Komplett salgsoppgave

Geithusveien 49 og 51

3 590 000 kr
213 m²
3 soverom
Velkommen til Geithusveien 49 og 51 - Dobbel garasje og stort hobbyrom i 1.etasje
Velkommen til Geithusveien 49 og 51 - Dobbel garasje og stort hobbyrom i 1.etasje
Turid Borgersen
Presenteres av
Turid Borgersen
Geithus
To eneboliger. Stor tomt. Dobbel garasje og stort hobbyrom.
 • Prisantydning
  3 590 000 kr
 • Omkostninger
  91 092 kr
 • Totalpris
  3 681 092 kr
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  213 m²
 • Bruksareal
  405 m²
 • Tomteareal
  2 344 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Smittevern tas på alvor. Kontakt megler på telefon eller via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding 2 timer før visningsstart. Les salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Geithusveien 51:
Innholdsrik enebolig med dobbel garasje og stort hobbyrom i 1.etasje. Solrik terrasse med utsikt mot Vikersundbakken.
Geithusveien 49:
Sidebygning/anneks med stue, kjøkken og bad. Her har nåværende eier har hatt en leieinntekt på kr 7.500,- pr mnd. Eiendommen har behov for renovering.
Det er gode solforhold på eiendommene og kort vei til Vikersund med de fleste servicetilbud. Bussforbindelse mot Hokksund/Drammen og mot Hønefoss.
Ca 30 minutter med bil til Hokksund. I Hokksund er det jernbanestasjon med avganger hver time mot Drammen/Oslo/Gardermoen og mot Kongsberg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Geithusveien 49 og 51, 3360 GEITHUS
Kommunenummer 3047, gårdsnummer 88, bruksnummer 283, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3047, gårdsnummer 88, bruksnummer 76, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3047, gårdsnummer 88, bruksnummer 75, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 453 kvm
Totalt bruksareal: 405 kvm
Totalt primærrom: 213 kvm
Bruksareal:
Enebolig (Hovedbygning) 344 kvm
Sidebygning/anneks 61 kvm
Primærrom:
Enebolig (Hovedbygning):
1. etasje 27 kvm: Entre, toalettrom, vaskerom og hobbyrom
2. etasje 125 kvm: Peisestue, stue, kjøkken, gang, bad og 3 soverom
Sidebygning/anneks:
1. etasje 52 kvm: Entre, stue, kjøkken, gang, bad og toalettrom
2. etasje 9 kvm: Loftsrom
Sekundærrom:
Enebolig (Hovedbygning):
Kjeller: 23 kvm: Trappegang, kjellergang og 2 kjellerrom
1. etasje 149 kvm: Garasje, hobbyrom og trappegang
3. etasje 20 kvm: Uinnredet loft
I tillegg er det garasje på 54 BTA. Garasjen er kun oppmålt utvendig.
Følgende rom er ikke måleverdige og heller ikke medregnet i arealoppsettet. Innredet loftsrom i hovedbygning er ikke måleverdig areal på grunn av mindre enn 60 cm fri bredde i en høyde på 1,90 meter. Sidebygning/anneks. På grunn av lav takhøyde er to av rommene i loftetasjen ikke målverdig areal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2021 utført av Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Hovedbygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betong. Yttervegger er oppført i murkonstruksjon med utvendige pussede og malte flater. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Etasjeskillere i betong, lettklinkerelementer og trebjelkelag. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein.
Sidebygning/anneks er oppført med grunnmur i tegl, naturstein og lettklinkerblokker. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med metallplater.
Frittstående trippel garasje oppført i trekonstruksjon med utvendig vegger kledd med metallplater. Yttertaket har pulttaksform og tekket med metallplater. Vippeporter i stål/metallkonstruksjon.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er satt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG0 er ingen avvik, TG1 er mindre eller moderate avvik, det kan være at bygningsdelen har slitasje uten at tiltak anses nødvendig. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav og kan være satt på grunn av alder, slitasje eller dårlig stand. TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. Inspektøren fra Anticimex har gitt TG3 på noen områder.
