Solgt: 11 400 000 kr

Kjelsåsveien 139K

11 350 000 kr
146 m²
3 soverom
Velkommen til Kjelsåsveien 139 K - en innholdsrik vertikaldelt tomannsbolig
Jan Egil Røttingsnes
Presenteres av
Jan Egil Røttingsnes
Kjelsås
Romslig halvpart vertikaldelt tomannsbolig med flott planløsning og stor, fin hage. Kort til skole, badeplass og marka.
 • Prisantydning
  11 350 000 kr
 • Omkostninger
  285 092 kr
 • Totalpris
  11 685 092 kr
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  146 m²
 • Bruksareal
  157 m²
 • Tomteareal
  461 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik og romslig halvpart tomannsbolig i et meget barnevennlig og markanært boligområde på Kjelsås.
Beliggenheten er svært sentral til alt en familie har behov for i en aktiv hverdag. Her er det svært kort vei til barneskole, flotte badeplasser, tursti langs Akerselva, Nordmarka og Lillomarka, fotballbaner, idrettshaller, butikker og offentlig kommunikasjon. Kjelsås stasjon med både tog og buss er i umiddelbar nærhet og det er også kort vei til trikk i Grefsenveien.
Boligen har en flott planløsning med blant annet stor stue, kjøkken med ny innredning fra 2019 og romslig entré/hall på hovedplan, 3 gode soverom og bad i 2.etasje og innredet rom/kjellerstue, vaskerom/bad/badstue og godt med bodplass i underetasjen.
Garasjeplass medfølger og det er en fin utebod fra 2005 i hagen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjelsåsveien 139K, 0491 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 72, bruksnummer 216, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 177 kvm
Totalt bruksareal: 157 kvm
Totalt primærrom: 146 kvm
Primærrom:
1. etasje 58 kvm: Entre, kjøkken, stue, trapperom
2. etasje 48 kvm: Bad, 3 soverom, trapperom
Underetasje 40 kvm: Trapperom, vaskerom, innredet rom/ kjellerstue, badstue.
Sekundærrom:
Underetasje 11 kvm: Boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.03.2021 utført av Kjetil Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med betong grunnmur som er pusset og malt utvendig og innvendig. Støpt såle på antatt faste masser/stein, Yttervegger er oppført i bindingsverk som er kledd med stående malt panel. Takkonstruksjonen er utført som saltak i sperrekonstruksjon fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen er eldre, men fremstår godt vedlikeholdt. Kjøkken, bad, innvendige overflater, varmeinstallasjoner og avtrekk er alle gitt TG1. Det er ellers gitt TG2 på flere bygningsdeler, ikke fordi det er påvist feil/mangel, men basert på alder og forventet gjenstående brukstid.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Innholdsrik og romslig halvpart tomannsbolig i et meget barnevennlig og markanært boligområde på Kjelsås. Beliggenheten er svært sentral til alt en familie har behov for i en aktiv hverdag. Her er det svært kort vei til barneskole, flotte badeplasser, tursti langs Akerselva, Nordmarka og Lillomarka, fotballbaner, idrettshaller, butikker og offentlig kommunikasjon. Kjelsås stasjon med både tog og buss er begge i umiddelbar nærhet og det er også kort vei til trikk i Grefsenveien.
Boligen har en flott planløsning med blant annet stor stue, kjøkken med ny innredning fra 2019 og romslig entré/hall på hovedplan, 3 gode soverom og bad i 2.etasje og innredet rom/kjellerstue, vaskerom/bad og godt med bodplass i underetasjen. Det er også loft med plass til lagring.
Boligen fremstår godt vedlikeholdt og kjøkken ble pusset opp i 2019 og bad ble pusset opp i 2012. Noe modernisering/oppussing må påregnes.
Inneholder:
1.etasje:
Entré med god garderobeplass. Teppe av høy kvalitet (Bolon) som tåler vann på gulv . Gulvvarme i entré.
Romslig og god stue med plass til både sittegruppe og stor spisestue. Stuen ble utvidet i 2004 ved at veranda ble innbygget. Peis med innsats i stuen som gir god varme og kos på ekstra kalde dager. Fra stuen er det utgang til hagen.
Moderne, separat kjøkken som ble pusset opp i 2019. Ikea innredning med hvite høyglansfronter med integrerte håndtak og sort laminert benkeplate. Godt med både skap- og benkeplass samt barløsning med plass til to stoler ved vindu på langsiden.
