Solgt: 3 070 000 kr

Døliåsvegen 106

2 200 000 kr
140 m²
3 soverom
Velkommen til Døliåsvegen 106 - Enebolig med stor og landlig tomt
Kine Johansen Ruud
Presenteres av
Kine Johansen Ruud
Eidsvoll/Dal
Enebolig med oppgraderingsbehov - Stor tomt i et landlig usjenert område - Dobbelgarasje - Stort potensial!
 • Prisantydning
  2 200 000 kr
 • Omkostninger
  56 342 kr
 • Totalpris
  3 126 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1910
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  140 m²
 • Bruksareal
  140 m²
 • Tomteareal
  16 468 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Døliåsvegen 106!
Enebolig beliggende i rolige og naturskjønne omgivelser på Dal i Eidsvoll kommune. Området består av skog, inbruksareal og spredt bebyggelse. Skog og mark i umiddelbar nærhet med turmuligheter sommer og vinter! Ca 10 min med bil til Råholt med de fleste fasiliteter som bl.a. kjøpesenter med ca 50 butikker og spisesteder, nyere svømmehall, flerbrukshall, treningssenter og skoler. Eidsvoll verk stasjon har gode kommunikasjonsmuligheter til Oslo (35 min) og Oslo Lufthavn (10 min).
Boligen bærer preg av oppgraderingsbehov, dog er det nylig pusset opp et bad i 2. etasje, lagt ny terrasseplatting ved inngang og et tilbygg av inngang og et soverom. Parkering i dobbelgarasje, ellers gode parkeringsmuligheter på egen tomt.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Døliåsvegen 106, 2072 DAL
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 77, bruksnummer 7, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 77, bruksnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 148 kvm
Totalt bruksareal: 140 kvm
Totalt primærrom: 140 kvm
Bruksareal:
Enebolig 140 kvm
Primærrom:
1. etasje 75 kvm: Entré, gang, trapperom, stue, kjøkken og toalett-rom
2. etasje 65 kvm: Gang, bad, tre soverom og omkledningsrom
Bruksareal:
Garasje 36 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.02.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Enebolig over to etasjer samt kjeller. Grunnmur av naturstein, betong og murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjon. Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner og utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med metallplater fra 2011 og 2020 på tilbygget.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2(TG2):
- Badet i 1. etasje. Manglende dokumentasjon på arbeid, rommet har ikke membransikring eller gulvsluk samt alder.
- Badet i 2. etasje har i helhet fått TG0 og TG1, men det er gitt TG2 på overflater da det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Innredning på kjøkken pga noe bruksslitasje.
- Rom under terreng har i helhet fått TG0 og TG1, men det er gitt TG2 på overflater på vegger og spesielle observasjoner som indikerer fuktpåvirkning gjennom kapilærsug fra betonggulv og/eller fukttilførsel fra grunnmur. Kjelleren har moderat til høyt fuktinnhold.
- Innredet loft har i helhet fått TG0 og TG1, men det er gitt TG2 på overflater gulv, inspeksjonsmulighet og konstruksjonsoppbygging. Stedvis svikt i gulvflater. TG på konstruksjonsoppbygging for å belyse risiko, da det ikke er observert skaper eller symptomer på skader.
- Etasjeskiller i 1. etasje og 2. etasje. TG pga skjevhetsmåling. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye og bør ses i sammenheng da det er en eldre bygning.
- Teknisk anlegg har i helhet fått TG0 og TG1, men det er gitt TG2 på vannrør og avløpsrør. TG pga alder.
- Yttervegger inkl fasader og konstruksjon. TG pga panelet kan ikke ses å være montert med lufting. Stedvis tegn til arbeid utført av ufaglærte. Utvendige flater hat etterslep på vedlikehold(gjelder ikke tilbygg fra 2020).
- Yttertaket har i helhet fått TG0 og TG1, men det er gitt TG2 på tekkingsoverflate og undertak, inspeksjonsmulighet og gesimsløsninger. TG grunnet manglende lufting og usikkerhet om undertaket ble byttet sammen med tekkingen samt alder.
- Terrasser på terreng har i helhet fått TG0 og TG1, men det er gitt TG2 på fundamenter. Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis skjevheter og bærer preg av oppbygging av ufaglært oppbygging.
- Grunnmur. Utlektede ut fra grunnmuren er udokumentert utførelse.
- Drenering. Kjeller/underetasje bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket. TG pga alder og tilstand.
- Terrengforhold. Terrengfall inn mot grunnmur og fører vannet inn til grunnmur istedenfor å lede vann ut fra grunnmur.
- Vann- og avløpsledninger(inkl. stikkledninger). TG pga alder.
- Garasje. TG alder.
Takstmann gjør videre oppmerksom på at takhøyde i kjeller er lavere enn 1,9 meter.
Selger opplyser videre:
- Var flere feil tilknyttet begge badene. Bad og vaskerom i ett, i 2. etasje, har blitt pusset opp og godkjent av fagfolk. Badet i første etasje kjenner vi til flere feil blant annet membran manglet osv så dette har ikke blitt benyttet eller pusset opp av oss eller fagfolk. Arbeid utført av Eidsvoll Rør, Dal elektriske og Sigvartsen elektro. Har dokumentasjon på alt arbeidet både på e-post og på boligmappa.no.
- Tettsjikt/membran/sluk er oppgradert. Utført av Eidsvoll rør og egen innsats med min far som er snekker i veidekke. Dette ble ordnet på bad/vaskerom i 2. etasje. Ikke på bad i 1. etasje. Av Morten Monsen i Eidsvoll Rør og egeninnsats. Det er dokumentert.
- Tilbygget vi har bygget er meldt.
- Det har vært feil på vann/valøp fra før vi kjøpte. Mye er utredet av Eidsvoll rør. Har dokumentasjon på det som er blitt gjort.
- Merker det er noen skjevheter på gulvet i stue.
- Det var råteskader i inngangen som var på huset før. Dette har blitt revet og bygget opp på nytt. Det nye tilbygget er godkjent med dokumentasjon fra Dal Elektriske.
- Vinter 2020 var det mus i boligen. Disse ble tatt vekk av eier.
- En terrasse som sto her fra før vi kjøpte vil vi si ikke er helt bra, men den kan fint benyttes med litt pleie av kjøperne. Ellers var det noen mangler i taket hvor en god del er rettet opp.
- Min far er snekker i veidekke og har gjort en god del med taket. Vi har blant annet bygget et tilbygg som er inngangen og der er taket nytt. Terrasse ble forsterket av svigerfar etter huskjøp da det før var tynne planker som støttet opp terrassen. Min far har bygget en terrasse ved inngangen på huset i 2020.
- Alt vi har bygget selv har disse firmaene vært igjennom og godkjent. Det er dokumentasjon på dette, bl. a. sikringsskap og varmekabler.
- Tidligere eiere har bygget på huset, blant annet stua med soverom over.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eldre enebolig med oppgraderingsbehov, - et prosjekt for de som klør i fingrene! Boligen er av eldre byggeår og bærer preg av vedlikeholdsetterslep. Det er oppgradert i senere tid med bl. a. tilbygg av inngang, ny terrasse ved inngangen og oppusset bad i 2. etasje som det foreligger dokumentasjon på.
Kjøkken
Åpen kjøkkenløsning mot stuen. Sjarmerende kjøkken med innredning i glatte fronter i matt, benkeplate av laminat og nedsenket oppvaskkum i kompositt med ettgreps armatur. Vegghengt ventilator over platetopp med belysning fra Vinchi, integrert induksjonstopp og integrert stekeovn fra Beha. Det er videre oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med frysedel, begge hvitevarer fra Whirlpool.
Bad i 1. etasje
Eldre bad med flislagte gulv og vegger, malte himlingsflater og varmekabler i gulv. Rommet er innredet med vegghengt toalett, opplegg for dusjkabinett og servant av porselen med ettgreps armatur. Naturlig ventilasjon.
Bad i 2. etasje
Badet er oppusset av selger og har flislagte gulv med gulvvarme, flislagte vegger og panelhimling med downlights. Rommet er innredet med vegghengt toalett, badekar med to-greps armatur og ovenpåliggende servant i porselen med ett-greps armatur. Speil, belysning og stikkontakt på vegg over servant. Det er videre nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Mekanisk avtrekksvifte på vegg.
Oso varmtvannsbereder på 198 liter fra 2017.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring samt vedfyring med peis i stue og soverom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1910.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det er gitt vedtak for oppføring av garasje og tilbygg av inngangsparti og soverom datert 09.07.2009. Det foreligger videre byggetegninger på tilbygget og dagens planløsning av boligen som er godkjent hos kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Skiboks i garasje, kulegrill på terrasse, oppvaskmaskin, vaskemaskin, kjøleskap, kurver i walk-in closet, peistilbehør unntatt vedkasse, lampe til kjøkken og reserve deler til vaskerommet medfølger boligen ved salg. Alt som står i kjeller og garasje blir også igjen ved salg. Alt annet henter selger etter salg.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig beliggende i rolige og naturskjønne omgivelser på Dal i Eidsvoll kommune. Området består av skog, inbruksareal og spredt bebyggelse. Skog og mark i umiddelbar nærhet med turmuligheter sommer og vinter!
Ca 10 min med bil til Råholt med de fleste fasiliteter som bl.a. kjøpesenter med ca 50 butikker og spisesteder, nyere svømmehall, flerbrukshall, treningssenter og skoler. Eidsvoll verk stasjon har gode kommunikasjonsmuligheter til Oslo (35 min) og Oslo Lufthavn (10 min).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 16 468 kvm. Tomten rundt boligen er pent opparbeidet med plen, hagedam, steintrapper fjell i dagen og hekk. Innkjøring og parkering er gruset. Resten av eiendommen er naturtomt med skog.