Det er satt TG3 for ildsted/skorsteiner inne i huset i hovedbygningen fordi det ikke finnes ubrennbar plate under ildtsted foran ildsted i peisestue. Det er også gitt TG3 for ildsted/skorsteiner inne i huset i sidebygning/anneks fordi skorsteinsløpet ikke har forskriftsmessige fritt eksponerte sider. For teglpipe er det alle sider. Det er gitt TG3 for skjevhetsmåling i sidebygning/anneks. På stort loftsrom ble det ble målt fra vindu på yttervegg og til motstående vegg. Største høydeforskjell på denne avstanden ble målt til ca 35 mm. Det er gitt TG3 på det elektriske anlegget i sidebygningen/annekset fordi det er observert berøringsfare av spenningsførende deler i loftetasjen. Det er ikke røykvarslere i henhold til forskrift i noen av bygningene. Det mangler brannslukningsutstyr i hovedbygningen og brannslukningsutstyr i sidebygningen/annekset er for gammel og ikke forskriftsmessig vedlikeholdt og det er av den grunn satt TG3. Trippel frittstående garasjen vurderes å være i dårlig stand og har fått TG3.
I tillegg har bygningene fått mange TG2. Av den grunn må boligene sees på som et renoveringsobjekt. Se utfyllende boligrapport fra Anticimex.
Det opplyses i selgers egenerklæringsskjema at det har vært en lekkasje på tak på sidebygning/anneks og at badet er utbedret. Det er utført taktekking på taket over badet. Det er fukt i garasje og i husvegg. Selger opplyser om at det er observert borebiller i kjeller i sidebygningen/annekset. Det er skjolder i taket i garasjen inne i hovedbygningen. Pusseprosjektet som er gjort i hovedbygningen er utført av selger i 2019-2020. Eier opplyser også at det i hovedbygningen har være en lekkasje i forbindelse med dusjkabinettet og at vannet derfor er stengt av.
Det vil ikke bli gjort ytterligere utbedringer av boligene og ny eier må anse boligene som oppussing/renoveringsobjekt. Megler oppfordrer til å ta med fagmann på befaring.
Geithusveien 51:
I opplysninger fra brann og feiervesenet er siste kontroll for pipe/ildsted foretatt 5.februar 2003. Fra befaringsrapporten i 2003 ble det funnet følgende feil og mangler som må rettes: Ildsted i stue i 2.etasje mangler beskyttelse mot strålevarme på gulv i forkant av ilegg. Denne beskyttelsen skal være min 30 cm i forkant av ilegget. Teglskorstein med halv steins vange skal ha en utkraving for å sikre at avstand til brennbart materiale der hvor skorsteinen går igjennom etasjeskillene blir stor nok. Utkravningene er trolig der, men de er ikke synlige trolig på grunn av at himling er lagt direkte inn mot skorsteinen. Det store hobbyrommet blir regnet med i boligen. Derfor er det ikke lov til å oppbevare mer enn 5 liter brannfarlig vare klasse A (eks bensin). Dette som en opplysning. Det må innen 1 måned etter at rapporten er mottatt meddeles feiervesenet når og og hvordan de feil og mangler som er påvist vil bli rettet. Det er uvisst om disse manglene er utbedret. Brann og feiervesenet opplyser om at det ikke har vært respons på varsel om tilsyn i seinere tid. Huset stod tomt ved siste tilsynsrunde.
Geithusveien 49:
Skorsteinen ble rehabilitert i 2012 og fyringsforbudet ble opphevet.
Boligrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Geithusveien 49:
Boligen holder enkel standard og er å anse som et restaureringsobjekt.
Overflater:
Gulv: Gulvbelegg på bad, fliser i toalettdel. Laminat på kjøkkenet. Laminat på øvrige rom i 1.etasje.
Vegg: Fliser på bad. Malte flater på kjøkkenet. Malt panel og malte flater på øvrige rom i 1.etasje.
Himling: Hvite takplater på bad. Malte flater på kjøkkenet. Malte flater på øvrige rom i 1.etasje.
Bad:
Bad med ukjent alder. Vegghengt servant med blandebatteri. I tillegg er det to skap med benk. Lysarmatur på vegg over servant. Dusjkabinett. Elektrisk avtrekksvifte i vegg. Vegghengt elektrisk stråleovn. Opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med hvite fronter med ukjent alder. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål og blandebatteri. Plass for frittstående komfyr. Ventilator med avtrekk over komfyr.
