Solgt: 5 130 000 kr

Ola Narr 6

4 390 000 kr
67 m²
2 soverom
Tanju Uysal ved Krogsveen har gleden av å presentere en ny-oppusset leilighet fra 2020!
Ola Narr / Carl Berner
Strøken hjørneleilighet pusset opp i 2020 | Sydvestvendt balkong | V.v & fyring inkl. | Parkering* | Hyggelig område!
 • Prisantydning
  4 390 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  234 000 kr
 • Omkostninger
  9 129 kr
 • Totalpris
  5 373 129 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1948
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 460 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ola Narr 6 - en lekker og nylig oppusset 3-roms hjørneleilighet med god planløsning. Boligen består av romslig stue med flere gode møbleringsmuligheter, ett flott og seperat kjøkken fra stue med rikelig skap -og benkeplass, to gode soverom, pent flislagt bad, og innbydende entré. Fra stuen er det utgang til herlig solrik balkong. Boligen er nylig overflateoppusset (2020). Leiligheten har en sentral beliggenhet på Carl Berner i et veletablert boligområde.
 • Kort vei til kollektiv transport (T-bane, trikk og buss)
 • HTH kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Sentral beliggenhet
 • Nylig overflateoppusset
 • Ola Narr-parken som nærmeste nabo
 • Varmtvann og fyring inkl i mnd. felleskostnader
Ta kontakt for visning | Husk å laste ned salgsoppgave

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ola Narr 6, 0563 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 229, bruksnummer 4, ideell andel 1/1
Andelsnummer 184, Ola Narr Borettslag, organisasjonsnummer 948 314 991