2. etasje:
En meget praktisk etasje med 3 store soverom og bad.
Alle soverommene er av god størrelse der to av soverommene er på ca 12,5 kvm, mens det siste er på ca 8,5 kvm. Alle soverommene har god plass til dobbeltseng og det er godt med garderobeplass.
Pent flislagt bad pusset opp i 2012. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, servantmøbel med skap, overskap med speil og overlys, vegghengt høyskap og praktisk dusjkabinett av god kvalitet med dør/jvegger i herdet glass. Det er gulvvarme på badet. Fra badet er det inngang til et praktisk kott over trappen med plass til tørk av skjorter, skittentøyskurv og lignende.
Fra trappegang er det tilgang til et kaldtloft med lagring via loftsluke.
Underetasje:
Romslig innredet rom/kjellerstue med åpen gruepeis. Kjellerstuen egner seg godt som "ungdomsavdeling" eller som en ekstra TV-stue. Kjellerstuen er ikke godkjent som varig oppholdsrom.
Vaskerom/bad med fliser på gulv med gulvvarme i gangsone. Praktisk rom med toalett i nisje og det er montert et dusjkabinett, samt opplegg for vaskemaskin/vaskesøyle. Fra vaskerommet er det også inngang til en fin badstue med trebenker og elektrisk badstueovn.
I tillegg er det god lagringsplass i underetasjen i to romslige boder på til sammen ca 11 kvm.
Det medfølger også en flott utebod i hagen på ca 14,5 kvm samt en garasjeplass i dobbeltgarasje som deles med nabo.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner, samt gulvvarme i entré, bad og bad/vaskerom. Peis med innsats i stue og åpen peis i kjellerstue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.09.1968 samt godkjent melding for innbygging av veranda datert 23.04.2004. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten gjelder ikke endring av inngangsparti gjort av eier ca 2002. Tidligere var inngangsdøren lenger inn under takoverbygg og garderoberom/entré var tidligere en bod med innvendig inngang. Døren ble flyttet lenger ut under takoverbygget og vegg mellom bod og entré ble revet. Dette er ikke byggesøkt og ikke godkjent av kommunen. Utebod oppført i 2005 er ikke byggemeldt/byggesøkt kommunen. Innredet rom/kjellerstue er på byggetegningene vist som "disponibelt" og er ikke å anse som godkjent for varig opphold.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst to servitutter på eiendommen. Den ene ligger i en festekontrakt fra 1965 som gjaldt hele dette området fra før boligene ble bygget. Det er en bestemmelse i denne som sier at tomtene skal bebygges med ene- og tomannsboliger i henhold til godkjent reguleringsplan, bortsett fra tomtene langs Ringveien som evt kan bebygges med blokk- eller rekkehus. Det fremkommer også at eier av tomt 8 (til Asbjørnsensvei) skal være fritatt for tilkoblingsavgift til vann- og kloakk, samt ha fri adgang til vei til tomtegrense. Det fremkommer også at bortfester (den gang) skulle ha rett til bruk av en 1,5 m gangvei langs tomt nr 5 til Asbjørnsens vei.
Den andre servitutten er fra 1967 og ligger i et gammelt skjøte fpr denne eiendom, samt garasje på bnr 217 (nabo). Her fremkommer det at den private adkomstveien overtas av kjøper sammen med de øvrige eierne som sogner til denne veien og at de overtar forpliktelse til vedlikehold, snørydding mv. sammen med de andre. Det er også en bestemmelse om felles gjerdeplikt mot vei mellom denne eiendom og nabo i bnr 217 i den grad det måtte bli pålagt av myndighetene eller ønsket av eierne og deler på kostnader til gjerde mellom eiendommene. Det er også en bestemmelse om at kjøper er forpliktet til å delta i beplanting slik at den samlede tomt til et vertikaldelt hus "mest mulig virker som en enhet".
Eiendommen var tidligere festet og dagens eier står i grunnboken oppført som både hjemmelshaver til eiendommen og hjemmelshaver til festeretten. Festekontrakten er sendt for sletting slik at de vil fremstå som hjemmelshavere og ikke festere i tillegg. Festekontraktens bestemmelser som er omtalt over blir ikke slettet.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Hvitevarer på kjøkkenet kan medfølge boligen hvis ønskelig.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kjelsåsveien 139 K ligger fint til blant småhusbebyggelsen på barnevennlige Kjelsås, like ved idylliske Frysja/Stilla.