Stue:
Stue med vedovn.
Rom under terreng:
Råkjeller uten utforede vegger og opplektede gulv. Overflater er murflater. Adkomst via luke i kjøkkengulv og under balkong.
Loft:
Laminat og heltre gulvbord. vegger og himling med malt panel. takhøyden er stedvis målt til ca 1.85 meter.
Varmtvannsbereder på ca 200 liter av eldre årgang er plassert i kjeller. Boligens innvendige stoppekran og vannmåler er plassert i kjeller.
Geithusveien 51:
Nåværende eier har pusset opp noen overflater siste årene, men eiendommen har behov for oppussing/renovering.
Overflater:
Gulv: Fliser med sokkelflis på vegg på bad og vaskerom. Clickvinyl på kjøkkenet. Fliser på toalettrom. Laminat på øvrige rom i 2.etasje. Laminat i entre. Epoxymaling på det store hobbyrommet. Betongflater i trappegang. Laminat på opplekted tilfarergulv på hobbyrom. Støpte flater i garasjen i hovedbygningen.
Vegg: Malt panel på bad og vaskerom, tapetserte og malte flater på kjøkkenet. Malte flater på toalettrom. Malt brystpanel og tapetserte og malte flater på øvrige rom i 2.etasje. Tapetserte flater i entre. Malte flater på det store hobbyrommet. Malte flater i trappegang, Panel på hobbyrom. Pussede murflater og sprøytebetong i garasjen i hovedbygningen.
Himling: malt panel på bad og vaskerom. Panel med innfelte downlights på kjøkkenet. Panel og hvite takplater på øvrige rom i 2.etasje. Malte flater i entre. Malte flater i trappegang. Panel på hobbyrom. Malte lettbetongelementer i garasjen i hovedbygningen.
Bad:
Bad med ukjent alder. Gulvmontert toalett. Dusjkabinett. Innredning med lyse profilerte fronter. Heldekkende servant med blandebatteri. Vannuttak for vaskemaskin. Veggmontert elektrisk stråleovn.
Vaskerom:
Vaskerom med ukjent alder. Årstall er estimert fra bygningskyndige til omkring 2006-2007. Vegghengt skyllekar i stål med veggmontert blandebatteri med uttak for vaskemaskin.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med ukjent alder med mørke profilerte fronter. Benkeplate i steinmateriale med nedfelt oppvaskkum i stål og blandebatteri. Integrert komfyr og mikrobølgeovn. Nedfelt keramisk koketopp. Ventilator med avtrekk over komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Toalettrom:
Servantskap med hvite glatte fronter og heldekkende servant med blandebatteri tilkoblet kun kaldt vann. Gulvmontert toalett. Sikringsskap med skrusikringer er plassert i trappegang på loft.
Stue:
Romslig stue med vedovn. Inngang fra stuen til kjøkken og peisestuen som fører deg videre ut på terrassen.
Peisestue:
Utgang til terrasse fra peisestue.
Soverom:
To store soverom og et litt mindre.
Stort hobbyrom:
Dobbel dør ut til terreng.
Hobbyrom:
Med inngang fra trappegangen finnes et praktisk hobbyrom.
Garasje i hovedbygning:
To leddporter i metallkonstruksjon med elektriske portåpnere. Utgangsdør i metallkonstruksjon.
Rom under terreng:
Råkjeller uten utforede vegger og opplektede gulv. Overflater er murflater. Utgang til terreng. Takhøyden er på tilfeldig sted målt til ca 2.10 meter.
Krypekjeller:
Delvis fjell og jordbunn. Himling med støpt betong. Adkomst fra kjellergang.
Loft:
Loftet er i hovedsak et råloft med gulv. Tilkomst via trapp. En liten del av loftet er innredet. Dette rommet har vegg til vegg teppe på gulv. Vegger med tapetserte flater og malte flater i himling.
Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2006 er plassert på hobbyrom. Boligens innvendige stoppekran og vannmåler er plassert på hobbyrom. Ett sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang i 2.etasje og ett sikringsskap med skrusikringer er plassert i vaskerom i 1.etasje. Det er også ett sikringsskap med automatsikringer i garasje i hovedbygningen. Det elektriske anlegget er fra ulike årstall.