Innhold

Totalt bruttoareal: 77 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Bruksareal:
Entré, bad, kjøkken, stue, wc, 2 soverom og bod.: 69 kvm
Primærrom:
Entré, bad, kjøkken, stue, wc og 2 soverom.: 67 kvm
Sekundærrom:
Bod: 2 kvm
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 7 kvm og en loftsbod på ca. 4 kvm (gulvareal ca. 11 kvm).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.09.2020 utført av Rana Noman Tariq.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Støpte betongdekker. Bærende konstruksjon i betong innfelt med murverk, utvendig med spekket tegl. Yttertak i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer og balkongdører med koblede glass/isolerglass. Brann (B30) og Lydklassifisert (35 db) entredør. Hvite profilerte innvendige dører. Gulvflatene består av parkettgulv. Vegg- og takflatene består av malte overflater. Balkong på ca. 4,5 kvm med adkomst fra stue og kjøkken. Balkongen er orientert mot sydvest.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 av takstmann:
- Vinduer. Grad er gitt grunnet alder og enkelte trege vinduer.
- Bad. Grad er gitt på bakgrunn av alder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entrè:
Lys entrè med plass til oppbevaring av yttertøy. Delikate malte overflater og parkettgulv fra 2020.
Stue:
Innbydende stue med nyere overflater. Her er det fin plass til både sofagruppe og spisegruppe. Fra stuen er det adkomst til syd-vestvendt balkong med gode solforhold. Fra balkongen er det også adkomst til kjøkken. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys.
Kjøkken:
Tidsmessig og moderne HTH-kjøkken fra 2020 med nye hvitevarer samt waterguard og komfyrvakt. På kjøkkenet er det god plass til oppbevaring i både over- og underskap. Her er det også utgang til balkong. Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.
Baderom:
Flott flislagt baderom med moderne innredning. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005/06. Dagens eier har oppgradert badet med ny innredning i 2020.
Hovedsoverom:
Rommet er av meget god størrelse med god plass til dobbeltseng og garderobeoppbevaring. I likhet med resten av leiligheten er det parkett på gulv samt nye malte overflater. Rommet er vendt mot rolige omgivelser. Garderobeskap medfølger om ønskelig.
Soverom 2:
Praktisk soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilknyttet fjernvarme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1945.
Det foreligger ekspedisjonsdokument attestert 1952 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst flere servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, vann og kloakk.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Oppussing og oppgradering i 2020. I følge opplysninger gitt av rekvirenten refereres følgende: "
- Helsparklet alle rom i leiligheten.
- Malt alle rom.
- Nytt 1-stavs parkett i hele leiligheten.
- Nytt HtH kjøkken med nye hvitevarer samt waterguard og komfyrvakt.
- Nye dørblader, karmer og fotlist
- Nytt vegghengt toalett i Wc- rom.
Baderom ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005/2006.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet på Carl Berner i et rolig og tilbaketrukket område. Ola Narr ligger like ved Carl Berners plass med umiddelbar nærhet til alt av tenkelige servicefasiliteter og offentlig kommunikasjon. I nærområdet er det flere dagligvareforretninger innen gangavstand samt apotek, frisør, restauranter, treningssentre og øvrige fasiliteter i umiddelbar nærhet. Kjøpesenteret Storo Storsenter, et av Oslos største, er bare to stopp unna med T-banen.
Friområdet Ola Narr, samt Tøyenparken med Tøyenbadet og Botanisk Hage, ligger rett utenfor døren og er et flott rekreasjonsted sommer som vinter. På vinteren er dette en populær akebakke/lekeplass og på sommeren for solbading og grilling. Det er også kort vei til de grønne lungene Torshovdalen, Torshovparken og Sofienbergparken, samt tur og rekreasjonsmuligheter ved Akerselva.
Grünerløkka og Torshov med sitt pulserende byliv er innen gangavstand (kun 10 min). Her har du et meget godt utvalg av kafeer, butikker, spisesteder og mye annet. Tøyenparken grenser inn til borettslagets tomt. Her arrangeres spennende festivaler og andre aktiviteter, som Øyafestivalen, Miniøya, tivoli og ulike idrettsarrangement. X-Games ble avholdt på området i 2016.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 18 398 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Leiligheten disponerer ikke egen parkeringsplass. Borettslaget har 83 parkeringsplasser for utleie hvorav 16 er ladeplasser. Plassene tildeles etter venteliste. Pris for leie av parkeringsplass er kr 500,- pr mnd. og kr 700,- pr. mnd. for parkeringsplass med lademulighet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan s-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Eiendommen er også regulert til fortau, offentlig kjørebane/veigrunn og areal avsatt til kommunaltekniske anlegg, i henhold til reguleringsplan s- 3474 og V070246.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5 460,- pr. mnd. og inkluderer fjernvarme, tilbakeslagsventiler, TV, Internett, kapitalkostnader lån 1 og 2, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.02.2020.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 1 079,-
Oppvarming kr 1 317,-
Tilbakeslagsventiler kr 1 312
Internett kr 229
TV kr 249,-
Kapitalkostnader lån 2 HANBA2 kr 621,-
Kapitalkostnader lån 1 HANDEL kr 653,-
Nåværende eier har ikke bebodd boligen og kan derfor ikke opplyse om strømforbruk tilknyttet leiligheten. Ny eier må tegne eget strømabonnement for strøm til leiligheten.
Boligen er tilknyttet Riks TV som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 249,- pr. mnd. som er inkl. i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Borettslaget har avtale med OBOS OpenNet som leverandør av Internett. Dette har en avgift på kr 229,- pr. mnd, og er inkl. i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 1 190 640,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 286 304,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 263,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 234 000,- pr. 01.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 43 281 637,- pr. 01.09.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: HANBA2-83987171637
Restsaldo: 27.646.106,-
Restløpetid: 22 år 10 mnd.
Terminer pr. år: 4
Rentebetingelser: 1,60 % (flytende)
Andel fellesgjeld: 141.891,-
Andel kapitalkostnader: 621,-
Lånenummer: HANBA3-83987171653
Restsaldo: 1.450.315,-
Restløpetid: 7 år 7 mnd.
Terminer pr. år: 4
Rentebetingelser: 1,60 % (flytende)
Andel fellesgjeld: 7.910,-
Andel kapitalkostnader: 94,-
Lånenummer: HANDEL-83987171645
Restsaldo: 14.185.216,-
Restløpetid: 11 år 10 mnd.
Terminer pr. år: 4
Rentebetingelser: 1,60 % (flytende)
Andel fellesgjeld: 83.752,-
Andel kapitalkostnader: 653,-
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 226.000- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med ca. kr 1.274,- etter dagens betingelser og opplysninger fra forretningsfører. Innbetaling kan foretas to ganger i året ved terminforfall 30.03 og 30.09. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått avtale med borettslaget. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60.000,- pr gang.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Pantattest kr 172,-
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier. Beløpet innkreves via felleskostnadene.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.633.129,- Av dette beløpet utgjør kr 234.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mohammad Ajmal Pervez

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ola Narr Borettslag.
Borettslaget består av 204 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS BBL, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes. Borettslaget har avtale med Nova Ren om renhold av fellesarealene.
Dyrehold er tillatt, søkes hos styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Vaskeriet er lagt ned og det er flere bedrifter som har meldt at de ønsker å leie lokalet.
- Alle leilighetene i borettslaget har fått montert tilbakeslagsventiler som vil hindre at lekkasjer på blandebatterier påvirker andre leiligheter.
- Vaktmesteren har arbeidet med å male oppgangene i borettslaget. Alle oppganger er ferdig malt.
- Borettslagets forsikringsselskap dekker ikke lenger skader på varmekabler lagt før 2014. Det ble derfor vedtatt på ekstraordinær generalforsamling i 2019 at de som ønsker å skifte ut varmekabler kan melde sin interesse til styret som videre innhenter tilbud. Utskiftning forutsetter at minimum 10 stykker ønsker å utføre dette. Det inngås avtale direkte mellom beboer og utførende selskap.
Planlagte påkostninger:
- Borettslaget har søkt om midler til utvidelse av lekeplass med treningsapparater og har så langt fått kr 100 000,- fra OBOS.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 5.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- inkl. i meglervederlag
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0133/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.20133

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 08:59

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.