert betong med pussede overflater og overflatebehandlet på utvendig side. Innvendige dører i malt utførelse og ytterdør i malt utførelse, vinduer i 2 lags isolerglass fra byggeår. Vinduene har malte trekarmer på utvendig og innvendig side. Balkong på ca 11 kvm delvis overbygget. Badet er bygget opp med flislagt gulv og vegger. På badet er det dusj med glassdører, toalett og innredning med servant. Badet er fra antatt byggeår. Det er søkt etter unormale fuktforskjeller, uten at dette er observert. Kjøkkenet er fra byggeår og har en normal slitasje i forhold til alder. Leiligheten fremstår i lyse og trivelige farger. Gulvene er belagt med parkett, samt fliser på bad. Alle vegger i malt utførelse. Alle himlinger i malt utførelse.

Standard

Kort fortalt
- Pen 2-roms selveierleilighet.
- Duse farger, tidsmessig preg.
- Heisadkomst til etasjeplan.
- Garasjeplass i fellesanlegg.
- Godt med sol til to balkonger.
- Tilgang til felles takterrasse.
- Garderobeløsning i entreen.
- Stue med åpen kjøkkenløsning.
- Plass for spisebord i stuen.
- Utgang til balkong fra stuen.
- Helfliset bad med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- God skapplass på soverommet.
- Utgang til balkong fra soverom.
- Disponibel bod i felles kjeller.
- Sikringsskap med automatsikringer.
Entré
Det er bekvem adkomst med heis til etasjeplan. Den innbydende entreen gir et tidsmessig og godt førsteinntrykk av leiligheten. Rommet har parkettgulv, lysmalte vegger, åpen garderobeløsning og porttelefon. Om ønskelig er det også plass for garderobeskap.
Stue
Leiligheten har en lys og tiltalende stue i åpen løsning med kjøkken. Det er rikelig lysinnslipp fra tilnærmet heldekkende vindusflater mot nordvest, og fra glassdør mot dels overbygd balkong. Rommet har parkett på gulvet, og hvitmalte veggflater er smakfullt oppbrutt av en lysegrå fondvegg. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.
Kjøkken
Det tidsmessige kjøkkenet byr på relativt god skap- og benkeplass. Innredningen har overskap med toppforing til tak, hvite profilfronter, grå laminatbenkeplater, og nedfelt stålbeslag med oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det montert belysning og hvite fliser. Videre har kjøkkenet ventilator over kokesonen, nisje for komfyr, plass for kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin.
Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har et tidløst og praktisk bad, med lysegrå fliser på gulvet og hvite fliser på veggene. Et lite vindu gir innslipp av naturlig lys. Rommet har speil med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, og et hvitt, gulvstående høyskap. I tillegg finnes det toalett, dusjkabinett med vegger og skyvedør i glass, samt opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Det pene soverommet har parkettgulv, lysegrå vegger og grå fondvegg. Et større, sidehengslet vindu gir utgang til sydøstvendt balkong. Rommet har god plass for dobbeltseng med tilhørende nattbord. Et dobbelt garderobeskap og et hendig høyskap gir plass for oppbevaring av klær og skotøy. For øvrig er det lagringsmuligheter i disponibel kjellerbod.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via fjernvarmeanlegg med vannbåren varme til radiatorer, og har varmtvann og oppvarming inkludert i felleskostnader. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Internett er inkludert i felleskostnader. Det er etablert personheis i bygget.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.10.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/231/619/128:
13.08.2004 - Dokumentnr: 54965 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om veg
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 231 Bnr: 619
Gjelder denne registerenheten med flere
13.08.2004 - Dokumentnr: 54965 - Erklæring/avtale
Best om rettigheter og plikter til fellesareal.
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 231 Bnr: 619
Gjelder denne registerenheten med flere
13.08.2004 - Dokumentnr: 54965 - Erklæring/avtale
Forbud mot innhegning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og
bygningsetaten. Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 231 Bnr: 619
Gjelder denne registerenheten med flere
13.08.2004 - Dokumentnr: 54966 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
13.08.2004 - Dokumentnr: 54966 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 128 Formål: Bolig
Sameiebrøk: 635/80984 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
09.12.2005 - Dokumentnr: 84938 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon:
Snr: 128
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 635/80984
09.12.2005 - Dokumentnr: 84938 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon: Snr: 128 Formål: Bolig Sameiebrøk: 635/100668
11.10.2006 - Dokumentnr: 485691 - Resek/sammenslåing