Oppvarming

Oppvarming i begge bygningene er via vedfyr i stuen og elektriske panelovner.
Selger opplyser om at det er nedgravd oljetank til Geithusveien 49.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Geithusveien 51 - Enebolig med byggeår 1969. Geithusveien 49 - Sidebygning/anneks med ukjent byggeår, som ble ombygget i 1978.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommene. Det var ikke et krav om ferdigattest på den tiden boligene ble oppført.
Det finnes ingen byggetegninger i kommunens arkiver og det er vanskelig å si om enkelt rom brukes til noe annet i dag enn de opprinnelig var tenkt som.
Geithusveien 51 - Enebolig/hovedhus: Tilbygg for carport, byggeår 1977. Ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse da dette ikke var et krav på den tiden dette ble oppført. Tilbygg av garasje, byggeår 2001. Her er det gitt rammetillatelse 12.09.2001 og registrert tatt i bruk 06.05.2002, men det foreligger ikke ferdigattest. Kjøper overtar eiendommen som vist på visning.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/
rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved
overskjøting til ny hjemmelshaver:
3047/88/283:
Geithusveien 47, 49 og 51
Servitutter:
Dagboknummer: 900332. Tinglyst 10.09.1909 -
Erklæring/avtale
Bestemmelse om felles vannverk/ledning
Dagboknummer: 9757 - Tinglyst 30.10.1984 -
Bestemmelse om gjerde
Kjøper har fortsatt gjerdeplikt mot selgerens eiendom.
Dagboknummer: 2607144 - Tinglyst 17.06.2020 -
Bestemmelse om veg
Gnr 88 bnr 76 gis veirett over gnr 88 bnr 283.
Rettigheter i annen eiendom:
Dagboknummer: 2607171- Tinglyst 17.06.2020 -
Bestemmelse om veg
Gnr:88 Bnr:283 gis veirett over Gnr:88 Bnr:76.
Dagboknummer: 2607150 - Tinglyst 17.06.2020 -
Bestemmelse om veg
Gnr 88 bnr 283 og gnr 88 bnr 76 gis veirett over gnr 88
bnr 75.
Dagboknummer: 652 - Tinglyst 11.02.1965 -
Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:3047 Gnr:88 Bnr:76
Rettighet hefter i: Knr:3047 Gnr:88 Bnr:283
Overført fra: Knr:3047 Gnr:88 Bnr:504
Kartverket finner ikke servitutten i deres arkiv.
3047/88/76:
Servitutter:
Dagboknummer: 900332. Tinglyst 10.09.1909 -
Erklæring/avtale
Bestemmelse om felles vannverk/ledning
Dagboknummer: 652. Tinglyst 11.02.1965 -
Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3047 Gnr:88 Bnr:283
Kartverket finner ikke servitutten i deres arkiv.
Dagboknummer: 9757 - Tinglyst 30.10.1984 -
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: Knr:3047 Gnr:88 Bnr:505
Kjøper har fortsatt gjerdeplikt mot selgerens eiendom.
Dagboknummer: 2607171. Tinglyst 17.06.2020 -
Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3047 Gnr:88 Bnr:283
Gnr:88 Bnr:283 gis veirett over Gnr:88 Bnr:76.
Rettigheter i annen eiendom:
Dagboknummer: 90033. Tinglyst 10.09.1909 -
Bestemmelse om veg
Dagboknummer: 1771 - Tinglyst 22.03.1969 -
Bestemmelse om bebyggelse
Rettighet hefter i: Knr:3047 Gnr:88 Bnr:122
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold
til Bygningsloven.
Dagboknummer: 2607144. Tinglyst 17.06.2020 -
Bestemmelse om veg
Gnr:88 Bnr:76 gis veirett over Gnr:88 Bnr:283.
Dagboknummer: 2607150. Tinglyst 17.06.2020 -
Bestemmelse om veg
Gnr:88 Bnr:283 og Bnr:88 bnr:76 gis veirett over Bnr:88
Bnr:75.
3047/88/75
Servitutter:
Dokumentnummer: 900070. Tinglyst 20.08.1898 -
Rett til utskilt tomt
Rettighetshaver: Gnr:88 Bnr:37. Antar at denne ikke har
noen betydning ettersom Gnr:88 Bnr: 37 ikke finnes
lenger.
Dagboknummer: 900330. Tinglyst 11.06.1909 -
Bestemmelse om gjerde
Dagboknummer: 900331- 1. Tinglyst 10.09.1909 -
Bestemmelse om veg
Dagboknummer: 900331 - 2. Tinglyst 10.09.1909 -
Erklæring/avtale
Bestemmelse om felles vannverk/ledning
Dagboknummer: 900331- 3. Tinglyst 10.09.1909
Bestemmelse om gjerde
Dagboknummer: 2607150 - Tinglyst 17.06.2020 -
Bestemmelse om veg
Gnr:88 Bnr:283 og Gnr:88 Bnr:76 gis veirett over Gnr:88
Bnr:75.
Rettigheter i annen eiendom:
Ingen rettigheter i annen eiendom er registrert.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eier har vasket boligen før salg og boligene blir ikke ytterligere rengjort enn slik den fremstår på visning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Rolighetsmoen/Bråten i Geithus med utsikt mot vikersundbakken. Ca 5 minutter med bil til barneskole, barnehage og til Vikersund sentrum med de fleste servicetilbud, det kan nevnes blant annet Kiwi, Coop Extra, apotek, vinmonopol, bank, frisørsalonger, klesbutikker, sportsutstyr, byggevare og lignende.
Det er ca 15 minutter med bil til treningssenteret Gym 2000. Gode fotballmuligheter i Vikersund. ca 3 minutter med bil til herlige Furumobadet, hvor hele familien kan kose seg. Furumoene byr på flotte turområder. Skøytebane og skiløyper på vinterhalvåret. Ikke langt unna ligger Vikersundbakken, verdens største skiflyvningsbakke med årlige arrangementer. Er du treningsglad kan du prøve deg opp alle 1078 trappetrinnene ved siden av bakken, en god treningsøkt med flott utsikt fra toppen utover hele Modum. Kort vei til Blåfarveverket med blant annet barnas bondegård og nydelige vafler, et flott sted hvor hele familien kan kose seg. Rett ved ligger også Koboltgruvene som inviterer til fine gruveturer for hele familien.
Flotte turmuligheter sommer som vinter i bygda og Finnemarka/Flannumsmarka.
Busstopp rett ved eiendommen. Fra Vikersund er det gode avganger mot Hokksund/Drammen og mot Hønefoss.
Det tar ca 25 minutter å kjøre til Hokksund. Fra Hokksund er det gode togforbindelser med avganger hver time mot Kongsberg og Drammen/Oslo/Gardermoen. Ca 40 minutter med bil til Hønefoss og ca 1,5 time til Oslo Airport Gardermoen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Kjemperud FUS barnehage - 0.7 km
Rolighetsmoen barnehage - 1.1 km
Kroka barnehage - 2.3 km
Det er 6 kommunale og 9 private barnehager i Modum Kommune.
Skoler:
Stalsberg skole (1-7 klasse) - 2.3 km
Nordre Modum ungdomsskole (8-10 klasse) - 3.9 km
Søndre Modum ungdomsskole (8-10 klasse) - 6.8 km
Buskerud videregående skole - 6.7 km
Eiker videregående skole - 22 km
For fullstendig oversikt over alle skoler og barnehager se på Modum kommune sine hjemmesider. www.modum.kommune.no