For familien som vil ha "alt" innen gangavstand, er dette en ideell eiendom. Her er det trygg skolevei til Kjelsås barneskole (barna trenger ikke krysse bilveien). Om barna er aktive i Kjelsås Idrettslag, er det kort vei til fotballbanen i "Myra". Fotballbanen på Myrerjordet og hallen/kunstgressbanen på Grefsen Stadion er heller ikke langt unna.
Langsetløkka (som er base for skigruppa) og Kjelsåshallen, ligger i ideell avstand fra eiendommen. Kjelsås IL har bredt tilbud til de fleste aldersgrupper.
Buss og tog fra Kjelsås stasjon er i umiddelbar nærhet. Trikkeholdeplassen Kjelsåsalléen ligger praktisk til ca. 250 meter fra huset. Ved trikkeholdeplassen er det også Coop dagligvareforretning.
Stillatorvet er også i nærheten. Her er det apotek, dagligvareforretning (REMA1000), garnbutikk (Strikkeriet), Flow interiørbutikk og treningssenter/fysioterapi.
Ellers kan området by på meget flotte turområder sommer, som vinter. Flotte lysløyper fra Langsetløkka og ut i Nordmarka, badeplasser på Frysja/Stilla, og tursti langs Akerselva som tar deg fra Maridalsvannet og helt ned til Oslo sentrum.
Det er mange flotte badeplasser langs Akerselva og fra huset er det kun et par minutters gange til flotte Frysja/Brekkedammen med yrende liv om sommeren.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til populære Kjelsås barneskole (1-7 klasse) som ligger kun et minutts gange fra boligen og Engebråten ungdomsskole (8-10 klasse). Det er flere både kommunale og private barnehager i umiddelbar nærhet, slik som blant annet Kjelsås skole barnehage, Stilla barnehage, Engebråten barnehage, Myrer Kanvas barnehage og Haugensjordet barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 461 kvm. Tomten er pent opparbeidet med stor plen med plass til ballspill, lek og trampoline. Tomten er solrik og det er lagt en stor platting på inngangssiden. Det er ført opp en meget solid og fin utebod i hagen på ca 12,5 kvm.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i dobbeltgarasje som deles med nabo i Kjelsåsveien 139. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. I praksis har det fungert slik at eier av denne bolig og eier av nabo har stått på utsiden av gjerdet til Kjelsåsveien 139 ved behov.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei med felles drifts- og vedlikeholdsansvar for brukerne.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006, sist revidert 12.06.2013 og 17.03.2015.
Utsnitt av plan ligger vedlagt salgsoppgaven. Tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Selger opplyser i egenerklæring at de har mottatt nabovarsel fra Ruter at de vurderer å etablere ladeplass på bussholdeplassen på Kjelsås stasjon i forbindelse med overgang til elektriske busser.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 565,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 5.667,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år. / 25.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.700,-
Utgift for brøyting i privat felles adkomstvei er på ca kr. 2.000,- pr år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av bredbånd og Riks-Tv som leverandør av tv. Egen avtale tegnes av kjøper dersom det er ønskelig å videreføre.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 437 379,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 8 774 564,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.635.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Knudsen og Cecilie Knudsen

Overtakelse

Juni/juli 2021 eller etter nærmere avtale.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0011/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2111

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2021 kl. 19:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.