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Ingen hvitevarer medfølger salget. Boligen blir ikke ytterligere vasket ut før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde på Tøyen i Oslo kommune. Tøyen er sentralt plassert i Oslo, og har både gode kollektivtilbud og gangavstand til sentrum. I nærmiljøet ligger det flere parker og grøntarealer med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter, som bl.a. Kampen park, Tøyenparken med populære Tøyenbadet, Botanisk hage og Valle Hovin.
Tøyenparken ligger i skråningen vest for høydedraget fra Ola Narr til Kampen park og skaper flott utsikt mot sentrum og fjorden. Høydedraget og øvre del av parken kan sees fra mange steder i indre by.
Mot øst er parken nokså flat med store plener. I sydenden ligger Caltexløkka ballbaner. Midt i parken ligger Løkka Bellevue, som i dag er barnehage, samt Tøyenbadet med store utendørs basseng og vannsklier. Her er det også fine akebakker om vinteren.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker, Kiwi, Extra og Easy Lavpris. Det er kort vei til Tøyen senter, Hasle Torg, Carl Berner handlesenter og Fyrstikktorget. I tillegg er det gangavstand til alle Oslos handlegater med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.
Området har et godt kollektivtilbud via buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Kjølberggata som ligger ca. 340 m unna boligen. Med bil fra Tøyen tar det ca. 4 min til Oslo S, 5 min til Carl Berner, 9 min til Majorstua og 39 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Borggata familiebarnehage
Sigurdsgate familiebarnehage
Enerhaugen barnehage
Skoler
Tøyen skole
Vahl skole
Kampen skole
Jordal ungdomsskole
Sofienberg ungdomsskole
Hersleb videregående skole
Elvebakken videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Leiligheten har utgang fra stuen til en delvis overbygd, nordvestvendt balkong på ca. 11 kvm, med fine solforhold og utsyn over områdets tak. Den usjenerte balkongen har betongdekke, rekkverk i metall, og skjermes på sidene av henholdsvis fasade og levegg. Her ute er det god plass for utemøblement og markise sørger for effektiv solskjerming.
Fra soverommet er det utgang til en lang og smal balkong med sydøstvendt orientering, hvor det er utsyn mot gaten. Denne balkongen har tremmegulv, rekkverk i betong og metall, levegger i betong, og plass for kafésett. Også her er det gode solforhold.
For enda mer sol- og utsikt kan man trekke opp på en romslig, felles takterrasse, med tremmegulv, rekkverk i betong og felles utemøblement til fritt bruk. Beboerne har videre tilgang til en skjermet, parkmessig opparbeidet innergård med velstelte plener, asfalterte adkomster og gangstier, vannspeil, trær og diverse beplantning.

Parkering

Det er parkering på reservert plass i felles garasjeanlegg med heisadkomst opp til etasjeplan. Plass nr 29. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Borggata 7 m.fl. datert 19.12.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 13.03.2000.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.263,- pr. mnd. og fordeles slik:
Felleskostnader kr 2.381,-
Oppvarming kr 653,-
Dugnad kr 100,-
Internett kr 129,-
Nåværende eier har leid ut boligen og har ikke oversikt over strømforbruk, men regner med at det er forholdsvis lavt ettersom fyring og varmtvann inngår i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 984.223,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.543.201,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 091 092.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kenneth Karikoski

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 3000,- pr. visning og første gratis
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0010/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2110

Dato

Sist oppdatert: 14. desember 2021 kl. 15:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.