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2344 kvm.
Gnr: 88, bnr: 283 - 865 kvm. Hovedhus.
Gnr: 88, bnr: 76 - 498 kvm. Sidebygning/anneks.
Gnr 88, bnr: 75 - 981 kvm. Ubebygd tomt.
Tomten er opparbeidet med plen, busker, stein og gruset gårdsplass.

Parkering

Garasjeplass for to biler. I tillegg er det god plass til parkering i egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, og avsatt til boligbebyggelse i kommuneplan 2016-2027.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Gebyr for vann og avløp for Geithusveien 51 utgjør kr 8.262,-. Utgiftene er fordelt over tre terminer.
Gebyr for vann og avløp for Geithusveien 49 utgjør kr 10.659,-. Utgiftene er fordelt over 2 terminer.
Det er montert vannmålere og avgiften vil variere med forbruket. Vannmåler er ikke avlest siden 2019 og derfor kun betalt etter stipulert forbruk.
Årsgebyret for renovasjon utgjør kr 3.539,- for Geithusveien 51og kr 3.539,- for Geithusveien 49. Kostnadene fordeles over to terminer.
Kostnader i forbindelse med feiing/tilsyn kommer i tillegg.
Nåværende eier har et strømforbruk på 20.145 kwh. pr. år for Geithusveien 51 og 11.670 kwh. pr år for Geithusveien 49.
Boligen er forsikret i Frende og har en årlig forsikringspremie på kr 6.000,- for Geithusveien 51 og kr 5.000,- for Geithusveien 49.
Boligen er ikke tilknyttet kabel-tv eller internett. Det er lagt opp kabel men krever installasjon.
Nåværende eier har hatt en privat brøyteavtale hvor han har betalt 200kr hver gang for brøyting av innkjørsel.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 ifølge skatteetaten:
Geithusveien 49 - Som primærbolig: Kr 401.162,-. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Som sekundærbolig: kr 1.444.182,-. Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt).
Geithusveien 51 - Som primærbolig: kr 609.837,-. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Som sekundærbolig: kr 2.195.411,-. Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt).
Geithusveien 47 - kr 10.648,- (Ubebygd tomt)
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Kontakt megler ved eventuelle spørsmål rundt fordeling av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.681.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm BRA. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ilyas Tuzkaya

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2%.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0066/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.2066

Dato

Sist oppdatert: 06. september 2021 kl. 13:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Smittevern tas på alvor. Kontakt megler på telefon eller via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding 2 timer før visningsstart. Les salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.