Parkering

Parkering i dobbeltgarasje, ellers gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet privat vann. Vanninntak fra borebrønn med pumpe i hagen og innvendig trykktank/bryter.
Det gjøres oppmerksom på at det er en vannledning i kjeller som er plombert i enden. Vannet i denne ledning tilhører Døliåsvegen 95. Vannledningen må ikke åpnes. Ønsker nye eiere å plombere vannledningen utenfor huset, må eiere av Døliåsvegen 95 informeres.
Eiere av Døliåsvegen 95 har egen avtale med grunneier til kilden, om retten på dette vannet. Grunnen til at vannledningen er i Døliåsvegen 106 er at på siste halvdel av 1900 tallet fikk daværende eier av huset, muntlig tillatelse til å koble seg på hovedvannledningen, men kun til kran på kjøkken.
Eiendommen har privat septiktank. Avløpsanlegget ble nedgravd i 2013 og har siden den gang hatt service og vedlikehold to ganger hvert år. Siste service var 24.03.2021. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet, men det er ikke mottatt noe pålegg fra kommunen pr. 29.03.2021. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 10.03.2015 avsatt til LNFR-areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 4 227,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og eiendomsskatt. I tillegg gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Eiendomsskatten er kr 1 775 for inneværende år og er inkludert i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.500 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.000,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 634 226,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 283 213,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 1 775,- pr år. Avgiften er inkludert i de kommunale kostnadene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.256342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mina Østbu og Stig Skjelbek

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 38.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0054/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.2154

Dato

Sist oppdatert: 12. april 2021 kl. 13:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.